bok: on a pale horse – Piers Anthony

Man skal ikke dømme boka på omslaget, og skal være veldig forsiktig med å gjøre det med en annen sin beskrivelse. Kan man forelske seg i døden?
Nå er kanskje forelsket et sterkt ord, men hadde en slik død hvert tilgjengelig ville jeg kunne ha vurdert han.

Zane synes ikke så veldig om livet sitt. Han sliter med dårlig samvittighet etter å ha tatt livet av moren sin som tenåring, han ser ikke hvordan det kunne ha hvert riktig selv om moren var døende, holdt kunstig i live og ba om hjelp til å dø. Alle pengene om mye mer hadde gått til å holde moren i live og han prøvde å gamble med forsikringsutbetalingen for å få nok til å betale regningene. Han er inne i butikken til en magiker som frister han med flere magiske steiner. Døds steinen som viser at han skal dø straks, men om han kjøper steinen kan den guide han til å overleve. Kjærlighet steinen som forteller han at den perfekte kvinne er i hans nære fremtid. Dessverre har han ikke råd til noen av dem, men da mannen i butikken tilbyr han å kjøpe en formue stein, en stein som vil finne penger mot å få hans store kjærlighet, tror han at han gjør et kupp. Depresjonen som slår han når han innser hva han har gitt bort og at han ble svindlet da steinen ikke fant noe annet enn små veksel folk har mistet tenker han på å ta livet sitt. I det han skal trykke på triggeren på pistolen kommer døden inn i leiligheten hans og han ombestemmer seg, men handlingen er så godt i gang at han ikke klarer å stoppe triggeren fra å gå av, men han klarer å snu på pistolen og ved et uhell dreper han døden. Den som dreper døden, får jobben om å være døden videre. Hans kjedelige liv forandrer seg drastisk mens han prøver å lære seg hvordan den nye jobben hans virker, prøver å unngå djevelens spill og møter trollmanns datteren Luna. Han viser seg å være den døden verden trenger, om han kan redder han klientene sine, om de er redd eller noen rundt dem er redd tar han seg tid til å prate med dem og for all del ikke glem at han svarer på brevene menneskene skriver til han.

Historien er satt til en fremtid hvor magi og vitenskap er like godkjent og åpent, selv om jeg må innrømme at det var forfatteren sin fremtid på 80 tallet og du innser fort at den ikke kan bli virkelig siden vi har gått langt forbi teknisk og har lite åpent magi. Men det er fordelen med bøker ,man setter det i sin egen verden. Dette er første bok i en serie som tar for seg de forskjellige udødelige som hjelper verden med å fungere som den skal. Zane levde ikke så godt som menneske, men får virkelig vist sine positive sider som døden. Det er mye balanse mellom godt og vondt i denne boka og du må ikke se bort i fra at du begynner å filosofere litt rundt temaet. Jeg absolutt elsket boka og anbefaler den på det sterkeste.

 

On A Pale Horse cover by Piers Anthony.jpg

#bøker #litratur #bokanbefalling #piersanthony #døden #fantasy #magi

lap cat in training?

I dag satt luna på fanget mitt i flere minutter, egentlig bra hun ikke satt der lengre for jeg turte nesten ikke puste. Hun har sittet rundt omkring på stolen mens jeg har sett på tv, og hun har løpt over meg noen ganger. Men i dag tok hun det store skrittet og gikk rett ut på fanget mitt og satte seg ned. Hun fikk litt forsiktig kos før hun fant ut at nå hadde hun hvert tøff nok og sakte gikk å satte seg ved siden av meg på stolen. Beskjeden er helt klart mottatt, jeg sitter ikke nok å ser på tv i løpet av året, hun trenger god tid på å venne seg til slike drastiske, men så gode vaner.

 

ekstremt dårlige filmer

Man har dårlige filmer som man ser på med ett øye mens man spiller noe ved siden av, du har enda dårligere filmer som du bare slår av, og til slutt har du de filmene som er så dårlig at du angrer på tiden du brukte på å finne ut av at de var dårlige. I dag har jeg hvert borti to av den siste kategorien, som kanskje er grunnen til at jeg angrer på at jeg brukte tid på dem, det hjelper når film nummer to er bedre en film nummer en, da kan du tilgi bruken av tid på den første.

