syke fisker

det er en uke siden jeg så en fisk med byll som var halvparten av dens egen størrelse. helt forferdet prøvde jeg å fange den, men klarte det ikke. jeg hadde lagt merke til at noe ikke var helt som det skulle før, men ikke klart å se direkte hva som var galt. fiskene spiste og svømte normalt rundt, så jeg beroliget meg med at de få fiskene som hadde død hadde død av alderdom eller forlite ph. jeg har litt problemer med å holde ph balansen oppe i akvariet.

men etter å ha sett denne gigantiske utveksten, var det bare å sette seg ned å studere fiskene nøye. 3 tetra fisker var hardt angrepet. den ene med byllen, en som var nesten helt hvit og en som var nesten helt hvit og krympet til 1/3 av normal størrelse.

i tillegg til dette hadde jeg to guppy fisker som lider av innavl og har en knekk på halen sin. jeg hadde besøk de neste dagene og vi studerte fiskene nøye og vurderte hva vi trodde var feil med dem. dyrebutikken var det ikke mye hjelp i da de aldri hadde hørt om slik utvekst før. 

jeg hadde ikke så mye valg, jeg avlivet de tre sykeste fiskene og begynte å holde intenst øye med de som var igjen. spredningen av hvite flekker viste seg å gå fort, ikke prikker men flekker på forskjellig størrelse. som regel på finner, gjeller eller haler. etter enda en runde i fiskeboka mi var saken klar, sopp infeksjon. selvfølgelig er jeg langt fra sikker, men det er det som passer symptomene best (om man ser bort i fra byllen). 

i dag var jeg å kjøpte medisiner til fiskene mine, jeg føler det er litt 50/50 sjanse. enten går det bra og jeg klarer å redde dem, eller så har jeg gjort en alvorlig feil og i morgen er alle døde av forgiftning. håper på det første. men om jeg ikke hadde gjort noe ville alle fiskene dø allikevel tilslutt. både guppy,tetra og chiclider er smittet.

Film: men in black 3 (2d)

 

jeg liker å tygge litt på følelsene en film gir meg, noen filmer viser seg å ha gjort større inntrykk på meg enn jeg først trodde, andre viser seg å ikke være like fasinerende når magien har gått ut av kroppen. så for å virkelig å kunne si hva jeg mener om en film, trenger den å brygge litt i meg.

det er bare en dag siden jeg så mib 3 og jeg sliter med å huske filmen, husker siste sene og handlingen om jeg fokuserer meg, men det er helt klart en film som ikke har gjort noe inntrykk på meg i det hele tatt.

da vi forlot salen var jeg mest av alt sliten, svimmel og skuffet. selv om jeg lo noen ganger i filmen kan jeg ikke huske en eneste sene som var moro, og jeg savnet veldig følelsen av magi fra de forrige filmene. enten var filmen mye dårligere, eller så har jeg vokst fra dem, begge deler er mulig.

glad jeg så den, fordi jeg ønsket å se den, men kommer ikke til å se den igjen eller anbefale den til noen andre.

Spill: the walking dead episode 1

jeg kan nesten ikke tro det, jeg kjøpte det i går og allerede i dag har jeg spilt ut alt som er å spille. selvfølgelig kan jeg spille episoden om og om igjen, men det er ikke like spennende.

trist og mørkt blir det når zombiene kommer, akkurat som i tegneserien handler spillet mer om menneskene enn monstrene. å sloss er å trykke på to knapper eller trykke på musa riktig sted. mest av alt er det et pek og klikk spill hvor du må finne ting for å komme videre i spillet. spillet blir også drevet av de valgene du gjør underveis. du får en meny med opp til 4 valg du må velge i mellom, være ærlig? lyve? støtte? eller svikte. ingen av valgene har hatt noen betydning enda i spillet ( som jeg har merket)

gleder med til episode 2