film: Avengers: Age of Ultron

 

Hva passer vel bedre når man føler seg sliten, tung og følelsesløs. Jo en relativ rask film med lite følelser og mye knusing. Og nei jeg syntes ikke filmen var dårlig, i dag rett og slett elsket jeg den. Den var akkurat det jeg trengte og så forutsigbar på de fleste komiske linjene at jeg kunne si dem før de kom. Og du forsto ganske tidlig at det ikke var tilfeldig, de var lagt inn slik med vilje.

Gode gamle helter som gjør menneskelige feil, kjærlighet som ikke passer inn og tvillingsøsken som er fylt av hevn og ønsker rettferdighet for alle mennesker. Jeg likte forresten tvillingene veldig godt.

Jeg kunne nok ha sett filmen om igjen, den var underholdende.

 

fryktelig dag for sirius

Det var en fryktelig natt og morgen for meg. Hver gang jeg snudde på meg og så Sirius ligge tett inntil meg å sove, tenkte jeg på hva jeg skulle gjøre om noen få timer og at han lå der og ante fred og ingen fare. Det var ikke så veldig stor fare egentlig, men jeg vet hvor mye han hater å kjøre bil og at han hater dyrlegen enda mer.

Jeg kom meg opp klokken 7 og kjørte en rask tur på senteret for å ta ut drosje penger. Klokken 8 var det å levere Sirius på Ensjø. Han gikk rett inn i reise buret og holdt seg i ro helt til bilen startet å kjøre, da startet pipekonserten også. 

Vi kom oss frem og han var stille og nysgjerrig på hundene som bråket så veldig mens vi ventet. Dyrepleierne kom og koste med han og sa at han var nydelig. Noe som varmet hjertet mitt veldig, for de fleste ser bare luna og ser ikke hvor vakker han er. De tok med seg han og jeg dro hjem igjen. Hjemme var det en nervøs jente som hadde vært alene hjemme for første gang.

Jeg la meg igjen og hadde nesten sovnet da de ringte og lurte på telefonnummeret til dyrlegen jeg hadde hatt før. Jeg fikk søvnig gitt dem det og da jeg nok en gang nesten hadde sovnet igjen ringte de på nytt. Sirius hadde vist klikket helt i det jeg gikk ut av døra og han var umulig å håndtere, de måtte dope han ned. Alle undersøkelsene ville komme på ca 8000 kr. Det var ikke så mye annet å si en greit.

Klokken 16.00 ringte de tilbake og kunne fortelle meg at Sirius virket frisk. Overvektig og kanskje noe proteiner i urinen, men ellers ingen ting å være livredd for. Jeg reiste ned og hentet han. Jeg hadde litt lyst å spørre dem om jeg skulle være med inn å hente han om de trengte hjelp, men han lå vist i reise buret sitt hele tiden. Det var ingen tvil om at han hadde det forferdelig. Buret stinket så ille at jeg slet med kvalme på turen hjem. Han skrek og det skummet ut av munnen på han. Han var visst kvalm etter bedøvelsen og dyrlegen hadde ikke klart å gi han anti kvalme medisiner. (ja jeg ringte og spurte dem)

Det var skrik helt til jeg satte han ned utenfor inngangsdøra mi og skulle låse opp, da var det som om jeg kunne høre at han pustet ut og han slapp ut av buret så fort vi var innenfor døra. Jeg tok med en gang å fjernet underlaget av buret som var fullt av urin og avføring og tok det ut i søppelkassa. Resten av kvelden har han fått gå rundt som han vill og være i fred. Han kommer innimellom å koser litt med meg før han går og legger seg i et hjørne igjen.

Det er godt med ro og kjærlighet når man har hatt en hard dag. 

 

Bok: Shift (Silo 2) – Hugh Howey

Etter at vi har blitt kjent med silo 18 i boka wool, er det greit å få med seg historien om hvordan det hele startet.

Første del av boka følger Donald som akkurat har blitt valgt inn som kongressmann og hans merkelige oppgave om å designe en nød bygning som går nedover i jorda, istedenfor oppover. Samtidig hopper vi frem i tid og møter han igjen når han vekkes opp av is dvalen og skal gjennomføre sitt første skift på Silo 1. Vi lærer litt om hvordan de har tenkt at Silo 1 skal fungere og undergangen av silo 12.

I andre del av boka blir Donald vekket opp etter 100 år. Det er krise i silo 18 og de trenger hjelp til å forstå hvorfor. Mysteriet om hvorfor han husker når andre ikke gjør det blir også tatt opp. Dette er opprøret som var 150 år før den historien vi møtte i bok 1.

I tredje del av boka har det gått 150 år og han blir vekket fordi en av renserne fra silo 18 har forsvunnet ut av rekkevidde. Donald blir kastet inn i en uventet rolle og lærer seg skremmende ting om den verdenen han har skapt. Samtidig følger vi fallet av Silo 17 og Jimmy (Solo) sin historie frem til han blir oppdaget i bok 1.

På en måte er det trist at dette er stor bøker, for jeg sliter med å komme meg i seng. Men på en annen måte er det trist at de ikke er lengre fordi de slutter. Men jeg har en bok til i serien jeg gleder meg til å starte på og det er skrevet flere bøker av andre forfattere som har fått lov å bruke denne settingen og de gjenværende siloene. 

17306293

bilde fra goodreads

Bok: Survival (Alpha Force 1) – Chris Ryan

Hva kan jeg si, jeg elsker bøker som handler om å overleve på øde øyer. Dette er første bok i en serie for barn som skal følge tenåringene vi møter i denne boka. Jeg tror nok ikke at jeg vil lese resten av serien, men jeg koste meg med denne lille fortellingen.
for kort var den, litt over to timers lydbok.
En gruppe ungdommer som ikke klarer å samarbeide havner på en øde øy for å lære de andre sine styrker og svakheter. Naturlige trusler og moderne pirater gjør det å overleve ekstra vanskelig, men om de klarer å jobbe sammen vil de klare seg.
jeg får ønske heltene i boka lykke til videre i deres oppgave om å redde verden fra seg selv og takke for overlevningtips på tropiske øyer (noe jeg trenger her i Norge) 

drager 13.04.15

Ikke helt fått taket på vingene enda, det blir forskjellige på hver eneste drage. Litt på grunn av små perler og litt fordi det originale mønsteret ikke fungerer for meg.  Lurer også på om jeg skal flytte på vingene eller gjøre dem større. Lage litt bedre balanse