på fantasy

Det er lenge siden jeg satt med daværende samboer og fulgte med på byggingen og sjøsetting av denne båten. drømmen var å kunne ta seg en tur, men økonomien ga oss aldri mulighet. Tiden gikk og forholdet tok slutt, men den oppbygde forkjærligheten til båten ble liggende og da mamma spurte om vi skulle dra på tur til kiel var svaret klart. ja, men bare om vi kjører fantasy.

turen ble bestilt og over 10 år etter at jeg drømte om denne turen, sitter jeg endelig på lugaren min. 

vi startet turen med en gåtur rundt for å se hva som er her og for å se at vi forlot oslo fra dekk. det er nydelig vær og soldekket er fullt av mennesker. nå tar vi en liten pause på lugaren før vi skal ned og spise middag. dette blir en koselig tur.

når verden kolapser

nok en gang et mareritt som sitter igjen hos meg. egentlig kan vi vel kalle det et mareritt inni en drøm.

Jeg vet ikke hvor jeg var eller hvorfor jeg var der, det hørte til en helt annen drøm som startet før og fortsatte etterpå. Det jeg vet er at jeg sto å så ut av et vindu over en fjellheim eller fjellvegg og alt kollapset. Jeg sto plutselig å så ut over ruinene av det som en gang hadde hvert noe større og viste at noe forferdelig ville skje. jeg kviknet til da mamma ristet i meg i drømmen og jeg så henne rett i øynene og sa, jeg vet jeg av og til ser ting, men det der kan ikke skje. det var ikke et syn, vi pratet om dette temaet før jeg falt ut. jeg husker ikke engang hva jeg egentlig så, bare at det var forferdelig og at jeg videre i drømmen hadde en ekstrem frykt for fjell. 

noen drømmer er så sterke at reddselen blir sittende etter du har våknet og lenge etter at du har drømt andre drømmer. Jeg har flere ganger i dag tenkt at jeg er glad jeg ikke bor ved et fjell, og jeg gleder meg litt til torsdag er over og muligheten for at dette var et syn og ikke en drøm er over. for jeg er ganske sikker på at jeg sto på en båt når jeg så dette, og vi drar i morgen. mest sannsynlig er det reisefeber som er grunnen.

men den følelsen…

wii time

Jeg er veldig glad i harvest moon serien og det er mange ting på på wii versjonene som jeg liker godt. Nå har mange av de tingene jeg har likt best med konsollspillene kommet over på 3ds siden de maskinene har blitt sterkere, men det fjerner ikke den originale kjærligheten til spillene.   

Men det er bare ett eneste wii spill i serien jeg har klart å fullføre, det første. for selv om jeg liker konseptet, at spillene er større, at det er flere valg på hva du kan gjøre og selvfølgelig de ville dyrene du kan temme, går det ekstremt sakte. for mens jeg på ds kan spille 2-3 dager i timen ( kommer litt ann på spillene og hvordan jeg spiller) tar det ca 90 minutter å komme igjennom en dag i dette spillet.

om det skjedde mye i løpet av dagen hadde det sikkert ikke hvert så mye, men mesteparten av tiden bruker du på å løpe mellom “brett” lange strekninger hvor du bare holder gå fremover knappen inne og har etter hvert lyst til å knuse høyttalerne for du er så lei av den lyden. når du endelig har kommet halvveis til nabogården skifter du “brett” og en loding side kommer opp. dessverre er ikke disse raske heller. nå lurer du sikkert på hvorfor jeg gidder å spille videre, og sannheten er at jeg som regel har gitt opp etter 5 dager i spillet.

Men jeg er glad i konseptet og det roer meg veldig å spille, så jeg prøver på igjen og igjen. nå har jeg spritet opp spillet med mye statistikk føring og game of war på siden under de lengste strekningene. hadde hvert morsomt om jeg klarte å fullføre det en gang, eller ihvertfall kommet igjennom et år. ( rekorden ble satt første gang jeg spilte og jeg spilte til 5 sommer, ca 35 dager)

mine erfaringer med Office 365

Jeg er veldig glad i å skrive notater og statistikk når jeg spiller og et godt skriveprogram har hvert viktig for å gjøre dette enkelt. Før hadde jeg ark, notatbøker og penner liggende over alt, men da jeg fikk ipaden min ville jeg prøve  gå over til å skrive ting digitalt,rett og slett for å spare på papiret. 

Jeg har brukt noen forskjellige notat programmer og de har fungert ganske bra, men så skal jeg flytte fra en pad til en annen og jeg ser problemet. jeg fikk skrevet over det viktigste, men mistet veldig mye informasjon under byttet. Så denne gangen skulle jeg ha noe jeg kunne enkelt lagre på nett. jeg ønsket også god stavekontroll. 

Men det var faktisk når jeg lette etter skriveprogram til datamaskinen at jeg snublet over Office 365. jeg satt å irriterte meg over nok et office program som forsvant med en datamaskin og var oppgitt over disse engangs brukene. programmene har hvert forhåndsinnstilt fra leverandør, så trenger du å ta en formatering mister du det. og få satt det opp igjen har hvert et mareritt.

