snøtur

Det skal ikke mye til for å gjøre lille jenta mi lykkelig. På en lykke skala fra 1-10 tror jeg dagens tur lå på 9, det eneste som kunne ha gjort den bedre var en kurv (eller eng) fylt med jordbær på slutten.

Det er hardt å motivere seg ut av senga på morgningen når man ikke føler seg bra, men en så fordøyd Jente jager bort selv de tyngste tankene.  Halen som går frem og tilbake, ikke fordi hun logrer, men fordi hun vrikker slik på rumpen i det hun skal til å kaste seg ned i en ny snøfonn.

Det lure blikket i øynene som snur ser og ser på deg før hun spurter så fort hun kan, så langt hun kan, før hun bråsnur og løper tilbake og hoper opp på deg av glede. Mamma som sparker snø rundt henne så hun hopper rundt i og bjeffer så mye hun vil på.

For å så få viljen sin på slutten, å gå omveien hjem. Møte på kjæresten sin og bli fulgt helt til døra av han.

Nå ligger det en utslitt hund på varmekablene i gangen og smelter. Og jeg føler ikke dagen blir så hard allikevel.

blogg fri

Den kalles januar for de fleste, men for meg er dette kjent som jeg tror jeg blir gal om jeg må se på en dataskjerm igjen måneden. Den pleier å starte midt i romjula og fortsette mesteparten av januar. Om jeg er uheldig varer den lengre også.

Helt datafri er jeg ikke. Jeg leser nyheter og ser på noen serier. Men jeg prøver å flytte alt jeg kan over til tv`n og føler meg rastløs så lenge jeg leser nettaviser. Prøvde å spille noe, men klarte å sitte stille i under 30 minutter av gangen. Det er nesten så lang tid det tar å få i gang spillene.

Jeg får rett og slett data overdose av alle julekalenderne i desember. Selv om jeg ikke la ut svar i år deltok jeg på nesten 300 kalendere hver dag, i tillegg til å drive min egen. Jeg klarte nesten å få ut dagens sang hver dag også, noe jeg vanligvis har lagt opp til at skal skje automatisk i desember.

Så når alle favoritter tingene mine på data er noe man blir kvalm av, er det vel lett å forstå at å sette seg ned å skrive ikke er veldig motiverende. Men jeg håper jeg kommer tilbake med dagens sang igjen i februar og så kommer i gang for fult igjen snart.

Jeg har rett og slett tatt meg blogg fri

ekstraordinær båndtvang

Da jeg først fikk beskjeden i dag, trodde jeg ikke noe på det. Folk uten hunder roper båndtvang etter oss med hunder hele tiden, så man lærer å lukke ørene. Men siden det var en annen hundeeier som fortalte at hun hadde fått høre det flere ganger på turen sin i dag, måtte jeg google det. Jo da på Nordstrandblad sto det at det er ekstraordinært båndtvang i Oslo grunnet den høye snøen. Rådyr og Elg trekker mot beboelse for å finne mat og kan ikke rømme like fort i den høye snøen.

Or resten av dagen har jeg gått å små humret for meg selv. For ja jeg ser problemstillingen med de store jakthundene som får ett lett bytte. Men jeg har en liten kosehund og hver gang jeg forestiller meg henne løpe etter elg i snøen nå, begynner jeg å le.

Kanskje de skulle ha båndtvang på alle hunder over 50 cm ?