bok: The Two Towers (The Lord of the Rings – 2) J.R.R. Tolkien

15241

Jeg var ikke så veldig imponert over bok 1, så det tok lang tid før jeg startet på bok 2. akkurat som første boka er denne delt opp i to bøker igjen. den første følger de fleste av karakterene fra bok 1 igjennom krig. jeg likte denne delen veldig godt og figurene i serien elsker man jo bare. andre bok følger frodo og sam og denne delen syntes jeg var kjedelig og følte jeg led meg igjennom. vet ikke helt hvorfor jeg startet rett på bok 3, jeg er så lei av serien nå at jeg nesten gir den opp. 

 

bok: The Bell Witch: An American Haunting – Brent Monahan

123502

Det er ikke mange som forstår at jeg bruker skrekkfilmer til å dempe marerittene mine, egentlig tror jeg bare det  var bestefar som forsto denne merkelige vanen min. Men jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å skrive en takk til en skrekk bok forfatter for å få meg til å sove så mye bedre om nettene. Jeg har hvert i litt anti film humør i det siste så når marerittene ble for sterke bestemte jeg meg for å gå for en bok i stedet. Jeg har sett filmen så jeg viste plottet, men jeg virkelig elsket boka.

Boka skal være basert på et gammelt manuskript som er funnet på et loft, selve historien er ganske kjent. Selv er jeg litt skeptisk til historier de sier er sanne, men om jeg virkelig klarer å overbevise meg om at denne er sann roer jeg meg ned.

En familie får livet sitt snudd på hodet da noe plager dem. de vet ikke hva eller hvorfor, men hele nabolaget blir dratt inn i dramaet. Denne tingen slår og mishandler den ene jenta og hater faren i huset. den har forskjellige reaksjoner på forskjellige folk og etter en stund starter den å prate. samtidig som den torturerer denne familien ønsker den å bli likt av de andre og hjelper ofte til med værmeldinger og rykter om hva som skjer. og i 90% av tilfellene prater hun sant. 

flere såkalte spøkelses jeger kommer å prøver seg mot henne og dette gir boken en humoristisk del i det som egentlig er ganske tungt. Teorien om hvorfor hun kom og hva hun var blir avslørt helt i slutten av boka. 

luna: hvorfor?

Nok en kveld og jeg ligger å strekker meg i sommervarmen på den beste liggeplassen i huset, på toppen av alle putene. Jeg har sett forberedelsene så jeg vet at det bare er snakk om minutter før mamma kommer og legger seg ved siden av meg og jeg starter å male bare av tanken på det. Endelig krabber hun opp i senga og legger seg på plassen sin innenfor meg. jeg øker lyden på malingen min for å fortelle henne at jeg vil kose og klatrer ned til henne. 

Rundt og rundt går jeg og prøver å få kropps kontakt, men over alt ligger det en stor tung ting i mellom meg og henne. Jeg vasker pelsen på hodet hennes litt når jeg passerer men klarer ikke å finne en plass å legge meg å kose på. Jeg prøver å flytte på denne tunge greia som jeg selv liker å ligge under om vinteren, men da roper hun au og navnet mitt. kanskje det ikke var så smart å bruke klørne.

hvorfor dekker menneskene seg så til? jeg vet de bare har pels på hodet, men det må da være godt nå om sommeren. allikevel dekker de seg alltid med noe som hindrer direkte kroppskontakt.

heldigvis har jeg ( eller egentlig Sirius) lært opp mamma til hva vi ønsker og tilslutt snur hun seg og legger armen ut. så kan jeg krype godt inntil den og sove.

måker er skumle dyr

I dag tok jeg med meg telefon og pad ut sammen med Sirius. planen var å sitte ved en av bordene ved blokka og spille litt mens han fikk luftet seg litt. Det gikk relativt som planlagt. Selv om katten kan gå i bånd er det langt fra som å gå med en hund, det krever litt tålmodighet og gode kommunikasjons evner mellom deg og katt. Gi deg på de minste kampene og ta han under armen og gå på de verste, men alt i alt er Sirius flink.

han ville ikke gå på veien så vi tok en omvei over gresset, men det var egentlig greit nok. jeg prøvde å si til han at det var en dårlig ide å gå rundt busken, men det forsto han ikke. derimot forsto han at han måtte løpe tilbake samme vei som han kom, ikke han sin feil at jeg hadde tatt en runde rundt busken også for å gi han mer båndlengde. 

egentlig ganske grei løsning, jeg kan sitte å spille og han får utforske de meterne flexi båndet er.det er det lengste så han har litt å gå på. Men det kommer tilslutt til at Sirius ikke har hvert særlig ute de siste 8 årene og en uke er langt fra tid til å venne seg til alt det skumle. i dag var det en måke han kom for nærme. måken egentlig bare ropte advarsel og fløy over han, men det var mer en nok friluftsliv for denne katta og etter å ha ligget i busken en stund turte han først å gå til meg ( jeg fikk en ny runde rundt busken) så var det å spurte til nærmeste dør å vente på å slippe inn. litt forvirrende at jeg ikke slapp han inn men ville ha han til å gå mer. jeg tok han under armen og gikk halvveis til neste oppgang før jeg satte han ned igjen og han forsto at det hadde hvert feil dør.

