første ( og vi håper siste) runde med utredning av Lykke ferdig

 Det er kanskje ikke det vi kaller beste start, å møte opp til timen midt på dagen på tirsdag og finne ut at de hadde glemt å informere om at hun måtte være fastende, men fikk ny time i dag. Eller egentlig ikke time. Siden de skulle ta så mange tester ble hun levert klokken 08.00 og har akkurat kommet hjem. Alle testene de fikk svar på var veldig positive og nå venter vi bare på svar fra de som måtte sendes ut til laboratorium. Det kan ta opptil to uker før vi får svar på disse prøvene.

Hun var så glad at hun tisset på seg da jeg kom for å hente henne i dag, men utenom prøvene tror jeg hun har hatt det fint. De innrømmet at hun har blitt en liten yngling hos dem og jeg vet de diller mye med henne. Men hvem kan la være å elske henne.

Lykke Polaris syk igjen

Det var bare å puste rolig og holde seg godt fast i bokhylla da jeg våknet til en seng full av oppkast igjen. Jeg hadde ikke våknet av at hun kastet opp, men at hun bjeffet på Luna Felis som kom og så til henne. Sjanglende grunnet søvnmangel de siste døgnene fikk jeg løftet hunden ned på gulvet og startet å bytte på senga. Det hjelper rent lite å ha hjelp til å skifte på senga når du bare har hjelp to ganger i uka. Hun har enda ikke timet å være dårlig med noen av BPA besøkene mine.

Jeg flyttet teppet og lekene hennes ut på gangen og lot henne sove videre der etter at jeg hadde sett at hun både spiste og drakk. Det var ikke noe i veien med kreftene på bjeffingen hennes heller. Jeg registrerte at det var lite klaging over å bli låst ute av rommet, men sovnet fort igjen.

Jeg vet ikke hvor lenge jeg sov før jeg nok en gang ble vekket av at hun bjeffet. Denne gangen var det noen som bråket i oppgangen. Jeg tror ikke hun kastet opp mens jeg sov, for jeg tror hun sov også. Men når hun våknet startet det igjen og hun var fullt i gang da jeg åpnet soveroms døren.  Jeg startet med å vaske i gangen og fikk gitt henne slik melkesyre ting som jeg hadde liggende, det kom bare rett opp igjen.

Jeg pratet med mamma og hun sa at hun skulle ta lykke for meg, men mens jeg ventet på henne kastet hun opp over 10 ganger til og jeg ringte dyrlegen. Hun hadde kommet til det punktet at hun bare kastet opp skum, men hun sluttet ikke for det.

Det var bare å putte henne i buret og reise ned dit. Hun ble undersøkt og det ble tatt bilder. Hun var fortsatt relativ våken og siden ikke bildene ga noe klart svar fikk jeg valget om å legge henne inn igjen over natten eller få en kvalme stillende sprøyte og ta henne med hjem og prøve å se det ann.
vi gikk for det siste alternativet og hun ble plassert hos mamma først, så kom kusina mi å hentet henne. Alle var litt bekymret for at jeg ikke har fått sove, jeg kan blir virkelig dårlig.

Fikk tekstmelding om at Kusine og tante beholdt henne over natta og ved 11 tiden i natt fikk jeg melding om at hun var blitt bedre og at hun nå hadde lekt litt.

Det er veldig vanskelig for meg å være borte fra henne når hun er syk, men hun er i veldig gode hender og hun kommer hjem i løpet av søndagen og jeg har da hatt tid til å vaske ned ordentlig.

Dyrlegen vil nå at vi skal utrede henne dypere på hvorfor hun blir så dårlig. Så blir vel en runde til uka.

et mareritt av en hund

Greit nok, mesteparten av tiden er hun en herlig prinsesse, men denne prinsessen går inn i tenårene og det merkes. Først og fremst er det trassen hennes. Leste et sted at hunder ikke kan gjøre ting bare for å være trassig, tror ikke på det lengre. Selv mamma måtte sukke oppgitt og innrømme at det ble slitsomt da hun hele tiden ville løpe inn i hjulene på rullestolen min. hva skal man gjøre? Mitt største problem på tur er den klassiske tre skritt sitt, tre skritt sitt osv hele turen. Hun er ikke sliten, hun er bare trassig.

Men det som tok kaka i natt er ekstremt mangel på søvn da hun har en agenda mot at jeg skal sove nå. Hun skal sove, men jeg skal sitte våken å se på henne ellers bjeffer og klynker hun til hun vekker alle rundt. Jeg pleier å ha henne i senga, men nå bare biter hun så fort jeg prøver å lukke øynene. Svaret er nei mamma.

