bursdag 2016

Etter to dager med familie feiring, måtte jo dagen komme tilslutt. Dagen ble feiret med mange facebook hilsninger, flagg på verandaen og middag med mamma og mormor.  Vi spiste carbonara og orket derfor ikke å fullføre kaken som sto igjen fra lørdag.

Etter en fin tur med Lykke tok jeg meg en tur innom senteret og plukket opp litt gaver fra butikker. Hudkrem fra Vita, te fra Kitchen og kaka og 3 rosinboller fra Narvesen. Det tilsvarende tilbudet fra 7/11 måtte vente da det er grense på hvor mye jeg klarer å putte i meg på en gang. Mamma hentet en bukett roser jeg fikk fra plantasjen.

Dessverre begynte jeg nå å bli dårlig. Jeg ventet utenfor hos mamma mens hun hentet gaven fra henne. Jeg orket ikke å gå opp til henne. Fikk nydelige steiner og smykker.

Så var det hjem og i seng.

Fikk ikke sove da, siden ingen ringer meg før klokken 17.00 gjør alle det etterpå. Men fikk hvilt nok til at jeg orket en tur til med lykke og en kopp te hos tanta og kusina mi før jeg la meg til å sove.

Takk for mange fine hilsninger på facebook og på telefon.

 

bursdagsfeiring 2

På søndag var det andre bursdagsfeiring. Denne delte jeg med lillesøster.

Det var farmor, bonus mor, lillesøster, storebror, meg og 3 hunder.

Vi spiste lasagne og avsluttet med Brownies. Etter kakene dro farmor og vi gikk ut i hagen og spilte fotball med Lykke, Rugby med Goggen mens Annie lå under buskene og spionerte på naboene.

Det ble litt gaver på alle oss «barna».

Jeg og Lykke var helt utslitt når vi kom hjem, så det var rett i seng.

Balls of yarn

 

bursdagsfeiring 1 2016

Jeg pleier å starte bursdagstiden min med å legge ut en ønskeliste på bloggen, men i år har det ikke vært mye realistisk på den listen. Er en del ting jeg ønsker meg, men må nok kjøpe dem selv da de er for dyre og/eller for kompliserte å få tak i.

JEG HAR IKKE BURSDAG FØR I MORGEN, MANDAG 29.

Men en liten familiefeiring på lørdagen ble det. Jeg hadde ønsket meg bløtkake og halvgrove rundstykker med valmue frø av tanta og kusina mi. Kaka ble servert i går (og spist mer av i dag) rundstykkene ligger i fryseren min.

Fetteren min på 13 lagde taco hos mormor og vi samlet oss der kl. 17.00. maten sto som vanlig klar p bordet på slaget, men vi satte oss ikke og spiste før en halvtime senere. Er ikke lett å få beskjeder rundt til alle. Maten var kjempegod og det var en stor utfordring å spare plass til kaker senere.

Av familien fikk jeg hårføner. Jeg er egentlig stolt av å ikke ha/bruke hårføner. Men jeg har innsett at vinteren for Lykke kan bli veldig kald om jeg ikke får tørket pelsen hennes. Kanskje jeg også lærer meg å bruke den på meg når det er kaldt ute.

Jeg hadde egentlig bakt Brownies til i dag, men det ble så mange at jeg kunne fordele dem utover to feiringer.

Det var en liten og koselig feiring, med mye Pokemon prat. Akkurat slik jeg liker det.

alltid en bukett rosa roser på bordet til bursdagen min.

kusina mi gjemmer seg bak Lykke Polaris som selvfølgelig også var med ( men fikk bare friske bær)

jeg må slutte å legge hodet til siden når noen tar bilde av meg!!!!

godt planlagt, ikke nok servietter i noen av pakkene, men tilsammen klarte de jobben.

kake tid

ingen kalde og våte hunder til vinteren.

film: the happening

Dette er en leksjon i alt man ikke skal gjøre i en film?. SPOILERS

The Happening Poster

(bilde fra imdb)

To minutter har gått etter at jeg startet filmen og jeg er virkelig lei av introen. Det er en grunn til at de fleste setter mesteparten av navnene og logoen på slutten av filmen. Du vil ikke at folk skal gi opp før filmen har startet. Jeg går og lager meg mat og kommer tilbake 3 minutter etterpå, akkurat i tide til at første bilde av filmen dukker opp.

