jipi – waterloo

jeg tror aldri jeg har hvert så glad for å høre abba sin waterloo som nå… nå harjeg brukt timer på å få lyden tilbake på maskinen min.

da var det å fikse sims 3 og iphonen

sims t tror jeg krever ny hardisk, iphonen må byttes ut ( den er over ett år da)

lei av datan min….

jeg har enda ikke fått sims 3 til å gå som det skal, og det er lite jeg kan forandre på lengere…

da vi satte inn nytt skjermkort og ny strømforsyning forsvant det trådløse nettverkskortet mitt, jeg løste problemet med en kabel igjennom leiligheten.

nå er lyden borte ( og ja jeg har sjekket om den står på mute)

jeg kan ikke kobble lyd mangelen til noe fysisk jeg har gjort med maskinen, den virket og plutselig virket ikke lengere…

jeg har prøvd:
 – å bytte ut høretelefoner, virket ikke
– koble fra hovedhøytalerne, virket ikke
– restartet maskinen ( og instalert oppdateringer) virket ikke
– søk etter oppdatering på drivere, masinen min er up to date.
– prøvd høytalere uten øretelefoner, virket ikke
 

hva nå?

 

og bare for å gjøre vondt værre holder telefonen min på å gå også….

hvorfor eksisterer skuddår?

er du en av de få som våknet opp i dag og trodde det var 1.mars? jeg regner med at du i så fall har blitt rettet på allerede, dette er nemlig den dagen som bare oppstår hvert 4. år. 29 februar.

dagbladet har forklaringen på hvorfor det er skudd år, men spør du meg så har alle barneskole elever det også. for jeg regner med at det er noe de har tatt opp på skolen de siste dagene. hvorfor har februar en dag ekstra hvert 4. år…

svaret kan gis ganske enkelt, vi har skuddår fordi vår tidsregning egentlig ikke treffer helt med Jordas reise rundt sola. så om vi ikke setter på en ekstra dag innimellom ender det opp med av månene forskyver seg. og selv om det er en liten forskyvning vil den ha store påvirkninger i lengden. prøv å forestille deg at sommeren starter i Mars, eller å feire julaften på stranda? ( vel dette kan man jo i Australia da).

så vi legger inn en ekstra dag for å holde balanse mellom jordens bane rundt sola og vår kalender i orden.

det blir litt som ekstra sekundet som blir lagt inn i løpet av sommeren, det påvirker ikke folk like mye som en ekstra dag, men det er fordi tidsregningen vår ikke er helt perfekt. 

morsom overskrift

selv om det sikkert ikke er en morsom opplevelse synes jeg overskriften i dagbladet var kjempe morsom. 

En person påkjørt av trikken i Oslo – rettet til en person løp på stillestående trikk…

nå er det ikke slik at tanken på at en person blir kjørt på av trikken er så urimelig, så jeg forstår hvorfor dagbladet kanskje kan ha hatt denne overskriften først. for det er vel det du tenker når du ser ambulansen plukke opp noen som ligger på gata ved en trikk, du tenker i hvert fall ikke at personen ikke så trikken og løp på den…

det opplyses at det ikke er alvorlige skader, så da kan man få lov til å humre litt stille for seg selv…

Starbucks Mania

Aftenposten har tatt seg en tur innom Starbucks på Gardermoen, og det vi får vite av artikkelen deres er at folk er rare.

Jeg forstår at reisende synes det er morsomt å stikke hodet innom når de først er der, men at en kaffe butikk alene skal dra til seg så mange turister er rart. Historien om guttene som gjerne reiser fra Tromsø til Oslo en gang i uken bare for kaffen, eller alle ungdommene som kommer opp med toget fra Oslo.

konklusjonen om at kaffen kanskje er litt dyr ser ut til å forsvinne når folk tydeligvis er villig til å bruke tusenvis av kroner for en kopp eller to… jeg håper de historiene er overdrevet.

men om man går ned en skala i pengebruking ser jeg ikke helt poenget med å bruke 100-200 kroner for å ta toget opp for å få seg en kopp kaffe, hva er så spesielt med denne kaffen? 

det kommer nok aldri jeg til å finne ut fordi jeg ikke drikker kaffe.

