sims 3 28.07.15 Ella star historie

Det har ikke hvert lett for Ella og starte på egenhånd. Hun fikk kjøpt seg en liten tomt på en øy utenfor islando paradiso og brukte de siste kronene sine på en tur til kina. Planen var å utforske og finne skatter nok til å tjene opp igjen turen og vidre til å få nok til å starte på universitetet, planen var en suksess. Dessverre hadde hun ikke råd til å ta hele studiet på en tur, så hun måtte hjem en uke og jobbe opp litt mer penger før hun fikk diplomet sitt.

Livet på campus har hvert fylt med mye lesing, festing og to kjærlighet historier, den ene gikk i 1000 biter. håpet er at hun kan invitere sin nye flørt over til øya si og overtale han til å gifte seg med henne og bli.

huset hennes er fortsatt bare fire stolper med tak over siden hun har brukt alle pengene på studie. men hun har veldig mye møbler da hun er en kleptoman og fort tar med seg det ene og det andre fra stedene hun besøker på kveldstid.

Nå som hun er ferdig med studiene har hun bestemt seg for å gå for en jobb innenfor idrett, det hun studerte. 

bok: The Two Towers (The Lord of the Rings – 2) J.R.R. Tolkien

15241

Jeg var ikke så veldig imponert over bok 1, så det tok lang tid før jeg startet på bok 2. akkurat som første boka er denne delt opp i to bøker igjen. den første følger de fleste av karakterene fra bok 1 igjennom krig. jeg likte denne delen veldig godt og figurene i serien elsker man jo bare. andre bok følger frodo og sam og denne delen syntes jeg var kjedelig og følte jeg led meg igjennom. vet ikke helt hvorfor jeg startet rett på bok 3, jeg er så lei av serien nå at jeg nesten gir den opp. 

 

bok: The Bell Witch: An American Haunting – Brent Monahan

123502

Det er ikke mange som forstår at jeg bruker skrekkfilmer til å dempe marerittene mine, egentlig tror jeg bare det  var bestefar som forsto denne merkelige vanen min. Men jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å skrive en takk til en skrekk bok forfatter for å få meg til å sove så mye bedre om nettene. Jeg har hvert i litt anti film humør i det siste så når marerittene ble for sterke bestemte jeg meg for å gå for en bok i stedet. Jeg har sett filmen så jeg viste plottet, men jeg virkelig elsket boka.

Boka skal være basert på et gammelt manuskript som er funnet på et loft, selve historien er ganske kjent. Selv er jeg litt skeptisk til historier de sier er sanne, men om jeg virkelig klarer å overbevise meg om at denne er sann roer jeg meg ned.

En familie får livet sitt snudd på hodet da noe plager dem. de vet ikke hva eller hvorfor, men hele nabolaget blir dratt inn i dramaet. Denne tingen slår og mishandler den ene jenta og hater faren i huset. den har forskjellige reaksjoner på forskjellige folk og etter en stund starter den å prate. samtidig som den torturerer denne familien ønsker den å bli likt av de andre og hjelper ofte til med værmeldinger og rykter om hva som skjer. og i 90% av tilfellene prater hun sant. 

flere såkalte spøkelses jeger kommer å prøver seg mot henne og dette gir boken en humoristisk del i det som egentlig er ganske tungt. Teorien om hvorfor hun kom og hva hun var blir avslørt helt i slutten av boka. 

luna: hvorfor?

Nok en kveld og jeg ligger å strekker meg i sommervarmen på den beste liggeplassen i huset, på toppen av alle putene. Jeg har sett forberedelsene så jeg vet at det bare er snakk om minutter før mamma kommer og legger seg ved siden av meg og jeg starter å male bare av tanken på det. Endelig krabber hun opp i senga og legger seg på plassen sin innenfor meg. jeg øker lyden på malingen min for å fortelle henne at jeg vil kose og klatrer ned til henne. 

