film: let it shine

Enda en disney feel good film. Nå lurer du sikkert på hvorfor jeg ser så mange av disse filmene som er så like, sannheten er at når jeg er sliten synes jeg slike filmer er perfekte. I denne sangfylte filmen møter vi sønnen til en prest som er sterkt imot hiphop, så selvfølgelig er sønnen sin skjulte lidenskap hiphop.

Han sender inn en sang til en konkurranse sammen med bilde av seg og bestevennen sin, og selvfølgelig velger de på andre siden å tro at det er vennen som har skrevet sangen fordi han ser vakrere ut.

Selv om vennene fort oppdager feilen, velger de å holde det skjult fordi vennen sier han er forelsket i artisten som tror han er vinneren. De starter en dobbel lek som går lengre enn noen hadde ventet.

Men som disney filmen dette er ender selvfølgelig alt bra til slutt. Gutten får jenta, presten lærer sin feil og moralen er godt plassert.  

 

 

film: speak ( hel film i innlegget)

Etter å ha ringt politiet mens hun var på skolen sin store fest rett før sommerferien, må Melinda gå tilbake til skolen og alle elvene som hater henne. Det de ikke vet var at hun ringte politiet fordi hun akkurat hadde blitt voldtatt. Vi følger henne igjennom dette skoleåret hvor hun må lære seg å kjenne og lære seg å leve med det som har skjedd. Det virkelige store problemet oppstår når hennes tidligere bestevenninne begynner å date gutten som voldtok henne. Skal hun si i fra og beskytte sin tidligere bestevenn, eller skal hun droppe det og la henne være slik som hun gjorde med henne.

Denne filmen slo hardt i meg og jeg er glad mamma ringte og dro meg ut så jeg fikk en liten pause. Jeg syntes den var bra og det overasket meg nok en gang hvor god skuespiller kristen stewart kan være.

rips syltetøy/ gele og en erfaring rikere

erfaringen er: sjekk om syltetøyglasset er tett, før du heller i kokende syltetøy.

slik ser syltetøyglass ut når de er tette, prøvde meg med to av glassene som syltetøy

og ett gele

slik ser et syltetøyglass som ikke er tett ut, ikke at det er store forskjellen.

og i dette fryserbegeret er det jeg klarte å redde ut av glasset

kjøkkenet mitt er også fullt av rips, men den oppryddingen får man ta etter man har hvilt litt. 

serie: back in time: the family

Bbc har laget en genial serie hvor de sender familier tilbake i tiden. Vi følger noen familier fra 1900 til 1970 en dag tilsvarer ca 1 år og de får leve slik forfedrene deres levde. Bygninger, arbeid og klær er tilpasset årstiden. Serien er på 5 episoder. 1900, 1920, homefront, 1960 og 1970.

 

 

 

 

film: 14 hours

14HoursJoBeth.jpg

Etter filmen sitter jeg sjokkert et lite øyeblikk, de avsluttet nemlig filmen med å fortelle at dette var Amerikas mest ødeleggende tropisk storm med 22 døde og en stor pengesum av skader. Det er jo ingenting tenker jeg til meg selv, de lyver! Men så klarte fornuften å ta igjen tankene og minnet meg på at denne stormen var i 2004 og filmen laget i 2005, de har ikke møtt Katrina, Andrew og Ike enda. Stormen denne filmen handlet om var ikke stor nok til å havne på topp tre lista. Kanskje ikke sette like historiske fakta på slutten av en film, de blir fort utdaterte, dessverre.

Nå sier jeg at stormen ikke var så stor, men den var dramatisk nok for de 22 som mistet livet, de 10 000 som mistet hjemmene sine og selvfølgelig alle pasientene og ansatte på sykehuset filmen handler om. Filmen er basert på timene under og etter stormen og et stort amerikansk sykehus mistet strøm og backup strøm. Fra noen små dråper fra et rør til overfylt første etasje følger vi sykepleiernes (og en lege) sin kamp for å redde pasienter og etterhvert evakuere dem.

Det er et rørende øyeblikk når alle i nabolaget samler seg for å hjelpe til med evakueringen, men ellers synes jeg ikke så veldig mye om filmen. Den filmet en del sener i klassisk katastrofe filming, så du forventer deg at noe skal skje, men det tar ikke lang tid før du kommer på at katastrofen var regnet og at det er tvilsomt det går mer galt.

Jeg liker katastrofefilmer og jeg liker legeserier så jeg trodde dette kom til å bli en sikker vinner, men den havner nok bare i midten sammen med en hel haug andre filmer jeg fort glemmer.  

#film  #drama #katastrofefilm