et knust hjerte

Jeg gikk ned I kjelleren og hentet opp koffertene mine, på mandag legges jeg inn på avdeling for kompleks epilepsi og det er på tide jeg starter å pakke. Jeg har jo handlet inn og styret med dette hele uka, men det forstår ikke kattene noe av.

Men når jeg tar å triller inn koffertene inn i gangen sitter Sirius å ser på, hele kroppsspråket forandrer seg med en gang han ser dem og han virker deprimert. Ikke vil han kose og han sender dem blikk som kan drepe.

Nå har jeg satt meg på soverommet med luna og vi hører på at Sirius prøver å ta livet av fiendene sine. Skulle ønske jeg kunne forklare til han hva som skjer, men han ville ikke forstått det. alt han vet, er at mamma har tenkt å bli borte en stund, og det liker han ikke.

 

Harvest Moon: A New Beginning

Det er direkte vondt å se natsume holde 15 års jubileum og lansering av det nye harvest moon spillet.  

Det står om det hele tiden, og de deler ut bamser til de som forhåndsbestiller, om jeg er heldig får jeg kanskje kjøpe det om ett år. Hvis det i det hele tatt kommer ut i salg i Norge, ellers må jeg nok kjøpe det på nett som vanlig.

Så hvorfor går disse søte og herlige spillene så dårlig i Europa? Det kan ikke ha noe med at de ikke kommer hit før 2 år etter de er gitt ut i Japan, ett år etter USA. Alt som var nytt med spillet når det ble laget er jo nå over alt og du føler du betaler for et gammelt produkt (noe du faktisk gjør)

Sensuren, eller forandringene som de gjør i spillet i mellom de amerikanske og europeiske versjonene er noen ganger så rystende og uforståelig at man lurer på om noen prøver å ødelegge for dem med vilje. Spesielt harvest moon ds var utsatt for dette.

Så hvordan regner de med å få solgt et spill som kommer to år for sent, ikke i butikkene, ikke oversatt (er en del barn som ville ha elsket disse spillene), og i så dårlig kvalitet at du kjøper spillet for å la det ligge i hylla mens du spiller den amerikanske versjonen nedlastet.

Nok et eksempel på hvordan soner ødelegger spill glede totalt.

Naturmedisin mot feber

Planter: Kanel, brønnkarse, honning, ingefær, sitron, pepper, Kryddernellik, Hvitløk, Slangeagurk, Løk, Persille, Groblad, Kamille, Storborre, Rosmarin, Rose, Ryllik, Hagtorn, Mjødurt, Peppermynte, Eukalyptus, Basilikum, Feberhjortstrøst, Solhatt, Klengemaure, Hyll, Sitronmelisse, Lindeblomst, Lavendel, Jernurt.

Kjøler ned ved å fremme svette:

Kanel, pepper, Kryddernellik, Hvitløk, Løk, Storborre, Rosmarin, Rose, Ryllik, Mjødurt, Peppermynte, Eukalyptus, Hyll, Sitronmelisse, Lindeblomst, Solhatt

Vanndrivende ( og rensende):

Groblad, Rosmarin, Ryllik, Mjødurt, Klengemaure, Hyll, Lavendel, Jernurt.

Div:

brønnkarse: renser blodet og får kroppen til å kvitte seg med giftstoffer, rik på jern og styrker immunforsvaret

honning: antiseptisk, godt å blande med sitron mot feber

ingefær: som krydder eller i te, kan også spises fersk, styrker immunforsvaret

sitron: styrker immunforsvaret, kraftig antiseptisk middel

Slangeagurk: omslag for å kjølne huden

Persille: spis som den er eller drikk saft. Oljene i planten som virker mot feber.

Basilikum: te (blader)

Kamille: te

-Lag et varmt uttrekk av hylleblomst, ryllik og peppermynte

-Svampevask kroppen med et lunket uttrekk av hylleblomst, ryllik, peppermynte, sitronmelisse, lindeblomst, basilikum, lavendel, jernurt. Bruk en eller flere av urtene.

-Urtebad med lavendel, kamille, basilikum (kan også brukes til dampinhalering)

-Lag drikk av hakket skrelt ingefærrot ved å koke dem under lokk i 10-15 minutter, søt den med honning.

-Har barn feber prøv kamille te, om feberen ikke går ned ring lege)

-Mjødurt: uttrekk av bladene og blomstene 2 ts blomster i 2 ½ dl kokende vann. Tre til 6 ganger om dagen

-Solhatt: ¼ – ½ ts solhatt-tinktur i litt vann hver annen time.

