tann mareritt

Natt til fredag satt jeg og koste meg med noe godt og netflix. Da jeg plutselig tygget på noe hardt, tittet jeg på det og konkluderte med at det sikkert var sukker som hadde stivnet. Det tok nesten 5 minutter før tungen rullet rundt i munnen min og fant et stort hull.

Det tok meg ikke lang tid å legge to og to sammen og jeg tittet på denne store biten jeg hadde tatt ut av munnen min. det må jo være nesten hele tanna tenkte jeg og fikk litt panikk. Siden klokken var så mye var det ikke noe annet å gjøre enn å legge meg og ta tak i problemet på fredag. Jeg lærte forresten veldig fort den natta at all drikke og mat måtte svelges ved hjelp av sugerør.. au..

Jeg var ikke så veldig overasket da jeg på fredagen fikk vite at tannen ikke kunne reddes. En plombe hadde tatt med seg en del av tannen da den spratt ut. Jeg har hatt vondt i den tannen lenge og hvert og klaget etter at plomben ble satt inn for noen måneder siden, men de mente smertene bare var ising i tennene. Noen ganger skulle du ønske du hadde feil.

Det som var igjen av tannen ble trukket og jeg dro hjem med troen om litt smerter en dag eller to og så var det verste over. Og på lørdag morgen virket det faktisk slik. Smertene fra kvelden før var kraftig redusert og jeg gjorde ting som normalt.

Natten til søndag var et mareritt. Jeg bråvåknet i panikk over at jeg måtte ta smertestillende i mellom marerittene mine. På søndagen hadde jeg med meg ekstra smertestillende hvor enn jeg gikk og jeg hadde hovnet opp i halve ansiktet.  Da jeg skulle pusse tennene før jeg la meg viste jeg det, her var det betent. Jeg klarte nesten ikke å åpne munnen.

Natt til mandag var enda verre enn den til søndag og jeg gikk nå rundt og smakte og luktet råttent. Hadde egentlig tenkt å se det ann noen dager til for å være sikker, men mamma overtalte meg til å ringe ned til tannlegen med en gang. Tror egentlig han kunne bekrefte betennelsen på lukten av munnen min alene. Han kunne ikke ta en ordentlig titt da jeg ikke klarte å åpne munnen min helt, men han kunne se verket og jeg fikk antibiotika og sterkere smertestillende.

Ett døgn på antibiotika og hevelsene har gått kraftig ned. Gjør fortsatt vondt, men trenger ikke den sterkeste medisinen. Smaker fortsatt vondt av vesken som renner ut av såret, men mye mindre av det. Håper jeg kan spise normal mat om en dag eller to.

søndagens badetur

Det er sol og varmt og det du ønsker aller mest er å hoppe i vannet. Men hjemme sitter det en liten hund som synes vannet er skummelt. Selvfølgelig kan jeg ta en rask badetur uten henne, men det føles litt trist. Løsningen er Skraperudtjern. Her kunne jeg bade og Lykke løpe rundt fritt til å hoppe ut etter meg, eller følge meg fra land.

Jeg fikk noen nysgjerrige spørsmål da jeg innrømmet for de andre hundeeierne at jeg hadde planer om å bade. Og jeg innrømmet at jeg har aldri badet der før. Jeg har vokst opp på Skullerud og vi så rart på de som dro til tjernet og ikke opp på nøkklevann.

Badebryggen var litt slitt og den ene siden av badetrappen manglet, men vannet var godt og varmt. Lykke var nysgjerrig så jeg løftet henne ned, men hun likte det ikke og resten av tiden løp hun langs brygga mens jeg svømte. Hun var veldig glad da jeg kom meg opp igjen.

Hun viste stor fremgang med de andre hundene der. Selv den største og svarteste løp hun rundt med. tror hun hadde det kjempe moro.

Jeg kjørte en tur opp på nøkklevann for å se hvordan det ser ut nå som de har senket vannet. Det var merkelig.

skraperudtjern

nøkklevann

 

test av Purina my dog is adult. ( sponset med prøven)

Først føler jeg at jeg må si at min hund er ikke voksen, ikke enda. Gi henne to dager til.

Min første tanke da jeg fikk denne pakken fra trybe, var at dette virket ikke bra. Selvfølgelig er det mulig at det er et supert for, men om de virkelig ønsker at jeg skal teste ut deres produkt. Sett dere godt nok inn i hvordan magen til hunder virker.

Det er en grunn til at de større selskapene gir så stor pose med prøvemat. Veldig mange hunder trenger å venne seg til ny mat forsiktig, ellers blir de dårlig i magen. Å dele ut to slike småposer av hvert for gir deg enten muligheten å venne hunden din til det nye måltidet og av igjen (uten å spise det alene) eller å utsette den for ubehaget med oppkast og diare ved å enten hoppe rett på eller hoppe rett av. Egentlig tror jeg ikke det er nok til at de blir dårlig om du går tilbake på det gamle, er ikke nok av prøvene til det.

Uansett kom jeg frem til at det bare var en måte å teste ut dette produktet, smak.

Jeg tok den gamle maten i den blå skålen ? blanding av royal canin bichon frise og royal canin mini junior.

Purina my dog is adult i den røde skålen.

Ingen av skålene er den hun vanligvis spiser av og de er nesten like.

Det var helt klart at den nye smaken var spennende, men når hun hadde smakt på den gikk hun rett bort til den gamle og slukt den, før hun ryddet opp i restene.

Så for Lykke var det ingen tvil, hun liker den gamle best.

prøv ut produkter og del tine meninger med Trybe ( tidligere likenshare)

markjordbær og Lykke

Oppå lambert så gror det Jordbær, fine jordbær, ville jordbær. Hele verden er full av Jordbær, ta et strå og tre dem på. Et er for ungt det kan Lykke få, et er for gammelt, hun tar det å. og alle andre som vi skulle ha med hjem, spiste lykke fra et strå.

den siste setningen var litt hard å få til. 

 

bytur onsdag 29.06.16

Det var ikke den lengste byturen, men skulle ned å se på jobb maskinen til mamma og tenkte jeg kunne titte innom noen butikker samtidig.

Jeg startet på outland. Egentlig en veldig farlig butikk å gå inn i og selv om jeg vil kjøpe halvparten av tingene der klarte jeg å stoppe meg selv. Så gikk turen ned på panduro hvor det var stort 50% salg på enkelte varer. Moro og titte, men endte opp med en overraskelsespakke igjen. Så gikk turen innom neotokyo ? var så skuffet da jeg ikke hadde noen treff på 3ds maskinen min siden jeg sto i butikken og lese om hvordan de var slik ambassadør og hvordan det skulle lagre treff og slik. En bytur uten nds treff er skuffende.

Gikk ned TGR og hoppet over jakten på mountain dew på godteributikken fordi jeg var så svimmel. Men jeg hadde to butikker igjen. Lush og dyrebutikken. På Lush fikk jeg tak i ny hudkrem og balsam. Planen var at jeg skulle kjøpe noen nye godbiter til Lykke på dyrebutikken, men da jeg kom inn så jeg selen jeg har lett etter en stund. Selvfølgelig hadde de den ikke i hennes størrelse, men jeg fikk navnet og fant den på nett.

Så var det mc donalds og litt mat før jeg tittet på datamaskinen til mamma. Dessverre kunne jeg ikke hjelpe henne. Jeg hadde ikke administrasjon tilgang.

Turen tok så mye krefter av meg at jeg fortsatt ikke har klart å komme meg helt.