frukt og grønt

Måltidene mine i dag har i hvert fall ikke hatt mangel på frukt og grønt. Selv om nepene er hvite redder de meg fra å bare si frukt.

Middag: sommerkotelett, nepe, eple, druer, stikkelsbær

 

Kveldsmat: selvplukket bringebær, druer og plummer

bok: The host – Stephenie Meyer

The Host.jpg

Jeg hadde sett filmen, ellers hadde jeg nok aldri lest en bok til av Stephenie Meyer. Men hun følger utviklingen sin og dette kan faktisk kalles for en bok.

Vandreren våkner opp med det siste minnet til Melanie, hennes forsøk på å ta livet sitt for å hindre noen av parasittene som har tatt over jorden fra å ta over kroppen hennes. Dessverre lykkes hun ikke og kroppen hennes blir reparert før vandreren blir plassert inni henne og vekket opp. Melanie sitter på minner om de gjenlevende menneskene og hvor de kan befinne seg.
vandreren og søkeren som hjelper henne møter på et overaskende problem da det viser seg at Melanie ikke er borte, men deler hjerne og kropp med vandreren og hun har ingen planer om å hjelpe dem.
sakte men sikkert viser hun vandreren minner fra livet sitt slik at hun også blir forelsket og føler beskyttelse, hun velger å forlate folket sitt både for å redde Melanie og familien hennes.
etter å nesten ha dødd i ørkenen blir hun reddet av menneskene, men hvem vet hvor lenge dette varer. Hun er nå en av fienden og et lite feilsteg kan få henne drept.

måtte forresten se filmen om igjen etter å ha lest boka, den er ganske god om man orker kjærlighets historier.

Stargate fan? Minner disse parasittene om noen? Bare her er de tilsynelatende vennlige i motsetning til den andre serien.

bok: Men at Arms (Discworld, #15) Terry Pratchett

Men-at-arms-cover.jpg

Det er ikke lett å være en mann med et navn, men uten penger. Edward d’Eath har kommet frem til at den beste løsningen på hans problemer vil være om monarkiet kommer tilbake. Han blir helt overbevist da han en dag går ut og ser fortiden vandre forbi han, er det virkelig en konge å går ute i gatene?

Samuel Vimes som er kaptein for vaktene skal gifte seg og slutte i jobben sin om noen få dager, noe som egentlig er greit nå som Lord Vetinari har bestemt at flere minoriteter burde komme inn i gruppa.

 

Men når det eksploderer i bygget til leiemorderne og noe blir stjålet, en klovn dukker opp død og han blir beordret til å holde seg unna, ja da tar han i bruk alle dverger, troll og varulver han har for å løse mysteriet.

 

bok: Guards guards – (Discworld, #8) Terry Pratchett

Det er vanskelig for Carrot og få nyheten om at han adoptert. Foreldrene hans hadde tenkt å gi han de dårlige nyhetene over en lengere periode, men når du starter denne serien med å fortelle at du er en annen type menneske, gjør det vanskelig å skjule resten. Han er ingen dverg, hen er et menneske og nå føler familien at det er på tide at han får leve med sine egne. Siden han kommer fra en viktig dvergfamilie er det bare rett og rimelig at han skal få en viktig jobb, de har søkt om at han kan få bli vakt mann.

I Ankh-Morpork lever de få vaktene som er igjen på å løpe fra kriminalitet og håpe den ikke tar dem igjen. Det er ikke vaktene sin oppgave å holde orden i byen, det er de forskjellige guildene. Carrot sin ankomst til byen skaper mange forviklinger siden han har lest alle lovene til byen, det har ingen andre i byen gjort. Samtidig som mannen som tror han er dverg ankommer, prøver en gruppe å fremkalle en drage slik at de kan velge en helt som kan bli konge. Men det er ikke like lett å kontrollere en drage som man skulle tro, og drager kan fint være konger de også.

Mens dragen gjør fler og fler fremtredener i byen, smitter Carrot sin måte å takle problemer over på de andre vekterne og det kan virke som om de vil gjøre jobben sin.

 

Forresten har Ankh-Morpork en konge arving, for kommer det en drage må det også komme en ekte konge. 

siste perleprosjekter

Man skulle tro jeg var lei av smykker etter de siste månedene, men jeg er og blir meg selv og satte meg rett ned og startet på nye.

 

Det har tatt meg et år, men plutselig forsto jeg oppskriften og fikk laget en frosk. Det er øyner og ikke ører på toppen av hodet 😉