Bok: A World Without Princes (The School for Good and Evil 2) – Soman Chainani

Det største problemet med å skrive en veldig god bok, er å møte forventningene til en eventuell oppfølger. Og en oppfølger blir det når man skriver en trilogi.

 

Livet tilbake i bygda møter ingen av jentene sine forventninger og de begge har ønsker. Ønsker kan være farlige i en magisk verden og før jentene vet ordet av det er porten til eventyr riket åpnet igjen, avslutningen i eventyret deres blitt slettet og de må skrive ny slutt.
Men Agatha sitt valg om å velge en jente istedenfor prinsen sin har hatt stor kraft i eventyr riket og skolene er nå blitt delt inn i gutter og jenter i stedet for godt og ondt.
Guttene blir ledet av Agatha sin prins som har lagt ut dusør på Sophie sitt hode. Skolen for jenter blir styrt av en ny dame som ønsker å gjøre alle gutter til slaver.
Nok en gang må jentene møte farer og gåter for å få sin lykkelige slutt og forhåpentligvis skape fred samtidig.

18172465

bilde fra goodreads

Film: askepott

Lurer på hvem som ville kalle datteren sin Pott, Ella er mer forståelig. Ikke det eneste poenget som forsvinner i dubbingen, men de gjør sitt beste.

Filmen er i seg selv et eventyr. Magien, kjolene og alt rundt er rett og slett fantastisk. Her er også flere deler av alle de mange askepott historiene med.
Disney har prøvd seg som flerkulturell og har hele 2 mørkhudede med i filmen, for det skiller dem ikke ut i det hele tatt. Kan hende det var flere der som jeg ikke så, men mener at ballet var snøhvitt.

Det var søtt å se filmen med den kjente historien med barn ved siden av meg. De gråt da moren og faren døde og klappet av glede på de riktige stedene.

Men det var askepott og det var ikke akkurat stor spenning, men koselig. 

 

prosjekter 17.03.15

I dag kom endelig de 500 posene jeg har bestilt fra kina, og jeg kunne starte opp med smykkene mine igjen. Det ble noen timer med måling, klipping, treing og knyting. Men tilslutt kom Sirius å la seg oppå hele prosjektet og da var det bare å gi seg.

Jeg har også blitt ferdig med enda en hp lue og er halvveis på enda en. Jeg behøver vel ikke å fortelle hvilke hus.

 

11 dager til desucon fantasy

film: Big hero 6

Når jeg så plakaten for filmen, tenkte jeg at dette var bare enda en av mange animasjonsfilmer som blir kastet ut på markedet og tenkte lite mer på den. Men så leste jeg noen veldig gode omtaler om filmen så jeg bestemte meg for å gi den sjansen allikevel. Jeg angrer ikke.

Filmen var rett og slett ikke som jeg trodde i det hele tatt, jeg vet ikke hvordan jeg hadde fått ideen om en hvitkledd stor figur som gikk rundt og passet på en guttunge og var helten hans (for det hadde ikke noe med plakaten å gjøre ?)

Nei filmen handler om ett ungt geni på vei inn i små problemer med loven, men reddes av storebroren sin som også er et geni da han tar han med seg på universitetet så gutten får se at det kan være moro og spennende der også. Etter å ha blitt presentert for vennene til storebroren, får han møte Baymax. Dette er en helse robot broren hans har laget. Gutten vil inn på skolen og blir fortalt at det er bare å komme opp med en måte å imponere læreren på neste utstilling så har han plass. Etter litt tenking finner han på noe som kan forandre store deler av verden og visningen går kjempe fint. Men på slutten av dagen oppstår det en brann i bygningen og broren hans løper inn i bygningen for å redde professoren. Bygningen eksploderer, oppfinnelsen forsvinner og broren dør.

Knust sitter han på rommet sitt da han sparker tåen i noe og sier au. Baymax som er programmert til å reagere på smertelyder kommer han til unnsetning og finner ut at gutten lider av sorg. Det er hans oppgave å fikse pasienten sin, noe som er lettere enn sagt når det viser seg at noen har stjålet oppfinnelsen hans og at brannen antageligvis ikke var en ulykke.
Sammen med Baymax og vennene til broren starter han å jakte på mannen bak brannen. For det er med et felles mål at en superhelt gruppe blir opprettet.

Jeg ønsker meg en flyvende baymax?.

 

Bok: The School for Good and Evil (The School for Good and Evil -1) – Soman Chainani

Sophie er bygda sin vakreste jente, det er ingen tvil om det. Hun bruker all sin tid på å sørge for at hun ser perfekt ut for i år er det året forbannelsen trer i kraft. Hvert 4. år, den 11. dagen i den 11. måneden blir to barn kidnappet fra bygda. Den snilleste og vakreste og den styggeste og slemmeste og selv om bygda aldri treffer dem igjen vet de at de blir plassert i skolen for de gode og de onde og innimellom dukker opp i eventyrbøkene i bygda. 

Sophie vet at hun er for vakker og perfekt til å leve i den stille bygda og gleder seg til skolemesteren kommer for å hente henne. Mens de andre barna gjør rampestreker eller gjør seg stygge, fjerner hun plankene foran vinduene sine slik at kidnappingen skal gå lettere. Selvfølgelig er hun nervøs for at han skal velge en av de andre jentene i bygda, en av de som lager mat for faren sin, mater de fattige eller steller med dyr, men ingen av dem er så vakker som henne og hun har jo gjort sine gode gjerninger også. Hun gir faren kanskje ikke det han ønsker seg til mat, men det hun spiser så han kan holde seg tynn og vakker som henne. Hun bevist unngår å gi mat til dama som tigger på torget fordi hun er feit og trenger mindre å spise, men sist og ikke minst, hun er venn med heksa.
Det å være sammen med Agatha som bor på kirkegården og ikke har noen venner er hun sikker på at vil være den avgjørende faktoren.