nå er vi trygt inne igjen og jeg håper på noen timers fred fra maset om å få gå ut. om jeg er heldig helt til i morgen.

film: magic mike xxl

 

Liker du menn som kler av seg er dette filmen for deg…

Det er tre år siden Mike sluttet som stripper og nå er guttene på vei igjennom nabolaget hans. Lederen deres har sluttet og de har bestemt seg for å gå ut med et pang på en strippe convention. Mike blir med dem på roadtrip frem til stedet og deres siste opptreden. Di må finne seg nye damer, nye mål i livet og lære seg nye rutiner.

Denne filmen ga meg et helvete til anfall så jeg skal nok ikke se den igjen.

film: Carrie (2013)

 

Egentlig gledet jeg meg til å se denne remaken av filmen med samme navn. dessverre vil jeg ikke si at den ga noe mer til historien og jeg kunne like gjerne ha sett den gamle om igjen. Men en remake er sikkert bra for alle de som ikke gidder å se gamle filmer og som da hadde gått glipp av en strålende historie. 

Carrie er en tenåring som bor hos en kristen og ustabil mor. Hun er stille og sjenert og liker ikke å gjøre noe ut av seg, men hun blir ufrivillig kjendis og mobbeoffer etter at hun får mensen etter en svømmetime og får hysterisk sammenbrudd. ingen hadde forklart hva som skulle komme og hun trodde hun skulle blø ihjel. mens hun skriker om hjelp kaster de andre jentene tamponger og filmer henne.

En av jentene skammer seg og får kjæresten sin til å be med Carrie på skoleballet. men dette vil ikke en av de andre jentene og gjør alt hun kan for å gjøre Carrie til enda mer latter. det ingen vet er at samtidig som hun fikk mensen utviklet hun også telepatiske evner, og det er kanskje ikke lurt å pushe jenta med overnaturlige krefter for langt?

bok: Shame on You – (Fool Me Once -1)Tara Sivec

Shame on You (Fool Me Once, #1)

3 sterke kvinner oppretter detektiv byrået Fool me once etter at de alle opplevde svik av ektemennene sine. de har alle sine styrker. en er advokat og god på ting med retten å gjøre, en er modell og ekspert på å avsløre ektemenn som er utro og Kennedy er x militær og fanger kriminelle som ikke møter opp i retten. 

Kennedy som er hovedpersonen i boken får i oppgave å finne en mann som har gjort innbrudd og stjålet en hund. Men hun blir satt sammen med sin hete x bestevenn. Hun kan ikke tilgi han for å ikke ha fortalt at mannen hennes var utro og han vil gjøre alt for å forklare sin side av saken. 

tiltrekning, idioter og skumle kriminelle kompliserer ting. 

Egentlig ble jeg ganske skuffet over boka, da jeg ikke har sansen for mye sex skildringer. det er også en grense på hvor idiotiske folk egentlig er. jeg endte opp med teorien om at hele dusør jakten var satt opp av bygden for å føre dem sammen og at alle var meg på det, for ingen ting annet ga mening.

bok: The First Fifteen Lives of Harry August – Claire North

The First Fifteen Lives of Harry August

Først vil jeg bare si at å starte en bok med å skrive den som om du skriver til en annen, kan være litt avslørende. Du sitter ikke akkurat i spenning og lurer på om hovedpersonen kommer ut av ting i live, for de må jo være i live senere for å skrive dette. Men allikevel må jeg advare om at en ting også er like sikkert i denne boken, hovedpersonen dør 14 ganger, for hvordan ellers kan han ha levd 15 liv? hva jeg mener med den første settingen må du nesten bare lese deg frem til, for det er forskjell på død og død og død…

Harry August blir født på en tog perrong etter at moren har blitt voldtatt og fra vist arbeidsplassen sin. hans tante både grunnes sympati og familiens omdømme får et ektepar som jobber med å stelle landskapet til å adoptere han og oppdra han som sin egen. Harry lever et relativt vanlig britisk liv og bygger opp erfaringer igjennom jobb og militæret. Han dør av en sykdom når han blir gammel og blir født igjen på den samme perrongen på samme tid som sist gang. 

Han skriver historien i slutten av sitt 15 liv, men den starter i hans 11 og vi hopper frem og tilbake i livene hans mens han forteller om hvordan det var å finne ut av hva han var, å finne de andre som han og leve etter reglene deres. du skal ikke forandre store historiske øyeblikk som gjør at de som lever om og om igjen etter deg får forandret livet sitt.

rett før han dør 11 gang dukker en ung jente opp på sengekanten hans og forteller han at verden ender og at det skjer fortere og fortere, denne beskjeden har gått fra døende til barn til døende bakover i generasjoner for det er klart at det er en av dem som står bak det.

hvordan skal han stoppe det som skjer før han blir født, og hindre noe i å skje etter at han er død?