logikken ut av vinduet

Noen ganger må man bare kaste logikken ut av vinduet og gå med verden slik den faller foran deg. Spør du noen ville de si at å legge seg for å hvile klokken 20.30 er idiotisk, siden det bare vil ødelegge nattesøvnen din. Men er du så utslitt at verden bokstavligatalt går rundt og du føler du må holde fast hodet for å klare å tenke en hel tanke, da er ikke nattesøvnen det som bekymrer deg mest. Jeg tror jeg lyste ut en energi av utmattelse for kattene lot meg være i fred og jeg sov som en stein frem til det som hørtes ut som et forferdelig katteskrik. Jeg kjente ikke igjen skriket og ble litt bekymret, samtidig som jeg var bekymret for å ha vekket de over meg. Noen der oppe prøvde å gå mens de hadde festet tørkestativer til bena eller lignende, og det var først når jeg så to forvirret katter i gangen som stirret på meg at jeg forsto at det var de over meg som hadde vekket meg og ikke motsatt, hylet jeg hørte var nok metall mot metall eller noe lignende. Uansett jeg sto opp igjen 23.30 og la til enda en grunn til hvorfor jeg ikke liker den nye naboen min.
Trøtt men tror jeg skal spille litt sims 3 før jeg legger meg igjen, blir ingen dagens sang for 29.  

En verden full av forbud

jeg føler meg litt kvalm, og veldig sjokkert, jeg viste vi hadde mange forbud i verden, men hvor går grensa. I går var det komisk, jeg bare lo oppgitt og nesten litt trist da jeg leste om eu sin begrensing av kanel bruk grunnet et stoff som er i kanelen. Eu vil kanelbolle til livs, og vi i Norge har ikke så mye vi skulle ha sagt, disse syke reglene blir tredd over hodet på oss enten vi liker det eller ikke. Jeg har alltid trodd de var ekstreme i USA grunnet alle varslene sine, hvem trenger å lese en advarsel om at man ikke putter en katt i mikrobølgeovnen? Og deres forbud mot kinderegg sjokkerer meg enda, men kanel begrensningene vil nok toppe dette i mine øyne, jeg liker kanel og mener det er kjempe bra for kroppen.

Men det var når jeg leste i avisen i dag om advarselen om deodoranter og forsøket på å få igjennom et forbud igjennom eu at jeg virkelig ble skremt. Greit nok så er det en av tingene antipersperant inneholder som er det farlige, men et forbud?

 

Skal vi ende opp med å leve i en verden hvor alt det er lov å spise og bruke står på et a4 verk, og det står ikke der fordi det er sunt, men fordi de som fremstiller stoffene er så mektige at politikerne ikke tørr å si nei? Og hva med vår egen rett til å bestemme selv? Om jeg vil ha en kanelbolle er vel det mitt valg og ikke eu sitt? Kanskje på tide å lære folk mer om hva som er i produkter og hvordan det påvirker oss og slutte med disse forbudene, snart er det vel bare lov å drikke alkohol eller brus ? spise sukker og røyke.

en kjøretur i snøen

En av kalendervinnerne bodde i nærheten, så i dag bestemte jeg meg for å ta rullestolen på kjøre tur og levere premien rett i postkassen, hun ville få premien fortere og jeg slapp å betale porto. Jeg hadde vurdert å sette planen på vent en dag siden det regnet så veldig på starten av dagen, men da jeg var klar til å gå ut snødde det og det er mye bedre å kjøre i snøvær enn i regnvær. Selvfølgelig var jeg godt pakket inn i regnbeskyttelse og pels pledd og turen ned var koselig. ( noen vil sikkert rope ut om bruk av pels og å beskytte dyr, men ingen burde si et ord om saken før de har prøvd å sitte i rullestol om vinteren)
det var store snøflak som dalte ned og uten om litt kulde på føttene hadde jeg det godt og varmt. Når jeg var nesten nede gikk snøen over til regn og jeg var ganske hjelpeløs. Selv om jeg ikke kjørte i regnet lenge, fordi jeg stoppet i butikken på vei hjem og fikk satt stolen delvis under tak mens jeg var inne å handlet, var teppet og vantene blitt veldig våte. Det hadde nok hvert best om jeg hadde hatt teppet under den vanntette kjøredressen, men det var det ikke plass til. Jeg fikk delvis tørket vantene mens jeg var inne i butikken og selv om det var kaldt, satt jeg ikke å hakket tenner av kulde. Det hadde startet å snø igjen mens jeg var å handlet, så jeg var veldig lettet over dette.
i det jeg fikk stolen opp på kanten av Karlsrud/Lambertseter startet virvelvindene. De to første jeg havnet i pisket snøen så hardt i ansiktet at jeg forestilte meg at det rant blod nedover skinnet mitt, noe jeg ikke trodde det gjorde siden jeg har opplevd å være fanget i disse før og jeg vet det kjennes verre ut enn det er, men tankene lever sitt eget liv innimellom. Jeg snudde litt på vinkelen etter T-banestasjonen og nå møtte jeg virvelvindene rett på, noe som gjorde at jeg kjørte fort igjennom dem. Jeg kjente de tok tak i meg og stolen før de slapp og var borte, jeg har aldri opplevd at vinden har blitt så sterk at det hadde hvert fare for at stolen skulle velte, men har hatt en del trillebager hengende etter meg i løseluften. Det var veldig godt å komme hjem og kunne få av seg det våte yttertøyet og litt varme, men jeg hadde egentlig en ganske fin tur, den tok i hvert fall kvalmen og hodepinen min.

 

Senere når jeg pratet med mamma på telefonen og fortalte om turen ble hun stille og ba meg gjenta det ene ordet jeg hadde brukt en gang til, snøvær, det var nesten så de ikke trodde på meg. For en merkelig vinter vi har.

Settlers of catan

i dag fik jeg telefon fra den ene tanta mi, hun lurte på om jeg ville komme over og spille settlers med dem, når det kommer til settlers sier jeg nesten aldri nei, så jeg kastet på meg ytterklærne og kjørte bort. Her fikk jeg middag, dessert og en koselig kveld med brettspill. Vi var fem stykker som skulle spille, men kusina mi på 12 ville ikke spille alene så hun spilte på lag med meg. Det var en lang runde og jeg merket at jeg ikke er vant til å ha to barn rundt meg i en lengre periode, vi spøkte litt med hypre 10 åringer ( fetteren min) og de forsto jeg ikke var vant til det, hodepine!!! men det var absolutt verdt det, vi hadde det kjempe koselig og jeg tror det var en veldig jevn kamp mellom alle sammen, tanten min vant til slutt da.

 

Takk for god mat og en koselig kveld.

bilder lånt fra google

#brettspill #settlers #catan