Veltet cola glass

Det er nesten utrolig at det ikke har skjedd før, men som regel sitter jeg her ved skrivebordet når Sirius legger seg ned og har mang en ganger nappet opp glasset i siste liten.  Men i dag skjedde det som en gang måtte skje. Jeg var oppe og gikk og følte for noe å drikke. Sirius hadde akkurat hoppet opp på skrivebordet og lagt seg til og jeg tittet inn og så ingen glass. Da jeg ikke så noe glass på kjøkkenet gikk jeg inn på rommet for å ta en bedre titt og fant glasset liggende bak dataskjermen min. først så det ut som at det hadde vært tomt når det veltet, men det var nok bare fordi jeg ikke orket å se.

Men blikk to viste kaoset og jeg fikk tatt katta og løftet han vekk. Så var det å flytte tastaturer og smykker og få skylt opp alt. Brusen rant over skrivebordet og ned på gulvet. Under dataskjermen og beveget seg faretruende mot datamaskinen. Siden jeg har ventet på at dette skulle skje, setter jeg alltid glasset på motsatt side av der datamaskinen står og gjerne litt bak dataskjermen. Som regel har dette holdt, men i dag skjøv Sirius på smykkeposen som så skøyv på tastaturet, som veltet glasset.

At en så stor katt som sirius kan få en plass i en minimal pappeske tror jeg nesten ikke noe på, siden han tar så ekstremt stor plass på skrivebordet mitt. Minitastaturet og smykkene ligger til tørk på badet og sirius ligger nok en gang så lang han er over skrivebordet mitt.

her ligger han å furter og lurer på hvorfor jeg flyr imellom kjøkken og soverom med våte dryppende ting.

Bok: Little men (little women 2/3)

Bok to I USA og bok 3 i Engeland.

 

Oppfølging av historien om de fire March søstrene. Alle de tre gjenlevende har giftet seg og vi starter sirka der boken avsluttet, et hopp frem i tid. Jo har skolen sin og den er full av barn. 2 egne sønner 2 jenter og 12 gutter. Noen sendt ditt av familiene sine og andre plukket opp fra gata. Selv om vi følger historielinja til Jo er det guttene barna på skolen denne boka handler om. Vi følger dem i 6 måneder fra de 2 siste kom. Fra vår til vinter. Det er ikke grense på hva disse barna klarer å finne på av rampestreker. Jo velger bevist å fjerne litt skillen mellom gutter og jenter ved å ha to kvinnelige elever på skolen. Du har samme koselige følelse når du leser denne boka som de før. 

78950

arbeids dag

Jeg startet å laste ned et stort spill fra Orgin og forsto at det ikke kom til å bli noe Internett på meg med det første. Men jeg er ikke flink til å ikke gjøre noe så jeg tok mobilen som lå på ladning og derfor ikke kunne flyttes mange metere og satte meg ved perlebordet. Jeg har lagt det opp slik med kabler at både høretelefonene til dataen og iphonen min skal rekke til begge bordene, slik at jeg fritt kan kjøre stolen min i mellom dem. Men med litt skjelvende hender måtte jo noe tippe og min plan om å rydde litt på bordet ble til flere timer prosjekt på gulvet med pinsett. Men nå har jeg fått ryddet igjennom alt garnet som lå under bordet og alt utstyret. Tørket en del støv også.

1000 pickup kaller jeg det.

Jeg tok en liten matpause før jeg bestemte meg for å starte med de enkleste oppgavene før desucon fantasy, så det gikk godt over en time på å måle opp bånd og klippe dem til. Noe som er grei jobb når man er litt skjelven. Men jeg kan ikke å gi meg så jeg brukte de neste tre timene på å sette ringer på anheng, en litt tyngre jobb for fingrene. Men fikk gjort unna 50 mokingjay og 25 dødstalismaner. Har ikke klart å telle hvor mange tråder jeg klippet til.

 

hørte på lydbok eller så på tv serier til prosjektene. 

