halloween/ Samhain

 

Da var tiden ute for alle ungene som ønsket godteri hos meg i kveld. Nå slukkes lysene ute og de rundt sirkelen blir tent. Vi går fra glade unger i kostyme som vil ha godteri til en stille stund med meg og de døde.

Merker det er en liten omstilling som skal til, men jeg har gledet meg til Samhain lenge.

Hadde kledd meg ut jeg også, som katt. Men nå skal kostymet av og jeg i dusjen. Resten av godteriet er mitt, bare mitt?

bok: the da vinci code (Robert langdon 2 )- Dan Brown

 

Oii var dette en bok i en serie, ja da får jeg sette meg ned å lese bok en senere.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om denne boken, alt er sagt før, mange ganger. En kryptolog blir innblandet i en mordsak og jakten på den hellige gral siden den ene som ble drept hadde skrevet navnet hans på dødsårstedet, sammen med mange andre tegn.
en kvinne fra politiet hjelper han å rømme fra åstedet fordi hun mener navnet var skrevet som beskjed til henne, det var hennes bestefar som hadde blitt drept. Egentlig ganske spennende bok, men det er en fordel å ha tilgang til nattverd maleriet mens du leser, ellers kan beskrivelsene bli ganske mye. Morsomt når du ser hintene de pratet om, men jeg så aldri bokstaven M.

968

bok: the fifth elephant (discworld 24) – Terry Pratchett

 

Dvergene i ankh-Morpork krangler med hverandre og museet til Carrot har blitt brutt inn i og noen har stjålet en kopi av dvergene sin versjon av trone. Vimes blir kalt inn til the Patrician og blir fortalt at i Überwald har det blitt valgt en ny konge av dvergene og at Vimes skal reise ditt som ambassadør for byen og vitne kroningen.
flere av Vimes sine politimenn kommer derfra og han tar med seg disse for å hjelpe han. Dette blir en hard og vanskelig tur da det fort blir klart at de reglene og lovene de er vant til fra byen ikke gjelder her, her er det hovedsakelig de sterkeste sin rett og den som har hånda på noe eier det. Vimes blir kastet inn i et politisk spill hvor tronen til kongen har forsvunnet og alle har hemmeligheter.

Angua skulle egentlig være med Vimes, men hun dukker ikke opp. Carrot forstår at hun har stukket avgårde på egenhånd og tar opp jakten. Det er ikke verdens beste ide å kaste seg ut i villmarken uten å tenke over mat, vann, klær osv?

Med både Vimes og Carrot borte etterlater de the watch til Colon som klarer å lage fullstendig kaos.

Som jeg har sagt før så virkelig koser jeg meg med discworld bøkene i mellom andre bøker. Denne likte jeg godt siden vi fikk bedre bekjentskap med dvergene, vampyrene og varulvene.

The-fifth-elephant-1.jpg

halloween pynting

 

I dag våknet jeg med en utrolig lyst til å pynte til Halloween. Dessverre betydde dette at jeg først måtte vaske inn glaseringen på verandaen min og med lydbok på ørene holdt jeg på uten pause helt til mamma ringte og dro meg ut av det. Hun hadde vist tatt med mormor hjem og lurte på om jeg skulle spise med dem. Det var bra hun stoppet meg fordi jeg har hatt ekstremt vondt i ryggen siden da, men merket ikke smertene før jeg stoppet. Let å glemme seg bort i lydbøker.

Prøvde å ta bilde av verandaen min, jeg er veldig fornøyd.

Shopping spree

 

Det er ikke ofte jeg føler for å slippe meg løs å bare handle, men i dag var unntaket. Mamma vil sikkert le av meg når hun hører summene jeg brukte da hun ikke helt ser på det som å ta av når du ikke runder 1000 lappen. Men jeg kan ikke noe for at jeg har økonomivett og geniale billig butikker i nærheten. Endte opp med å handle i to butikker Lindex og tgr.