Tok henne med ut for at hun skulle få gått på do, selv om jeg bokstavelig talt er på grensen til å falle sammen. Holdt bare på å dette om to ganger der ute. Stelte meg inntil en lyktestolpe som kunne hjelpe å holde meg oppe men da løp hun bare i en halvsirkel så langt båndet var og pep hver gang det stoppet, det var også aktiv forsøk på å bite over båndet. Fikk henne ikke til å gå på do på denne måten, som var hele poenget med turen ut så jeg ga meg og gikk på gresset med henne.

Lykke er mørkeredd, hvorfor hun vil så veldig ut av lyset foran oppgangen forstår ikke jeg for halen forsvinner under bena og hun kryper og piper på hver busk, vindkast, blad, gress strå osv. og det hjelper ikke da hun hørte noe klirre mens det blåste over veien og hun satte i en bjeffe runde som virkelig ikke passer midt på natta.

Jeg prøvde å ta henne med tilbake til lyktestolpen foran oppgangen, men det var for sent. Nå bare pep hun og ville inn igjen. Ikke fikk hun gått på do, jeg har flere merker av tenner og er totalt utslitt. Hun og, hun sovna på gulvet på gangen og vil ligge der så lenge jeg sitter her og ikke beveger meg. Men nåde meg om jeg prøver å få noe søvn.

bok: Bitten (Women of the Otherworld -1) – Kelley Armstrong

 Bitten (Women of the Otherworld #1)

Elena Michaels er verdens eneste kvinnelige varulv. Bitt av sin tidligere elsker Clay. Forholdet deres har vært veldig ustabilt etter at han bet henne og nå har hun forlatt flokken for å leve et normalt liv i hjembyen. Ting ser ut til å gå greit, med en koselig samboer, stabil jobb og nesten kontroll på denne ulvedelen.

Men så får hun et telefon fra flokken sin leder, hun blir kalt tilbake fordi det er funnet et lik ved tomten deres og politiet er involvert. Det er helt klart en varulv som står bak og de trenger hennes hjelp til å finne den.

Mens flokken konsentrerer seg om en morder, dør flere og det viser seg at noen bevist forandrer seriemordere om til varulver og sender dem etter flokken. Hvorfor?

Vil de finne ut av hvem og hvorfor før de blir avslørt som varulver av menneskene og vil flokken overleve lenge nok?

Jeg likte boka godt og fortsetter med serien. Elena er en sterk kvinne som kan gå for det hun ønsker seg, noe som ofte mangler i historier. Men selv om hun er en sterk kvinnelig karakter faller hun som alle andre inn i rollen som en som bare ikke kan ta kontroll over seg selv når det kommer til sex. Dette er et synspunkt som dukker opp ofte i bøker, både fra menn og kvinner sitt synspunkt og jeg rett og slett forstår det ikke og himler med øynene. Slike sener kan fort ødelegge en hel historie for meg.

film: Lord of the rings – The Fellowship of the Ring

 

Jeg var akkurat ferdig med siste Hobbit film og var ikke klar til å forlate denne vidunderlige verdenen. Problemet var at jeg hadde prøvd å se filmen to ganger før og sovnet begge gangene. Ikke bøkene hadde overbevist meg om at det var en feiltagelse heller. Jeg virkelig slet meg igjennom lotr bøkene og holdt hardt på alle de gode punktene. Som sakt elsker jeg den verden er satt i, jeg bare klarer ikke historien i lotr bøkene. Eller jeg klarer ikke resirkuleringen av død/ ikke død plottet som går igjennom hele tiden.

Denne gangen kom jeg meg igjennom hele filmen og fikk bekreftet for meg selv at jeg hadde lest de første bøkene når jeg var ung, for hadde aldri kommet langt inn i filmen og det var jo mitt andre problem når jeg leste bøkene. Mine konsekvente følelse at jeg hadde lest dette før.  Viste jeg hadde startet på bøkene, husket bare aldri hvor langt jeg kom.

Jeg vet at det er mye skryt og kjærlighet rundt denne film trilogien, men i mine øyne har de somregel plukket ut det som var verdt å få med seg i historien og rett og slett ødelagt det lille som var fra før. Jeg skal nok klart klare å holde meg borte fra film 2 og 3. vil jeg tilbake til denne verdenen blir det nok hobbiten igjen.