desu stand og hp skjerf

I dag fikk jeg en overaskende melding om at jeg var godkjent og invitert til å ha stand på desucon cosplay/japan. Jeg hadde vært veldig usikker på om jeg skulle ha stand i år da jeg virkelig ikke solgte bra der i fjor, men jeg tok tilslutt valget om å kjøpe den.

 

Men med et con under en måned unna kommer det veldig mye jobb. Det første jeg har bestemt meg for er å få ferdig det halvlagde harry potter skjerfet som lå på stua. Det var på ca 50 cm da jeg startet i dag og er nå på ca 70. jeg strikker ikke så fort. Jeg har strikket i 4-5 timer i dag og har kramper i fingrene, men med denne farten tror jeg at jeg blir ferdig i tide.

ps: Sirius er lykkelig for at jeg har tatt frem garnet igjen.

salg på nille

Jeg var egentlig innom for å se etter litt dekopasje ting, men da jeg kom til hobby delen så jeg det var salg på smykkedelene. De kostet 5 kroner pakningen og jeg satte meg rett ned på gulvet og startet å lete igjennom det som var der. Dette var en både positiv og negativ nyhet for meg. Salg er alltid morsomt, men siden de ikke har hatt påfyll på varene på minst 6 måneder og nå selger ut resten til 5 kr tror jeg de skal slutte med det. Hun i kassen trodde ikke det, men det trodde de heller ikke på tgr da jeg spurte om de skulle slutte med favorittperlene mine. Det er forresten på nille jeg har kjøpt vingene til mine fangede snitch smykker. De hadde en pakke igjen og jeg sikret meg i hvert fall den før de forsvinner helt.

spill jeg spiller for tiden

På pc spiller jeg for det meste harry pooter lego 1-4 år, sims 4 og virtual villagers ? the lost children. Jeg sliter litt med å venne meg til sims 4 så det er forsiktig spilling der.

Jeg trengte en pause fra pokemon på 3ds så jeg gikk over til lost in blue 3 på dsixl. Jeg spiller fortsatt castleville legends og tribe wars på paden, men de har begge stagnert og om det ikke blir noen oppdateringer der snart vil jeg miste interessen.

 

På telefonen spiller jeg wordfued og farmfrency 2

 

bok: The Death Cure (The Maze Runner #3) – James Dashner

(Spoilers)

Etter en siste test rømmer Thomas fra WICKED og møter verden. Den er ikke lett å forholde seg til og hva er egentlig riktig og galt i en verden der alle holder på å dø?

Etter å ha blitt ferdig med bok to og kommet frem til at det var det mest idiotiske og kvinnenedlatende jeg hadde lest på lenge, tok jeg meg en lang pause og leste en annen bok før jeg turte å starte på nummer 3 og finne ut av om jeg hadde rett.

Allerede tidlig i bok 2 syntes jeg mangelen på jentene i den andre gruppen tydet på forskjellsbehandling, og det viste seg mot slutten at jeg hadde rett. Da guttene måtte tåle ekstreme utfordringer fra mennesker og naturen, gikk jentene igjennom tuneller. Den eneste oppgaven de hadde var å drepe Thomas noe de antageligvis ikke måtte gjøre uansett. Mens guttene ble kastet ut i verden med ingenting fikk jentene våpen, mat og drikke. Deres historie om at de kom ut raskere av labyrinten og med flere overlevende får meg bare til å tro at de ikke hadde det like tøft. Ikke fordi jeg ikke tror at jentene ikke var sterke nok til å klare det, men jeg tror ikke forfatteren trodde det.

Irritasjonen over hva som er poenget med alt de utsettes for, og hvor umulig det er blir så åpenbart for meg som kvinne. Du merker at det er en mann som har skrevet historien siden han tydeligvis tror at det er bare igjennom tortur og skrekk at man kan kartlegge alle mennesker sine følelser og tanker. Bare glem de mange positive og sosiale, erotiske, koselige og trøstende tingene. Det er ikke det at det er så viktig å ha med alt dette i en bok om verdens undergang, men om du først skal kartlegge alle følelser og tanker ?.

Men nå prøvde man seg på en avslutning som kunne virke god, WICKED ville virkelig redde menneskene og derfor tok livet av noen hundre til (ok de viste kanskje ikke at området deres skulle eksplodere) for å isolere dem slik at resten av menneskene kunne dø ut og de fortsette videre. Men med bare litt over 200 overlevende er de langt under grensen for å lykkes. Men ser man bort i fra slike fakta, så?

 

Den er grei om man kan se i bort i fra fakta, fornuft, logikk og system. Bok 3 var kjedelig og var bare en lang avslutning på bok to.