Det første var nytte ting, noen ganger må man bare kjøpe nytt undertøy og kaste det gamle og hullete.

Det andre var en kombinasjon av handle lyst og hobby ting jeg trengte. Men jeg koste meg og er veldig fornøyd med fangsten.

Overraskelse

 

Det er alltid morsomt å få premier i posten, men det er veldig sjeldent jeg blir overasket av dem. Rett og slett fordi de fleste vil kontakte meg for å få adressen min før de sender noe. Men på denne grå mandagen lå det et brev i postkassen min, den var fra en ellers så gjerrig kar som ville muntre opp dagen min med et flakslodd.

Vant ingen penger, men dagen ble mye lysere.

#gjerrigknark.com

26.10.2014

 

Jeg hadde ikke sovet mange timer før jeg våknet lørdag morgen. Jeg hadde tenkt å sove videre, men det var nok den automatiske vekkerklokkeskrekken som hadde vekket meg for ikke så lenge etterpå ringte vekkerklokken til venninnen min. først lå jeg og vurderte å sove den timen jeg viste skilte våre vekkerklokker, men etter hvert la jeg med til å spille litt, så bare hvile med øynene igjen og Sirius liggende på meg. Da venninnen min var ferdig med å dusje syntes jeg det var like greit å bare stå opp.

Det var en merkelig følelse å komme frem 10 minutter før vi slapp inn og se at ingen var der. Vi ble møtt i døra og fikk vite at vi var de første og at vi slapp in klokken 9.00 det tok ikke så lang tid før det dukket opp flere stand folk. Vi hadde nå to timer på å sette opp standen før vip gjestene slapp inn, 3 før mengden kom. Folk gikk rundt å hilste på hverandre og kjøpte fra hverandre før de andre slapp inn, men jeg hadde fort innsett at jeg måtte konsentrere meg helt om det jeg skulle gjøre og ble derfor sittende. Jeg angret litt på det senere.

Desu var som vanlig koselig. Jeg fikk solgt nok smykker til å gå i pluss. Det er disse billige dødstalismanene og slik som selger best. Jeg blir alltid ekstra glad når noen kjøper noe av mitt design, eller som jeg har jobbet hardt med. Jeg holdt fortsatt fokuset på å holde meg oppegående og satt ved bordet mitt hele tiden, med unntak av noen toalett pauser og en tur ned for å kjøpe mat. Merkelig hvor dårlig mat de kan klare å lage der.

Jeg skravlet med folk og spilte en del 3ds (mii treff spillene). Men maskinen min gikk tom for strøm og jeg gikk over til å bare prate. Jeg hadde ikke på meg brillene så jeg så til kanten av bordet og ikke så særlig mye mer. Jeg så jo at det var kostymer og slik men jeg blir så svimmel av å se på det de som er litt ufokusert at jeg prøvde å holde blikket nære. Så kjente du meg igjen og vinket fra noen meter avstand, vet du hvorfor jeg ikke så deg. Dagen gikk for det meste bra. En gang veltet noen det ene smykke stativet mitt og det gikk i bakken. Smykkene ble kastet rundt og de fleste var hjelpsomme og hjalp meg plukke dem opp igjen, unntaket var en som tok et armbånd og stakk. IDIOT.

Jeg hadde det veldig fint, men under cosplay konkurransen holdt jeg på å gå i anfall. Jeg hadde egentlig tenkt å bli en time til før jeg startet å pakke sammen, men forsto fort at dette var en dum ide. For det første kan jeg ikke skjule når jeg er dårlig og sliten, det står skrevet så klart i ansiktet mitt siden jeg blir blek, matt i øynene, treg i reaksjonene og sliter med å smile. Jeg trekker også armene rundt meg for å stoppe skjelvingene og dette oppfordrer ikke akkurat folk til å ta kontakt (heller til å sende meg på legevakten) så jeg pakket sammen og fikk hjelp av en koselig ung mann til å komme meg ut. Heldigvis fikk jeg en kjempe koselig drosjesjåfør på veien hjem.