 

Farmen vs anno en sammenligning

I en eller annen nettavis sto det en artikkel om hvor veldig like disse seriene er. Jeg leste ikke artikkelen men fikk med en gang en lang liste av forskjeller i hodet. Dette er noe som har ligget i bakhodet mitt å surret de siste dagene, så for å bli kvitt det, skriver jeg det.

Det finnes helt klart likheter i mellom programmene. De sender folk tilbake i tid, de må konkurrere om å bli, de får ukentlige oppgaver og menn og kvinner blir stilt litt mot hverandre. Men mye av dette er standard Realty.  Farmen kan da ikke ha rett til alle historiske versjoner fordi de var først.

Forskjellene i de forskjellige delene er kanskje små, men de er der og skaper et helt annet program. Da det i farmen blir valgt en leder i første episode og den som må gå hjem velger neste igjennom serien, var det ingen leder i anno første uke. Den som skal være lederen for gruppen må fortjene det ved å gjøre best på en oppgave. Lagene får selv velge hvem som skal prøve seg på oppgavene og det er den som vinner som må velge første utfordrer og så blir leder for neste uke. I farmen er det lederen som velger den uka den leder.

En annen forskjell på utvelgelsen er andre utfordrer. I farmen er det den første utfordreren som velger den andre. I anno blir den andre valgt ut av en konkurranse alle på det tapende laget må delta i. på denne måten blir det vanskeligere med hemmelige allianser, siden alle på det tapende laget risikerer å måtte gå ut.  

Konkurransen hele laget i anno må igjennom er forskjellig fra gang til gang, men duellen til slutt er fekting. I farmen kan andre kjempe velge konkurranse etter sin styrke og derfor få en fordel.

Ukes oppgavene er også veldig like, men også veldig forskjellige. Da begge programmene har en oppgave fra den tiden for gruppa å løse, er poenget med oppgavene og resultater og konsekvenser helt forskjellige. I farmen får lederen en kniv som teller som poeng i finalen hvis gruppen klarer oppgaven, noe som gjør det til en mye større fordel for lederen å vinne og de andre til å sabotere. De får også penger til å kjøpe mat for om de klarer oppgaven, noe det er konstant mangel på der.
I anno er det to ukes oppgaver. Det ene er svenneprøven hvor en fra hvert lag får prøve seg på et fag. Den som gjør det best har sikret laget sitt og skal lede gruppen i den andre ukesoppgaven uken etterpå. Den andre ukesoppgaven er en vanskeligere versjon av det de to konkurrerende hadde uken før. Det er også litt drift av område inkludert, men hovedsakelig er det mester oppgaven. Om denne ukesoppgaven blir løst får alle et godt måltid og lederen får flytte inn i en litt bedre bolig. Det lønner seg derfor for alle at de klarer oppgavene.

De to største forskjellene er mat og historie. På anno har de mye mat, selv om det kanskje ikke er verdens beste. De vil ikke sulte som på farmen.
farmen har somregel en historie rundt oppholdet, mens på anno får vi vite historien om forfedrene til deltakerne.

 

Jeg skal ikke si det ene er bedre enn det andre, for det kommer helt ann på hva slags underholdning du liker. Farmen er genial på det de kaller spillet og historiene som skjer rundt dem kan være spennende og dramatisk. På anno er det roligere, mer detaljer på oppgavene og mer personlig. Men det er store forskjeller og om man skal kalle disse to programmene like, kan man vel kalle all Realty for det. 

Bok: Little women/ good wives – Louisa May Alcott

En eller to bøker (etter som hvor I verden du er) som følger fire søstre I møte med verden og forventningene til å være voksen. I den første delen av boka følger vi de igjennom et år når de er tenåringer.  Alle har forskjellige personligheter og forskjellige drømmer, men familiebåndet er sterkt og holder dem sammen. De bor i en middelklasse verden, mens faren er ute i krigen. Hjemme venter de fire søsknene, mor og hushjelpen samtidig som de møter daglige utfordringer, ekte fattigdom og rike folk.