-Vann ( husk å drikke mye)

ADVARSLER:

-unngå kanel når du er gravid, kan føre til allergi

-ikke spis brønnkarse som vokser i nærheten av beitemark for sauer

-unngå ingefær om du ikke tåler varme, har magekatarr eller magesår

-ikke spis groblad frø to timer før eller etter medisiner, da dette kan føre til at medisinene ikke blir tatt opp i kroppen

-ikke bruk ryllik under svangerskap eller om du går på blodfortynnende midler

-bruk aldri ufortynnet peppermynte olje, unngå mynte ved amming

-Eukalyptus er giftig i store doser.

Kilder: 

husråd for vanlige plager – anne mcintyre, frisk med naturens medisin – anne mcintyre, markblomster  – neil fletcher, kvinnens urtebok – anne mcintyre, urter for kropp og sjel – jekka mcvicar

Sirius + levende lys + billy blader er ingen god ide

Er det en ting jeg har lært med årene sammen med Sirius, så er det at han er farlig fasinert av flammer. Enten han prøver å klatre inn i svarte ovnen eller legger seg til å sove så tett på lysene at pelsen hans tar fyr, han lærer aldri. Tenner jeg et stearinlys må han borti det med snuten og jeg kan love deg at brent katt ikke skyr ilden, det tar bare sekunder før han prøver igjen. (en liten pyroman?)

Etter at Sirius brente pelsen sin sist gang, har jeg ryddet bort alle lysene slik at det vil være et godt gjennomtenkt valg å finne dem frem og tenne dem opp. Somregel gjør jeg det bare under sirkler. Men i dag hadde uplighten min gått og stua trengte mer lys. Jeg har også hvert så ekstremt kald i dag, så jeg tenkte at jeg skulle sette opp noen.

Jeg valgte ikke ut en brøkdel av det jeg hadde, bare to stearinlys, et kubbe lys og en holder med fire lys i. alle var plassert steder hvor Sirius ikke har lov til å gå, eller så nær meg at jeg kunne slukke dem på et sekunds varsel.

Det var kubbelyset på spisebordet som viste seg å være utfordringen i dag. Jeg vet jeg burde ha reagert andelenes når Sirius hoppet opp og prøvde å slå det ned første gang. Men han pleier i 98% av tilfellene å ta en slik irettesettelse så hardt at han ikke prøver igjen. Unntaket er ytterdøra, mat som står ubeskyttet (men aldri på kjøkkenbenken) og når det kommer til flammer.

Jeg sa navnet hans streng og sendte han et hardt blikk og katten forsvant ut av rommet, jeg rettet blikket mot tv`n igjen og plutselig var han tilbake og denne gangen klarte han å få tak i lyset. Heldigvis slukket lyset i det, det falt mot billy bladene mine. For lyset havnet i en pappeske full av billy blader. Bare ett blad fikk stearin på seg, verre var det for katten og gulvet. Sirius dusjet i stearin.

Jeg fikk fort gått igjennom kroppen hans og så at han ikke hadde vondt noe sted, men det var mye stearin og sterkt skadet stolthet. Så jeg lot han ligge å furte i gangen for seg selv, helt til han selv bestemte seg for at furtingen var ferdig og at det var på tide med trøst.

Mye kos og en mamma som pirket ut all stearinen igjen, det må ha lugget en del, men det viktigste var å bli kvitt det (noe han nå viste han ikke klarte selv) så han lå bare å koste seg på fanget og lot meg dille med han.

Skulle ønske jeg kunne si at han hadde lært noe, men jeg tviler på det. han virkelig elsker flammer.

film: the lost boys 2: the tribe

Jeg ga opp filmen etter 15 minutter eller mindre, det var noe med kvaliteten som bare ikke passet for meg. Ser nå at det har kommet enda en film i serien etter denne, så nummer 1 burde være god.
Oppsummering av filmen er lånt fra imdb.com siden jeg ikke så lengre en til fest invitasjonen og at broren syntes det var en dårlig ide å ta med søsteren.

Får Terningkast 1 av meg.


