trick or treat

Jeg har faktisk hatt noen unger hos meg i dag, og ingen av dem har hvert grådige eller ekle. Du vet jo aldri hvordan en unge reagerer om du setter frem en hel skål med godteri og sier bare ta litt, men som regel plukket de ut bare to til fire ting hver. Var masse flotte kostymer.

Tre unge gutter lurte på hvorfor jeg tok i godteriet med plastikkpose over hånden ( hadde gitt opp at de skulle plukke ut selv) og ordet hygienisk var vist ikke så lett å forstå. Håper ikke jeg har gjort tre gutter livredd for å spise resten av godteriet sitt, men det er litt spesielt i leiligheten min med kattene. Selv om jeg vasker hendene hvert 5 minutt, har jeg sikkert kost på kattene før jeg tar på godteriet.

Barna i familien kom i to runder. Først fetteren min og tanta mi og senere kusina mi, to venninner av henne og onkelen min. De siste fikk smake på pai når de først var her.

Har veldig mye godteri til overs da, var ikke så mange som forsto at lykta på verandaen var der for å symbolisere at det var greit å komme.

Sett skuffende lite skrekkfilmer i dag, har ikke hatt tid. Håper ikke get sletter alle 00.00 i kveld når viasat medlemskapet mitt går ut.

gresskar pai

 

 Paibunn

1 Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor og kjør til en fast deig. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca 30 minutter før du kjevler den ut.
2  
Finn fram en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.

Fyll til gresskarpai

3 Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøttet til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15-20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en foodprosessor, slik at det blir til en fin gresskarpuré

Steke paibunnen 

4. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter (hvis du bruker Nå Paibunn trenger du ikke forsteke deigen). Sett ned varmen til 180 °C.

Videre om paifyllet

5. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, kaffefløte og vanilje. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.

6. Server paien lun eller avkjølt med vispet krem til.

oppskrift fra tine.no

#oppskrift #gresskarpai #pumpkinpie #halloween 

candy making

 I dag startet jeg et sølete, rotete, klissete men kjempe godt prosjekt. Planen var å lage peppermynte drops og fløtekaramelldrops, men det ble ikke mange peppermynte drops før sukkeret sved seg og ble brunt. Resten ble da brukt til fløtekaramell drops og vi slapp og farge det.

Det ble gjort mange rare feil, det ble ekstra søl og noen brannsår ( ikke på meg denne gangen) og jeg føler at jeg har lært nok til å prøve meg igjen senere.

Begge godte prosjektene i dag var i samarbeid med Stine.

kandiserte epler

oppskrift fra frukt.no

Ingredienser

  • 8 stk eple
  • 270 g sukker (3 dl)
  • 1 ½ dl vann
  • 1 ss glukose (kjøpes på apoteket)
  • 8 stk trepinne

Fremgangsmåte

Vask eplene og fjern stilken. Stikk trepinnene igjennom eplene.

 Sukker, vann og glukosen has over i en kjele som varmes langsomt opp ved svak varme. Rør til sukkeret er oppløst og la det deretter få et godt oppkok. Test om kandislaken er ferdig ved å stikke en pinne ned i laken, hold denne under kaldt vann. Om det stivner og blir hardt og klart, så er laken ferdig. Om ikke laken stivner, må den kokes litt lenger.

 Eplene dyppes i den varme kandislaken. Drei eplene hele tiden til de ikke drypper mer. Sett eplene på et oljepenslet bakepapir til alt er kaldt og har stivnet.


#oppskrift 

vente tid

Gjett om jeg var glad da jeg så det bare var noen dager til boka jeg har ventet på, kommer som lydbok. Jeg fortet meg å forhåndsbestille den og dagen den skulle komme ut logget jeg meg på audible for å laste den ned. Men nei, jeg må ha husket feil dato, den kom ikke 28 oktober men den 29 jaja tenker jeg og tenker litt komisk over at jeg egentlig trodde den kom 27. og at jeg hadde glemt den en dag.

Så i dag logger jeg meg på for å hente ned boka mi, men jammen står det ikke at den kommer i morgen. Lur meg en gang….

jeg aner ikke når boka mi kommer, ser ut til at de dytter utgivelsesdatoen en dag om gangen. Om boka ikke er klar så heller innrøm det og gi meg en ny dato å forholde meg til.