par i hjerter

Når du har hatt en hard start på dagen, er det koselig å snuble over søte og koselige ting som gjør deg i godt humør.

På vei ned til å ta blodprøver i dag, syntes jeg at jeg så noe rart på en av steinene langs veien. Når jeg så nærmere etter så jeg at det var et ekorn som satt og solte seg der. Jeg stoppet opp og lurte på om jeg skulle ta bilde av det, men jeg sto for langt unna og telefonen var veldig godt pakket ned.

Jeg sto å så på det fra avstand til det flyttet på seg av seg selv, jeg måtte passere forbi der han hadde sittet og når jeg gjorde dette tittet jeg opp i trærne. Der var han og kjæresten hans. De løp opp og ned trærne og i sirkel rundt trestammene og flørtet. Hele senen var som tatt ut av en Disney film og jeg sto fortryllet og så på dem.

Nok en gang tenkte jeg på å ta bilde, men det var det at det var pakket så godt inn under klærne mine + at jeg ville la dem være i fred.

Når jeg gikk opp igjen, hadde jeg flyttet telefonen til jakkelomma og bestemt meg for at jeg skulle ta bilde om jeg så dem igjen, men det gjorde jeg ikke.

Å stå i sola og se på lekne ekorn gir deg virkelig vår følelse.

film: Life of Pi

Det tok meg lang tid, men endelig fikk jeg sett filmen. En nydelig film om en gutt som havner på det åpne hav i en livbåt sammen med en Bengal tiger.

Filmen var som forventet og jeg forstår hvorfor folk sammenligner historier for å finne ut av hvilken som var ekte, og selv synes jeg ikke historien er så urealistisk.

Jeg har faktisk hørt om flytende øyer før, kanskje ikke som er giftige og som har tenner i bladene sine, men når planter lager røtter som ikke sitter fast i bunn, kan de lage små øyer (flyteplanter), at planten slipper ut syre om natta må i så fall ha noe med planten å gjøre, men det finnes kjøttetende planter, ingen tvil om det.

Det jeg skulle ha likt å vite var hvorfor båten sank, men det er slik min nysgjerrighet virker.

Koselig film, men litt lang introduksjon. 

greit, hit men ikke lengre

Når jeg våknet i dag satt det en katt demonstrativt på kofferten min i stua, sitte streik. Om jeg sitter her og passer på denne kofferten kan du ikke flytte den, og da må du bli hjemme.

Ikke slik som han prøvde å få seg pakket i går, i dag var kofferten igjen og han satt på toppen i passe på sitt revir stilling, men han hadde ikke sittet lenge, han hadde nesten akkurat stått opp fra senga og armkroken min.

Ikke satt han lenge heller, så fort jeg satte meg ned ved datamaskinen var han på plass foran meg for å få kos, han litt forutsigbar. kosedott

min drikke

Jeg vet ikke helt hva det er, men Sirius har fått en virkelig uvane med å slikke på glassene mine. enten har han blitt coca cola light avhengig slik som meg, ellers må det være noe ved glassene som lukter meg veldig mye.

Jeg kunne ha trodd at det var katte instinktet om å sjekke ut alle vann kilder, men han startet med dette for noen måneder siden, det å smake på vann har han holdt på med hele livet sitt. Han slikker også på utsiden/ kanten av glasset og ikke nedi.

 Jeg har i hvert fall lært meg å tenke på hvor jeg setter glassene når han er i nærheten, og får byttet ut glass oftere enn jeg pleier.

Bok: beautiful creatures – Kami Garcia and Margaret Stohl

BeautifulCreaturesGarciaStohl.jpg

Etter å ha sett filmen var jeg veldig usikker på om jeg orket å prøve meg på boka, men jeg kom frem til konklusjonen om at den kunne umulig bli verre enn filmen og jeg hadde rett. Etter å ha lest boka likte jeg filmen enda mindre og det var ganske godt gjort.

Boken er en søt kjærlighetsroman sett fra gutten sitt perspektiv.

Han bor i en liten by hvor alle skjenner alle og vær dag er lik den forrige, han bruker bøker til å drømme seg fri fra rutinene. Det er ikke lenge siden moren hans døde i en bil ulykke og faren hans har låst seg inn på kontoret og jobber med en bok, han dukker bare opp til måltider i pyjamas, sover om dagen og skriver om natta. Ting hadde virkelig hvert harde om det ikke hadde hvert for hushjelpen deres, hun er en seer og spår folk sin fremtid i kort.

Men dette året starter det en ny jente på skolen hans, en jente som er sjanseløs når det kommer til venner. Ikke bare er hun vakker og mørk, men hun er niesen til mannen som har låst seg inn i det store herskapshuset og som ingen har sett på mange år (i hvert fall ikke så lenge han har levd).

Jenta viser seg å være en kaster (en med krefter) og jenta han har drømt om i flere måneder. Hvorfor drømmer han om henne og hva er disse kreftene hennes. Vil han klare å stå sammen med henne mens byen starter en heksejakt og bursdagen hennes nærmer seg?

Byen er en ting, men bursdagen er verre, når en kaster blir 16 år må hun velge om hun vil følge den mørke eller lyse veien, men i familien hennes får de ikke velge, noe velger for dem og hun har ingen anelse om hvem hun kommer til å være etter 16 års dagen.

En bok med magi, forbannelser, mysterier, spøkelser, vampyrer og mye kjærlighet.