kveite green curry – kokkekurs hos taste of oslo

20 g green curry paste

½ dl solsikkeolje
20 g brunt sucker
3 dl skalldyrkraft (kan fint bruke grønnsakkraft også, det gjorde vi)
1 dl blåskjell- eller hjerteskjell kraft (kan fint bruke grønnsakkraft også, det gjorde vi)
2 dl kokosmelk tykk
1 dl kremfløte

Sauter curry pasten i oljen til den slipper aroma og begynner å olje seg. Tilsett kraftene og reduser. Tilsett kokosmelk og fløte og la det trekke i 10 minutter. Juster konsistensenog smaken så den får en lett kremaktig konsistens og er akkurat så sterk som du vil ha den. Smak til med fiskesaus og lime.

1 stk vårløk finsnittet
6 stk sukkererter i strimler
10 stk aspargesbønner i 1 cm biter
1 stk bok choy i strimler
220 g kveite i terninger

Tilsett grønnsakene i basen, gi det et lite oppkok, tilsett fisken og la den trekke i 5 min. tilsett 1 neve grovhakket koriander ved servering.

Serveres med basmatiris

oppskrift fra chef`s secrets på taste of oslo

#fisk #middag #fiskemiddag #kveite #greencurry #tasteofoslo 


film:Kyss meg for faen i helvete

Det fine med å ha lave forventninger til en film du skal se, er at du kan bli positivt overasket. Denne drama komedien overasket meg og det jeg var redd for skulle bli en katastrofe gikk veldig bra. Jeg så filmen med to 12 år gamle jenter og jeg var redd for at filmen skulle være for voksen for dem, men filmen var lagt opp i flere nivåer så selv om de kanskje ikke fikk med seg alt, lo de og koste seg. Jentene som satt vedsiden av oss lo ihvertfall?

Filmen handler om en 17 år gammel jente som ikke kommer videre på audisjon fordi hun mangler erfaring. Selv leder hun en liten amatørteatergruppe langt ute på landet. Hun får inspirasjon til å sette opp et av stykkene til Jon fosse og klarer å overbevise teatergruppen om at det er en god ide ved å si at en ordentlig skuespiller skal hjelpe dem. Det er bare en ordentlig skuespiller i nærheten og han er mye mer interessert i å drikke vekk sorgene sine enn å sette opp et teaterstykke med amatører. Men hun klarer å overtale han, og når han først går inn i det gjør han det ordentlig.

Når en av guttene på fotballaget truer med å stifte sammen fitteleppene på hovedpersonen og holder henne fast i bakken, løper han inn i garderoben til guttene og krever forklaring, Ingen rører jentene hans.  Overraskelsen blir stor når han bestemmer seg for at gutten vi prater om er perfekt som den mannlige hovedrollen og har får beskjed om å stille opp eller bli anmeldt.

Siden dette er en kjærlighetsfilm, er det vel ikke så veldig overaskende at jenta blir forelsket i gutten.

 

kosepus

De fleste som kommer på besøk blir overasket over min lille prinsesse og hvor kosete hun er, og folk sliter å tro på meg når jeg sier hun bare er noen prosenter av det Prinsen min er. For selv om Luna Felis liker å bli klappet på, vil Sirius helst ligge oppå deg hele tiden og ble massert så hele kroppen sklir frem og tilbake. Noen få klapp på ryggen er ingenting, han vil helst at du stryker han over ansiktet, klør han bak ørene og på halsen. Og når du er ferdig med den intense kosingen er det på tide å ligge tett opptil deg og sove noen timer.

 bevis…

nytt armbånd… eller ikke

I dag ble jeg ferdig med armbåndet jeg har jobbet med på perleveven og etter mange forsøk på å sette på lås måtte jeg bare gi opp. Jeg trenger nok å beregne lengere tråd neste gang. Dette prosjektet er i ferd med å bli klippet opp igjen så jeg kan bruke perlene på nytt.

Mye arbeid kastet vekk, men jeg har fått mye kunnskaper mens jeg har jobbet på det. Innser at det vil ta en del forsøk før jeg virkelig forstår meg på veven og hvordan perlene vil fungere med den.

 

Den som intet prøver, intet lærer. 

lagd bringebær syltetøy

I dag har jeg hatt en del energi og jeg tenkte jeg skulle bruke den til å få tømt fryseren min for noen av bæra jeg har hamstret opp der inne. Det ble ca 1 kg bær som i dag ble gjort om til syltetøy (eller gele) jeg er fortsatt ganske ny på dette så ikke sikker på hvor mye tykkelse jeg egentlig brukte?.

Men samme hvor tykt det ble, så ble det veldig godt. Jeg fikk nok til tre syltetøyglass fulle og to små smakbegre, den ene kjørte jeg opp til mamma og den andre beholdt jeg selv.

Siden syltetøyet fortsatt var varmt, fikk jeg ikke prøvd ut tykkelsen.

 

film: the croods

En sinnsyk tegnefilm om en familie i steinalderen som lever i redsel, ikke det at dette plager det fleste av dem, det er nemlig slik livet skal leves, for ellers kan du dø. Datteren i familien er ikke enig og vil helst ut av hulen og oppleve ting og en natt hun sniker seg ut møter hun en gutt som har fanget sola. Sola han bærer med seg kaller han ild og den kan dø ut. Han forteller jenta at verden holder på å gå under og at hun og familien gjerne må ta kontakt med han om de overlever. Herfra starter en flukt igjennom nye landskaper og med nye fiender, noen i familien synes dette er bra og andre nekter å forandre seg. Men sakte og sikkert dukker virkeligheten frem, skal de overleve må de tilpasse seg og lære seg å tenke.

Samme hvor ukorrekt og usannsynlig denne filmen er, jeg elsker den.

 

Ps: satt under nesten hele filmen og ønsket meg den katten som kjæledyr, den var så søt.

Croods (2013) Poster

Film: tomorrow when the war began

Har man først lest boka, må man jo se filmen. Filmen var egentlig veldig lik boka og det dukket ikke opp en eneste overraskelse.  Akkurat som boka handler den om 7 tenåringer som reiser på campingtur et sted hvor ingen kunne tro at det gikk an å dra, hell. Nede i noen klipper ligger det et lite grønt område som er perfekt for dem, kanskje mer perfekt en de tror for når den uke lange ferien er over, dukker de opp til en helt annen verden enn den de forlot. Et land har okkupert Australia og de er i krig. Alle de andre i området har blitt tatt til fange for flere dager siden og de finner seg selv i en komplisert situasjon. Uten voksne til å fortelle dem hva de skal gjøre må de komme opp med forslag på hvordan de skal overleve og hvordan de skal ta igjen på egenhånd.

 

 

Filmen er litt mer oppdatert enn bøkene, siden enkelte ting har blitt mer vanlig fra boka ble skrevet til filmen ble lagd, men jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke tenkte på mangelen av mobiltelefoner og bærbare datamaskiner når jeg leste boka. Dessverre klarer ikke filmen å fange deg på samme måte som boka gjør, og det at det har tatt dem 3 år på å filmatisere bok 2 sier nok litt om mottagelsen. det er en ungdoms krigs film og den var underholdende.

Tomorrow, When the War Began (2010) Poster

bildet på coveret er foresten siste sene i filmen