loved to death

Alle vet at den største trusselen katter utgjør mot mennesker, er at de kan kvele små barn. De mener ikke å skade barnet, men de søker nærhet og legger seg til å sove inntil halsen og over munnen til barnet. Barnet enten sover, eller har ikke muligheten til å flytte katten og blir kvelt. Barnet blir rett og slett elsket til døde.

I natt kom Sirius og la seg slik på meg, det har han aldri gjort før og jeg fikk lit tid til å tenke igjennom denne faren. Det var selvfølgelig ingen fare for meg, hadde jeg fått lite oksygen kunne jeg bare ha flyttet katta, men jeg følte så mye kjærlighet at jeg rett og slett ikke hadde hjerte til det.

Jeg tok noen bilder, men det er nesten umulig å se noe på den, lekte meg litt i photoshop for å se om jeg kunne få det ene bildet tydeligere. Etter at bildene var tatt måtte jeg flytte litt på Sirius siden det startet å bli lite oksygen under han, han lå over halsen, over munnen og over nesa mi. Jeg fikk flyttet hodet slik at halve nesa og halve munnen var fri, da gikk det helt greit.

Slik lå han å koste seg helt til han snurret seg helt sammen som en ball og sovnet, selv lå jeg og halvsov og nøt nærheten hans. Han hadde nå lagt seg slik at han ble et skjerf rundt hodet mitt og pusteproblemene var over, jeg ville ikke forstyrre han. Han var så søt der han lå lykkelig og drømte om noe, det er lett å vite når katter drømmer fordi de beveger potene sine, litt ristinger, men ingen ting som tydet på mareritt eller sterke drømmer.

Problemet var at armen min startet å få kramper av vekten på skulderen, men jeg ville ikke forstyrre han. da kom det merkelig nok et helikopter og fløy over blokka og Sirius bråvåknet, jeg slapp å være den slemme som vekket han, men jeg lurer litt på hva helikopteret gjorde her klokka 4 om natta.

en katt for potetgull

Luna sjokkerer meg, denne gangen har hun funnet ut at hun liker potetgull og hun går over lik for å få tak i det. først må jeg si at jeg aldri har gitt henne det, alt for mye salt for de små nyrene hennes, men jeg glemte en skål med potetgull på bordet en natt, og da var skaden gjort.

Hun er nemlig ikke jenta som gir seg fordi potetgullet er flyttet på, lagt cover på eller ligger i posen sin. Vel å merke ser det ikke ut til at hun har fått noe ut av posen, men siden jeg fant den på gulvet er det jo bare å forestille seg krangelen hun har hatt med den.

Derimot har hun lært seg at leter hun på enkelte steder kan hun finne rester, jeg søler ikke så mye, men selvfølgelig litt. Hun har også tilfeldigvis dratt litt rundt i leiligheten den natta hun hadde tilgang på det.

Men i morgen blir det støvsuget og vasket og da håper jeg alle tegn etter potetgullet forsvinner, og at hun fort glemmer det hun ikke smaker.

Ikke er potetgull bare godt å salt, det knaser så herlig når man tygger på det.

Film: skjult – grøsser

Tydeligvis liker vi å lage grøssere som handler om grensen til psykose her til lands, problemet er at har du sett den ene har du sett den andre.  Spesielt hvis de bruker samme hoved skuespiller. Nå er det stor forskjell mellom filmen naboer og skjult, først og fremst kvaliteten.

Men om vi ser bort i fra kvaliteten på filmene kjører de veldig likt og klassisk tilnærming problemet og man ser fort hva som virkelig skjer. Men det er stor forskjell mellom filmene siden det er lagt til mer skvette elementer og spøkelser i skjult. Den ville aldri ha holdt seg på historien alene (eller kanskje det hadde hvert bedre om den prøvde å holde seg på historien alene)

Det jeg aldri forsto med filmen, var fiendtligheten som ble vist hovedpersonen, etter bakgrunnshistorien å dømme var han bare et uskyldig offer.

Filmen handler om kai koss som kommer til hjembygda si etter at han flyktet fra sin skinnsyke mor for 19 år siden. Det er ingen ting Kai vil mer enn å brenne moren og huset hennes, men minner kommer og setter komplikasjoner i den planen.

Samme dag som kai klarte å rømme fra moren sin, forsvant en annen liten gutt. Gutten hadde hvert på biltur med familien sin og måtte ut å tisse. Mens han sto med ryggen til kom Kai løpende ut av skogen og inn i veien og rett foran en trailer. Kai klarte å redde seg unna, men da traileren prøvde å unngå gutten kjørte den ned bilen hvor foreldrene til den andre gutten satt.

Historien er at gutten var redd og løp inn i skogen, grunnet tett tåke så han ikke hvor han løp og gikk utenfor ett stup foran en foss. Kai er sikker på at moren hans fikk tak i gutten og isenesatte døden hans, det eneste de fant av han var jo skoene hans.