 7864437

The Scorch Trials (The Maze Runner #2) – James Dashner

Leste du boka før er du ikke overasket over at guttene som overlevde er på vei inn i et nytt mareritt. Du lærer fort om gruppe b som var fult av jenter, utenom gutten som ble sendt opp til slutt. Det er veldig mange likheter mellom historiene deres, men de får høre jentene sin av den ene gutten som nå er satt sammen med dem. Etter noen sjokk og et forsøk på å sulte dem, får de endelig vite hva neste utfordring er. Den er ganske enkel, de skal bare forflytte seg fra et punkt ute i verden til et annet på 2 uker. De er nå smittet med sykdommen de på en måte er med på å finne en kur mot og vil kun få medisinen mot det om de klarer utfordringen.

Å bevege seg fra a til å viser seg å være en veldig dødelig utfordring da det er ekstremt varmt ute på dagen, de har nesten ikke mat og drikke, de må igjennom en by fylt av folk som er smittet og blitt gale av sykdommen og tilslutt møte jentene i gruppe b som har som mål å drepe Thomas. Den informasjonen er alle smertelig klar over da det er tatovert inn på nakken hans.

 

På en måte burde jeg si boken var god siden den fikk meg til å tenke og føle. Men å ligge svimmel i sengen og holde på å kaste opp er ikke helt ønsket effekt av en bok. Ja jeg vet jeg over analyserer litt vel mye og jeg la meg 4 timer for sent fordi jeg ville bli ferdig med boka før jeg la meg. Og ja det er mye følelser i boka, men det var mer det jeg følte ikke stemte som virkelig ikke klarte å slippe hodet mitt.

7631105

bok: The Maze Runner – James Dashner

Egentlig liker jeg best å lese bøkene før jeg ser filmene, men denne gangen fikk jeg ikke engang 24 t forvarsel på filmen, og forsto at det ikke var mulig å komme igjennom boka. Egentlig er jeg ganske glad for det for mamma har et poeng når hun sier jeg aldri blir fornøyd med filmatiseringene. Det var mange irriterende og idiotiske ting i filmen som jeg heldigvis så at ikke var med i boka. Eller de var med, men bare som en del av noe større og derfor ga mening.

Boka handler om Thomas som våkner opp i en heissjakt mens heisen går oppover. Den fortsetter i ca 30 minutter før den stopper opp og en haug med fremmede gutter står over han. De er ikke overasket over at han ikke har en anelse om hvem han er, alle dukker opp der med hukommelsen fjernet. Som han sier selv han kan huske hva en kino er eller restaurant, men aner ikke hvordan han lærte det eller om han noen gang har vært der.

Han har kommet til en liten verden i midten av en gigantisk labyrint. Her er det strenge regler som guttene har kommet opp med selv, og om du ser bort ifra de forferdelige monstrene som kommer ut om natten i labyrinten er livet der ganske greit. De har egen åker og husdyr, andre ting de trenger kommer opp med heisen han kom i hver uke. En gang i måneden kommer det en ny gutt.

Det er en veldig stor overraskelse når det dagen etter dukker opp en person til, denne gangen en jente i koma som har med seg en lapp hvor det står at hun er den siste til å noen gang bli sendt opp. Mens hun ligger i koma klarer Thomas å bryte den viktigste regelen av de alle. Når lederen av løperne som utforsker labyrinten og lederen for området ikke klarer å komme tilbake innen dørene på labyrinten låses for natta, løper han inn for å hjelpe dem.

Thomas og jenta sin ankomst har forandret alt i den lille bosetningen og det blir snart klart at de må finne veien ut av labyrinten straks, eller dø der inne.

 

Boka kan til tider være ganske brutal og minner litt om hungergames serien på mange måter. Her husker ikke guttene noe før de kommer inn i labyrinten, men de blir observert av små kameraer mens de sakte men sikkert dør en og en. Selv synes jeg den var underholdende nok, mye bedre en filmen. Men ikke en bok jeg kommer til å lese flere ganger.

 6186357

 

sirius vet hva han mener om det vedtaket

Etter flere måneder med venting kom endelig vedtaket fra siste søknad til kommunen. Jeg skal ikke gå i detaljer om hva som står der, men en ting er sikkert, Sirius likte det ikke.

Han kastet jeg over vedtaket og prøvde på rive det i filler, det tok meg flere forsøk og mange nei før jeg klarte å få det ut av munnen hans. Enten sendte jeg ut noen veldig negative følelser når jeg leste det, ellers har han lært seg å lese.

 

Trist at han ikke forstår at det er vanskelig å klage på et vedtak som er revet opp i mange små biter.

catch me if you can..

En dag satt jeg og laget disse små snitchene, tanken var god da jeg tenkte den, men plutselig satt jeg der med mange små gullsnopper og ingen anelse om hva jeg skulle gjøre med dem.
siden de ikke passet inn i «burene» hvor jeg har de store la jeg først jakt på mindre, jeg prøvde også flere ganger å lage dem selv, men det klarte jeg ikke. Jeg la dem til side og i dag la jeg dem frem og bestemte meg for å prøve ut hva jeg kunne gjøre med dem.

 

Det ble flere resultater, hvilken liker du best?

 2x halskjeder 

3 par med øredobber

disse er ikke ferdige, nåler eller halskjede? 

fortsatt to igjen som jeg ikke har funnet på noe for.