Bok: Rainbow Valley (Anne of Green Gables 7) – L.M. Montgomery

Rainbow Valley (Anne of Green Gables, #7)

 Nok en gang hopper historien ett stykke fremover. Her er det også lagt inn en bok til senere,  men jeg har valgt å lese dem som de originalt kom ut. Også litt fordi jeg har hatt  vanskeligheter med å finne de to siste bøkene som lydbok.

 I denne boken følger vi ikke Anne, men barna i nabohuset. Anne har fått mange barn selv og  disse er mye mer aktuell i bøkene enn det Anne selv er.

 Det flytter inn en ny prest i nabohuset til Anne. Han har med seg barna sine og en eldre tante  han tar vare på. Selv er han drømmete og har problemer med å se virkeligheten foran seg.  Det er opp til tanten å ta seg av barna, men hun er så gammel at hun sliter. Hun vil ikke  innrømme dette selv, så barna blir for det meste overlatt til seg selv. Tanten synes det er  viktigere å mate katten enn barna.

 De finner en dag en jente sovende på en forlatt låve. De tar henne med seg hjem og selv  denne jenta er overasket over hvor dårlig oppdratt de er, og hvordan ting ser ut i huset. Det  tar lang tid før noen voksne finner ut om jenta som har flyttet inn og starten av boka tar for seg hennes skjebne.

De voksne i bygda er bekymret for barna, men er redde for å gripe inn. Det er jo presten sine barn og de kan ikke virke kritiske til han? Selv innser barna sakte men sikkert at alle problemene de roter seg borti gir faren deres et dårlig rykte og de prøver å oppdra hverandre. Men det virker som at samme hva de prøver på så går det feil.

Selv om dette på mange måter er en humoristisk dramafortelling om barn som kommer i de mest utrolige situasjoner, er det en sort underhengene tråd i historien som klart viser at forfatteren hadde andre ting å tenke på. De første gangene trådene om første verdenskrig dukket opp reagerte jeg ikke, men etter hvert ble det en litt påtrengende kvalmende følelse. Det er bare en setning her og en bok der, men du lurer på hva den har i historien å gjøre. Krigen har ikke kommet i tidsperspektivet boken handler om. Boka er også mye tyngre enn de andre bøkene hun har skrevet. Det er innimellom hardt å tygge seg igjennom historien. Kjedelig.

Men slutten på boka rystet meg så mye. Det er klart hva neste bok skal handle om. Krigen kommer, og vi alle skal gå inn i den, mange skal dø. Ikke helt den avslutningen man er vant til i disse lyse og koselige bøkene. Jeg kommer ikke til å fortsette med siste bok.

Bok: Anne’s House of Dreams (Anne of Green Gables 5) – L.M. Montgomery

Anne's House of Dreams (Anne of Green Gables, #5)
bilde fra goodreads

Endelig en bok som fikk meg til å føle meg som originalen. Jeg føler et stort hull i historien da jeg hoppet over en bok, men som er skrevet senere.

Boken starter med Anne og Gilbert sitt bryllup. De har ventet med å gifte seg til Gilbert var ferdig utdannet og fant et fint sted å bo. Det lille huset de har fått leie i den nye byen de skal flytte til er som tatt ut av Anne sin beskrivelse av drømmehjemmet sitt. Enda bedre bil det da hun lærer historien til huset.

Gilbert bruker mesteparten av tiden sin som lege og Anne blir kjent med naboene. Her i nabolaget har de også en frittalende kvinne, hun hater menn. Mannen som styrer fyret heter kaptein Jim og han har utallige historier fra sine reiser på sjøen. Disse håper han å få skrevet ned som bok engang.
Nærmeste nabo er Leslie Moore, en utrolig vakker kvinne som ser ut som hun er mye yngre enn hun er. Alderen er ganske lik Anne, men det er ikke grenser på tragedier denne unge kvinnen har opplevd. Hun blir Anne sin nye bestevenn, selv om vennskapet ofte er blandet mellom fryd og hat.

