trenddryss dager på Lambertseter senter

Det er Trenddryss dager på Lambertsetersenter og det startet i går med en kundeaften med Erlend Elias. Dessverre var ikke foredraget hans hos Dolly Dimpels for alle, det krevde nemlig at du kunne gå opp en etasje med trapper.
Men selv om jeg ikke fikk hvert med på foredraget fikk jeg goodibag (og jeg elsker jo slikt), gratis kake og en liten smaksprøve på får i kål fra meny.  Jeg fikk også lodd til trekning senere på kvelden, så jeg gikk og hentet den nye telefonen min på postkontoret og satt hos mormor og satte opp den og spiste middag mens ting gikk videre på senteret.

En halvtime før trekning gikk jeg om mamma tilbake inn på senteret og tittet litt. Jeg vant ikke noe.

draps maskinen Norge

Sterk overskrift, men helt klart nødvendig.

Rett før jeg dro til byen i går leste jeg om at det var mulig at de skulle ta livet av så mange som 30 av våre 68 ulver. I løpet av dagen tenkte jeg på alt fra å stelle meg i ulv kostyme på parkeringsplassen med skilt som sier et liv er et liv, eller ta meg i stedet. Til små mentale raseri anfall.

Nå skal det sies at jeg har ingen planer om å stå med slikt skilt, heller ikke be noen ta meg i stedet. Jeg nevner det fordi tanken var der og viser hvor hardt i hjerte dette traff meg. Men tror de handlingene hadde knust familien min og folk hadde vel mer sett inn i min psykiske historie enn i det norske regelverket.

Jeg hadde roet meg litt ned i løpet av dagen og kunne derfor ikke tro mine egne øyne da jeg så at det ikke var som fryktet, åpnet for halvering av våre utrydningstruede dyr, men verre, hele 47 ulver skal drepes. En miljøkriminalitet jeg aldri vil kunne tilgi.

Ulvene har ikke fått samme skole tilbud som de fleste andre i Norge. Så de kan ikke lese kommune grenser, ulvesoner eller lese vedtaket om hvor mange kull de får lov å ha.

Man skulle forresten tro at når man har en rase på den røde listen, og de viser seg å få flere barn enn det som var målet i planen, ville man hvert lykkelig. Ikke gått rundt å skyte ned hele flokken.

Jeg forstår hvor vondt det må ha vært for jegeren som mistet hunden sin i et ulveangrep for litt siden. Jeg har hund selv og det ville ha knust meg. Det vil det forresten også gjøre om en bil treffer den, noe som er mye mer sannsynlig. Det er en sjanse man tar når man slipper hunden løs.

Sauebønnene har jeg aldri forstått meg på. Ja jeg forstår at det svir økonomisk når ulveflokken har vært der. Men slipper man dyr løst ut på fjellet eller i skogen, vel da vil naturen gå sin gang. Ja man kan ikke passe på dem døgnet rund slik man gjorde før i tiden, men det er da ikke ulvene sin feil? Kanskje på tide å sette seg i tenkeboksen å finne en bedre måte å drive sauehold på.

Vi trenger de ville dyrene, både de som spiser kjøtt og de som spiser gress. Vi deler landet vårt med dem og det er vårt ansvar og problem å forstå og til rette legge for at vi kan leve et liv vedsiden av dem. Å holde bestanden nede på grensen til utrydning er ikke ett ansvarlig valg, og vi som mennesker kan skamme oss over at vi ikke klarer bedre.

OPPROP: Ja til ulv i norsk natur! Nei til Stortingets utrydningspolitikk

storhandel på nett

Jeg hadde det virkelig moro på havaristen sin nye nettbutikk, tror ikke jeg tørr å gå inn i en slik butikk.

var det ikke slik at du ville ha meg i bildene dine???

bestilte 1, fikk ….

tur/nødmat – lukter vist godt

popkorn til mamma, kan jeg få?

linselus. servietter til mormor

måtte ha med noen små ting til kalenderen min ( kanskje noen gaver også)

og man trenger alltid batterier 

bytur og gentest

I dag var jeg nede på Ullevål og fikk tatt blodprøven som skal testet for et spesielt gen. Det er litt spennende det hele, men jeg ser ikke helt hva jeg skal få ut av å få vite svaret. Jeg har hatt så høyt kolesterol siden jeg var 20 år og da de hørte familie historien min ville de ta en gentest.  
for meg var det ikke mye mer enn å fylle ut et skjema og la meg bli stukket i armen. Kanskje testen sier noe om behandling, det hadde jo vært fint.

Etter blodprøven, kjøpte jeg meg en salat og spiste den ute i sola utenfor kaffe stedet og apoteket. Jeg var veldig svimmel og tenkte at det var god ide å få i seg litt mat før jeg reiste ned i byen.

En trikketur i byen er mange pokemonstop og noen Pokémon. Denne gangen kjørte trikken så fort at den ikke telte km. Jeg gikk av på Stortorget og gikk rett til søstrene grene, en av to butikker jeg hadde planlagt å komme meg til før jeg dro hjem. De hadde ikke lengre de boksene jeg hadde tenkt å kjøpe, men jeg fant noen andre. Ble også litt maling og sakser.

Så var det opp på lush på Egertorget. De er alltid så hjelpsomme med prøver når jeg forteller at jeg samler dem opp til gaver på bloggen min. har masse prøver til julekalenderen i år.

Mamma var på Kirkeristen og spiste med tanta mi og jeg hadde akkurat avtalt å møte dem der. Skulle bare en rask tur innom panduro og se om det var noe morsomt på salg der. HELE BUTIKKEN 50% , tok meg litt tid å komme meg ut derfra.

Hadde det kjempe moro i byen før jeg ble med familien hjem. Glad jeg ikke hadde brukt opp alle kreftene for da var det på tide med tur for lille Lykke Polaris.