The orphan and former surfer Chris Emerson and his sister Nicole Emerson move to Luna Bay expecting to initiate a new life without housing expenses with their Aunt Jillian, but she charges rent to the siblings for a wrecked house, and Chris seeks a job working as board shaper to raise money for the unforeseeable expenses. While in town, he meets his acquaintance and also former surfer Shane Powers that invites Chris for a surf parting at night. Then the siblings unsuccessfully seek out the board shaper and vampire hunter Edgar Frog in his trailer trying to find a job and Chris leaves a message for him. They go to Shane’s party and Nicole stays with Shane and drinks booze offered by him. Later she becomes a half-vampire and Edgar advises that she drank vampire’s blood and can only be saved if the head-vampire is killed. Chris and Edgar search the hiding place of Shane and his tribe to save Nicole

en fornøyelsespark i stua

Sirius oppfører seg som om han har vunnet i lotto, jeg tenkte ikke over det når jeg flyttet ned alle billy bladene, men når bladene var ute av eskene sine og sortert, ble stua fylt opp av tomme papp esker.

Det har selvfølgelig gjort oppgaven om å finne kattene en hel del vanskeligere, men alt er verdt det når man ser dem hoppe fra eske til eske. Noen er høye noen er lave og noen kan man ligge i mens andre må man sitte i.

Sirius passer godt på, så det er en begrensning av hvor mye glede luna får av eskene, men jeg har lovet meg selv å ikke blande meg for mye opp i dems rangstige kamp.

film: a million

8 deltagere blir med i et overlevnings reality show hvor hovedpremien er på en million dollar. De koreanske ungdommene reiser ut i Australia sin ødemark og finner fort ut at de er isolert fra resten av verden. Reglene virker uklare og urettferdige, men alvoret av spillet dukker ikke opp før de finner den første deltageren til å ryke ut, død i skogen.

Det er bare to regler i spillet, dør du er du ute. og velger du å slutte å spille, blir du drept. Mysteriet blir også større når det viser seg at den eldste deltageren ikke hadde meldt seg på som deltager i showet, han hadde bare fått plassen.

Hvorfor er det akkurat de 8 som er her, de har ikke møttes før? Og vil en komme fra det hele med en million dollar?

Du har sikkert hørt historien før, det er en godt brukt ide, tv serien som ikke er tv serie. Men i forhold til mange av de andre som prøver seg på denne vrien, klarer filmen seg greit. Du får et forhold til den psykopatiske morderen og etter hvert historien bak.

Det er ingen uventede skrekk/ skvette sener i filmen og den har god flyt. Du er ikke overasket over at folk dør, for filmen blir fortalt av den ene overlevende. Rekkefølgen, hvordan og selvfølgelig hvordan de prøver å kjempe i mot er tingen som driver filmen.

Men med ikke så grove døds sener og så mye forutsigbart ville jeg nok heller ha kalt det en thriller enn en grøsser.

Den får en 4 fordi jeg likte historien, flyten og personene og jeg liker overlevelses ting. Trekkes for å være lite skummel, lite overraskende, uoriginal.

film: The Good Witch’s Gift

film nummer 3 om Cassandra og gray house. I slutten av forrige film fridde politimannen Jake til Cassandra og denne filmen starter med at han jakter på den perfekte julegaven til henne. Siden hun har hvert fosterbarn og så på rømmen har hun ikke så mange gode jule minner, julen er også problematisk for Jake sine to barn som ikke har gledet seg over sesongen siden moren deres døde.

Ute på handleturen ser Jake at en han satte inn for et bankran for 10 år siden har blitt sluppet fri og er tilbake i byen, han setter ekstra vakt rundt mannen som viser en spesiell interesse for Cassandra sin butikk.

Jake bestemmer seg for å gi en familie til Cassandra i julegave og vil at de skal gifte seg på julaften, noe som er lettere sagt en gjort siden det bare er 6 dager til. Men den evige optimist Cassandra starter forberedelsene med den tro om at det kommer til å gå bra. Hun får også den tidligere bankraneren til å jobbe som julenisse utenfor butikken sin, for å samle inn penger til foreldreløse barn.

Mannen ønsker desperat å komme nær datteren sin, som tilfeldigvis dater Jake sin sønn. Datteren ønsker bare at mora skal slappe av og at hun kan få tilbake den faren hun husker før ranet.

Vi følger familien opp og ned mens de driver med sine små problemer og forbereder seg til bryllup og jul.

En virkelig feelgood film uten noen skurker eller slemme, bare misforståelser, antagelser og mistanker som blir rettet opp når det er bryllup. God film å se på når du er sliten og bare ønsker enkel underholdning som gleder.

Den får kast 4 av meg, når du er sliten eller om du har en jente som liker snille hekser, prinsesser og slike ting.