Rundt og rundt går jeg og prøver å få kropps kontakt, men over alt ligger det en stor tung ting i mellom meg og henne. Jeg vasker pelsen på hodet hennes litt når jeg passerer men klarer ikke å finne en plass å legge meg å kose på. Jeg prøver å flytte på denne tunge greia som jeg selv liker å ligge under om vinteren, men da roper hun au og navnet mitt. kanskje det ikke var så smart å bruke klørne.

hvorfor dekker menneskene seg så til? jeg vet de bare har pels på hodet, men det må da være godt nå om sommeren. allikevel dekker de seg alltid med noe som hindrer direkte kroppskontakt.

heldigvis har jeg ( eller egentlig Sirius) lært opp mamma til hva vi ønsker og tilslutt snur hun seg og legger armen ut. så kan jeg krype godt inntil den og sove.

vi blir dummere og dummere

Jeg vet mange sier det og de fleste gangene himler man bare med øynene, for ja kanskje vår evne til å tenke for oss selv forsvinner, men teknologien gjør det jo for oss.

Å nei tenker du sikkert nå, enda en slik anti teknologi person. men det er feil jeg tror ikke det er noe galt med teknologien, det er noe galt med oss.

Jeg har ofte irritert meg over drosje sjåfører som ikke klarer å tenke logisk at om man bestiller en drosje til en gigantisk bygning hvor det er en kino, er det stor sjanse for at den som bestilte drosjen er der. ja det er sikkert boliger og slik rundt som passet bedre med gps lokaliseringen, men når det ikke dukker opp noen der kan man jo ta en titt rundt kinoen eller ringe.

Men det var i dag jeg innså hvor feilen lå. Etter å ha bestilt mat og ventet på å få den levert på døren. Etter en stund ringte han som skule levere maten og sa han ikke fant blokka var, han var plassert mellom 9 og 11 men fant ikke 7. Jeg tror han følte seg veldig dum da jeg fortalte han at hvis han kjørte forbi blokk 11 og så blokk 9, ville han komme til blokk 7. den lå rett etter 9. 

veldig flau ba han om unnskyldning når han kom frem og hadde bare en ting å si. gps sa at adressen var i mellom 9 og 11 ( og da er det langt å tenke til tallrekker)

Det var ikke noe galt med han, det bare fikk meg til å innse hvor villig vi er til å legge bort enkel logikk når data maskinen vår sier noe.

min favoritt natta sang?

Jeg har alltid slitt med søvnen og jeg antar at det å legge meg som et  barn var et mareritt, det er ikke lett når man rett og slett bare ikke sovner. Men til min store glede var mamma glad i å synge og hun hadde en lang liste av natta sanger hun sang for meg. Noen tekster forandret hun litt for å passe livet vårt bedre. Men allikevel tror jeg favorittsangene mine er de jeg kom over når jeg ble eldre. uansett har min liste over natta sanger jeg kan vokst til en gigantisk lengde og barna elsket når jeg skulle synge for dem.

troll mor er på mange måter den mest klassiske norske god-natt sangen, det må være fordi det er troll i den.

Når trollmor har lagt sine elleve små troll
og bundet dem fast i svansen,
da synger hun sakte for elleve små troll
de vakreste ord hun kjenner;

Ho aj aj aj aj boff,
ho aj aj aj aj boff,
ho aj aj aj aj boff, boff,
ho aj aj aj aj boff.

Ole Lukkeøye favoritten til kusina mi og var ganske lenge på topp lista mi.

Lillemanns dag er slutt 
leken er nu forbi, 
kinnet er hett og øye matt. 
“Mor” tror du jeg får besøk i natt? 
Har jeg vært snill hele dagen i dag? 
Det er ikke så greit må du tro. 
Si til Lukkeøye at jeg har vært snill, 
Du kan, kjære mor, om du vil! 

Tror du Ole Lukkeøye kommer nu? 
Jeg har lagt meg nu og venter, kjære du. 
Mine hender har jeg vasket, aftenbønnen har jeg bedt, 
og jeg kjenner nu at jeg er ganske trett. 
Send den drømmen som jeg drømte i går natt, 
jeg var stor,jeg var pol`ti og sto på vakt. 
Guttene de var så redden, tok av lua si for meg. 
Det var så moro, ja, den drømmen likte jeg! 

