bursdagsfeiring/ bursdagsgaver

Det ble ikke grilling ute, regnet satte en stopp for det. Men så fort vi hadde stekt pølsene inne kom sola frem og det ble skyfri himmel?

Jeg pleier vanligvis å ta bilder av kakene, men i dag var jeg så overveldet at jeg glemte det. Vi hadde tre kaker: en bløtkake, en sjokoladekake og mine mini cupcakes.

 

Det var mas om å åpne pakkene da, jeg er kjent for å være veldig tålmodig der og liker best å følge tradisjoner, men når far, mormor og barn starter å mase er det bare å gi seg.

 

lush produkter og en nydelig tegning

håndklær med sommerfugler 

nøkkelskap med bilde av meg, lillesøster og hunden hennes Annie

tegning

 fikk også tilsammen 1000 kr, men de tok jeg ikke bilde av.

tusen takk for en kjempe fin dag alle sammen, jeg koste meg og spiste kake nok ,så det holder til jula.

bursdagsfeiring forberedelser

Jeg skal ikke klage, skal feire bursdagen min hos mamma og det er lite av oppsettet som er satt til meg, jeg skulle bare dekorere cupcakene og pynte meg selv. Det som har stresset meg er at jeg måtte rydde kjøkkenet først og at feiringen er så tidlig (for meg) at jeg bare får to timer på alle forberedelsene. Men angsten over tiden fikk meg til å stå opp en time tidligere og det viste seg fort at de to timene hadde holdt fint. Kakene er ferdige og jeg har 90 minutter på å pynte meg.

 

Denne gangen eksperimenterte jeg med rips, så det er ikke tilsatt noen fargestoffer, bare frisk rips. Kombinasjonen av det søte, vaniljen og syrlige ripsen ble kjempe god, men jeg tok nok litt lite melis i for toppingen ble litt mer flytende enn jeg er vant til og var derfor vanskelig å forme. Det blir noen utrolig gode og sølete små kaker.

#cupcake

kveite green curry – kokkekurs hos taste of oslo

20 g green curry paste

½ dl solsikkeolje
20 g brunt sucker
3 dl skalldyrkraft (kan fint bruke grønnsakkraft også, det gjorde vi)
1 dl blåskjell- eller hjerteskjell kraft (kan fint bruke grønnsakkraft også, det gjorde vi)
2 dl kokosmelk tykk
1 dl kremfløte

Sauter curry pasten i oljen til den slipper aroma og begynner å olje seg. Tilsett kraftene og reduser. Tilsett kokosmelk og fløte og la det trekke i 10 minutter. Juster konsistensenog smaken så den får en lett kremaktig konsistens og er akkurat så sterk som du vil ha den. Smak til med fiskesaus og lime.

1 stk vårløk finsnittet
6 stk sukkererter i strimler
10 stk aspargesbønner i 1 cm biter
1 stk bok choy i strimler
220 g kveite i terninger

Tilsett grønnsakene i basen, gi det et lite oppkok, tilsett fisken og la den trekke i 5 min. tilsett 1 neve grovhakket koriander ved servering.

Serveres med basmatiris

oppskrift fra chef`s secrets på taste of oslo

#fisk #middag #fiskemiddag #kveite #greencurry #tasteofoslo 


det er hva jeg kaller en smak av oslo ( taste of oslo)

Da har jeg brukt opp dagens krefter på å tusle rundt nedenfor festningen og smakt på det som skal være noe av det beste oslo har å tilby.

Jeg valgte å fokusere på deserter siden jeg prøvde og ikke bruke for mye penger på prøvene deres, og jeg er veldig glad i det. Jeg var glad jeg var mentalt forberedt på at det meste kom til å koste ekstra penger, det har nemlig hvert grunnen til at jeg ikke har ville kjøpe inngangsbilletter. Synes det er for mye å skulle betale nesten 200 kr for å få komme inn og smake på smaksprøver som koster 50 ? 90 kr stykket.

Det var noen gratis smaksprøver og noen ting du kunne være med på og selvfølgelig konkurranser. Jeg kunne bare bli med på den ene siden jeg ikke skulle være der lenge nok til trekningen på den andre. Det var et taste teater hvor de sto å laget noe mat forran publikum, og det var kokkeskole hvor du kunne lære deg en rett. Jeg meldte meg på dagens første rett og fikk plass (maks 24 stk) det ble kveite med grønncurry. 

jeg startet med å snuble over en boksignering, og selvfølgelig kjøpte jeg bok. En slik en burde alle ha i hjemmet sitt.

etter noen gratis smakebiter ( brød dyppet i olje, juice, ost og marengs) tok jeg en liten kjøpe runde.

4 riksdaler ( 40 kr) 

 en riksdal (10 kr) pr stk.

så var det å vente på matkurset, for jeg hadde brukt opp riksdalene mine, greit at det var fin utsikt å kose seg med mens jeg ventet den siste timen.

maten på kuset var god, det kommer et eget innleg om kurset med oppskrift.

på vei ut fikk jeg kjøpt med meg en ost jeg hadde smakt på og ville la familien også smake på.

tusen takk for en fin kveld aperitif ( som jeg vant billettene hos)

vunnet billetter til taste of oslo

I sommer har jeg deltatt og deltatt i konkurranser for å vinne billetter til taste of Oslo. Den ene konkurransen etter den andre kom og gitt og jeg hørte lite, men i går, på bursdagen min kom meldingen om at jeg nå står på gjestelisten og får komme inn en valgfri dag. Både torsdag og lørdag har blitt okkupert av bursdagen min, så jeg bestemte meg for å dra i kveld. Jeg har blandede følelser om å dra, gleder meg veldig, men redd for å bli skuffet. det er faren ved å glede seg…