De første årene på nytt område og i deres første hus, er fylt med kjærlighet og sorg. Vi skal prøve å fullføre drømmer, løse opp i Leslie sin forferdelige situasjon, ha litt kjærlighetshistorier, mye humor og litt god gammeldags krangel mellom mann og kone.

Men selv om det er noen mørke deler i boken, er de tonet ned slik at du fortsatt sitter med en god og rolig følelse mens du fortsetter videre inn i Anne sin verden.

Pokemon moon pokedex 11.01.17

startet spillet 25.12.16 og har spilt i 11 timer og 56 minutter.  ikke tatt noen Island challenge enda. 

Alola Pokedex

fanget/ fått:
004. Litten
010. Pikipek
013. Yungoos
017. Caterpie
020. Ledbya
027. Grubbin
035. Munchlax
037. Slowpoke
040. Wingull
045. Meowth
050. Grimer
052. Growlithe
056. Makuhita
058. Smeargle
059. Crabrawler
061. Gastly
064. Drifloon
068. Zubat
073. Spearow
083. Cutiefly
095. Machop

utviklet:
004. Litten – 005. Torracat
017. Caterpie – 018. Metapod – 019. Butterfree

2016 – 30 bøker

Jeg fullførte min 30 books challange på goodreads i 2016, med disse bøkene:

The Ocean at the End of the Lane – Neil Gaiman – Jan 14, 2016

Ruins (Partials Sequence 3) – Dan Wells – Jan 20, 2016

the help – Kathryn Stockett – Jan 23, 2016

the book thief – Markus Zusak Feb 06, 2016

Fade to Black (Rojan Dizon 1) – Francis Knight Feb 22, 2016

The Stand – Stephen King Mar 18, 2016

the little prince – Antoine de Saint-Exupéry Mar 21, 2016

Pines (Wayward Pines 1) – Blake Crouch Mar 27, 2016

The Time Traveler’s Wife – Audrey Niffenegger Apr 06, 2016

Wuthering Heights- Emily Brontë Apr 19, 2016

Nation – Terry Pratchett Apr 28, 2016

Little Dorrit – Charles Dickens May 17, 2016

Industrial Magic (Otherworld – 4) – Kelley Armstrong May 21, 2016

Haunted (Otherworld – 5) – Kelley Armstrong Jun 2016

Catch-22 – Joseph Heller Jun 16, 2016

broken (Otherworld 6) – Kelley Armstrong Jun 22, 2016

No Humans Involved (Otherworld 7) – Kelley Armstrong Jun 28, 2016

The Young Elites (The Young Elites -1) – Marie Lu Jul 05, 2016

The last ever after (The School for Good and Evil 3) – Soman Chainani Aug 2016

The Three Musketeers (The D’Artagnan Romances 1) – Alexandre Dumas Sep 14, 2016

night (The Night Trilogy 1) – Elie Wiesel Sep 15, 2016

Anne of Green Gables (Anne of Green Gables 1) – L.M. Montgomery Sep 21, 2016

Anne of Avonlea (Anne of Green Gables 2) – L.M. Montgomery Sep 30, 2016

Anne of the island (Anne of Green Gables -3)- L.M. Montgomery Oct 03, 2016

the Count of Monte Cristo – Alexandre Dumas Oct 22, 2016

Anne’s House of Dreams (Anne of Green Gables 5) – L.M. Montgomery Nov 2016

Rainbow Valley (Anne of Green Gables 7) – L.M. Montgomery Nov 11, 2016

Charlotte’s Web – E.B. White Nov 12, 2016

A Wrinkle in Time (A Wrinkle in Time Quintet, #1) – Madeleine L’Engle Nov 21, 2016

A Christmas Carol – Charles Dickens Dec 26, 2016

Farvel 2016, må du aldri bli glemt.