Mamma, når jeg blir stor, 
Større enn du tror- 
skal jeg kjøre bil og ride på hest 
og i Holmenkollen skal jeg bli best. 
En blå uniform og et fint gevær, 
på buksene mine revær, 
ska` jeg ha når jeg går foran slottet i takt 
med kongens garde på vakt. 
Refr.: 
Tror du Ole Lukkeøye…… 

Snart har han sovnet inn- 
god og varm om kinn. 
Mor sitter stille- hun smiler ømt. 
“Sov, lillemann, og drøm så skjønt!” 
Nei, det er ikke så greit, lille gutten min, 
å være liten som du, 
men sov du godt, for når du blir stor, 
er verden større enn du tror. 
Refr.: 
Tror du Ole Lukkeøye…..

god natt alle sammen – glemte nesten denne

God natta alle sammen
God natta far og mor
God natta lillesøster
God natta storebror
God natta trær og blomster
God natta fugler små
God natta kjære lyse sol, på himlen høy og blå.

 

 So ro lillemann, denne sangen slet jeg alltid med å skille fra den under.

 So ro lillemann, nå er dagen over. 
Alle mus i alle land ligger nå å sover. 
So og ro og tipp på tå, 
sov min vesle pode. 
Reven sover også nå med halen under hodet

So ro godt barn – selv om teksten er langt fra den samme som over, gjorde starten at jeg gikk helt i surr på dem. 

So ro godt barn
mor spinner blått garn.
*By, by liten ting
snart kommer far din*
Far han kjører plogen,
søster går i skogen
Søster gjeter sauene
langt nord i hauene
Bror går i uren
blåser i luren
Bukken går i lunden
med lauv og gras i munnen

*denne setningen kan jeg ikke huske fra versjonen som ble sunget til meg og den er heller ikke med i klippet*

 Byssan lull – dette var min favoritt, men må innrømme at vi ikke sang vers 2 eller 6. å hoppe over vers 2 ser ut til å være vanlig. 

Byssan lull, koka kittelen full,
där kommer tre vandringsmän på vägen,
byssan lull, koka kittelen full,
där kommer tre vandringsmän på vägen.
Den ene, ack så halt,
den andre, o, så blind,
den tredje han säger alls ingenting.

Byssan lull, koka kittelen full,
på himmelen vandra tre stjärnor,
byssan lull, koka kittelen full.
på himmelen vandra tre stjärnor,
Den ene är så vit,
den andra är så röd,
den tredje är månen den gula.

Byssan lull, koka kittelen full,
där blåser tre vindar på haven,
byssan lull, koka kittelen full,
där blåser tre vindar på haven.
på Stora Ocean,
på Lilla Skagerack
och långt upp i Bottniska viken.

Byssan lull, koka kittelen full,
där segla tre skutor på vågen,
byssan lull, koka kittelen full,
där segla tre skutor på vågen.
Den första är en bark,
den andra är en brigg,
den tredje har så trasiga segel.

Byssan lull, koka kittelen full,
sjökistan har trenne figurer,
byssan lull, koka kittelen full,
sjökistan har trenne figurer.
Den första är vår tro,
den andra är vårt hopp,
den tredje är kärleken den röda.

Byssan lull, koka kittelen full,
tre äro tingen de goda,
byssan lull, koka kittelen full,
tre äro tingen de goda.
Den förste är Gud Far,
den andre är hans Son,
den tredje är god Jungfru Maria.

 

sov dukke Lise – og jeg hadde en dukke som  het Lise

Min elskede dukke så søt du er,
det beste jeg eier på jord.
Du ligger så stille i vuggen her
og smiler så søtt til din mor.
Sov Dukkelise, sov og bli stor,
og mens du sover, våker din mor.
Ingenting vondt din vugge skal nå.
Mor er jo hos deg, hun passer på. 

Men gråt ikke, gråt ikke, lille venn,
fordi jeg har gitt deg litt skjenn.
Nå kysser du mamman din til godnatt,
og så er vi venner igjen.
Sov Dukkelise, søtt hos din mor.
Hun passer på deg til du blir stor.
Og dersom no’n er slemme med deg,
elskede barn, så har du jo meg.