Jeg har lest på forhånd at filmen handler om et angrep som gjør at folk tar livet av seg, så jeg ser forbløffet på en park hvor alle mennesker stopper helt opp. Litt som senene fra torchwood med barna, jeg ventet bare på at de skulle si we are back?

Men i stedet hopper vi til et bygge område hvor først en og så en annen hopper fra taket. Så veksler vi til et blikk hvor folk løper på rekke og rad over kanten. Som om de har filmet en mann og satt den inn i reprise. Dette var et samkjørt angrep, rart noen da står og ser på.

Vi møter nå en naturfaglærer som prater om hvorfor biene forsvinner. Dette er vår hovedperson. Han blir tatt ut av klassen og fortalt om et terrorangrep. Barna blir sendt hjem og han og en venn av han bestemmer seg for å ta med seg konene sine og forlate byen.

Nå får vi møte kona til hovedpersonen som helt klart har vært utro og har store øyne som kanskje ikke burde være det viktigste skuespiller elementet. Det tar litt tid før jeg kjenner henne igjen fra the new girl. Fargene på øynene er ikke de samme.

Vi kan gå inn i historien mellom kona og vennen, men de spiller det så dårlig at det hele blir idiotisk.

Nå er vi på et tog hvor de akkurat får vite at byen de reiste fra er rammet og alle døde. Kona til vennen har kommet seg ut av byen. Toget stopper på en tilfeldig stasjon fordi de ikke får kontakt med noen. Strømmen virker enda, de rett og slett stoppet toget uten grunn. Så nå sitter de fast i en liten by og blir fortalt at småbyer også blir rammet. Folk får panikk og rømmer. Her møter vi den eneste kule figuren i filmen, en gartner.  Vennen etterlater datteren sin til hovedpersonen for å hente kona som har en 61% sjanse for å være i live.

Enda flere sener som er på grensen til en skrekkfilm, men ikke helt.

Veikryss, det er døde alle steder og de flykter mot et lite sted nesten uten folk. Hvorfor blir ikke gartneren hjemme, eller reiser hjem igjen. Det ville ha reddet livet hans. Frykt vinnen og spre dere, alle løper i forskjellige retninger. Våre tre hovedpersoner løper alene, senere dukker det plutselig opp to tenåringsgutter som om de har vært der hele tiden. Ja de trengte vel flere å drepe tenkte jeg og fikk rett.

Hvorfor er det så mange som flykter samme vei som dem? De fleste av gruppa deres er jo døde, hvem andre planla denne ruten?

Et hus uten strøm med en gammel gal kvinne blir redningen.

Alt starter igjen i Frankrike, nok en gang stopper parken opp uten om en mann som ser sjokkert på alt. Hvorfor han ikke er rammet er et evig mysterium. De trengte vel vitner.

Dette er bare noen av tingene jeg synes var elendig med denne filmen. Dårlig klipping, dårlig skuespill, dårlig historie og de klarer ikke å plassere seg i noen sjanger. Vil så gjerne være, men tørr ikke helt. 

ekte trailer:

sann trailer, ser noen er enig med meg:

film: lord of the rings – The Two Towers / The Return of the King

Ringenes herre: To tårn Poster  Ringenes herre: Atter en konge Poster

(bilder fra imdb)

Etter å ha pint meg igjennom bøkene og virkelig jobbet for å komme meg igjennom den første filmen, trodde jeg aldri jeg kom til å se de to siste. Noe som var litt rart da jeg virkelig elsker hobbiten (både bøk og film serie)

Men filmene ble satt opp på tv og jeg så det. Tenkte jeg kunne jo ta dem opp til en dag jeg virkelig ikke visste hva jeg skulle se på. Dagen kom, Lykke krevde ekstrem pelsstell og jeg ville ha på noe i bakgrunnen.