morgenstund er kosestund

det er en merkelig følelse av varme som dukker opp i deg når du våkner om morningen og katten din har klart å tvinne seg inn på deg. som om han var limt fast i meg lå han inntil meg, og med hodet oppi hånda mi. da jeg våknet og begynnte å bevege forsiktig på meg var det ingen reaksjon fra han. jeg lå vel våken i 15 minutter å bare så på han før han åpnet øynene. han la seg litt bedre til rette inntil meg å lå å smilte til meg.

det var foresten luna som vekket meg, hun kom med et jeg savner oppmerksomhet skrik fra gangen.

mens jeg lå der i senga vedsiden av Sirius, begynnte jeg å klappe og stryke på han med den ledige hånda mi. det var ingen tvil om at han var i himmelen. han lå å malte i ca 15 minutter til før luna dro han ut av kosen. hun hadde forstått at jeg var våken ( muligens på sirius sin intese maling) og beveget seg forsiktig inn på soverommet. Sirius kunne ikke la muligheten gå fra seg og fortet seg ned for å fange henne, men hun var raskere enn han og gjemte seg inne på badet.

sirius var egentlig ikke i agresvt humør så han bare gikk til kjøkkenet for å spise litt, jeg gikk inn på badet og koste med Luna, noe hun satte veldig pris på.

Luna pleier å få lov til å komme inn på soverommet, men kattene har en langstrekkelig og rolig maktkamp i mellom seg akkurat nå, jeg blander meg ikke inn i den.

utslitt

jeg er fulstendig utslitt i dag.

det var veldig overaskende at jeg overlevde gårsdagen, og ikke fullt så overaskende da smertene slo inn i løpet av natta. jeg må somregel betale for “morroa” dagen etterpå.

hodepinen som dukket opp i løpet av natta var langt over intens, men jeg klarte til slutt å samle meg nok sammen til å stå opp å ta en paracet, ca 30 minutter senere kunne jeg konstantere at jeg hadde vondt i frondten av hodet, det dunket og jeg ble kvalm av smertene ( før dette kunne jeg ikke føle smertene fordi de var for intense, jeg viste de var i hodet og at det var ille, men bare å røre på hodet fikk det til å gå svarte flekker forran øynene mine)

da paracetten hadde slått inn fikk jeg sove igjen,men hodepine forble der…

ca 11.00 i dag innså jeg at jeg var for dårlig til å reise ned på SMI igjen, så jeg ringte og avbestilte avtalen jeg hadde i dag. da jeg sto opp var det som om kroppen veide 10 tonn ekstra og jeg forsto straks at dette var en typisk hold deg i ro ( helst i senga) dag. 

men etter litt mat, en dusj, litt mer matt og litt klikking på facebook har jeg bestemt meg for å gå en rask tur på butikken, rett og slett fordi jeg trenger mat.

men det skal gå greit, jeg skal være forsiktig…

bytur

i går var jeg rastløs, så jeg kastet meg i en taxi og reiste ned til sentrum. det var bare en eneste ting jeg skulle ha, det glemte jeg å kjøpe.

jeg stoppet som vanlig på oslo s og gikk ned på outland, det er lenge siden jeg har hvert der og jeg ble overasket over størelsen. jeg så på en del bøker og hoppet av glede da jeg så den siste boka i eragon serien hadde kommet. tok bilder av en del andre bøker jeg vurderer å lese når jeg kommer i bedre form.

på outland kjøpte jeg vip bilett til desucon og ett zits album.

jeg trengte akutt en ny bukse da min forrie jeans akkurat gikk i stykker, så jeg tenkte jeg skulle ta en titt på pm. på veien dit var jeg innom 7/11 og kjøpte 4 poser med saltebomber. eneste stedet jeg klarer å finne det for tiden, så jeg hamstret litt.

møtte en kammerat av meg på utsiden av pm og han ble med meg inn, tror ikke det tok så veldig lang tid før vi gikk ut med nye klær i en pose, etter en rask tur innom jobben til mamma for å vise frem klærene dro vi på peppes. han hadde alerede spist så han tok en brus og holdt meg med selskap mens jeg slukte cesar salaten min.

helt til slutt fulgte han meg til SMI og her var jeg en del timer, da jeg endelig reiste hjem var jeg så utslitt at jeg bare snubblet meg til sengs. mamma var så snill at hun gikk over på rema 1000 for meg og kjøpte cola light så jeg hadde det da jeg våknet i dag.