film: magic mike

Nå har jeg sittet og tygget på tankene og følelsene filmen har gitt meg, og jo mer jeg vurderer den, jo mindre liker jeg den.  Hvem som er hovedpersonen i filmen er litt vanskelig å si da det bytter i mellom Mike og Kid.

Kid møter opp på jobb hvor det skal legges et tak, han har ingen erfaring og den som leder arbeidet er Mike. Kid bor på søsteren sin sofa og er arbeidsløs, han har strenge krav for hva han aksepterer i en jobb. Å bli tatt for å stjele eller gå med slipps er ikke aktuelt. Kort sagt han er arbeidsledig.

Han blir med søsteren sin ut når hun skal på date og kjeder livet av seg, han forlater dem og ute på gata, på vei inn i en klubb ser han Mike. Etter mye kritikk over klærne hans lar Mike han bli med inn, her lærer han at mike har en kveldsjobb, han er stripper. De er der for å kaste inn kunder til strippeklubben.

Kid fortsetter å følge med og før han vet ordet av det blir han kastet ut på senen, her finner han endelig en jobb han kan leve med.

I mine øyne var starten av filmen en komedie og slutten, drama.  Mange komiske sener på starten gjør ikke opp for mangel av dem senere. De kaster seg inn i et eventyr med stoff og sex og vi får følge dem. Moralen blant folkene er minimal og det mangler en balanse. Mike sier han skal ta vare på Kid og passe på han, men han gir han ghb. Kanskje et innblikk i hvordan strippe verden er, men det falt ikke i smak hos meg.

Sviket i mellom mike og han som leder strippeklubben legger fort en liten undertone av irritasjon og derfra gikk filmen bare nedover spør du meg. Halvnakne menn er ikke nok for å få meg til å se en film.

Når det kommer til det rent tekniske, vel om sjøen ligger oppå folk og ikke i bak runden, har ikke noen gjort jobben sin?

Mange kan komme og si at dette bare ikke var en film for meg, og det kan de ha helt rett i. Jeg liker ikke en film bare fordi andre gjør det.

En film de fleste kvinner vil se og elske, men jeg kunne godt ha gått uten å se den.

 

Harvest moon tales of two towns 3ds – førsteinntrykk

Selvfølgelig burde jeg ha lagt meg rett til å sove I går, men med et nytt spill var ikke valget vanskelig. Jeg krøp inn under dyna og slo på min 3ds og fikk ikke bare erfare det nye harvest moon spillet, men også hvordan 3d funksjonene virket.

Det første som slo meg med spillet var hvor nydelig alt var, dette føltes virkelig som et lite paradis. Jeg slo 3d effekten av og på for å se om det påvirket følelsen, selvfølgelig ble det små forandringer men stedet var det samme lille paradiset. Som jeg har klart å se er det hovedsakelig personer og tekst som blir påvirket av 3d funksjonen. Selve spillet går på øverste skjerm (3d skjermen) og den nederste er brukt til informasjon/meny og minispill.

Jeg har ikke kommet lengre enn til slutten av dag to i spillet, er mange introduksjoner man må igjennom på starten og jeg følte jeg burde få med meg alle. Jeg er en erfaren harvest moon spiller og kan prinsippet, men det er greit å få med seg de små forandringene de gjør fra spill til spil. Man slipper en del tabber og sparer en del tid i lengden på det.

Det var et hardt valg å måtte velge i mellom dyr og planter, jeg lot navnet på byen avgjøre og valgte bluebell og dyrehold. Jeg fikk som innflytningsgave både en ku og en høne som allerede var voksne, dette gjør selvfølgelig starten lettere. Med begge dyrene kom det instruksjoner om hvordan du skulle ta vare på dem, om du gikk glipp av noe er det ingen grunn til panikk, du kan lese instruksjonene om igjen på biblioteket.

De har også innført oppgaver i spillet, en stor oppslagstavle i sentrum av byen hvor de andre personene kan sette opp oppgaver til deg, du får belønninger om du klarer dem, ingenting skjer om du ikke klarer dem. De tre første oppgavene jeg har fått er ekstremt lette og handler mest om å lære deg spillet, håper på litt utfordringer her etter hvert.

Historien til spillet er at det er to byer som ligger på hver sin side av en fjelltopp. Den ene driver med dyrehold og den andre med landbruk. De pleide å være venner og samarbeide, men etter en krangel om hvilken by som lagde best mat ble Tunnelen i mellom byene stengt av et stein ras, de neste hundre årene har byene hvert i stadig krangel. Det blir din oppgave å få byene til å bli venner igjen og etter hvert åpne tunnelen.  Du fikser vennskapet under mat festivalene som er fire ganger i sesongen, den eneste gangen byene møter hverandre.

Spillet virker som en blanding av det beste fra wii spillene og de siste de spillene. Du kan hoppe og fange insekter med hendene (grand bazar) du kan bli venner med mange ville dyr (tree of tranquility, animal parade) minispillene fra harvest moon de og kontrollene som vanlig ds spill.

