sailor moon sesong 5 (sailor stars)

Ja jeg er fullstendig klar over at jeg har hoppet over en sesong, jeg viste bare ikke dette når jeg så den. Jeg la merke til at jeg hadde hoppet ett år frem i tid og det var to ganger jeg lurte på hva jeg hadde gått glipp av, men ikke før jeg satte meg for å se det jeg trodde var siste sesong, fant jeg ut av feilen. ser sesong 4 nå.

I sesong 5 har usagi blitt 16 år og det kan se ut til at forholdet mellom henne og mamo-chan holder på å ta ett skritt videre. Dessverre blir alt ødelagt av en ond dronning som har kastet sin forbannelse over jorden ved hjelp av et speil. De første episodene av sesongen er en non stop historie om henne.

Men når hun er slått dukker det opp en ny ond dame, eller ny er hun ikke fordi du vet det var hun som vekket dronningen til live. Hun leter etter stjerne frø (star seed) som hun samler på og ved hjelp av dem skal hun ta over hele universet. Problemet er å finne ekte stjerne frø, og hun er ikke veldig tålmodig.

Mamo-chan reiser på skole i usa og under hele sesongen skriver usaki brev til han, men får ikke noe svar. Det vi vet og ikke hun, er at flyet hans ble truffet av en av galaxia sine stråler.

Det dukker også opp mange nye krigere, de fleste slemme men også tre stykker i svarte klær som virker å være gode. Hva har disse tre jentene til felles med de tre guttene i det super populære bandet.

Her dukker også alle krigerne opp igjen, alle er der for å passe på prinsessen deres, men prinsessen ser ikke ut til å ville bli passet på, hun vil bare elske alle.

Min utrolig store skuffelse over introen ble lettet med avslutningen, og jeg satt da og tenkte at dette var den perfekte avsluttingen på serien, ikke viste jeg at det var avsluttingen, da hadde jeg nok nytt den litt ekstra.

Dette var i mine øyne helt klart den beste sesongen

Sailor moon sesong 3 (sailor moon super)

En mann I forsker drakt har onde planer og nok en gang må Usaki og vennene hennes redde verden. Først en og en merkelig fiende om gangen. Jakten er etter rene hjerter og den første som blir angrepet er Rei.

Når alt håp er ute og alle krigerne er fanget, da dukker det opp to nye krigere. De har sterkere krefter en våre jenter og spørsmålet om de er venner eller fiender er noe som går igjen i sesongen. Dette blir vel avgjort i siste episode da de utfordrer sailor moon og hun slår dem, slik vinner hun deres allianse.

Halvveis inn i sesongen dukker også chibi-usa opp, hun har blitt sendt tilbake i tid for å få trening og venner. Hun forandrer seg nå til sailor chibi moon og har en liten stav som slår rosa hjerter på fienden.

Hun blir venn med en sykelig ung pike som viser seg å være besatt av fienden, men usaki og chbi-usa nekter å gi opp troen på jenta og prøver nok en gang å redde verden ved å vise kjærlighet.

De to nye krigerne sailor Uranus og sailor Neptun kjemper mot jordas undergang. De er en del av sol systemet sitt ytre forsvar og føler at noe har kommet igjennom forsvaret og skal ødelegge jorden, for å hindre dette trenger de å finne de tre talismanene som er i 3 mennesker sitt rene hjerte før fienden.

Disse talismanene skal få frem den hellige gral som deres messias må få hånd i før fienden, ellers blir jorden angrepet av stillheten. Problemet er at de ikke vet hvem messias er. Pluto dukker også opp.

Den siste krigeren dukker opp i den lille sykelige jenta, hun er sailor saturn.

Det er litt vanskelig å forklare nøyaktig hva som skjer i serien da det skjer mye og de forskjellige historiene overlapper hverandre litt, selvfølgelig viser det seg at alt har en sammenheng til slutt, men som vanlig blir du ikke overasket i denne serien, mer frustrert over hvor lang tid det tar heltene våre å finne ut av ting.

Men må si jeg elsker denne serien nå.

 de er ikke like, bare virker slik på starten

film: one missed call 2 (japansk)

Det går sikkert an å lage gode oppfølgings filmer, men å forandre på historien i bakgrunnen går sjeldent bra. Ikke risikerer de bare å ødelegge den nye filmen, men helheten i den geniale første filmen. Jeg angrer sterkt på at jeg så denne.

One missed call vil alltid være en klassikker for meg, men jeg anbefaler folk å holde seg unna nummer to.

Ikke var filmen skummel, den var veldig preget av the ring, den var så ulogisk at jeg flere ganger begynte å debattere hvor idiotisk det gikk Ann å være og falt ut av filmen.

Men hvis alt du trenger for å se en skrekkfilm er sinte jentespøkelser, hender som beveger seg i kantene og masse skriking, ja da er denne filmen noe for deg.

Personlig syntes jeg nummer 3 var bedre enn denne.

min katt(eier) fra helvete

Jeg satt akkurat å så på en episode av min katt fra helvete på animal planet, og etter det første innslaget ville jeg døpe om navnet til min katteeier fra helvete. Jeg var rett og slett imponert over hvordan programlederen / katte eksperten klarte å holde seg rolig (selv om øynene han sa veldig mye)

Men det viste vel også hvordan han hadde mer forståelse for mennesker sin oppførsel enn det jeg har. Hadde jeg sett en person slå til katta si hadde jeg tatt katten under armen og gått.

Men det kommer helt klart frem i dette programmet at man ikke burde få lov til å ha kjæledyr uten basis kunnskap om dyret. Det var jo aldri noe galt med dyrene, de var bare redde og usikre.