Den første filmen startet som en hvilken som helst dårlig skrekkfilm lagd på 80-90 tallet. Skuespillerne var langt under bra og du klarte å bli lei av ordene som ble brukt i introen. Originalt ville jeg ha satt den nest øverste kategorien, greit å ha som bakgrunn til pokemon. Men selskapet som hadde laget denne vampyr filmen var tydeligvis vant til å lage cowboy filmer, noe som ble klart da den knall røde introen kom med ridende heste figurer og klassisk cowboy intro musikk. Jeg måtte le men tenkte at man kan ikke dømme en film helt ned i kjelleren fordi selskapet ikke klarer å skifte stil på introen, min senere erfaring er bare døm i vei. For det var ikke bare introen som var preget av missplassert cowboy lyder, nei dette var ofte bakgrunns lydene i dette by miljøet. Musikken passet ikke inn, hadde ingen forhold til filmen og ga et preg av et cowboy firma som hadde blitt tvunget til å lage en film om vampyrer i storby slummen. Jeg slo av før ambulanseføreren fant ut at han hadde tatt med seg en vampyr hjem.Film to så jeg faktisk en del av før jeg ikke orket mer, den handlet om et samfunn etter at verden hadde gått under og fikk derfor ekstra mye tid fra meg. Meste parten av tiden benyttet jeg til å prøve å huske hvilke serier skuespillerne var hentet fra. Ps: en atombombe er nok ikke nok til å sette ut hele usa, og om du er så nære som disse var, ville du mest sannsynlig ikke være i live til å prøve å overleve i den merkelige friske og grønne skogen.

Sjokkert over å finne ut av at den første filmen var fra 2008
trailer: Bitten

Full film: 

Nuclear Family: trailer

film: hundreåringen som klatret ut vinduet og forsvant

Jeg vet ikke hva mer jeg kan si en at filmen var genial.

Når han var 9 og moren døde, var hennes siste ord: ikke tenk så mye, se hvor det førte faren din. Ting er som de er og blir som de blir. Dette blir livsmottoet til allan og er vel egentlig hvorfor han klatrer ut av vinduet på aldershjemmet mens de andre gjør klart feiringen til hans 100 års dag. Kanskje ikke verdens smarteste og da en ung mann ber han passe på en koffert mens han går på do og bussen hans kommer, ja så tar han med seg kofferten på bussen. Nå starter en jakt på en savnet 100 åring både fra politiet og mc klubben sin side, selv snubler han over snåle personligheter som ikke har noe i mot å dele inneholder i kofferten med han 50 000 000 kroner.
Mens vi følger hans reise med pengene får vi flere tilbakeblikk på livet hans som ikke har hvert rolig, han har møtt alt fra diktatorer til amerikanske presidenter og var med på å finne opp atombomben, fordi han likte å sprenge ting. 

 

en huskatt sine rettigheter ( fra katten sin side)

  1. alle huskatter har rett til fri ferdsel, dette betyr ingen lukkede dører og om dørene må lukkes grunnet kulde eller andre praktiske/ sikkerhetsmessigste ? årsaker har mennesket plikt til å åpne døren ved ønske.
  2. Alle huskatter har rett til minst 4 trygge og varme soveplasser HVER. Om dette behovet ikke blir møtt må mennesket flytte seg for kattene som vil sove.
  3. Alle katter har rett på nok mat og drikke hver dag, de har også rett på å smake på alt mennesket putter i seg eller ting som står fremme. Hvis ikke dette kravet blir møtt blir mennesket straffet med timer av mjauing og triste øyne. ( de er svake for de triste øynene)
  4. alle kroker, hull og hjørner skal undersøkes minst en gang av hver katt.
  5. Alle huskatter har rett på en minimum mengde kos av mennesket hver dag, mengden settes av hver enkelt katt.
  6. Katter har første rett på alle insekter og småkryp som kommer inn i hjemmet.
  7. Alle katter har rett til å bli aktivisert, lekt med eller underholdt ved ønske og behov, hvis mennesket ikke møter kravet, angrip favoritt plagget deres. ( Sirius sitt tips: sko smaker ekstra godt)
  8. alle katter skal kunne bestemme selv om det er kose tid eller ikke.
  9. Alle som entrer boligen må bli godkjent av huskattene!
  10. Om hygiene, mat og andre praktiske ting ikke er i orden har katten rett til å mase på, terrorisere, vekke eller gjøre det som er nødvendig for å få mennesket til å rette opp saken.

film: Secrets in the Walls

 

Jeg vil si dette er en helt klassisk skrekkfilm om spøkelser. Den skiller seg ikke ut på andre måter enn at du prøver å gjette hvilke serier du husker skuespillerne fra. Noe som egentlig viste seg å være bra for jeg klarer ikke å huske tittelen samme hvor mye jeg prøver og det er greit å kunne gå igjennom noen tv serier og skuespillerne for å finne tittelen.