2015 var et helvetes år, og det ble avsluttet med 5 dødsfall de siste 3 månedene, en av dem var Pappa. Så det var på knærne jeg priset meg lykkelig over at året var over og at 2016 endelig kunne starte. Men det var ikke bare triste ting i 2015, det var året Lykke Polaris kom til oss, og jeg starter med dette fordi 2016 var Lykkes år. For selv om hun kom i 2015, var det i 2016 vi virkelig begynte å bli kjent.

 Når 2016 ble smelt inn, var Lykke 6 måneder gammel. Vi satt på soverommet og lekte mens det smalt ute og hun brydde seg ikke. En god start som også gjorde natt til i dag enkel.
vårt første halvår sammen var preget av mye sykdom og mye trist, men 8 januar rundet hun 6 mnd og vi var klare for å møte livet som en tenåring hund og ikke liten valp.

Hun fikk sin første løpetid i mars/april. Noe som hadde stresset meg lenge da han hundene var ganske opptatt av henne fra hun var 3 måneder. Jeg skrev et lite notat bak øret om at man ikke tror en hund har løpetid, man vet. Men det hindret meg ikke fra å være stresset i slutten av året fordi kanskje hun hadde igjen. hun fikk sin 2 løpetid 1. juledag.

Akkurat i det hun fikk sin første løpetid, flyttet en ny valp inn i nabolaget. Pippi er Lykke sin lillesøster, neste kull og Lykke adopterte henne umiddelbart.

I mai fullførte vi grunnkurs for hunder. Vi droppet valpekurset da hun var for syk til å delta da hun var i alder for dette. Vi lærte mye og hadde det veldig morsomt.

I juni la lykke ut på svømmetur for første (og eneste gang). Jeg var ute og badet og hun sto på stranda og bjeffet som gal. Jeg sa til hun som holdt henne at hun bare skulle slippe Lykke og hun kastet seg ut i sjøen for å redde meg. Men når hun kom frem var det plutselig en helt annen som måtte reddes. Det var bra jeg bare satt på knærne der hun kravlet på meg, jeg bar henne halvveis inn og lot henne svømme litt innover også. Hun kommer nok aldri til å bli en vannhund. ( har ikke bilde av dette)

Vi feiret sankthans på Solvik camping, på Malmøya. Lykke prøver å hoppe på alle rullestolene som kjører forbi. Hun synes det å kjøre rullestol er veldig morsomt.

Sommeren er da vi virkelig blir bestevenner. Vi går turer hele tiden, spiser jordbær og kjører rullestol inn i skogen. Hun liker fortsatt ikke at jeg bader, men er greit om jeg gjør det i Skraperudtjærn for da kan hun løpe på brygga og følge meg der.

Den 9 juli feirer vi kombinert 29 års dag for kusina mi og 1 års dag for lykke ? 30 års dag.

I starten av september krasjer hun en konfirmasjon. Men hvordan kunne vi tro at det var greit at hun var i leiligheten når vi var i festlokalet på andre siden av plenen? Hun sto bare og hylte etter oss, til vi hentet henne.

Lykke er dessverre blitt redd for barn og er mørkeredd. Så turene i løpet av høsten ble fort mer og mer slitsomme. Hun ble også syk igjen i starten av oktober og holdt på til starten av desember. Nå har vi endelig fått stabilisert magen hennes igjen.

Mens jeg har jobbet med kalendere har to hyggelige damer fra gohjerta hundelufting tatt lykke på tur 2 ganger i uka.  Natt-turer med lillesøster Pippi har også gjort desember fin for henne.

Selvfølgelig har det skjedd mer enn ting med Lykke i år.

Det har vært spenninger rundt mulige leilighets kjøp. Broren min falt og knuste skulderen og måtte bo hos mamma en stund. Ventet på camping plass som aldri kom. Håper den kommer i år.
først ble kusinen min konfirmert og uka etter ble lillesøster det.
det har vært mange bursdagsfeiringer, mye god mat og fine dager.

Jeg har gått ned nesten 15 kg i vekt.

Håper 2017 blir like fint som 2016, om ikke bedre.

Godt nytt år