bok: grave suprise ( Harper Connelly series 2)- Charaline Harris

Harper Connelly har blitt leid inn av en professor på et collage, han har en klasse hvor han prøver å henge ut alle synske som de svindlerne de er.
i området til skolen ligger det en gammel kirkegård, og for ikke lenge siden fant noen gamle papirer som beskrev hvem de døde var og hvordan de døde, den ultimate situasjonen for å avsløre en svindler som sier hun kan vite hvem de døde er og hva de døde av.

klassen synes det er ubehagelig da Harper om og om igjen får rett, det er ikke så skummel situasjon for henne som har en ekte gave. overraskelsen blir stor for alle da hun kommer til den siste graven og ikke finner ett lik, men to. det nyeste liket er av en 11 år gammel jente Harper var leid inn for å finne to år tidligere.

det hjelper ikke at familien til jenta har flyttet hit, for det må jo være en sammenheng med dem her samtidig som liket dukker opp? og enda større blir mysteriet når ett tredje lik blir dumpet i graven noen dager senere. nok en gang befinner Harper og stebroren seg i et drama de ikke kommer unna.

bilde lånt fra amazon.co.uk

I denne boka blir vi introdusert til flere overnaturlige fenomener, både synske personer og spøkelser dukker opp. forholdet i mellom Harper og stebroren blir mer komplisert, for det er ikke å komme unna at de egentlig ikke er bror å søster. de var bare to ungdommer som flyttet sammen fordi foreldrene deres giftet seg…. vi blir mer kjent med andre personer i harper sitt liv, selv om de ikke har noen stor rolle. først i denne boka det begynner å utvikle seg til en serie.

spennende start, men ble litt paff i midten. vet ikke om dette var fordi jeg da hadde hørt på i for mange timer i strekk, eller om det var boka. det dukket mange teorier opp i hodet mitt mens jeg leste og selvfølgelig var en av disse riktig 8 det skulle bare mangle med så mange teorier) fortsatt er bøkene mest basert på krim.

bok: grave sight ( Harper Connelly series 1)- Charaline harris

Haper Connelly er en kvinne i 20 årene som reiser rundt med stebroren sin og finner lik. da hun var en tenåring ble hun truffet av lynet og fikk en merkelig “gave”, hun kan lokalisere døde kropper og de forteller henne hvem de var og viser henne dødsøyeblikket, sett fra deres synspunkt.

hun og stebroren dukker opp i en liten by hvor de har i oppgave å finne en savnet jente. kjæresten hennes ble funnet død for flere måneder siden, antatt selvmord. nå i senere tid mistenker de at han kan ha tatt liv av henne først. Harper møter en bygd som egentlig har liten tro på hennes talent, men når de rike ber om noe…

det tar ikke Harper lang tid å finne jenta, og hun kan fort avkrefte teorien om mord/selvmord. selv om hun prøver å unngå å bli dratt inn i dramaet i bygda, vil ikke dramaet gi slipp på henne. flere døde dukker opp og mysteriet blir mer og mer komplisert.

politiet lar dem ikke dra før saken er avklart, så Harper klarer ikke å la være å blande seg inn.


jeg slet litt med å komme meg igjennom boka, men det kan ha hvert fordi jeg måtte lese den. den fantes ikke på lydbok tilgjengelig i Norge. siden jeg har hvert så dårlig har det hvert vanskelig å bruke ekstra krefter på å lese. ( resten av serien finnes på lydbok) ideen om jenta som ble truffet av lynet og kan finne døde folk er spennende. men uten om hennes evne er boka veldig lite overnaturlig og mest krim. og ikke akkurat agatha christie… siden jeg brukte et år på den lille boka ble jeg egentlig aldri sittende igjen med noe spesielt inntrykk av den. jeg var lettet da den var ferdig fordi jeg da kunne gå over på lydbøkene. men det må jo bety noe at jeg ikke ga opp…

sims 3 marerittet

det siste året har jeg slitt veldig med sims 3 spillet mitt, en ting har hvert bugs som har dukket opp etterhvert i spillet. elementer som har gjort at jeg ikke kan fullføre legacy challangene mine fordi viktige funksjoner i spillet slutter å fungere.

veldig mange av småfeilene som dukker opp når man spiller kan fikses lett med koder.

– om sim figuren låser seg. alltså står fast på et område og klager over at det er ting i veien enda det ikke er det, ikke klarer å stoppe en handling før de besvimer osv.. bruk resetsim (navn på sim) da dukker simmen opp utenfor hoveddøra si og alle handlinger kansellert.

om denne feilen skjer ofte på samme sted vil jeg anbefale å fjerne tingene som står rundt, siden en av dem kan være feilen.

om feilen oppstår ofte med samme sim, men på forskjellige steder er det sim figuren det er noe galt med. vurder om du orker å fortsette å resete den hele tiden.