Siden jeg bare har kommet til dag to er det vanskelig å kommentere hvordan spill funksjonene er, men jeg kan allerede si at minispillet hvor du skal klappe kua di absolutt ikke fungerer med 3d. det at bildet var på begge skjermene, men at du bare styrte på den ene gjorde meg forvirret og grafikken med 3d på var elendig.

Men jeg gleder meg til og utforske det nye området, hvor du får bevege deg ganske fritt. Møte alle de nye personene og se om jeg klarer å få byene til å bli venner igjen.

 

sims 2 i rekkefølge

den ene festpakken er ikke registrert da jeg ikke har den / one season celebration pack not registerd.

Sims 2
livets skole – university
uteliv – nightlife
juletrefest – Christmas party pack
foretningsliv – open for business
familiepakke stæsj –  family fun stuff
glitter og glam stæsj – glamour life stuff
dyreliv –  pets
fest stæsj –  celebration stuff
årstider – Seasons
h&m mote – H&M fashion
bon voyage
tenåringsmote stæsj -teen style stuff
fritid- freetime
kjøkken og bad stæsj – kitchen and bath stuff
ikea interiørpakke stæsj – ikea home stuff
byliv – apartment life
hjem og hage – mansion & garden

sims 3 i rekkefølge

the sims 3
reisefeber ( world adventures)
luksus og design stæsj (high-end loft stuff)
drømmejobben  (ambitions)
fullfart stæsj (fast lane stuff)
helaften ( late night)
luksus i det grønne stæsj (outdoor living stuff)
generasjoner (generations)
byliv stæsj ( town life tuff)
kjærledyr (pets)
soverom og bad stæsj (master suite stuff)
i rampelyset ( showtime)
katy perry søtsaker 
diesel stuff pack
supernatrual

film: the amazing spiderman

Jeg så den forrige spiderman filmen, altså den forrige første. Men selv om filmen var grei gjorde den meg ganske mett på spiderman og det fristet aldri å se resten av filmene. Hadde dette hvert film nummer en hadde valget hvert noe helt annet.

Eventyr og superhelt filmer er morsomt, men når jeg ser på slike filmer forventer jeg meg noe midt på treet. Noe som fenger meg innimellom, teite action sener, sukkersøt ulykkelig kjærlighet og mye hemmeligheter.

Hvordan hadde en superhelt hatt det om han ikke var perfekt, om han måtte lære på veien at man kan gjøre vondt selv om man mener godt. At kreftene kanskje ikke er så uovervinnelige som man først trodde (og uten noen gigantiske drama sener når dette oppdages). Hva om kvinnen er sterk, tøff og resurssterk og ikke trenger pappa eller en helt til å passe på seg. Hva om folk ikke er dumme rundt deg og de forstår hvem du er (selv om de ikke sier noe) og kan ikke en superhelt noen ganger bruke sin virkelige identitet til å hjelpe i en krise?

Mye er litt annerledes i filmen, men ingen ting så mye at man blir sjokkert. Historien er oppdatert litt til å passe inn i vårt samfunn hvor lite er svart og hvitt. Jeg elsket den og ser den gjerne noen ganger til.

film: what to expect when you`re expecting

Hvis dette er filmen alle kvinner vil se i sommer, ja da er det noe alvorlig galt med kino tilbudet her i landet. Men jeg tror en kan bli en snakkis, rett og slett for å finne ut om den er bra nok til å være opplysningsfilm på ungdomsskolen eller ikke.

Filmen klarer ikke å skape interesse, særlig latter, spenning eller noen andre følelser, men den er kanskje den filmen som gir best beskrivelse om at graviditet og fødsler er veldig forskjellig, tragedier som spontan abort skjer og verden er ikke alltid rettferdig.

Men om den dekker nok scenarioer til å bli opplysningsfilm på ungdomsskolen er jo spørsmålet.

fløtepus og kloklipp

Jeg vet ikke hvorfor luna kommer løpende når hun hører at eg klipper klørne til Sirius, kanskje hun liker å se Sirius fanget, eller kanskje hun vet at det kommer noe godt etterpå. Hun har i hvert fall lært seg at hun er neste og holder akkurat en meter avstand mellom meg og henne, slik at jeg ikke klarer å fange henne.

Sirius sitter nå helt rolig når jeg klipper klørne hans, det er som om han har forstått at han slipper fortere løs igjen på den måten, og at kjemping ikke fungerer. Luna derimot vrir seg litt og sier klart fra at dette liker hun ikke.

Men mår begge kattene er tatt, kommer belønningen. Vanligvis gir jeg dem to salamistenger, to forskjellige fordi jeg vet det er en luna ikke liker (vet bare ikke hvilken). Jeg satte meg ned med en grønn og en gul stang og ble overasket over at luna nektet å spise begge to. hun putter den i munnen og så spytter den ut igjen. Så jeg gikk opp og hentet en tredje stang, en blå, men den var ikke god nok den heller.

Tilslutt ga jeg meg og lot Sirius få alle tre, hentet ut litt fløte fra kjøleskapet til luna (noe jeg vet hun liker) og da skal jeg love dere at tunga gikk fort.

Det er fem forskjellige salami stenger, nå vet jeg at det er tre luna ikke liker, så var det å teste ut de siste to?