Du vet det er vår når…

… sola skinner og du vil kaste av deg vinter klærne

… Det plinger inn en sms om at isbilen kjører nå er vi på veien igjen, tilbud 3 for 300. samtidig som du irriterer deg over den fæle lyden som plutselig dukket opp i nabolaget igjen. God is, fæl lyd.

… når du møter folk på gata som vil hilse på hunden din, risikerer du å måtte høre hele livshistorien deres. Ingen stress med å komme inn fra kulden i dag.

… snøklokkene og krokusene ser ut til å ha kappløp om hvem som blomstrer først. Snøklokkene vant, men krokusen gir seg ikke før den også er i mål.

… hunden flytter ut av senga og ned på gulvet om morgningen siden det er for varmt i senga.

… Sliter med å få hunden inn igjen etter tur på dagtid. Bare litt til mamma?

… du kolliderer med en forvirret sommerfugl når du er på tur rundt nabolaget.

Det er vår

Film: Avengers: Infinity War

Enda en Marvel film jeg hadde bestemt meg for å hoppe over, og hadde det ikke hvert for mitt mål å se Endgame, hadde jeg lykkelig ikke sett den også. Dette er en dårlig film. Jeg klarer ikke engang å sette fingeren på hva som var så dårlig, det var liksom ikke noe som satte inntrykk hos meg.

Thanos er kommet nærmere sitt mål om å finne alle infinity steinene og utslette halvparten av livet i universet. 2 av steinene befinner seg på jorden, mens en er på et ukjent sted. Selv om de fleste tror ingen vet hvor steinen er, vet Thanos at hans adoptive datter vet det. Vi får litt av bakgrunnshistorien hennes her, og det er jo litt fint. Ellers husker jeg mest krig. Krig når thanos kommer ned på jorden, slåsskamper på romskip som vinnes lett. The guardians of the galaxy deler seg opp i to da Thor blir plukket opp av skipet deres. Thor og Racoon for å få laget ny hammer til Thor og de andre for å stoppe Thanos fra å få tak i en av steinene.
så er det jo krigen på planeten til Thanos, og selvfølgelig den siste krigen på jorden.

Film: doctor strange

En genial kirurg får hendene ødelagt i en bilulykke, på søken etter en kur finner han et tempel hvor de setter spørsmåltegn ved alt det vi vet om vår verden. Han prøver desperat å få innpass og når han endelig kommer inn, jobber han seg fort fremover i deres kunnskap om energi og parallelle universer.

Han finner ut om eleven som samlet seg en gruppe mennesker og stal en side fra en bok. De planlegger å invitere ett mørkt vesen til å ta over jorden så de kan leve evig.

Selv om han fortsatt bare er under opplæring, finner han seg fort midt i kampen og må ta avgjørelser som kan redde eller ødelegge verden som vi ser den.

Originalt var dette en av marvel filmene jeg ikke hadde planer om å se, men jeg ble veldig positivt overasket og koste meg. Har vel litt lyst på en slik kappe jeg også, men en stein som kan snu tilbake tiden tror jeg ikke hadde hvert bra i mine hender.

Fastelavn

Jeg elsker boller med krem, så dette er dagen for meg.

Siden kjøkkenet mitt ikke er helt oppe og går, slo jeg meg sammen med Ida. Hun bakte boller siden hun har komfyr som virker, jeg sto for fyllet og sted å være. Det ble to rolige og koselige timer med bolle kos. Det var litt tilfeldig at vi valgte å sitte ved spisebordet og ikke sette på tv`n , men det var godt med litt ro til en forandring også, om man kan kalle to damer som prater ro…

Lykke fikk smake liten bolle bit, men syntes ikke hun fikk nok. Luna fikk slikke litt krem av fingeren til Ida.

Har boller og krem igjen, får se hva jeg gjør med det i morgen, nå er jeg akkurat passe kvalm.

Litt fakta:

For de som ikke vet det, feirer vi fastelavn (kvelden før fasten) og karneval (å fjerne kjøttet) for å forberede oss på 40 dagers faste frem til påske.  Originalt var fastelavn på tirsdag (flesketirsdag) og var for å fete deg opp før du startet fasten Askeonsdag.

I den katolske kirken handler fasten om å ikke spise kjøtt.
I den ortodokse kirken skal du ikke spise noen animale produkter.
i den protestantiske kirken er fastetiden en tid for bønn og meditasjon.

Det er mange gamle tradisjoner rundt Denne feiringen. I Norge plukker vi bjørkegrener og pynter dem med fjær. Før pleide man å rise unge gifte kvinner som var barnløse for å gjøre dem fruktbare, nå bruker vi dem til pynt.