Lykke syk igjen

Det startet med en diare runde før jeg sto opp. Eller vi kan vel rette det til at jeg sto opp da jeg oppdaget at noe var galt. Hun hadde pipet ved sengekanten og jeg slapp henne bare ned. Vanligvis ville jeg ha tolket dette som at hun måtte på do, men siden vi hadde vært ute for bare 30 min siden, regnet jeg med at hun var ute etter Luna. Luna liker å klatre rundt senga siden hun vet lykke ikke kommer seg til henne.

Men lukta sa alt, jeg hadde nesten sovnet igjen og innså at det bare var å stå opp. Kjøkkenet mitt så ikke ut. Så var det bare å sette seg å vaske, da Lykke kom med neste pip var det rett ut, men ting hadde roet seg ned.

Jeg var veldig forsiktig med mat resten av dagen. Siden formen ikke var nedsatt regnet jeg med at det bare var noe hun hadde spist og tenkte lite over det. Helt til rundt midnatt. Siden formen virket helt fin når vi var ute og vi hadde løpt mye inne og lekt, tok jeg på meg høre telefonene og så en tv serie episode til maten uten å skulle bli forstyrret.

Nå hadde hun kastet opp utover soverommet (dette fikk jeg med meg da det var på slutten), gangen og stua. Over 20 tilfeller vasket jeg opp. Selvfølgelig det meste bare veske og skum da hun tømte det lille hun hadde fått av mat ganske fort.

Det var bare å sette i gang å vaske igjen, mens hun gikk ved siden av meg og av og til spyttet opp litt slim. Jeg fikk ryddet bort det hun hadde griset til og lagd ny seng til henne. Satt frem litt lunket vann ved siden av sengen på stua og satte meg til å se på tv serier der.

Hun ville først ligge i fred ved siden av stolen min, så jeg lot henne. Men da en ny runde startet kom hun til meg. Det var ikke så mye jeg fikk gjort uten om å klappe henne rolig og vaske etter henne. Så tok jeg henne med opp i stolen og hun sovnet med hodet på brystet mitt.

3 timer sov hun før hun våknet og nå virker hun litt kvikkere. Sjanglet litt på starten, men tror det bare var fordi hun akkurat hadde våknet. Fikk en rask tur ut for å tisse, noe hun sikkert må snart igjen etter så mye vann hun har kastet i seg. Virker som formen er på vei opp igjen. Må vurdere hva jeg skal gjøre med mat i morgen.

Håper vi begge kan få noen timer søvn nå.

bok: The Stand – Stephen King

Du vet en forfatter er god til å skrive, når han har deg hektet fra intro nummer 1 til boken. Denne boken starter med to introer, en til før du kjøper den og en til etter d har kjøpt den. Disse handler mest om hvordan dette ikke er en ny bok og om de sidene med historie som er lagt inn.

Selve boka er delt inn i 3 bøker, så litt trist den bare blir regnet som 1 på min Challenge for 2016.

Bok 1 tar for seg hvordan sykdommen som utrydder verden oppstår og sprer seg. Du blir kjent med de fleste av karakterene og for historiene deres. Helt perfekt for meg.

Bok 2 tar for seg når folkene samles og hvordan de finner hverandre. Drømmene som får dem til å velge side og selvfølgelig lange reiser igjennom en apokalyptisk verden. Fortsatt perfekt for meg.

Bok 3 tar for seg kampen i mellom det gode og det onde. Selv om gud og djevelen er nevnt i de tidligere bøkene, er det klart her at det er de som styrer spillet som kalles jorden. Denne delen ble litt i det kjedeligste laget for meg og da kampen var over og det var fortsatt 3 timer igjen av lydboken tenkte jeg hva i huleste kan de gjøre nå da.

45 timer lang lydbok kan fort bli litt i det meste laget, og jeg følte lite spenning i den siste delen. Den var en avslutning av de to andre bøkene som var veldig lang.

The Stand
bilde fra goodreads

bok: Fade to Black (Rojan Dizon 1) – Francis Knight

En bok jeg har hatt liggende lenge og ventet på å lese, men så dukket den endelig opp som lydbok og da kunne jeg høre den i stedet. Jeg gledet meg så mye til å lese den at jeg faktisk kjøpte den som bok, men jeg ble dessverre skuffet.

Jeg hadde gjort den dumme tingen å lese hva andre sa om den, og dette fikk meg til å hele tiden vurdere deres kommentarer opp mot min opplevelse. Men når man gjør dette igjennom en hel bok, så sier det seg selv at du ikke virkelig liker den, du kjeder deg litt.

Jeg kan ikke si at plotet var helt åpenbart, bare halvt. Men all dramaen rundt var så klassisk at jeg bare tenkte, kom til poenget da, kom til poenget. Og endelig kom de til poenget og endelig var boken over. Den er mørk og er lagt til en fremtid by. Mange beskriver det som en apokalypse by, men jeg så ingen tegn i historien til dette. Ja de hadde hatt en krise hvor mange døde og ting måtte forandres, men det er ikke apokalypse, det er realistisk.

Historien foregår i en by som er bygd oppover. Energien i byen pleide å bli levert av magikere, men de ble for mektige, gale og det oppsto uhell. En gruppe tok over og fant opp noe annet som kunne gi dem energi, men dette viste seg å være veldig giftig. Nå går byen på noe som heter glow, ingen vet helt hva det er.

Hovedpersonen vår er en smerte magiker (en som kan gjøre magi ved å kjenne smerte) noe han holder skult da dette er forbudt å være. Han bor midt i byen, men høyt nok oppe til at han kan reise opp og se dagslys innimellom. Jobben hans er å finne personer, enten de har rømt hjemme fra eller fra politiet. Alt forandrer seg en dag da broren hans kontakter han og trenger hjelp til å finne datteren sin. Plutselig må han ut av sin usynlige tilværelse og gjøre noen ofre på jakten etter niesen og de som tok henne.  Han går bokstavelig talt inn i en helt ny verden.

Fade to Black (Rojan Dizon, #1)
bilde fra goodreads

ut i sola

når jeg våknet i dag og tok første tur med krapylet, forsto jeg med en gang at dette var en dag hvor hun fortjente å være litt ekstra ute. siden det ikke er varmt eller tørt nok ute enda til at jeg kan sitte på benker eller bakken, valgte jeg å ringe til mormor for å høre om jeg kunne låne den lille hageflekken hun har (jeg spurte om hun var hjemme og ville ha besøk)

Så gikk vi en rolig tur bort dit, hvor Lykke fikk stoppe og snuse og hilse på alt og alle. En liten solskinnstur for henne. Når vi kom frem fikk hun ikke gå inn siden hun var så full av gjørme, men siden jeg satt ute med henne og vi hadde satt fram vann, leker og ligge plass var det ingen krise. Hun fant seg først en pinne, men mormor ble så bekymret for at hun skulle sette den fast i halsen at hun kastet den vekk, så fant hun seg en større pinne. ? lykke kan måles i antall pinner når du er en hund.

Så kom det enda flere på besøk som skulle spise middag der og for en liten stund var flokken samlet der ute. Hun koste seg så mye. Hele flokken var ikke samlet, men hun føler det som det når vi er 4 eller flere. Tanta mi gikk inn og startet med maten og jeg løp rundt og lekte med henne og en ball. Hun storkoste seg og da de andre skulle inn og spise, gikk vi hjemover igjen.

Hun storkoste seg, med mye oppmerksomhet og lek. Mange som hilste på henne når vi gikk hjemover igjen. Tror hun har hatt en strålende dag.

tok ikke bilder i dag, så plukket ut et fra arkivet