Mens Kai plages av minnene og vil hjelpe gutten som tok han sin plass, forsvinner det to tenåringer i skogen.

film: new best friend

En av de smarte, men ikke fullt så populære jentene på skolen har tatt overdose og moren til jenta mener at det var mordforsøk. Rektoren på skolen kaller inn byens nye og unge sheriff og ber han diskret løse opp i mysteriet. Hvordan ble den fattige og smarte jenta med i gjengen til de rike, pene og populære? Og hvordan førte dette til at hun endte opp med kokain overdose?

Til å være en dramathriller var det ekstremt lite triller i den, kanskje et spor av krim siden vi følger sheriffen mens han intervjuer folk. Men siden vi får se sider av historien som blir fortalt og det som ikke blir fortalt ødelegger det krim følelsen veldig.

Det er virkelig ikke mye thriller i en haug med jenter som har problemer med fedrene sine og får penger av dem, når de ikke leker som at de følger med på skolen har de sex. Sex med hverandre, sex med gutter og selvfølgelig flørter det vilt med alle rundt.

Med så mye jente kaos må den falle under drama, for den er ikke morsom, ikke spennende nok til å være thriller eller spenning, ikke mystisk nok til å være krim og sikkert ikke noe fakta i den.

En film for halvsmarte kåte ungdommer?.

 

Film: Stevie, drama (thriller)

En ting jeg har lært om sorteringene rundt filmer på tv, de er elendige. Dette er andre drama film jeg har sett som egentlig er en thriller. I motsetning til neste film jeg skal skrive om hvor det sto drama thriller og det fantes ikke et spor av thriller i den.

Jeg tror de synes det er vanskelig å kategorisere filmer som ikke er gode nok skrekk filmer, men selv om det står drama/horror på IMDB tror jeg thriller er en bedre beskrivelse.

Filmen handler om et par som etter mye prøving har gitt opp å få barn naturlig og adopterer en jente på 8 år. Så fort jenta flytter inn i huset møter hun stevie, men ingen andre kan se han. Og mens jenta blir truet og skremt blir moren i huset hjemsøkt på det ekstreme. Faren tror at kona holder på å miste grep om virkeligheten men innser kanskje virkeligheten når kona hans er låst inne i kjelleren mens det brenner rundt henne, alle dører sitter merkelig nok fast.

Jeg likte jenta, men det var vel det eneste jeg likte med filmen. Dårlig skuespillere og dårlig historie oppbygging. Og hva var den klippinga med svarthvitt? Det irriterte så mye. Men jeg så den ferdig så den skal få terningkast 2 av meg.

 

bok: mannen som ville dø lykkelig

Reklame | likenshare

Boka handler om kurt andre Olsen, en vellykket arkitekt og kvinnejeger. Livet hans blir snudd på hodet da han finner ut at han har magekreft og bare 6 måneder igjen å leve.  I stedet for å føle frykt eller fortvilelse bestemmer han seg for å selge alt han har og reise rundt om i verden, hans mål er å dø lykkelig.

Allerede på første tur finner han ut at å reise verden rundt alene kanskje gjør deg mer ensom enn lykkelig, og uten noen venner å prate om blir kanskje målet å få så mange som mulig til å komme til begravelsen hans?

Fra å leve ett helt vanlig og kjedelig liv kaster kurt andre seg igjennom eventyr etter eventyr. Alt fra geniale gjennomtenkte svindler til idiotiske plott på Cuba. Og man må for all del ikke glemme jentene, for jenter er det mange av, men viktigst er skjønnheten fra Grenada.

Det er vel vanlig at man mister litt kontroll på følelser og tar av litt når man skal dø? For hodet fungerer bare ikke som det en gang gjorde. Men vil han dø lykkelig?

 

Boken er fin og lettlest, men jeg slet litt siden jeg er mest vant til lydbøker. Jeg er ikke frisk nok til å starte og lese ordentlige bøker igjen merker jeg. Men siden boka var lettlest og jeg kunne ta tiden til hjelp kom jeg igjennom. Jeg var virkelig dypt inn i boka på starten, men ca. halvveis mistet den meg litt og jeg måtte ta meg sammen for å gidde å lese resten.

Det ble for mye tull for meg, jeg rett og slett syntes at mannen var en idiot og kunne ikke vente på at han skulle dø. Men de fleste personene han møtte på var ikke så mye bedre.

ikke forsto jeg at boka var satt langt tilbake i tid heller, ikke før han skulle reise til vest Tyskland. Jeg måtte bite meg litt i leppa før jeg forsto at historien sikkert var skrevet som om den var p den tiden, jeg hadde rett og slett ikke reagert på manglende mobiltelefoner og Internett. Men det forklarte noen av irritasjonsmomentene tidligere i boka.

Jeg hatet slutten, men kanskje det bare er jeg som hater slutter, Eller så er de så ekstremt vanskelige å lage at veldig mange ikke får det til. For dette er helt klart ikke første gangen jeg har påpekt dårlig slutt på en bok.

Boka var helt midt på treet, ikke noe å slakte, men heller ikke noe å skryte av.

 jeg fikk i oppgave om å lese og anmelde boka igjennom likenshare