bok: Catch-22 – Joseph Heller

Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan skrive om denne boken.  Catch-22 beskriver seg selv tidlig i boken om regelen om hvordan kan kommer seg ut av å fly jagerfly i 2. verdenskrig. Om du ikke oppsøker legen for å slippe å fly er du gal. Oppsøker du legen for å informere om at du er for gal til å fly, innrømmer du at du er klar nok i hodet til å ikke ville fly og derfor ikke gal.

Boken følger en bomber utplassert i Italia under andre verdens krig. Hans eneste ønske er å slippe å fly flere runder mens han fortsatt er i live. Han prøver alle muligheter samtidig som en general som er manisk opptatt av å få navnet sitt i avisen øker og øker mengden turer de må fly.

Hele kompaniet er fult opp av gale personer som ikke har noe i en krig å gjøre. Min eneste tanke etter å ha kommet under halvveis i den var at det eneste som kunne ha reddet denne boka for min del var at alle egentlig var på et psykisk sykehus. Noe jeg visste ikke kom til å skje.

Humor er virkelig ikke noe jeg liker lett. Jeg blir sliten, kvalm og svimmel av alt som skjer i boka og sammenlignet den for meg selv som da jeg prøvde å lese haikerens guide til universet. Jeg måtte gi opp den boka grunnet de rare drømmene mine. Jeg fullførte catch ? 22 og er glad jeg aldri må lese den igjen.

Vet at mange setter denne boka veldig høyt, jeg vet jeg misliker den fordi jeg ikke forstår/ setter pris på humoren. Men slik er da jeg. Humor jeg liker er vanskelig å finne.

Catch-22

bok: Haunted (Otherworld – 5) – Kelley Armstrong

I denne boka følger vi moren til Savannah ? Eve.

I forrige bok reddet Eve livet til Paige og Lucas ved å lage en avtale med skjebnene. Nå kaller de inn tjenesten hun skylder dem. En demi demon har sluppet løs og de klarer ikke å fange den inn igjen. De som har prøvd har møtt skjebner verre enn døden.

Sammen med kjæresten sin Kristof og engelen Trsiel legger hun ut på jakten. Selv for en heks som har dykket dypt inn i den sorte magien, blir det hardt å få med seg alle drapene denne semi demonen har hjulpet til med.

Jakten øker i intensitet da demonen setter sitt sinne mot Savannah.

Trsiel mener hele oppgaven er Eve sin store test for å få bli en engel, noe Eve ikke vil bli. Hun har endelig startet å finne seg til ro i den neste verden og ønsker ikke å klatre videre.

Jeg ble ganske overasket over hvor mye jeg likte denne boka. Jeg hadde trodd at en bok om spøkelser som jaktet på andre spøkelser ville være litt utenfor min interesse. Men selvfølgelig hjelper det at andre kjente figurer blir dratt inn. Og jeg får vel bare innse at jeg er interessert i spøkelser. Men følte boka ble litt dratt ut innimellom.

HauntedUK.jpg

bok: Industrial Magic (Otherworld – 4) – Kelley Armstrong

Jeg liker å slappe av med en enkel fantasy bok etter en lengre og tung bok. Men det var med blandede følelser jeg startet på denne boken om magi. Jeg hadde kommet meg igjennom bok 3 i serien, men likte den ikke i det hele tatt. Men jeg gledet meg litt til bok 6 i serien og tenkte jeg burde prøve å komme meg igjennom. Heldigvis ble jeg positivt overasket.

Denne boken er satt noen måneder etter forrige. Paige, Lucas og Savannah har endelig slått seg ned et nytt sted når faren til Lucas tar kontakt. Nå noen tar livet av barna til cabal medlemmer og siden familiene ikke er høyt nok oppe i rangstigen til å sette i gang en etterforskning igjennom dem, ønsker han å ansette Paige og Lucas.

En cabal er som en mafia familie, hvor trollmenn familier holder sammen for å beskytte seg selv og sine interesser. Lucas er arvingen til Cortez cabalen, men har dedikert livet sitt for å hjelpe de som går imot dem. I denne boka lærer man mye om familien hans og konfliktene der.

Samtidig skal en drapsgåte løses og vampyrer og nekromaner (ikke helt sikker på riktig oversettelse av necromancers) blir dratt inn i søket.

Akkurat passe blanding av komisk, spenning og drama og jeg er dratt inn i serien igjen.

IndustrialMagicUK.jpg

bok: Little Dorrit – Charles Dickens

Boken er delt inn i to deler/bøker. Fattig og rik.

del 1 – fattig

I den første delen møter vi Arthur Clennam som akkurat har kommet hjem fra kina etter å ha jobbet der i mange år. Når faren hans død ga han opp sin del av bedriften og reiste hjem. Man kan trygt si at det ikke var en varm velkomst han fikk hos moren sin.

Arthur blir fasinert av kvinnen som syr for moren og prøver å finne ut mer om henne. Han finner fort ut at faren sitter i gjeldsfengsel og at Little Dorrit var født der inne. Nå prøver han alt han kan for å finne en måte å hjelpe henne og familien. Samtidig er det egne tråder fra livet han forlot for 20 år siden, bekjente fra turen hjem og karantene tiden og livet videre som må ordnes i.

Del 2 ? rik

Familien til Little Dorrit er ikke fattige lengre og nå starter de et liv som for det meste går ut på å benekte deres tidligere situasjon for seg selv. Little Dorrit sliter med tilpasningen og familien er ikke sene med å påvise hvor mye hun skammer dem med sin omtanke og snillhet. De reiser rundt i europeiske storbyer og krysser vei med mange fra tidligere i historien.

Samtidig hjemme kaster alle seg på en stor bølge av sikker investeringer. Pengene vokser og vokser og alt ser lovende ut. Vi lærer mer om Clennam familien og deres hemmeligheter også.

Mine tanker:

På mange måter fasinerte historien veldig og jeg hang med igjennom hele boka. Jeg slet litt mens de holdt på inne i Clennam familien sitt hus. Alle «drømmene» føltes mest forvirrende og ikke som en del av historien, selv om det helt klart var det. Jeg var alltid så skuffet når vi kom over til de delene.

Først kunne jeg ikke forstå behovet for å dra så veldig mange folk inn i historien, det blir vanskelig å holde kontroll på hvem som er hvem når det blir for mange. Men alle har en rolle og spille senere og derfor må introduseres.

Spenningen om de endte opp sammen var aldri der, men jeg lurte veldig på hvordan boka skulle komme dit.

En god bok kan på mange måter dømmes etter hva den gjør med følelsene dine, og jeg virkelig hatet Little Dorrit sin familie.

Selvfølgelig var det en del holdninger som også irriterte meg, men da var det bare å minne seg selv over når den var satt i tid.

Gleder meg til å lese flere av bøkene hans

Little Dorrit
bilde fra goodreads

balanse kunster

På kurset fikk vi beskjed om at det er de tingene vi gjør i hverdagen som er viktigst. At vi måtte bruke mulighetene rundt oss til å trene hundene våre. Så hva er mer naturlig å trene på når man kommer over et veltet tre som ikke ligger på bakken? Balanse.

Hadde den ligget langs bakken hadde kanskje hopp hvert mer naturlig, men i dag gikk hun opp til en meter på egenhånd. Før hun så ned og bestemte seg for at det var dit hun ville. Hun gikk opp selv, men ble motivert av godbiter oppover stammen.

se på meg når jeg tok bildene, ville hun ikke.