gresskar pai

 

 Paibunn

1 Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor og kjør til en fast deig. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca 30 minutter før du kjevler den ut.
2  
Finn fram en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.

Fyll til gresskarpai

3 Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøttet til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15-20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en foodprosessor, slik at det blir til en fin gresskarpuré

Steke paibunnen 

4. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter (hvis du bruker Nå Paibunn trenger du ikke forsteke deigen). Sett ned varmen til 180 °C.

Videre om paifyllet

5. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, kaffefløte og vanilje. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.

6. Server paien lun eller avkjølt med vispet krem til.

oppskrift fra tine.no

#oppskrift #gresskarpai #pumpkinpie #halloween 

candy making

 I dag startet jeg et sølete, rotete, klissete men kjempe godt prosjekt. Planen var å lage peppermynte drops og fløtekaramelldrops, men det ble ikke mange peppermynte drops før sukkeret sved seg og ble brunt. Resten ble da brukt til fløtekaramell drops og vi slapp og farge det.

Det ble gjort mange rare feil, det ble ekstra søl og noen brannsår ( ikke på meg denne gangen) og jeg føler at jeg har lært nok til å prøve meg igjen senere.

Begge godte prosjektene i dag var i samarbeid med Stine.

kandiserte epler

oppskrift fra frukt.no

Ingredienser

  • 8 stk eple
  • 270 g sukker (3 dl)
  • 1 ½ dl vann
  • 1 ss glukose (kjøpes på apoteket)
  • 8 stk trepinne

Fremgangsmåte

Vask eplene og fjern stilken. Stikk trepinnene igjennom eplene.

 Sukker, vann og glukosen has over i en kjele som varmes langsomt opp ved svak varme. Rør til sukkeret er oppløst og la det deretter få et godt oppkok. Test om kandislaken er ferdig ved å stikke en pinne ned i laken, hold denne under kaldt vann. Om det stivner og blir hardt og klart, så er laken ferdig. Om ikke laken stivner, må den kokes litt lenger.

 Eplene dyppes i den varme kandislaken. Drei eplene hele tiden til de ikke drypper mer. Sett eplene på et oljepenslet bakepapir til alt er kaldt og har stivnet.


#oppskrift 

pokèmon Y mine første tanker

jeg elsker det. tror ikke jeg har følt så stor glede over å spille pokèmon siden jeg fikk mitt første pokèmon spill (som var crystal 2. gen) 

jeg startet opp med en  Chespin, jeg valgte denne fordi jeg regner med at kusina mi har valgt ild pokèmonen og det hadde hvert dumt om vi valgte samme. Hun velger alltid ild, jeg pleier å bytte på mellom ild og gress. Følte ikke for å starte med en frosk.

Hittil har spillet minnet meg mye om de første spillene. Mini by, liten by uten gym og for å komme til første gym må du igjennom en mørk skog. Grafikken ser selvfølgelig mye bedre, og du reiser med 4 venner ( du går ikke sammen med alle 4, men dere samles innimellom)

men min største glede var nok å møte igjen de gamle kjente. Når selv de første pokèmonene jeg møter minner meg om mitt første spill, er det moro. Men det blir ikke kjedelig for de har fylt opp med nyere generasjoner også, så det er mange muligheter. Har ikke kommet meg igjennom skogen enda og har allerede 13 pokèmon (ingen utviklinger).

 

Spillet gir deg ingen illusjoner om at å slåss ikke har konsekvenser, jeg kjenner det gjør litt vondt i hjertet mitt når de slåtte pokèmonene faller sammen og forsvinner. 

#spill #pokèmon #pokemon #pokèmony #pokemony 

Det usynlige mennesket

kanskje ikke usynlig er riktig ord å bruke, du ser da meg når du klager over meg, du ser jeg øker skatten din og du ser jeg er i veien for deg i det du haster forbi i butikken og irriterer deg over denne som står i veien. Det du kanskje ikke ser er stokken som har falt på gulvet og at den personen du skumper borti i det du stresser forbi sliter med å få den opp uten å falle.

Men om vi kan virke litt usynlig i hverdagen, når vi ikke irriterer dere over å eksistere og nekte å holde oss inne i senga, er det ingenting mot hvor usynlig vi er ellers i samfunnet.

De kaller meg psykisk syk, jeg trenger hjelp av et støtte apparat og stabilitet rundt meg. Jeg har asberger syndrom og er derfor også veldig avhengig av at folk er ærlige og kan stoles på, lyver du til meg, glemmer jeg det aldri. Spiller du et urent spill fordi du stresser, slutter jeg å stole på deg. Du kan godt si at i dag har jeg ikke tid, jeg er stresset osv, men ikke lyv eller prøv å manipulere meg.

Nå er du så heldig at du får et system rundt deg opp å gå, men alt er egentlig avhengig av at andre personer gjør jobben sin. Om du får problemer med en person fordi den ikke oppfører seg rundt deg er det ditt problem og om du ikke klarer å leve med det er det din feil og du slutter å få jobb. Når fastlegen har mange pasienter og egentlig ikke er interessert i saken din er det ditt problem. For samme hva som skjer så får det ikke konsekvenser for dem, bare for deg.

Det er du som står uten behandler, det er du som står uten et system fordi legen ikke orker å ta ansvaret, det er du som bare må skjerpe deg og komme deg videre. Det har egentlig ikke noe poeng hva som er grunnen til at du føler brudd på tilliten, det er uansett ditt problem.

