middagsbesøk 24.04.16


I dag var vi og spiste middag hos lillesøster og stemoren vår. Det var meg, storebror og selvfølgelig lille lykke. Vi fikk servert taco og gikk igjennom ting etter pappa. Det var god mat og tung etter aktivitet.

Lille Lykke fikk ett spennende opphold med både Annie og Goggen tilstede. Det er klart at Lykke har vokst mye siden sist hun var på besøk og nå måtte rang og rett på leker diskuteres nøye på hunde vis. Heldigvis er de alle tre snille og vennlige hunder, så det ble ikke veldig mye dramatikk. Etter maten da vi gikk ned i kjelleren ble det mye for prinsessen som ikke kan forstå vår fasinasjon med å gå under bakken. Hun var mildt sagt stresset da vi tok drosjeturen hjem.

Nå ligger hun helt utslått vedsiden av stolen min her, blir nok en stille natt på meg i natt.

 

bok: Pines (Wayward Pines 1) – Blake Crouch

 Secret service agenten Ethan Ethan Burke våkner opp ved ett elveleie I nærheten av Wayward Pines. Han kan ikke huske hvem han er eller hvor han er og går forslått inn i den lille byen. Her møter han merkelige folk som ikke oppfører seg helt som de skal, uten at han helt kan sette fingeren på problemet. Han finner et navn og prøver å finne han, men besvimer på dørterskelen med minnene om en lastebil som kolliderer med bilen hans.

Nå våkner han på et sykehus hvor ting heller ikke virker å være som det skal. Han husker nå hvem han er og hvorfor han kom til byen. Sykepleieren sier at politiet har eiendelene hans og han bestemmer seg for å rømme sykehuset. Fortsatt er ikke ting som de skal rundt han, men han klarer å overtale en kvinne i en bar til å gi han mat og en kvinne på hotellet å la han få sove der.

Kvinnen på baren hadde gitt han en adresse han kunne oppsøke om han trengte noe, og siden han ble kastet brått ut av hotellrommet sitt bestemmer han seg for å oppsøke henne så han kan få kommet seg litt før han kontakter politiet.

Adressen er et hus i utkanten og her finner han ikke kvinnen, men ett lik. Dette er en av de to agentene han ble sendt etter for å finne. Han innser nå at han må kontakte politiet. Møtet med politiet gikk ikke så veldig bra og nå er han ute på gaten igjen. Nå treffer han på den andre agenten han er sendt for å finne, men hun har blitt gammel.

Han er nå sikker på at noe er galt og når han prøver å forlate byen, innser han at den er gjerdet inn med elektriske gjerder. Hva slags sted er dette? Hvorfor er han her? Han trenger svar, men det blir fort klart at de som spør, blir drept.

Jeg syntes ikke boken falt helt i smak, selv om den på mange områder dekker det jeg er mest fasinert av. Jeg blir bare så irritert over hull som virkelig ikke gir mening. Men det var spenning og undring og jeg klarte ikke å se svaret.

Pines (Wayward Pines, #1)

 

bok: the little prince – Antoine de Saint-Exupéry

En ting er klart, jeg er voksen.

Det meste med denne boken klarte jeg å henge med i. gutten fra den lille planeten og moralene han møtte på når han besøkte de forskjellige planetene. Jeg kan både tro på han, at stjernene synger og at rosen hans har det bra. Jeg klarer bare ikke å se for meg hvordan et fly skal lette fra ørkenen uten rullebane. Er det ett sand fly som kan bevege seg på sanden?

Utenom den lille detaljen synes jeg det var en veldig søt bok jeg kan forstå at barn elsker.

The Little Prince

nattfolket

Når sola har gått ned og alle menneskene har lagt seg, kommer nattfolket frem. De sky og stille skyggene som passerer vinduene som kaster ut sitt mørke. Hus etter hus ser tomt og forlatt ut mens skyggene rolig siger nedover gaten. Det er nesten ingen vibrasjoner i luften og smaken av morgningen som er på vei føles på tungespissen.

Sporene som følger etter en mens man går i gresset hvor duggen har lagt seg og den kjølige brisen som smyger seg rundt kroppen som et beskyttende sjal. Den totale stillheten av mangel på liv griper om hjertet og roer pulsen ned. stjernene på himmelen leder dem hjem. Og når fuglene starter å varsle en ny dag, kryper de også i seng.