loppemarked innkjøp høst 2017

Jeg har gått fra å løpe fra loppemarked til loppemarked, til å være fornøyd med det ene vi har i gata. Og økonomisk tror jeg det er bra, for jeg merket virkelig at pengene fløy ut av lommeboken på lørdag. Kanskje er det bare fordi vi har så bra loppemarked, eller kanskje jeg bare er flink til å finne det jeg vil ha, muligens er jeg bare heldig. Uansett det ble innkjøp og jeg ble utslitt, så da er man fornøyd.

Først var jeg innom dataspill delen, men noen hadde løpt rett inn og plukket opp alt av spill og gikk igjennom. Jeg gadd rett og slett ikke å vente. Så jeg gikk inn på glass og finlopper, der fant jeg mamma. Her kjøpte jeg 6 colaglass for 10 kr stykket. Angrer litt på at jeg ikke tok med meg hele settet med de små originale colaglassene, men jeg måtte tenke på plassen i skapet mitt.

Jeg gikk så raskt igjennom brettspillene før jeg beveget meg inn på leker. Egentlig synes jeg leker er et lite mareritt å bevege seg inn på, men innimellom er det perle utstyr der og det var det denne gangen. 40 kroner for disse plastperlene var egentlig litt i det meste laget, men jeg er glad i korpset og hadde det hvert glass hadde jeg ikke tvilt.

På vei ut av leker snublet jeg faktisk over det bordet jeg har prøvd å beskrive til mamma i flere måneder. Det bordet jeg ville ha på stua mi vedsiden av tv stolen. Jeg ringte mamma og hun kom og hjalp meg med prutingen, jeg kan virkelig ikke prute. 50 kroner og nå er stua mi endelig ferdig.

Jeg tok en rask runde igjennom bøker og fant denne lille gavepakken til meg. Må ha hvert fordi jeg var så snill med perlene tidligere at jeg fikk alle fire fargeleggingsbøkene, selvfølgelig ubrukte, til 10 kroner stykket. Nå har jeg mye å slappe av med i vinter.

Men etter dette var jeg så sliten at jeg nesten dro mamma med meg hjem. Møtte på søskenbarn og tante på vei ut fra loppemarkedet og de hjalp oss å bære tingene hjem.

Mye familie synes du? Møtte bare på 3 denne gangen, det er ingenting på «vårt» loppemarked.

en dramatisk natt

Før jeg la meg, tenkte jeg for meg selv at endelig skulle jeg få en stille natt uten at noen forstyrret meg. Den siste uken har jeg vært plaget av vaktmestere og renholdsarbeidere som synes 06.30 til 07.30 er gode tidspunkt å starte bråkete arbeid. Nå har man jo lov å klippe gresset 07.30, men jeg synes fortsatt det er ondskapsfullt. Her på campingplassen var det bare to andre vogner det var folk i, og jeg gledet meg til en rolig natt og morgen.

Jeg trodde nesten ikke mine egne ører da jeg våknet av det som først hørtes ut som gressklipper utenfor vognen. Men fort gikk lyden fra den forferdelige det virker som den kjører over meg nivået (hjemme sover jeg ved vinduet i 1. etasje og når klippemaskinen kjører under er den bare 1 m fra meg) Til ett lydnivå jeg ikke kan beskrive. Trodde først det var fordi jeg lå i campingvogn og ting er mer lytt, men da jeg tok av meg øyemaska så jeg rett opp i sorte natta (takvindu) og forsto at ingen klippet gresset nå.

Klokken var 04.40 og campingplassen ble sirklet av et lavtflygende helikopter.

Jeg vet at så sendt på natten er det bare politi som er ute og flyr, og hodet mitt startet med panikk tanker om hvorfor de sirklet oss. Hadde det vært ran og ranerne flyktet ned hit? Burde jeg stå opp å slå av utelyset og stenge taklukene så vogna så stengt ut? Så lo jeg litt av meg selv, da jeg kom på at ingen kommer snikende inn på vogna mi. Setter noen så mye som en fot på plattingen min, tar Lykke av i fult hysteri. Og det ville nok ha fått ranere til å tenke på en annen vogn.