Jeg startet med to tårn og halvveis i filmen var lykke ferdig klippet og jeg hentet popkorn. Det er fortsatt ikke de beste filmene jeg har sett, men jeg koste meg og måtte ta et alvors ord med meg selv om at jeg bare skulle se en denne natten. Neste kveld så jeg siste filmen.

Det å se filmatiseringer av bøker du har lest er alltid å se etter hva som er der og ikke der. Hva som føles riktig og hva som føles feil. Siden det hele er en historie har jeg valgt å skrive om filmene samlet. Dette er de siste 2 filmene om hobbiten frodo som har fått i oppgave om å ødelegge en ondskapsfull ring. Mens han beveger seg mot vulkanen han skal kaste ringen i, kjemper mennesker, dverger og alver kriger over hele verden.

Veldig kort forklart, men regner med at de fleste vet hva ringenes herre serien handler om og hvis ikke, på tide å sette deg ned å lese/ se film.

En av tingene jeg likte bedre med filmatiseringene, er ikke fult så mange som dør og ikke dør. Jeg husker dette var det som irriterte meg mest i bøkene. Jeg ble likegyldig når folk døde, for jeg visste de våknet til live igjen. Det reddet faktisk veldig mye av historien.

Ellers savnet jeg når strider/ Aragorn går inn i byen sin under forkledning fordi det enda ikke var hans tid som konge. Jeg liker slike små plott hvor folk oppdager små hemmeligheter. Savnet også krigen om hobbitene sitt land. Det var jo denne krigen som virkelig gjorde dem til helter og de fikk vist frem hva de hadde lært på reisen sin.

Er ikke ofte jeg sier jeg liker filmatiseringene bedre enn bøkene. Og selv om mange av de mest magiske stundene mangler i filmene. Var de mest irriterende tingene fra bøkene også plukket ut.

bok: broken (Otherworld 6) – Kelley Armstrong

Elena er gravid og livredd for hva varulv delen av henne gjør med barnet. Siden ingen vet hva som er forventet vil alle at hun skal sitte stille og ta vare på seg selv. Dette strider mot alle instinkter og Elena klarer tilslutt å overtale mennene rundt seg til å la henne bli med på et lite oppdrag. De skal bare hente et papir som et vanlig menneske ønsker for å forske på Jack the Ripper, men en bloddråpe setter tidligere morder og zombier løs.

Varulvene føler de ikke kan dra før de har ryddet opp etter seg, det hjelper heller ikke at zombiene ser ut til å jakte på Elena.

Brevet var en portal, men hvem gjemte seg inni, hvorfor ble det laget, hva vet han som originalt hadde brevet? Og hvordan kan man rette opp feilen samtidig som man skal holde en ufødt baby trygg.

Jeg koser meg med disse bøkene.

Broken (Women of the Otherworld, #6)
( bilde fra goodreads)

hjemturen

Det ble en veldig fin båttur hjem. Havet var rolig nok til at ingen ble sjøsyke og at det var trygt å gå ute på dekk, noe vi kommer tilbake til senere.

Kontrasten av hotellrommet og lugaren var kjempe stor. Comandore lugar til damene og comandore delux til meg. Dette gjorde dessverre så vi havnet på forskjellige etasjer og på hver vår side av båten, men jeg klarte dermed å nå mine 10 000 kritt denne dagen også.

Lugarene til Damene lå vedsiden av hverandre. På rommet til mamma sto det en vip kuv med musserende vin, peanøtter og druer. Hadde jeg visst at vi kom til å få så mye musserende vin som vi fikk, hadde jeg nok funnet på noe annet spennende til bursdagen hennes. Men mamma var fornøyd og lugarene var rene, fine og akkurat passe store.

Etter at de hadde fått satt fra seg tingene sine, startet jakten på min lugar. Vi viste allerede etter å ha pratet med de ansatte da vi kom inn at vi måtte gå helt frem i båten og ta heisen der. I øverste etasje ble vi møtt av en kvinne som hyggelig pekte på døra ut til dekk og sa: ut der.
Ut på dekk og enda litt fremover, dere sto det et lite område med to innganger som var låst. Bak disse dørene var det flere låste dører (lugarene) og her skulle jeg bo. Det vite seg å gå en bratt trapp opp fra 10 dekk, men siden jeg ikke går trapper ble det mange turer over dekk denne kvelden.