å flytte familien kan løse problemet, men ikke alltid.

– ting som ikke kan brukes, slettes eller flyttes fordi det står at de er i bruk ( enda de ikke er det) kan man som regel fjerne med koden moveobjects on/off.

dette er feil som dukker opp i spillet hele tiden om man spiller en stund, ikke noe å bry seg om.

større feil jeg kommer over, men som jeg har lært meg å unngå etter erfaringer er ting som ofte kan rettes på ved å flytte familien ut og inn igjen.

– butleren i byliv kan bare forsvinne, han er fortsatt på tomta men du kan ikke se han. dette betyr at det hele tiden er ting som ikke kan benyttes siden han bruker det, ting som ikke kan slettes, penger som forsvinner osv.. noen ganger forsvinner han helt og du merker ikke noe mer til han og tror han har sluttet uten at du fikk det med deg, etterhvert dukker problemene opp + penger forsvinner. siden han er borte kan du ikke sparke han.
andre ganger blir han bare usynlig, men fortsetter å ta vare på familien. det er komisk å se maten lage seg selv og bevege seg igjennom huset, men det blir fort en frustrasjon da man ikke kan bruke de fleste funksjonene, ikke stoppe han i å gjøre ting, ikke se hvor han er og ikke sparke han.

er mulig at det har rettet opp dette i en patch, men jeg har slitet så mye med den buttleren at jeg valgte å aldri ansette en igjen (nå er byliv avinstalert)

– hakking og krasjing i reiseliv, vel den beste måten å unngå dette på er å ikke reise noen steder. hakking i Kina, krashing i frankrike og tregt i Egypt ( og ja maskinen min møter kravene for spillet + mer) som regel pleier jeg å reise allikevel og siden problemene bare oppstår på feriestedene, går spillet tilbake til normalt når de drar hjem igjen.

– hvis du har et ferie hus i reisefeber og en tyv kommer, kan spillet låse seg. da får du ikke dratt hjem og ikke kommet deg videre i spillet. det er tyven som er buggen så den holder seg på tomta hele tiden. om du prøver å ignorere tyven å spille videre går ikke dette, simen vil hele tiden se på/ angripe tyven – vær forsiktig med når du saver spillet ditt.

problemer som gjør videre spill umulig/ uønskelig, leter fortsatt etter løsninger.

– spillet slår seg plutselig av, ingen feilmeldinger eller varsler. om dette skjer gjentatte ganger på samme save fil er det en feil i save filen og du kan bare slette den.

– spillet låser seg – egentlig det samme som over, om det gjør det flere ganger på samme save fil har du klart å save feilen. bare å gi opp.

– babyer som blir født låser seg med en gang foreldrene slipper dem. dette betyr at du må bruke resetsim på babyen hver gang en voksen skal samhandle med den. etter en sim dag blir du gal og gir opp. om du kommer over første barn, dukker feilen opp på neste også… å gå tilbake til før babyen ble født virker ikke, for selv om du kan fikse den ungen vil problemet fortsette å dukke opp igjennom hele spillet.

– penger dukker opp fra ingen steder, hele tiden. dette mistenkte jeg hadde sammenheng med byliv så jeg avinstalerte det. ikke så stort problem om man spiller vanlig, men det ødelegger en legacy challange. ( tenker ikke på belønninger, stipender osv. pengene dukker bare opp uten forklaring)

– og tilslutt mitt største problem i spillet, lagging/hakking. det går et vis punkt inn i spillet, så begynner spillet å fryse. feilen oppdaget jeg først i Kina, men har nå dukket opp generelt i spillet. du mister mye tid da bildet henger seg opp i noen sekunder og så hopper den frem i tid som om spillet fortsatte under. andre ganger fryser alt en liten stund før det starter igjen. dette driver meg til vanvidd og ødelegger spillgleden totalt. feilen dukker opp uavhengig av bakgrunnsprogrammer, installerte ting ( har bare ting fra sims store), ting på tomta, folk på tomta, lengden på spillet. når den først har startet blir det bare verre og verre helt til spillet stopper 5-6 ganger pr sims dag.

selv om maskinen min møter kravene til sims spillene med god margin har jeg byttet ut skjermkort, prøvd å spille uten nett tilgang, reinstallert windows ,avinstallert og installert spillet på nytt, satt ned alle funksjoner i spillet på lavt. ingen ting virker..