Jeg roet meg ned, men nysgjerrigheten tok overhånd og jeg tok opp mobilen min og sjekket twitter. Båtbrann på Malmøya, helikopter og båt søker etter folk i vannet. Jeg hadde litt lyst til å gå ut å se på dramaet, men jeg var også veldig trøtt og Lykke urolig. Så jeg ble liggende. Helikopteret forsvant og det verket i ørene mine i nesten 30 minutter etter de var borte. Jeg forsto uroligheten til lykke godt, hun har mer følsomme ører enn meg.

I dag var jeg borte i skinner bukta (hvor jeg antar at det brant) og så at en av husbåtene som har ligget der hele sommeren er borte. Kan hvert en tilfeldighet, men de sa det brant i en lekter/ flytebrygge så jeg lurer litt på om det var den som brant.

Det har vært mye drama her ute i sommer. Funn av lik i sjøen, flere utrykninger av redningsselskapet og nå båtbrann.

godtekaos

Da kom pakken til slutt, den som skulle inneholde mesteparten av godteriet til jula i år. Noen vil si det er litt tidlig, men ingen av tingene står det jul på og man kjøper jo ting når det er billig. Dessverre manglet karamellene, så jeg sendte inn klage. Håper de dukker opp snart.

Alt godteriet skal ikke til jul. de fem boksene med løsgodt var et ekstremt tilbud jeg bare ikke kunne si nei til. Så jeg har invitert en venninne til godtefest en kveld.

Er ikke svensk, men tror det tilsvarer forsiktig ?

? så rart at pakken ser slik ut når den kom frem.

molde tur

Jeg fikk en tur til Molde av mamma i bursdagspresang, og i helga reiste vi.

Jeg kommer nok med et helt eget innlegg om flyselskap og Gardemoen, da jeg ikke vil ødelegge dette med for mye sinne, for selv om Gardemoen gjorde sitt beste for å ødelegge humøret både på starten og slutten, klarte de det ikke.

Molde er vakkert og jeg satt og knippet bilder av fjell, vann og by når vi fløy innover. Tok en del naturbilder når jeg var der også. Men kunne ikke leve hele turen bak mobilskjermen, så måtte begrense meg litt.

Første kvelden gikk mamma og jeg ned en tur til campingplassen. Dette ga meg muligheten til å navigere meg i området slik at jeg kunne gå turer selv senere. Vi fant ett plomme tre med nydelige plommer på veien. Vi stoppet i butikken og kjøpte oss hver vår iskrem før vi gikk tilbake.
Vi bodde hos storesøsteren til mormor og hun fungerte som sjåfør på omvisningene. Hun hadde også lagd ball til middag, for en dame.

Lørdag startet med en tur ned til sentrum. Her var det innflytterdagen og den ble feiret i strålende sollys med boder i gatene og korpsmusikk. Vi gikk og tittet litt i boder og butikker og jeg kjøpte meg noen klær siden jeg ikke hadde tatt med t-skjorte. Etter en stund ble damene litt slitne så de dro hjem, mens jeg og mamma fortsatte videre bortover gata som nå var fylt med dans, og så videre bort til Seilet hotell. Her bestilte vi litt drikke og satte oss på steinbenkene utenfor hotellet og så på sjøen. Vi tok drosje tilbake til leiligheten og jeg fikk sove litt før middag.

Til Middag hadde vi fårikål og etter maten tok jeg en liten gåtur før vi satte oss i bilen igjen og kjørte en tur med mye historier og minner. Vi var innom oldefar sitt gamle hus, Røbekk kirke og så på graver og pratet om de som hadde hvert. Tilslutt kjørte vi opp til en fjellhytte (husker ikke navnet) her tok jeg meg en is igjen og snakket med en geit. Når vi kom tilbake var det tid for Stjernekamp og strikking. Det ble mer tv utover kvelden og vi la oss ganske seint.

Søndag var det nesten bare tid til å spise og pakke. Jeg hjalp til med litt data problemer i huset og vi spiste fårikål rester før vi ble kjørt tilbake på flyplassen.

Jeg har hatt en kjempe fin helg i en kjempe fin by.

Takk til Rigmor for en kjempe fin opplevelse, og takk til mamma for presangen.

2 nye smykker

Har tatt en pause fra å lære meg nye ting, og jobber med å huske de gamle. Tvist armbåndet har jeg ingen oppskrift på og må huske hvordan jeg lager, så godt med noen repetisjoner innimellom. Når det kommer til perleveven må jeg jobbe med å finne gode løsninger på endene. Her har jeg valgt et knutemønster, det fungerte greit.