Når jentene går sammen bortover veien sammen er de fleste sikker på at det er de to som vil bli tatt. Vakre Sophie til skolen for de gode for å bli prinsesse og stygge og ustelte Agatha som bare går i svart til skolen for de onde. Den natten kommer skolemesteren å henter Sophie, men tar ikke med seg Agatha. Agatha kan ikke forestille seg et liv uten venninnen sin og jager etter han for å redde Sophie. Det gikk som bygda trodde og begge jentene blir slengt inn i en magisk verden hvor prinsesser, hekser, magi og monstre er ekte. Problemet er bare at Agatha ble plassert i skolen for de gode og Sophie i skolen for de onde. Mens Agatha jobber for å få dem hjem, prøver Sophie å overbevise alle om at de har blitt byttet om så hun kommer inn på sin skole.

 

Dette er en barnebok, men som mange andre gode barnebøker er det ingen hinder. Denne boka tar tak i alle fordommer og tanker om snill og god. Den sender oss inn i en historie i en historie i en historie og du virkelig lurer på hvordan det skal ende til slutt. For mens boka fortsetter innser du at det finnes ingen «riktig» avslutning. Du heier på alle og støtter alle, du vet rett og slett ikke hvem som er gode og hvem som er onde til slutt. Jeg rett og slett elsket den. 

16248113
bilde fra goodreads

Bok: Sanctum (Asylum 2) – Madeleine Roux

Hvis du har vært på et nedlagt psykiatrisk sykehus og nesten blitt drept av spøkelser, hva er da mer logisk enn å dra tilbake?
på mange måter likte jeg denne boken bedre enn den forrige, men det virker som forfatteren har startet en vei og ombestemt seg og tatt historien en annen vei. Selv om begge bøkene har spøkelser, og er innenfor grøsser temaet er selve historien veldig forskjellig.

Den første boken er en ren spøkelseshistorie, mens denne er en historie om konspirasjonsteorier hvor det dukker opp spøkelser for å gi hint innimellom. Det er satt opp hindre som skal få deg til å lure litt mer på hva som skjer og hvordan det skal ende, men hovedsakelig får de meg bare til å tenke hvor idiotisk går det egentlig ann å bli.

Det jeg likte best med boken er vel det som kanskje passet dårligst inn. Alle nerde referansene. Ja det er geniale og kjente referanser fra harry potter og doctor who, men dette er ikke en fantasy eller si-fi bok, så det føles litt malplassert. Ja hovedpersonen er en nerd og tydeligvis vennene også, men da hadde han vel klart bedre enn det der?

 

Det jeg innser i ettertid og med litt skuffelse er at dette er bildebøker. Bøker basert på bilder som skal skremme livet ut av deg. Kanskje jeg hadde likt historien bedre om jeg ikke hørte den på lydbok, men kunne se bildene. Men de små irritasjonsmomentene hadde nok vært der allikevel.

18812716
bilde fra goodreads

Døden har tatt sin beste promotør

I nesten alle bøkene i discwold serien har en figur vi har lært oss å elske dukket opp. Han kan ta seg nye jobber, bli oppgitt over trollmenn som ikke dør, få seg læregutt, adoptere en jente og prøve å være humoristisk. Når han dukker opp i bøkene kan du ikke la være å le eller riste oppgitt på hodet. Han kommer for alle en gang og denne gangen kom han for Terry Pratchett. Det å endre ryktet hans fra en skummel fyr du frykter til en elskverdig figur du elsker er tydeligvis ikke grunn nok til å få slippe unna. Selvfølgelig kan han ha gjort en avtale, men jeg tviler på det.

 

Terry Pratchett har i lengre tid vært syk, men har allikevel kommet med nye bøker i serien sin. Det er trist å tenke på at det ikke blir flere historier om heltene våre i Ankh-Morpork og den flate verdenen byen ligger på. 

10.12.12TerryPratchettByLuigiNovi1.jpg The Colour of Magic (cover art).jpg

 – Noli Timere Messorem 

Bok: Asylum ( asylum 1) – Madeleine Roux

16 år gamle Dan gleder seg til ett 5 ukers opphold på universitetet sitt sommer program. Endelig skal han få tilbringe tid sammen med andre ungdommer som tar studiene sine på alvor. Siden de originale soveplassene på skolen er under opp pussing skal ungdommene som kommer overnatte på det nedlagte mentalsykehuset. Når drosjen kjører opp mot bygningen forstår han fort hvorfor de ikke hadde lagt ut bilde av bygningen på siden deres, det så akkurat ut som et hjemsøkt mentalsykehus skal se ut.

 Sykehuset har en ond historie og mens han og vennene hans dypper dypere ned i historien, finner de sammenheng i mellom de tidligere pasientene og ansatte og seg selv. Det er ingen tilfeldighet at de endte opp på akkurat dette programmet denne sommeren, noe vil ha dem der og en bygning har en tragisk historie å fortelle.

Dette er det jeg vil kalle ungdoms skrekk. Det er ikke så skummelt at du sitter og biter negler eller ikke har lyst å legge deg. For meg var det mest spennende å se hvordan forfatteren hadde tenkt å tvinne alle trådene sammen for å komme frem til løsningen jeg så allerede i starten av boka. Dessverre ble ikke alle tråder satt sammen, men dette er nok fordi det er første bok i en serie og noen av trådene skal gå igjennom flere bøker. 

13597728

bilde fra goodreads