En mor med to døtre flytter inn i et hus etter de har fått det billig. Yngste jenta føler med en gang at det er noe galt i huset og ser en gråtende jente rundt om i huset. Det tar litt tid før moren tror på henne og prøver å finne ut av hvorfor.

Filmen følger en trygg oppbygging med lite overraskelser, du vet ting ikke er over grunnet tiden det er igjen og musikken. Det er aldri et positivt tegn at du vet hvor mange minutter det er igjen av en film.

film: powder

Filmen starter med en ambulanse som kommer frem til et sykehus, det er en gravid kvinne som blir fraktet dit sammen med mannen sin. Dessverre dør kvinnen, men babyen overlever. Vi forstår at noe har skjedd siden legen minner faren om at ufødte barn går igjennom det samme som moren gjør, de er usikre på hvor store skader barnet vil ha, nå kan de konstantere at han ikke har pigmenter ( albino). Faren insisterer på å se sønnen sin, men blir skuffet da har ser guttungen og hevder at ungen ikke er hans før han stikker avgårde. Maskinene rundt guttungen tar av.

Så hopper vi frem til en gård hvor mannen i huset har dødd, politiet vet det gjemmer seg en gutt i kjelleren til mannen som de tror er bestefaren. De er sikre på at mannen døde en naturlig død og er ikke sikker på hvorfor gutten gjemmer seg. Politimannen har ringt datteren sin som driver et barnehjem i nærheten for å se om hun kan prate med han. Gutten som har rommet sitt nede i kjelleren er helt hvit, har røde øyne og gjemmer seg for solen. Han forteller at han har jobbet på gården tidlig om dagen før sola ble for sterk, han gjemte seg fordi bestefaren hadde fortalt han at når han døde ville det komme folk å ta han med seg.

Gutten som blir kalt powder har hvert isolert fra samfunnet og selv om han er vel lest og intelligent, er det mange ting han aldri har sett før eller forstår. Han får plass på barnehjemmet og starter på skolen, men han forstår straks at forskjellen mellom han og de andre menneskene er for store, han vil bare hjem. Om det ikke er vanskelig nok å se anderledes ut, er han ekstremt intelligent og tiltrekker seg strøm.

filmen var grei, men jeg syntes nok at det maset med elektrisiteten ble litt mye. Ikke bare skal han kunne se tankene og følelsene til ting og dyr, han skal være elektrisk? Og dette i en dramafilm?

Beste strofe fra filmen: – trodde aldri jeg skulle se en mann som var for hvit for deg.

film: saw VI

 

Det er en saw film, mer er det vel ikke å si om det. Dette er nummer 6 i serien og om du ikke vet hva saw serien er får du bare sette deg ned å starte med nummer en. Men jeg advarer, når jeg så at den gikk på norsk tv med aldersgrense 15 år satte jeg nesten maten fast i halsen, her er det mange tenåringer som kan lure foreldrene sine godt. så lenge foreldrene ikke ser første sene for da forstår de at det er en feil.

film: the woods

 

Etter å ha satt fyr på huset sitt under en krangel med foreldrene sine, begynner Heather på en internatskole for jenter. Først fremstår den som en ganske normal skole ute i skogen, selv om den er liten har den mobberne og ofrene. Strenge lærere som sender deg til rektor når du kommer for sent og selvfølgelig skolearbeid.
Men det er stemmene fra skogen som Heather først legger merke til, det og drømmen om jenta som ligger på sykehuset fordi hun prøvde å ta livet av seg. Som alle gode gamle skoler følger en spøkelseshistorie med bygget. Fortellingen her er om tre jenter som vandret inn på skolen fra skogen, de ble først tatt godt imot, men da det viste seg at de hadde magiske krefter ble de jaget ut i skogen igjen. Den ene jenta skal ha lagd pakt med skogen om hevn. Hva som er sant og ikke sant i spøkelseshistorien får vi ikke vite, men det er klart at det er noe som ikke stemmer på skolen. Foruten stemmene i skogen som ber om å få slippe fri, forsvinner Heather sine venner en etter en. De har ale sine evner og noen trenger evnene deres.
Historien foregår i 1965.

du kan alltids tenke deg hva av spøkelseshistorien som er sann, men vi får aldri vite det. Kunne egentlig ha hvert en god film i seg selv. Syntes nok ikke at filmen var veldig skummel, men jeg må innrømme at jeg ikke viste hva som kom rundt neste sving og det er det sjeldent jeg opplever med filmer. 

( vi får ikke under noen omstendigheter se traileren eller høre lyden på den her i Norge, skulle tro de ikke ønsket at vi skulle se filmen)