En vanskelighetsgrad ekstra

Jeg driver for tiden med å runne av dead island. Grunnen til dette er at jeg har spilt så mye på det, men aldri giddet å prøve å runne det av. Startet en ny fil og jobber meg igjennom nå. Jeg vet ikke om jeg vil klare det, jeg er ikke verdensmester på spill, men husker jeg historien riktig er jeg akkurat på grensen til å gå over på del 3 nå. Det er så langt jeg noen gang har kommet.

Jeg har blitt flinkere til å sloss i spill og jeg merker at det påvirker meg i drømme. Natt til i dag drømte jeg at jeg ble angrepet og skulle slå for å forsvare meg og jeg trykket ned med peke og langfinger. Siden jeg ikke beveger meg i søvne vanligvis våknet jeg av dette og har sittet å små ledd av det i løpet av dagen. Så hvis noen angriper meg ute nå så vær forsiktig, refleksene mine sier trykk med to fingre.

Men selv om jeg har blitt flinkere til å sloss og å ta det seriøst, så har jeg en ekstra vanskelighetsgrad. Den kalles katt foran skjermen og kan oppstå når som helst under spillet. Jeg har satt opp skilt, men det ser ikke ut til å virke.

For å gjøre ting enda vanskeligere kan han også velte cola glasset som står på skrivebordet slik at jeg må redde datautstyr, flytte katt og sette spillet på pause med en gang. Nok en gang hadde jeg vært smart nok til å sette glasset på motsatt side av skrivebordet fra der datamaskinen står. Så raskt opp med noen padder som lå ved siden av og jeg slapp unna med søl og ødelagte papirer.

 

Det endte med at jeg måtte gå å si unnskyld til sirius fordi jeg hadde skriket til han og han tilga meg og kom å la seg på skrivebordet igjen med en gang. Men denne gangen lå han stille så jeg kunne se over han.

ikke peppes beste dag

I dag skulle jeg bestille meg salat for peppes fordi jeg syntes jeg fortjente noe godt etter å ha vært dårlig i flere dager. Jeg har også vært ganske innelåst siden rullestolen min har punktert.
Bestillingen gikk greit, jeg bestilte over nett og var overasket over at de hadde fjernet kundenett adressen fordi jeg plukket opp på en restaurant 1 gang.  Siden det er lørdag bestemte jeg meg for å ta med dessert, på bestillingslista er det bare to valg og jeg gikk for paien.

Jeg startet filmen jeg skulle se til maten og satt å ventet. Når maten kom tokk jeg den som vanlig imot og ga litt tips når jeg betalte. Jeg angrer veldig på den tipsen nå. Jeg satte varene på kjøkkenbenken, tok tak i salatbollen og tenkte fort om jeg kunne klare å ta igjen sjåføren. Dette innså jeg ville være umulig så jeg ringte rett til peppes og forklarte at de hadde gitt meg feil salat. De hadde ikke gitt meg riktig salat og de hadde ikke tatt vekk hvitløkskrutongene. På telefonen lovet de at jeg skulle få en ny så fort som mulig og jeg satte meg ned og ventet igjen.

Man skulle tro at jeg hadde vett nok til å sjekke salaten når jeg fikk den denne gangen, men det han sa var helt riktig så det falt meg ikke inn at de ville sende meg feil salat enda en gang. Denne gangen uten krutongene. Jeg løp ut og prøvde å rope på peppes fyren, men han hadde alt satt seg i bilen og jeg måtte ringe til peppes enda en gang. Denne gangen ble vi enige om at jeg skulle ha den til overs for jeg hadde rett og slett for lavt blodsukker til å vente enda en runde. Jeg tok den siste salaten jeg fikk, plukket ut tomaten og spiste den. Bare så det er sagt bacon og tomat har ikke noe i Cesar salat å gjøre.

Paien jeg hadde fått til desert var heller ikke som den skulle da den tydeligvis har hvert frossen. Ikke det at det gjør noe at de har frosne deserter, men hadde vært en fordel om den var tint når jeg fikk den.