Så om du blir lagt inn på sykehus grunnet en sykdom og ikke får den hjelpen du er der for, det er dit problem. Altså dør du eller får alvorlige skader og noen orker å jobbe rettsvesenet i 5-10 år for deg kan det hende at det blir noen andre sitt problem. Sitter du der å stirrer i en vegg i 2 mnd, ikke blir hørt på, føler deg truet og redd mens sykepleiere løper rundt for å rekke neste tv program, ditt problem. Har de glemt å bestille inn mat du kan spise grunnet allergier, dit problem. Skjer dette ofte, ja se på det som en gratis slankekur. Det er i hvert fall ikke deres problem.

Så etter å ha blitt kastet ut av psykisk helse fordi man er for fysisk syk og skrevet ut av et sykehus uten mat, kompetanse eller noen forsøk på å hjelpe deg. Da sitter du igjen med ansvaret selv. Og du får håpe du er sterk nok til å ta opp kampen med nav, hjelpemiddel sentralen, fastlegen og starte helt på nytt igjen, for selv om de kaster deg rundt i systemet uten at noen gjør jobben sin, er det fortsatt ditt problem. Det har ingen konsekvenser for dem, men for deg kan det handle om muligheten til å bli frisk eller ikke.

film: possesion

Tror jeg har blitt ganske immun mot skrekkfilmer, for skremt ble jeg ikke. jeg tror ikke filmen var så veldig dårlig, den klarte bare ikke å gjøre inntrykk hos meg.

Filmen skal være basert på en sann historie og handler om en familie hvor foreldrene akkurat har skilt seg. Da faren har barna stopper de på et loppemarked og her finner yngste jenta en kiste hun ønsker seg, det de ikke vet er at kisten inneholder en demon.

film: mirror mirror

En ny vri på historien om Snehvit og de syv dverger, sorry jeg mener banditter.

Starten på historien kjenner du igjen, dronningen som får et barn med hud så hvit som snø, munn så rød som blod og øyne så svarte som natten. Dessverre dør dronningen og kongen gifter seg med en ny dame, den vakreste damen i kongeriket. Når kongen dør i den mørke skogen tar dronningen over kongeriket og holder Snehvit så isolert som mulig. Hit kjenner vi historien, men her blir en prins røvet av kjempe dverger som er kastet ut av kongeriket fordi de er stygge. Og resten får du bare se selv…

fin film å se på når man er syk, ikke for avansert og morsom. Jeg har sett en del Snehvit filmer før og er alltid imponert over hva slags forandringer de klarer å legge i dem.

film: house at the end og the street

En tenåringsjente og en mor flytter fra byen og ut i en drabantby, her fikk de leie et billig hus fordi et ektepar ble drept i huset ved siden av. Det tar ikke lang tid før de får høre historien om hvordan datteren i huset tok liv av begge foreldrene sine før hun tok livet av seg selv ved å hoppe i en elv. Men siden det aldri ble funnet noe lik av jenta går det rykter om at hun fortsatt lever ute i skogen. Det som er sikkert er at sønnen fortsatt lever i huset og han nekter å selge det. Grunnet familien sin historie blir han hatet av resten av byen og lever veldig isolert.

Tenåringsjenta blir venn med han, men hun vet ikke om hemmeligheten i kjelleren hans, en ung jente låst inne og kraftig bedøvet.

  Første jeg tenkte når filmen startet var, det er da henne fra hunger games? Synes filmen var grei, jeg hadde klart å tenke meg frem til plotet en stund før det ble avslørt, rett og slett fordi noe annen ville ha irritert meg utrolig mye grunnet alle feilene som ville ha hvert der (så jeg tok nok hintene). Men det aller siste som blir avslørt hadde jeg ikke forestilt meg. Filmen viser oss vel egentlig at ingen lager bedre psykopater en foreldre.

film: forgotten

En dag går Telly i terapi for å komme over sorgen over å ha mistet sønnen sin, neste dag blir hun fortalt at sønnen aldri har eksistert. Hun har kjempet med å komme videre uten å gi slipp på sønnen sin i over et år, hver dag går med på å se på bilder og filmer av han, men plutselig en dag er alle bildene og filmene borte. Først tror hun det er mannen som har fjernet dem for å tvinge henne til å komme seg videre, men fort oppdager hun at ingen i hele verden kan huske at sønnen har eksistert. Det finnes heller ingen avis artikkel om flyulykken sønnen skal ha omkommet i.

Desperat oppsøker hun faren til en av sønnen sine venner, og selv om han selv ikke kan huske å ha en datter, er det noe ved måten denne kvinnen vet når han startet å drikke og lignende, men det er først når hun får han til å si navnet hennes at minnene kommer tilbake.

Nå blir de jaktet på av politiet, NSA og en merkelig man. Plutselig går det opp for dem at om ungene virkelig var døde, ville det ikke være behov for å slette dem. Men hvem har ungene, hvem kan forandre bilder og slette mennesker sin hukommelse?

Jeg koste meg under denne filmen, selv om jeg flere ganger irriterte meg over de idiotiske valgene de gjorde. Spenning, mystikk og en periode hvor du virkelig lurer på om hun har innbilt seg gutten eller ikke.