Lakrisplante (Glycyrrhiza glabra)

Del som brukes: røtter og rotutløpere
feminin
planet: Venus
element: vann

Legende:
egenskaper/virkning: betennelseshemmende, febernedsettende, urindrivende, slimløsende, blodtrykksøkende, saltsparende, allergihemmende, styrker forplantningsevne ,Mild østrogen effekt

 

Brukes for:
magesår (virker syredempende og mildt avførende)
irritert/ betent tarm
senker kolesterol
forkjølelse
mot allergi
Asma
brystbetennelse
bronkitt
eksem
overgangsalder
menstruasjon
reumatisme
øyebetennelse
beinskjørhet
depresjon
 

Magi: lyst, kjærlighet og forplantning
brukt i kjærlighets magi.
gode å bruke til stav (wand)

 

Fakta:
kommer fra middelhavsområdet
dyrkes i stort omfang i Russland, Iran, Spania og India
blitt brukt i medisiner i 3000 år
trives ikke i potter, men dyrkes rett i jorden

Advarsel:
må ikke brukes når man er gravid eller ved høyt blodtrykk.
må ikke brukes ved skrumplever
ved stor dose kan den gi hodepine
brukes kun i korte perioder

Lakrisplante

vidunderlig dag

I nesten 10 år har jeg delt sengen min med Sirius. Om natten kommer han smygende inn og legger seg på armen jeg har utenfor dynen. Kjærester som har kommet inn har rett og slett måtte akseptere dette a et er ingen ting som roer meg ned så mye som Sirius.

For noen måneder siden sluttet Sirius å sove i senga mi. Luna Felis hadde tatt over plassen hans og sakte men sikkert startet hun å kopiere han. Hun har sittet mang en ganger å sett på misunnelig, men ikke turt å ligge så tett på meg selv. Først var jeg kjempe solt av den lille jenta mi som tør å ta seg til rette, men etter hvert begynte jeg å savne Sirius.

Luna er en kjøpe søt og kosete katt, men når Sirius legger seg inntil meg er det som en puslespill bit som faller på plass og jeg blir helt rolig. Han er babyen min, livvakten min, medisinen min og rampegutten min. så når han kom å la seg inntil meg i dag når jeg skulle sove, føltes det ut som om jeg hadde vunnet i lotto. Det var ingen ting jeg ønsket meg mer enn Sirius tilbake på plassen sin.

 

dagens prosjekter 10.02.15

Når man sitter mye inne, er det viktig å variere hva du holder på med. Alle prosjektene er forberedelser til desucon fantasy.

Strikking: samtidig som jeg prøver å bli flinkere på strikkefunksjoner lager jeg et ravnklo skjerf.

Snorer: tenkte jeg skulle fått klippet opp de første 100 m og så starte å feste dem.

Ringer på anheng, må ha noe å feste snorene i.

 

Fanget snitch. Hadde utstyr til å lage noen flere fra bunnen av.

Å ha et dyr kan være som å ha et barn

Jeg husker når Sirius var liten og jeg gikk rundt og bar på han. Jeg sa til mamma at å ha et kjæledyr er på mange måter en opplæring til å ha barn. Jeg innser nå 10 år senere at jeg tok feil, det er som å ha barn.
det var ikke en av de vanligste tingene som fikk meg til å tenke på dette i dag. Ikke var det masingen om at jeg skulle stå opp, leke med dem eller mate dem for dette er jeg så vant til at jeg ikke tenker over lengre.
det gikk opp for meg da jeg hadde varmet meg suppe og Sirius satt der jeg skulle spise. Jeg prøvde å be han flytte seg, men han ville ikke høre. I stedet syntes han den varme asjetten min luktet godt og strak seg opp for å lukte/ smake.
det gikk som det måtte gå med kokende suppe i full tallerken. Skrivebordet og meg klissvåt og jeg banner febrilsk av smerte. Men det første jeg gjør er å gå over katten for å sikre meg om at han ikke brant seg. Så reddet jeg datamaskinen og tilslutt meg selv.

 

Det er bare de du elsker mest som får deg til å glemme alt av smerte og søl for å sikre at de ikke har så mye som et lite brannsår. Bare så det er sagt, Sirius hadde ikke fått en dråpe suppe på seg.

bok: One False Note (The 39 Clues #2) – Gordon Korman

Dan og Amy har funnet det første hintet og er nå på jakt etter det andre. I denne boken setter vi oss dypere inn i historien om Mosart og familien, samtidig som vi håper på at Amy og Dan ikke blir drept i jakten.

 

Selv er jeg mest nysgjerrig på hvordan en nesten voksen barnepasser og 2 barn kan reise fritt rundt i verden uten å vekke mistanke. Fra usa til Frankrike ? Italia og nå til Japan.

3552023

Bok: The Maze of Bones (The 39 Clues #1) Rick Riordan

Amy og Dan er foreldreløse etter at begge foreldrene døde I en brann. Det er en grandtante som har ansvaret for dem, men hun bryr seg ikke så veldig mye. De bor med barnevakter som blir byttet ut annen hver uke og det eneste lyspunktet i den grå hverdagen deres er helga hvor de får besøke bestemoren sin.

De forstår ikke helt hvorfor bestemoren deres ikke tok dem inn, men det er klart at hun er rik og at de har en veldig stor familie.  Når bestemoren dør, etterlater hun familien 1 million hver eller muligheten til å bli den mektigste personen på jorden. For det sistnevnte må de klare en utfordring på 39 hint.

Amy og Dan er ikke de eneste som velger å gå for utfordringen, og motstanderne deres er verken snille, ærlige eller hjelpsomme. Dette er en konkurranse med mange farer og problemer.

 

Dette er første bok i en serie på 10 bøker, da jeg så serienavnet var jeg veldig redd for at det skulle være 39 bøker. Serien er en davinci coden for barn og den første boka omhandler Benjamin Franklin og kan være ganske lærerik om du klarer å skille fakta fra fiksjon. Ikke verdens beste serie, men den fyller da tiden. 

2921082