Da jeg så jeg kunne kjøpe en pakke i mnd eller års perioder, få til alle pader og datamaskiner i familien (jeg har en 5 maskins pakke) og siden det var en abonnemangtjeneste ville den bli oppdatert og ikke gå ut på dato slik som de tidligere pakkene. Jeg installerte den på pader, telefon og datamaskin og fant fort ut hvor genialt det var å slippe å skrive over ting hele tiden. Nå kunne jeg skrive ned spill notatene der jeg spilte og redigere dem senere på datamaskinen. Når datamaskinen min døde i desember ble hele julekalender listen reddet ved at malene var lagret på nett igjennom #office365 tjenesten og jeg kunne laste dem ned på laptopen min. 

Nå er kanskje ikke det lenger en stor hemmelighet at å lagre viktige dokumenter på nett er en god ide, samme hvilken tjeneste du bruker. men ved at alle maskinene bruker samme tjeneste slipper jeg å bekymre meg for om de vil bli støttet når jeg åpner dem. Den eneste ulempen med nettbrett versjonen jeg har kommet over er at du ikke kan ha mer en ett dokument oppe om gangen, noe som gjør den konstante lastingen til en tålmodighetsprøve når du skriver tre forskjellige statistikker, her kan de forberede seg litt. 

dette er et innlegg skrevet for en konkurranse om å vinne en surface 3 eller 1 års medlemskap, men jeg kan uansett anbefale tjenesten.

les mer om Office 365 her

Sankthans

Det skulle ikke være store feiringen, og det ble det heller ikke. vi hadde en bring det dere vil spise og så møtes vi bak blokken samling og den varte ikke i mer en 45 minutter. det var litt forskjellig grøt og alle som passerte ble invitert med. Jeg hadde planlagt å spise hamburger i dag og det lot seg jo lett ordne med en engangsgrill ( vi orket ikke å starte opp den store grillen) og jeg ble grillmester for kvelden.

Jeg hadde akkurat lagt burger nummer to på grillen da det startet å dryppe fra himmelen. Resten av folket kastet seg over tingene sine og ryddet seg inn mens jeg sakte men sikkert gjorde klar maten, la de siste pølsene på grillen ( fin middag i morgen) og satte meg ned å spiste ferdig. Familien måtte selvfølgelig løpe ut på verandaen og ta bilder av trassige meg som ikke ville la regnet ødelegge.


jeg spiste rolig opp mens de siste pølsene stekte bak meg, pakket sammen sakene mine og gikk inn til de andre. ikke var jeg våt og det hadde sluttet å regne. dere overdrev litt sa jeg før jeg satte meg ned å prøvde å se nyhetene med dem. jeg liker ikke nyhetene, de irriterer meg.

men jeg sa også til dem at jeg har bodd i Norge i 30 år og ser forskjell på en mini regnbyge med store dråper som faller langt fra hverandre, og det som kan bli et kraftig regnvær. man kan ikke løpe inn og gjemme seg for hver dråpe, da sliter man. jeg fulgte mitt eget råd om å alltid ha med seg solkrem og paraply, i dette tilfellet sol hatt og regnfrakk.

harvest moon – the lost valley

de sier at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves, jeg er ihvertfall glad jeg slapp å vente på spillet lengre. bare noen ting som skal ordnes og så er det i seng og prøve ut det nye spillet. 

 

Akkurat nå spiller jeg game of war, harvest moon animal parade, harvest moon ds og det nye harvest moon spillet. 

besøk fra usa

I går kom våre slektninger fra USA til landet, og i dag var første familie treff. For det er bare å innse at det vil bli mange familie treff for dem i løpet av de 9 dagene de er her. 

vi serverte pølser, brødskiver med diverse og en stor sjokoladekake kusina mi hadde bakt. selv er jeg for dårlig til å kunne bake for tiden, men jeg møtte opp og var der en stund før jeg måtte hjem og legge meg. De var kjempe hyggelig og hadde med seg sine to jenter på 3 og 5 år. det var klart at barna fikk mest av oppmerksomheten.


Vanligvis pleier jeg å løpe rundt å ta bilder, men i dag var fokus å ikke få anfall og skape drama. Men jeg vet at kusina mi tok mange bilder og etter at jeg dro ble det tatt et familie bilde. 

håper de kommer på besøk igjen en gang.

god natt

Kjenner du til følelsen av å våkne og tenke at det egentlig hadde hvert best om de bare ble i senga denne dagen? For de fleste er dette bare en følelse som går over når man står opp, men jeg innser at det var noe mer enn det mens jeg sovner langs veien til butikken, jeg klarer ikke å holde meg våken…

Men så er det slik at det er sjeldent man kan sove en hel dag, og siden jeg gjorde det forrige fredag ( fra 17.00 fredag til 14.00 lørdag) var det liten sjanse for at jeg skulle prøve det igjen. jeg fikk gjort det jeg burde gjøre for meg, leiligheten og kattene og spist middag før jeg la meg igjen, jeg hadde da hvert oppe i 6 timer.

jeg sovnet fort og dypt da hodet traff puta og hadde sikkert sovet rundt om ikke en lyd hadde vekket meg 22.30 i kveld. nå har jeg fått spist litt mer, sett en episode av criminal minds og er helt klar for senga igjen. 

søvn er viktig når du ikke er helt bra, god natt.