Lugaren var kjempe fin og med vindu rett frem. Bedre utsikt kan man jo ikke få. Vi bestemte oss fort å se utseilingen fra lugaren min og damene gikk ned til seg for å gjøre seg klare. Jeg fant alle problemene. Jeg var ikke forberedt på det nye reglementet om at man ikke fikk ta med drikke ut i fra loungen og i minibaren var det bare alkohol og vann. Jeg tror aldri jeg har følt meg så isolert som der oppe. Jeg innså nemlig fort at jeg også måtte ut å møte familien min da du måtte ha nøkkel for å komme frem til lugar døren. Du kunne ikke bare banke på. Brus problemet ble løst da jeg senere gikk ned i resepsjonen og klaget. De fikk sendt opp 3 bokser cola zero til meg. Men alle avtaler ble startet på lugarene til de nede.

Vi fikk handlet inn litt forskjellig i tax free butikken og jeg kjøpte inn masse bokser med brus. Så slappet vi litt av og gjorde oss klare til middagen. Jeg hadde kjøpt mat på forhånd, men ble litt overasket over at det var på gourmet restauranten. Jeg prøver somregel å unngå disse for å få trygg mat, men de fleste av oss var veldig fornøyde med kvelden. Maten tok lang tid og vi var ganske klare for kvelden alle sammen. Tok en siste drink på lugaren til damene før vi gikk hvert til oss. Rakk å ta noen nydelige bilder av himmelen i det solen gikk ned.

Jeg ble sittende å spille på senga til midnatt. Når jeg la meg lot jeg gardinene til vinduet stå oppe så når jeg våknet i løpet av natten så jeg rett utover sjøen.

Nok en gang våkner jeg tidlig. Jeg pleier å si at jeg har så skrekk for å våkne av vekkerklokke at jeg våkner konsekvent før den. Så jeg hadde god tid til å pakke sakene mine før vi møttes til frokost. Frokosten her var inkludert alt og jeg spiste mer enn nok. Vi gikk opp på dekk og så innseilingen til Oslo før vi dro med oss koffertene og gikk ut av båten. Så var det en drosje tur hjem og rett i seng, her sov jeg i 5 timer.

Vi har hatt en strålende tur, med både oppturer og nedturer. Nå er det å hvile ut etter ferien.

København dag 2

Jeg fikk tilslutt sove og våknet ganske utslitt opp klokken 7. jeg hadde våknet hvert 90 minutt og alt i hodet mitt gikk i surr, jeg tenkte faktisk at i dag skulle jeg ønske at jeg drakk kaffe. Men så kom jeg på at det var noe som het te og jeg begynte å forberede meg til frokost.
At jeg var den som var først oppe overasket meg (alle hadde vært oppe i løpet av natta).

Frokosten var god. Det er et lite minus at varm retter måtte kjøpes vedsiden av når vi hadde betalt så mye for frokosten. Jeg forstår de vil spare på maten og ikke lage for mye, men da kan man jo ta det på bestilling uten å ta ekstra betalt. Te og fersk presset juice hjalp på trøttheten.

Jeg sa til mamma at jeg ikke stolte på bagasje oppbevaringen til hotellet og det ble bestemt at vi bestilte sen utsjekk på rommet mitt så vi kunne oppbevare koffertene våre der. Damene jeg reiste med var nok litt oppgitt over at jeg har med meg datautstyr for over 10 000 kr, men det er slik jeg er.