siden jeg fortsetter å bruke penger på spillet og kjøpe nye pakker vil jeg jo at det skal virke, og nå jobber jeg hardt med å finne en løsning før 8. mars da den neste pakka kommer.

long live tha nightmare…

samarbeid

jeg trodde det ikke først, det var for utspekulert, til og med for dem, det måtte da være en tilfeldighet, men nå er jeg ikke så sikker lengre.

når jeg sto opp i dag gikk jeg som vanlig på badet, mens jeg sto å gredde håret hørte jeg klare lyder som hintet om at en katt var på kjøkkenbenken. jeg bråsnudde meg og skulle løpe ut på kjøkkenet for å ta den skyldige på fersken, jeg kan nemlig ikke straffe dem etterpå… midt i døråpningen til badet satt sirius og jeg måtte bråstoppe for å ikke snuble i han. han satt bare å så på meg, og innen jeg hadde hoppet over han haddelune rukket å løpe ned fra kjøkkenbenken og spurtet forbi meg inn på stua. der viste jeg hun ville gjemme seg og det da ville hvert for sent å ta henne.

siden kattene mine har en tendens til å sladre på hverandre syntes jeg sirius sin oppførsel var veldig rar. Han hater at luna gjør noe de ikke får lov til, og ofte tar han en alvorsrunde med henne etter at jeg er ferdig med å snakke strengt til henne, han er litt voldigere enn meg da….

men nå satt han helt i ro, sa ikke i fra som han pleier og viste ikke interesse i det luna spurtet forbi han…

etter å ha smilt litt for meg selv grunnet tanken om at de samarbeidet, glemte jeg det hele. ihvertfall til jeg gikk inn på kjøkkenet for å hente meg cola og sirius sto på kjøkkenbenken. jeg klarte nesten å gripe tak i han i det han spurtet forbi meg. men måtte slippe da jeg ikke ønsker å påføre han smerte heller.  inne på stua kvesser han klørne fornøyd med å ha kommet seg unna.

tanken går tilbake på hendelsen i dag tidlig, hva er det på kjøkkenbenken min nå som kattene synes er så uimotståelig. og som er så fristene at sirius synes det er greit at luna går opp? jeg kunne ikke se noen ting, det er sjeldent kjøkkenbenken min er så ryddig som nå. men så slår det meg, bak vasken står det en peppermynte plante, og jeg har lagt merke til at det sakte men sikkert forsvinner blader av planta. så for å holde kattene unna kjøkkenbenken får jeg vel flytte på den…


prøvde ikke å stjele mat jeg….

min, min, bare min

det er ensomt å legge seg alene i senga den første natta etter besøk, heldigvis for meg ble jeg ikke alene så veldig lenge, det tok ikke sirius lang tid å finne ut av at senga hans var ledig igjen.

første gangen jeg våknet lå han så lang han var over senga ved siden av meg, siden jeg lå med ryggen til vet jeg ikke om poten hans var på dyna mi eller bare nesten, men da jeg snudde meg lå den bare en cm unna meg. strekt ut som om han prøvde å ta på meg. ( ganske vanlig at han legger en pote på ryggen)

neste gang jeg våknet lå kan krøllet sammen som en liten ball oppe ved putene

tredje gangen lå han på langs nedover senga

fjerde gangen helt normalt ca. midt i senga

hver gang jeg våknet og tittet på han sendte ham meg et blikk blandet med lykke og stahet, min bare min….

(ps: luna kom ikke på besøk i senga i løpet av natta, lurer på om hun følte sirius sin eie følelse og holdt seg unna)

 

risotto

på fredag kjørte jeg forbi hylla på meny med forskjellige risotto blandinger, reaksjonen var umiddelbar, jeg vil ha risotto. siden vi allerede hadde planlagt pizza fra pizza bue den dagen, kjøpte vi det inn til lørdagen.

siden jeg var så sliten i går kjente jeg heller ingen sult følelse, så det var bra jeg hadde besøk som minnet meg på middag. med litt samarbeid, men mest hans arbeid klarte vi å få en pølse og kjøttdeig risotto. det ble laget nok til en hel uke, minst. så jeg frøs ned en del pakker og la noen i kjøleskapet. så nå har jeg mat en stund…

risotto

1 pk kjøttdeig
1 pk kjøttpølser
mye ris
finhakket løk
tomat pure

krydder:
salt
pepper
basilikum
(chili?)

bok: the power of six – Pittacus Lore ( oppfølgeren til i am number 4)

spoiler – leses på eget ansvar
jeg satt lenge å tenkte på hvordan jeg skulle skrive om denne boka uten å avsløre for mye, og tilslutt ga jeg opp. mye av det jeg har å kommentere omhandler selve historien og dens utvikling.