Selv om jentene ser på seg selv som fattig forstår du fort at de er langt fra så dårlig stilt som de tror. De bor i en middelklasse bolig med en tjeneste pike og selv om de ikke kan få alle de pene tingene de ønsker seg, mangler de ikke noe. Perspektivet deres kommer nok fra at de bor i et område med mange rike. Naboen deres er en snill gammel mann med et barnebarn som søstrene «adopterer» inn i familien sin.

Hovedpersonen er guttejenta Jo. Hun liker ikke å måtte passe på klær og sitte og sy, men vil heller løpe rundt å prate med guttene. Når faren forlot dem for krigen ble hun «mannen» i huset. De to eldste jentene jobber mens de to yngste blir lært opp hjemme. Yngste gikk på skole, men sluttet etter at læreren slo henne.

Den første boken, eller første delen av boken er fullstendig fantastisk. Du forelsker deg helt i karakterene om føler med dem mens de prøver å jobbe med «feilene» sine.

Bok/ del 2 good wives starter opp tre år etter at den forrige sluttet.  Der den første handlet om jentene og deres jobb med å møte en verden som forventet mye av dem. Handler denne mest om hvordan jentene finner mennene sine og hvordan dette går. Hovedpersonen er fortsatt Jo, men vi hopper litt rundt med hvem vi følger. Det er ingen store overraskelser i bøkene og de gir et fint innblikk i hvordan livet var i usa for middelklassen den gang.

Jeg likte ikke bok/ del 2 like mye som den første, men fortsatt en nydelig fortelling om kjærlighet, tro og familie.

anbefales

marengs del 2

Den ferdigblandingen var en stor skuffelse og jeg har lovet meg selv at de neste jeg spiste skulle jeg lage selv. Så i dag tok jeg å lette igjennom kokebøkene mine til jeg fant en oppskrift og lagde marengs fra bunn av. De ble både gode og har riktig konsistens, litt mye stekt, men ikke så mye at det har påvirkning. Nå er problemet å ikke spise dem opp.  

fullstendig liste over sims 3 spill i rekkefølge

The sims 3 (hovedspill) juni 2009
Riverview (nabolag) juni 2009
reisefeber / world adventures (utvidelse) november 2009
luksus og design stæsj/ highend loft stuff (tilbehør) februar 2010
drømmejobben/Ambitions (utvidelse) juni 2010
full fart stæsj / fast lane stuff (tilbehør) september 2010
Barnacle bay (nabolag) september 2010
helaften/ late night ( utvidelse) october 2010
luksus i det grønne stæsj/ outdoor living stuff ( tilbehør) februar 2011
generasjoner/ generations ( utvidelse) juni 2011
byliv stæsj/ town life stuff ( tilbehør) july 2011
hidden springs ( nabolag) august 2011
kjærledyr/ pets (utvidelse) oktober 2011
soverom og bad stæsj/ master suite stuff (tilbehør) januar 2012
lunar lake (nabolag) februar 2012
i rampelyset/ showtime (utvidelse) mars 2012
katy perry`s søtsaker/ sweetstuff ( tilbehør) juni 2012
lucky palms (nabolag) juni 2012
diesel stuff ( tilbehør) juli 2012
sunlit tides (nabolag) august 2012)
overnaturlig/ supernatrual (utvidelse) september 2012
4 årstider/ seasons (utvidelse) november 2012
montevista (nabolag) desember 2012
70,80,90 talls stæsj (tilbehør) januar 2013
aurora skies (nabolag) februar 2013
studentliv/ uneversity life (utvidelse) mars 2013
dragon valley (nabolag) mai 2013
øyparadis/island paradise (utvidelse) juni 2013
film stæsj/ movie stuff ( tilbehør) september 2013
midnight hollow (nabolag) september 2013
inn i fremtiden/ into the future (utvidelse) oktober 2013
roaring heights (nabolag) desember 2013

mine første marengs

Jeg kjøpte en slik ferdigpakke på panduro. Mix og utstyr som var på tilbud grunnet dato. Siden det var ferdig mix og bare å tilsette vann var ikke den delen en stor utfordring. Det var mer spenning om jeg hadde pisket det riktig og om jeg stekte dem riktig. Men ser man bort i fra den forferdelige smaken på blandingen ble resultatet ganske bra.