Vi forlot hotellet 09.30 og innså fort at verden ikke startet før 11. men vi fikk sett utsiden av glyptoteket og utsiden av tivoli før vi satte oss på ett kaffe sted. Her fikk damene seg litt å drikke før vi gikk på jakt etter en drosje og kjørte til Ny havn. Vi er ikke verdens sprekeste gjeng så vi gikk å så litt før vi havnet på en cafe. Her satte jeg fra meg dem mens jeg gikk litt rundt og fanget Pokémon (jeg er forresten svakest til bens av alle sammen)

Grunnet meg ble det bestemt at vi skulle ta drosje til cafeen vi skulle spise lunch. Dårlig søvn 2 netter på rad begynte å vise seg og jeg hadde kramper støtt og stadig. Ingen anfall da så det gikk bra. Maten på det lille apoteket var kjempegod. Mamma fikk flagg på bordet og en liten dessert fordi det var bursdagen hennes. Vi koste oss og ble her resten av tiden vi hadde.

Så var det bare en vandre tur tilbake til hotellet for å hente koffertene våre og vi sjekket ut 14.20 ? 10 min før vi måtte. Så var det bare å kaste seg i enda en taxi og vi kjørte til Oslo båten. (de ser rart på deg om du sier du skal til danskebåten) innsjekkingen gikk raskt og nå var vi på vår siste del av reisen. Båtturen hjem.

ute i det store utland

Det er kveld og alle har trekket seg til rommene sine. Startet i Oslo og irriterer meg nå over skrikene fra karusellene på tivoli. Ja jeg er i København.

Dette er min lille sommerferie og jeg er her med mamma, tante til mamma og mormor.

Det gikk fort i dag tidlig, etter bare 30 min var jeg klar til å gå ut døra. Mamma møtte meg og vi skulle gå bort til Mormor og ta drosje der. Tanta mi som er dyre vakt hadde andre planer og kom og møtte oss med Lykke Polaris så hun kunne si god tur. Eller kanskje mer så jeg kunne gi henne en siste kos før turen. Jeg har aldri vært så lenge fra henne før.

De fulgte oss til mormor og det ble fort klart at her kunne vi ikke vente på drosjen. De i leiligheten over hadde startet å pigge opp baderomsgulvet litt eller 7 på morgningen og hele leiligheten var en støysone. Vi satte oss på muren utenfor og ventet.

Så var det drosje til Gardemoen og her tok de godt vare på oss. Litt kluss med innsjekkingen og en hjelpsom mann. Jeg lånte rullestol slik at jeg ikke skulle bli alt for sliten på turen.

Det er ikke å se bort ifra, jeg elsker å fly ?

Vel fremme i København, ble vi møtt av en hjelper som tok med meg og mormor på en lynrask kjøretur igjennom hele flyplassen og ned til en ventende rullestol i bagasje området. Veldig mange morsomme Pokemon på Kastrup flyplass forresten.

Vi fant bagasjen fort og kom oss inn i en drosje. Vi var nok alle litt overasket når vi kom frem på hotellet og det var ikke positivt. Vi visste det var et eldre hotell, men ikke så nedslitt og stygt. Allerede i gangen viste vi at det ikke var som håpet. Å ha vegg til vegg tepper på et hotellrom kan umulig være smart. Det er så fylt av gamle flekker og det lukter så stramt at jeg gleder meg til å komme ut her i fra. Forresten fortalte jeg at vi hadde de oppgraderte dyre rommene?

Det verste med hotell Danmark er forresten trappene ned til rommene. Jeg burde virkelig holde meg unna trapper og hadde spurt om dette på forhånd. Rommene var store da og jeg fikk tilfeldigvis det største. Nesten en liten leilighet. Men ingen mini bar og veldig lite lys. Det hjelper heller ikke at jeg må dra ut kontakten på halvparten av de dårlige lampene for å få strøm til pc og mobil.

Vi skal bare være her en natt så vi klager ikke til dem, men vi kommer nok ikke tilbake.

Etter å ha slappet av en times tid på rommene våre, tok vi oss en tur på Strøget. Mamma kjøpte et skjørt til meg, men mest av alt tittet vi bare. Vi avsluttet med middag på Peder oxe. Her fikk vi nydelig middag og dessert.

Utslitte etter dagen gikk vi tilbake på hotellet, åpnet vinduene for fult for å få puste og legger oss. Venter en ny dag med eventyr i morgen.

(bamser på tur)