en uke til lykke kommer

og ting begynner å komme på plass. i går var jeg på alna og kjøpte inn gitter til hjemmelagede porter og valpe leker. 

to av portene vil være lette, har satt opp en allerede. de to siste gittrene skulle jeg ha rundt datamaskinen for å beskytte den, men de er noen cm forhøye til å gå under skrivebordet så jeg må kanskje frem med metall sag. uansett 100 kr for alle 4 og teip hadde jeg allerede. kan bruke denne løsningen da den bare er midler tidlig.

Litt vanskelig å gjette seg til hva Lykke vil like å leke med så jeg plukket ut et nøye utvalg av leker. 

gleder meg veldig

snart klar til hund

Snart er kanskje å overdrive, men det meste som må kjøpes inn er på plass. i dag fikk jeg pakken fra petworld og fikk kjøpt inn strømbeskyttelse utstyr på senteret. selvfølgelig er det veldig mye mer enn dette som trengs før en hund kommer inn i huset, men jeg hadde jo en del fra før.

jeg valgte å gå for den største valpe innhegning fordi jeg håper å få brukt den ute når Lykke blir voksen. jeg har ikke en hage å slippe henne løs i så en slik kan være perfekt løsning når vi er hos mamma eller mormor og vi vil spise eller være inne og hun vil være ute.

12 dager til gulljenta flytter inn og vi blir tre L`r i leiligheten. Linn (Helene) Luna (felis) Lykke (polaris)

test av panduro elements ferdige smykkepakker

Jeg liker best å små fikle med perler og muligheter på egenhånd, men sist gang jeg var på panduro var det salg på to av smykke eskene og jeg tenkte jeg skulle prøve. håpet var ekstra deler og kanskje lære meg noe nytt.

 

Den første pakken jeg prøvde var Twine shine. I pakken lå det 6 små nøster en pose med metall delene i og et ark med bruksanvisning på mange språk. tegningen i hjørnet med 30×25 var grei nok å forstå, men det var virkelig ikke nok tråd til å lage 25 tråder av 30 cm på hver farge. Det sto ingen ting om hvordan du skulle flette for å få steinene til å ligge riktig, men jeg klarte det på tredje forsøk. dessverre hadde jeg denne gangen for få tråder med så jeg måtte opp i fire før jeg ble ferdig med det første. Det var en pakke for to armbånd og jeg fikk laget det andre ganske raskt. 
Forundret meg litt over at det var et sett til to armbånd, men bare et element merke.

Den andre pakken hearts of color hadde jeg to av. Jeg åpnet begge rett etter hverandre så jeg skulle ha større kontroll over fargene på hjertene. Dette var en elendig pakke som jeg irriterte meg mer over enn gledet meg. nok en gang var det lagt av mye større del til hvordan du skal oppbevare og behandle smykkene enn hvordan du skulle lage det. Den veiledningen som fulgte med var nesten med garanti om at hjertene ville falle av etter hvert, men det gjorde ikke så mye, for du ville aldri ha fått dem på uansett. Stavene som du skulle bruke til å feste hjertene med var alt for tykke og ujevne. å tre en igjennom et hjerte var i beste fall veldig vanskelig, i verste fall sprakk glasshjertene i to. 

nå lager jeg jo smykker vanligvis og jeg kunne fint erstatte stavene, ble litt irritert over at det nesten tømte meg for slike da. det som følger med i settet burde passe.

Om ønsket ditt var å lage smykket på fronten, så sorry, den kombinasjonen med hjerter eksisterer ikke. ikke en gang når jeg slo sammen to pakker. Men det var ikke mangel på hjerter i pakken og jeg har mange igjen til overs. På det første smykket valgte jeg å gjøre som det var avbildet i bruksanvisningen, å sette et hjerte på hvert hull. bruksanvisningen viser to hjerter når det er de minste men jeg innså fort at selv med bare et hjerte på hver ble det alt for mye. så til den andre kastet jeg bare bruksanvisningen i søpla og irriterte meg grenseløst over at ringene ikke gikk opp i noen mønster. det var som om den var designet til å ikke bli helt riktig. 

men du får fine armbånd om du har egne staver og kunnskaper om å bruke dem. og for all del ikke prøver deg på et mønster, bare tar tilfeldige hjerter. 

Jeg er veldig skuffet over pakkene, de levde ikke opp til forventningene og anbefales ikke.