haloween og samhain

Det er ikke lett med to så store dager på en dag. Mange vil vel påpeke at det til en viss grad er samme feiringen, men jeg er ikke helt enig. Jeg kunne mer enn gjerne gitt slipp på tiggingen og truslene og bare konsentrere meg om å minnes de døde. På den måten kan man jo se at de to feiringene hat utspring på hver sin side av samme sak.

Haloween er basert på troen om at de døde kom tilbake og man kledde seg ut for å passe inn og ikke bli kjent igjen. Samtidig satte man ut mat til dem slik at de var tilfreds.

Samhain går ut på å møte de døde, tilfredsstille dem, minnes dem, roe dem. Du gjemmer deg ikke for dem, men inviterer dem hjem til deg og deler et godt måltid mens du mimrer.

Uansett, så har jeg startet å åpne huset for Haloween grunnet barna og nå kan jeg ikke bare stenge. Så jeg lagde spøkelses pikekyss og hadde litt godteri i en skål. Kostyme hadde jeg på meg også.

Når klokken passerte 19.00 (vanligvis 20.00 men var sliten i år) slo jeg av lykta, fikk av meg kostyme og sminke. Gikk kos eller knep med Lykke til tanta mi før jeg startet Samhain. Har gjort klart til Samhain i løpet av hele dagen innimellom alt haloween maset.

Nå er jeg fullstendig utslitt etter å ha feiret to høytider på en gang, så nå tar jeg med meg lykke og legger meg.

God natt og spøk vidre

første ( og vi håper siste) runde med utredning av Lykke ferdig

 Det er kanskje ikke det vi kaller beste start, å møte opp til timen midt på dagen på tirsdag og finne ut at de hadde glemt å informere om at hun måtte være fastende, men fikk ny time i dag. Eller egentlig ikke time. Siden de skulle ta så mange tester ble hun levert klokken 08.00 og har akkurat kommet hjem. Alle testene de fikk svar på var veldig positive og nå venter vi bare på svar fra de som måtte sendes ut til laboratorium. Det kan ta opptil to uker før vi får svar på disse prøvene.

Hun var så glad at hun tisset på seg da jeg kom for å hente henne i dag, men utenom prøvene tror jeg hun har hatt det fint. De innrømmet at hun har blitt en liten yngling hos dem og jeg vet de diller mye med henne. Men hvem kan la være å elske henne.

ekstremt rar musikksmak

Jeg hadde en x (for hvem har vel ikke hatt det) da det ble slutt fikk jeg slengt en kommentar etter meg. En kommentar jeg har tatt til hjertet mitt og er stolt av, selv om jeg tviler på at det var meningen. Jeg har vist veldig rar musikk smak.

Jeg skal innrømme at jeg ikke er så flink til å få med meg de nyeste sangene. Jeg tar meg sammen i perioder. Dagens sang på bloggen min har også hjulpet meg mye med å ta et dypt åndedrag og lide meg igjennom noen hitlister for å se om jeg finner noe jeg liker.

Det kan være mange grunner til at jeg liker en sang. Det kan være melodien, følelsene den vekker i meg, tankene den bringer frem eller bare at den er veldig bra. Grunnen til at jeg finner liten tid til å prøve ut alt nytt er at jeg fort får hodepine av for mye bråk. Veldig mange sanger er bråk og når de kommer på rekke og rad er det som å be om migrene, jeg hører aldri på radio.

Men hovet problemet er at jeg har så mye musikk jeg allerede elsker, og det tar tid å høre på dem.
Musikk smaken min går over alle sjangere og alle 10 år.
læreren min på vk1 måtte bare le da jeg forklarte at jeg ikke hilste på han i heisen fordi man rett og slett ikke setter Beethoven på pause.