og noen ganger er det bare herlig å ha katter

Siden jeg i går skrev om hvor slitsomt og irriterende det kan være å ha katter som må passes på, passer det seg med litt oppveiing i dag.

I dag hadde vi en normal morgen hvor luna sov på plassen sin og når jeg hadde våknet nok til å forstå at jeg skulle stå opp, kom sirius opp i senga og klatret forsiktig opp på meg. her kom han med et spørrende, nesten klynkende mjau og lurte på om det var kos å få, det var det.

Jeg snudde meg rund og han krøp inn i armkroken min, så snudde jeg meg og la meg på ryggen og han kom klatrende etter og lå å malte og koste seg på brystet mitt.

Han er og blir en kosebamse

 

City of Glass (Mortal Instruments 3) – Cassandra Clare

Dessverre har disse bøkene sunket i interesse etter som jeg leste dem, det er noe fra bok en forfatteren ikke klarer å få med seg videre, og jo lengere unna vi kommer den første boka, jo mindre av magien er der.

I denne boken skal clary endelig få bli med til skyggejegernes land, men jace vil ikke ha henne med og prøver å overtale Simon til å få henne til å bli hjemme. Men det som skulle være et kort møte viser seg å bli mer da de blir angrepet og jace ikke ser noen annen mulighet enn å ta med seg Simon til byen av glass, her er han veldig uvelkommen og blir satt i fengsel og forsøkt torturert for at han skal bekrefte en vill historie.

Selvfølgelig lar ikke clary seg stoppe, hun vil dra og finne trollmannen som kan redde moren hennes.

Boken går gjevt og uten alt så mye overraskelser, jeg ble veldig oppgitt da Alex og jace gikk igjennom det å komme ut av skapet for andre gang, glemte hun at han hadde blitt dratt ut av det skapet i bok to?

 

Men slutten var fin, så jeg har bestemt meg for at serien burde slutte her og kommer ikke til å lese de neste to bøkene i serien.

noen dager skulle man ønske man var kattefri

I dag startet dagen slik. Luna vekket meg grunnet at hun løp vilt rundt i leiligheten og ikke klarte å roe seg ned. Det smalt i plater og i ting som falt ned rundt henne. Jeg som akkurat hadde våknet holdt på å bli gal av alle lydene hun laget, det var som om de slo mot hodet mitt. Det tok litt tid før jeg forsto at hun var skvetten og redd og at jeg måtte klare å roe ned irritasjonen og det at jeg skvatt slik, for at hun skulle roe seg ned. Hun hadde forresten kastet opp over kontorstolen min og utover gulvet på datarommet, så jeg startet dagen med å vaske etter henne. Ikke var jeg sint bare oppgitt, jeg hadde hørt at hun kastet opp litt tidligere når jeg var halt i søvne og rakk å tenke på noen ting jeg håpet hun ikke hadde kastet opp på. Kontorstolen var ikke en av de tingene, jeg var mer redd for datamaskinen og smykkene jeg lager.

Jeg har endelig fått roet ned Luna og ryddet opp etter henne og setter meg ned foran datan for å våkne sakte og roe meg ned da sirius kommer. Han vil ha kos NÅ og ikke om 10 sekunder og river ned alt på skrivebordet og går i veien hele tiden.

Mest av alt ville jeg bare gå å legge meg igjen, prøve å stå opp om en times tid å se om dagen starter bedre da, men jeg klarte å roe Sirius ned også slik at han la seg ned på skrivebordet, og da er han jo veldig søt.

 

Nå er pusene bare kosete og snille igjen, men denne morgningen minner meg på at det er ikke bare, bare å ta på seg ansvaret for to dyr, de krever sitt.

bok: city of ashes – Cassandra Clare

Ting har blitt komplisert for clary. Moren hennes er på sykehuset og ingen vet hvordan de kan vekke henne, hennes store kjærlighet er egentlig broren hennes, og bestevennen hennes er forelsket i henne. Hun prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, men å benekte følelser som er eksisterende kan fort skape problemer.

Jace føler at familien svikter han når de finner ut hvem som er faren hans, og selv om de kanskje bare prøver å beskytte han er dette tungt for en tenåring.

Ting blir ekstremt mye mer komplisert når skyggejegerne sender en inspektør til å avgjøre hva som er sant og ikke, for hun har allerede bestemt seg og hater jace mer enn noe annet, og hun går ikke unna tortur for å vise hatet sitt.

Simon blir gjort om til en vampyr og vi blir bedre kjent med luke sin varulv gjeng.

Valentine tar livet av barn fra underverdenen for å få kontroll over demoner som kan angripe skyggejegerne.

Ja livet er langt fra rolig.

Jeg syntes boken tapte seg en del fra bok 1, flere ganger blir jeg litt lei, men jeg henger med til slutt. Den er et viktig mellom ledd mellom bok 1 og 3, men du føler ikke at det er en bok.