The power of six er oppfølgeren til storselgeren i am number 4. vi fortsetter å følge john smith (4), sam goode og Maren Elizabeth ( omtalt mest som 6) i det de rømmer fra paradise med FBI etter dem. Ettersom skolen ble total ødelagt og det ble funnet 5 døde lærere tror FBI at det er en terror handling og John Smith blir etterlyst i hele USA.
4 og 6 må flere ganger bruke kreftene sine for å slippe unna politiet, når de er i ro trener de på kamp. Sam viser seg å være en utrolig god kjemper.

det oppstår et kjærlighetsdrama da både John og Sam blir interessert i 6. Jhon strever med dårlig samvittighet både ovenfor kameraten sin og Sara (kjæresten hans), Sam derimot prøver å være sterk og ikke klage over vennenes åpenbare flørting. dette dilemmaet blir ikke løst i denne boka, så her kan det skje mye. 6 liker forresten begge to.

vi får også vite historien til 6 og historien til sam sin far i løpet av boka. på flukt fra politi og mogadorians og på jakt etter hint og de andre, følger vi gjengen igjennom stater og tilbake til Paradise før 4 og 6 deler seg opp. 6 reiser til spania fordi hun tror det er en av dem der som trenger hjelp. John og sam reiser til mogadorian sin hule for å hente 6 og hans arv.

her redder John nummer 9.

samtidig som vi følger den kjente gjengen i USA, følger vi en jente i Spania ( bytter mellom kapitler i mesteparten av boka) Marina er 17 år gammel og bor i et barnehjem/ kloster i en liten by i Spania, hun er nummer 7. hun og hennes cèpan Adelina fikk en hard start på jorden. etter å ha vandret fattig fra land til land og ikke møtt vennlighet valgte Adelina å slutte å tro på Lorien og ble nonne, derfor lever de i klosteret.

Marina er helt alene, hun passer ikke inn sammen med de andre barna og hun hater gudstjenester og plikter. helst vil hun være ute i grotta si, hvor hun maler bilder på veggen og trener opp kreftene sine. hun føler seg sviktet av Adelina som skulle ha hjulpet henne og prøver å prate med henne innimellom. Hun er ekstremt opptatt av Terroristen John Smith i USA, hun er sikker på at han er en av dem og at han er nummer 4 ( hvorfor skulle eller mogatorians jobbe så hardt med å ta han).

på barnehjemmet kommer det en 7 år gammel jente som akkurat har mistet foreldrene sine i en bilulykke, Marina blir trukket mot denne jenta som fort blir hennes beste venn. Ella og Marina blir et team og siden Ella er så flink til å gjemme seg bort spør Marina henne om hjelp til å finne arven sin, som Adelina har gjemt bort ett sted i klosteret.
samtidig som Ella kommer dukker det opp en mann som viser spesiell interesse for Marina, hun mistenker fort at man er en mogador. redd prøver hun å overtale adelina til å hjelpe henne, samtidig som hun vil beskytte Ella.

 

– slaget i spania blir bygd opp lengre enn det i USA, men allikevel foregår de samtidig. dette gjør at det blir mye hopping fra den ene kampen til den andre og jeg som allerede sliter med intensiteten av en, ble virkelig sliten av å prøve å følge med på to. kanskje dette er lettere om du leser boka selv og ikke hører på lydbok. for i lydboka bytter de på mellom to lesere.

– jeg likte å få mer bakgrunnshistorie om de 10 og hvorfor akkurat de var plassert på jorda, ikke så veldig store overraskelser da. savnet litt forklaring på hvordan 10 kom seg til jorda, vi vet hun var i den andre raketten, men den var jo ikke sterk nok til å nå jorda. kanskje vi får forklaring på dette i neste bok.

– jeg likte hvordan Sam og faren hans var direkte knyttet til John

– mange deler av bok 1 var veldig rettet mot gutter, jeg er litt usikker på hvordan det vil gå med bok 2 som er mer 50/50.

– jeg forstår ikke tittelen på boka, den omtaler 4,6,7,9,10. de er 7 voktere igjen. kreftene til nummer 6 var godt omtalt i bok 1, hun er heller ikke hovedperson i boka ( det er 4 og 7). de er tre som reiser rundt i USA ( med hadley 4). og vi har kun fått møte 5 av vokterne.

selv om det er ting jeg ikke liker med boka, elsker jeg konseptet så mye at boka blir en vinner allikevel. jeg håper at de fleste irritasjonsmomentene blir dekket over etter som resten av bøkene kommer.