Nei helt klart ikke min type program, jeg blir bare irritert på eierne. Roet meg ned med Sirius som lå på fanget mitt og koste med meg.
og ja jeg har hatt en katt fra helvete selv, men den var bare fra helvete 10% av gangene og det viste seg at den hadde en skade på hjernen, så det var ikke noe å gjøre for den.

Men jeg ville aldri ha slått en katt

Ps: må bare si at jeg er glad disse familiene får hjelp, for det er alt for mange hjemløse katter og om de hadde en tendens til å være aggressive fra før ville de hatt liten sjanse til å finne et nytt hjem. Skulle bare ønske at folk satte seg inn i det ansvaret de tar på seg.

film:Møte på valmueåsen (Kokuriko-zaka kara) (from up on poppy hill)

Når faren din er Hayao Miyazaki og du har planer om å lage animasjonsfilmer, ja da har du noe å leve opp til, men det hjelper jo å ha han med i teamet.

Studio ghibli leverer anime i en helt annen klasse enn noen andre. Historiene, animasjonene og lyden er en kunstart de mestrer utrolig godt.

Det var noen ganger i filmen at jeg så enkle løsninger og registrerte det bak øret, men dette var en typisk ikke behov for godteri film. Jeg pleier å spise godteri for å ikke sovne eller kjede meg under filmer, men ved noen få unntak er ikke dette nødvendig og jeg rett og slett glemmer hva jeg har å hånda. Det er slik filmer burde være.

Filmen handler om en hard arbeidende jente som henger opp flagg hver dag for at faren skal finne veien hjem. Faren var en sjømann og døde under Korea krigen. På skolen møter hun en gutt som hun blir betatt av og vennskapet deres vokser mens de prøver å redde skolens klubbhus fra å bli revet. Men romansen stopper fort opp når det viser seg at de har samme biologiske far, eller gjør den egentlig det?

En rolig og voksen film som klarer å vise frem brutale sider ved en krig, uten å bruke et eneste bilde med vold. En nydelig kjærlighets historie, men jeg følte egentlig at filmen handlet mer om å redde klubbhuset enn den gjorde om romansen deres.

Dette er en film for ungdom og voksne, det er ingen sener som kan virke støtende eller skremmende på barn, men den kan gå litt sakte for dem.

Jeg syntes den gikk i perfekt tempo.

film: twilight breaking dawn 2

Dette var helt klart den beste twilight filmen, men det var jo også den beste delen av alle bøkene. Endelig er det slitsomme maset i mellom Bella, Edward og Jacob over og de kan bruke kreftene sine på det de egentlig er, overnaturlige vesener.

Det var den sex senen hvor jeg falt helt ut av filmen og tenkte at dette kunne de ha kuttet ned på, men ellers var jeg inni filmen hele tiden. Det hadde hvert morsomt og sett litt mer av kreftene til alle vampyrene som kom.

Hadde det ikke hvert for en idiotisk anmeldelse jeg leste før jeg så filmen, hadde jeg kanskje fått en litt mer følelsesmessig opplevelse enn det jeg fikk når vi kom mot slutten.

 SPOILER, SPOILER, SPOILER

For når en sier det er en feig slutt, var det åpenbart at de voldsomme senene hvor en etter den andre dør, ikke kunne være virkelig. En feig slutt måtte jo være den samme slutten som i boka.

Jeg koste meg med filmen

serie: Sailor moon r (sesong 2)

Spoiler alert for første sesong

Sesong 2 starter 2 måneder etter at sesong 1 sluttet. Alle jentene lever normale liv og husker ingenting av hva som skjedde.  Men Luna ser ingen annen mulighet enn til å vekke sailor moon sine minner til live igjen når ett monster angriper bestevennen hennes.

Usagi er mildt sagt ikke fornøyd med å være en kriger igjen, og hun savner vennene og kjæresten sin. Problemet er at de ikke husker noe. Det tar ikke lang tid før restene av jentene havner i problemer og får minnene sine tilbake også, men kjæresten er og blir borte.

Men merkelig nok dukker det nå opp en ny ridder, en som er kledd i hvitt og minner veldig om kjæresten hennes, men det er ikke han, fordi hun har sett dem begge vedsiden av hverandre.

Denne sesongen er delt opp i to, første del handler om to ailiens som trenger energi for å leve, de vil slå seg ned på jorda, men stjeler mennesker sin energi og dette kan ikke krigerne godta. Hele første del handler om kjærlighet og hva kjærlighet egentlig er.

Så fort de har løst det ene problemet, dukker et annet opp. Dette viser seg å skulle være sesongens hovedhistorie. En liten jente som også heter usagi faller ned fra himmelen og havner oppå usagi sin kjæreste, hun jakter på krystallen og vet at det er usagi som har den.

Samtidig som hun jakter på krystallen og flytter inn i familien til usagi, jakter en klan med slemme folk på henne. De er fra fremtiden og prøver å ødelegge krystallbyen der, men for å klare dette trenger de både å ta livet av den lille jenta og ødelegge krystallen. Eventuelt kan de ødelegge byen før den rekker å bli så sterk.

film: ginger snaps

To tenåringssøstre som er outsider på skolen, så blir den eldste bitt av en varulv. Yngste prøver å finne en kur for å redde søsteren sin, men søsteren sakte men sikkert utvikler både personligheten og kroppen til en varulv. Klarer hun å redde søsteren sin før hun tar for mange liv?

Det var en helt grei film, ville ikke kalt den bra, men den hadde i hvert fall ingen feilplasserte sener som bare var for å skremme. Historien fløyt bra og ting var ikke helt uforutsigbart, og dette er ganske imponerende til å være en skrekkfilm.

Midt på treet og passer nok best for tenåringer

er laget to filmer til i serien, skal se de også.