Du skaffer meg ofte litt kav og mas.
Du er for urolig min venn.
Ditt hode har to ganger gått i knas.
Pass på det som du fikk igjen!
Og Dukkelise, hør nå på meg;
Dersom de andre klemmer på deg,
så skal du værsågod tie still
hvis du vil være dannet og snill. 

Forresten så har jeg jo det å si
at hver gang jeg tar deg på tur
så blir du så fryktelig rød og blid
når Dukkemann Petter gjør kur.
Men Dukkelise, pass deg nå litt!
Leke med Petter? Det går forvidt.
Han er en gammel tøy-dukkemann.
Du er for fin. Det går ikke an.

 

I senere alder har jeg kommet over disse som jeg også bare elsker

Bånsull
Ved murpipa sitt en bræinnete katt,
– ei hempe her og ei hempe der,
hu spør om å få låne kjolen din i natt,
for katta ska ut og dæinse.
Katta ska gå seg måneskinnstur,
– smøye og dra i stubbkjolen da –
katta skal bli så fin som ei brur,
det ska dom snart få sæinse.

Hutsj! Oppi pipa med kjolen.

I kjeller’n sitt musa trillande rund,
– ei lisse her og ei lisse der –
hu spør om å få låne skoen din ei stund,
for musa ska vogge unga.
Og det syns jeg nesten musa lyt få,
– en støvel her og en støvel der –
for unga er skikkert ørende små
og frys på det kæille golvet.

Hutsj! Neri kjeller’n med skoa.

På glasruta sitt ei kråke så brei,
– ei stroppe her og ei stroppe der –
hu ber om å få lånt et hosopar ta deg,
for kråka ska ut og skræildre.
Og slike om kråka har d’itte lett,
– hal i og dra i hosoa da –
for rett som hu flakse, går a non skrett,
og da blir a blaut på beinom.

Hutsj! Ut om glaset med hosoa!

I dørgløtten står ei bikkje så blid,
– ei linning her og ei linning der –
hu spør om å få låne ulltrøya di,
for bikkja har vondt i bringen.
Og den som ska vakte nykkjyl og lås,
– smøye og dra i ulltrøya da –
det går nok itte an at bikkja blir hås,
den som ska passe huset.

Hutsj! Ut gjennom døra med ulltrøya!

I senga der ligg ei pute så fin,
– en stolpe her og en stolpe der –
hu spør om å få låne gromungen min,
for puta ligg helt åleine.
Ja, nå kæin du tru at puta vart gla!
– Et tæpen her og ei dyne der -.
Så sæv vi en blund og har det så bra,
og så syng vi mer i mårå.

Boms! Neri senga med ungen!

  godnattsang for små nisseunger

Snart er det mørkt i stall og i låve
– nå skal alle nissunger sove.
Vår kjære, Milde Måne
– skinn ned på alle dem
som ikke har en seng
og som ikke har et hjem.

Må alle små i verden
få sove denne natt.
Må ingen av oss gråte
og ingen bli forlatt

Godnatt – godnatt – godnatt
Godnatt – min skatt – godnatt

Vargsången

Vargen ylar i nattens skog, Han vill men kan inte sova…
Hungern river hans vargabuk, O det är kallt i hans stova…

Du varg. Du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig…

Vargen ylar i nattens skog, Ylar av hunger och klagan…
Men jag ska ge’n en grisasvans… Sånt passar i vargamagar

Du varg. Du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig…

Sov mitt barn i bädden hos mor, Låt vargen yla i natten…
Men jag ska ge’n en hönsaskank, Om ingen annan har tatt ‘en…

Du varg, du varg kom inte hit, ungen min får du aldrig. Ungen min får du aldrig…

Det er et utallig antall god natt sanger der ute og jeg kan ikke ta med alle, og jeg kommer sikkert til å komme på flere sanger jeg burde ha hatt med på lista mi i løpet av natta.

hvilken natta sang er din favoritt?