Det ble en veldig skuffende middag, men endte opp med tre salater for prisen av 1. selv om to av dem rett og slett ikke er særlig gode.

 

Nå skal jeg se på criminal minds og spise nacho chips, kan ikke se hvordan de skulle ha klart å ødelegge den. Helt klart ikke peppes sin dag i dag.

Lakrisplante (Glycyrrhiza glabra)

Del som brukes: røtter og rotutløpere
feminin
planet: Venus
element: vann

Legende:
egenskaper/virkning: betennelseshemmende, febernedsettende, urindrivende, slimløsende, blodtrykksøkende, saltsparende, allergihemmende, styrker forplantningsevne ,Mild østrogen effekt

 

Brukes for:
magesår (virker syredempende og mildt avførende)
irritert/ betent tarm
senker kolesterol
forkjølelse
mot allergi
Asma
brystbetennelse
bronkitt
eksem
overgangsalder
menstruasjon
reumatisme
øyebetennelse
beinskjørhet
depresjon
 

Magi: lyst, kjærlighet og forplantning
brukt i kjærlighets magi.
gode å bruke til stav (wand)

 

Fakta:
kommer fra middelhavsområdet
dyrkes i stort omfang i Russland, Iran, Spania og India
blitt brukt i medisiner i 3000 år
trives ikke i potter, men dyrkes rett i jorden

Advarsel:
må ikke brukes når man er gravid eller ved høyt blodtrykk.
må ikke brukes ved skrumplever
ved stor dose kan den gi hodepine
brukes kun i korte perioder

Lakrisplante

en stor generasjonsforskjell

Innimellom går generasjonsforskjellene mellom meg og besteforeldrene mine veldig opp for meg. I dag var en slik dag.
Jeg var hos mormor og så på vm stafetten. Da nasjonalsangen var ferdig skulle vi ta følge til senteret fordi jeg skulle forbi og hjem og mormor skulle handle. Rett før jeg tok på meg skoene fortalte mormor meg om den merkelige opplevelsen med vannet som rant over når hun dusjet på morgenkvisten. Hun nevnte det bare i forbifarten som noe å prate om og ble sjokkert da jeg la fra meg det jeg hadde i hendende og gikk inn på badet, fant en neglesaks og åpnet sluket hennes. Jeg var veldig glad da jeg så hun hadde slik hårsamler i sluket og hun fikk en rask introduksjon om alt som legger seg og tetter. Også fordelen med å ha slike hårstoppere slik at det ikke blir virkelig tett. Da hun spurte hva vi skulle ha gjort om det var helt tett innrømmet hun å ha hørt om produktet plumbo. ja jeg vet det er skadelig for rørene og bruker jif avløpsåpner selv, men siden hun ikke kommer til å gjøre det syntes jeg det var lettere å forklare med plumbo.

Det tok ikke lange tiden og hun skryter meg opp i skyene for hva jeg kan. Og litt skamfullt innrømmer at det ikke ville ha falt henne inn. Jeg smiler til henne og forklarer mine sluk rensekunnskaper med at jeg er en ung kvinne som bor alene og da må man vite slik. Og selvfølgelig er det ikke overaskende at hun ikke vet det, siden helt til sommeren i fjor har hun bodd med en mann som har ordnet alt slikt.

 

Akkurat som at bestefar ikke kunne lage særlig mer mat enn fjordland og koke poteter ( om det ikke var på bål i skogen da) så har ikke mormor hatt noe med vedlikehold av sluk og elektriske ting i leiligheten. På mange måter tror jeg vi vil ha det lettere når vi eventuelt blir gamle og alene. Enten vi er menn eller kvinner, fordi vi er oppdratt til å skulle kunne ta vare på oss selv. Men så hardt det må være for dem som plutselig blir alene og må finne ut av alt dette på egenhånd. Heldigvis har mormor en stor fordel, hun har mange barn og barnebarn som stiller opp på noen times varsel.