gråte

så tok utmattelsen nok en gang overhånd og jeg ønsker bare å krype sammen i en ball og gråte. selv om jeg ikke klarer å kontrolere tårene kan jeg ta kontroll over sitvasjonen og gå å legge meg, for det er bare det det handler om, for lite søvn.

 

facebook sin bakside

jeg satt å kjedet meg i dag da jeg gikk igjennom venners venner på facebook og la til folk jeg kjente eller har kjent en gang. spesielt tidligere klassekamerater kan ha kommet under radaren før. 

så jeg finner en del jeg har gått i klasse med eller på trinn med og legger dem til som venner. egentlig regner jeg ikke med å få svar fra de fleste, men noen bekrefter.

hvorfor regner jeg ikke med å få svar? for hvem vil vel huske den personen de mobbet ut av skolen? den de banket opp i friminuttene? er det ikke da bedre å leke som ingenting og bare fortsette å ignorere vedkommede? for selv om den personen er villig til å legge ting bak seg og gå videre som om ting ikke skjedde, er du for flau til å kunne tenke på denne personen en eneste gang til i livet ditt.

dette viser jo hvor mye bedre persjon du har blitt……

ikke bedre

etter min lille tur på 1000 i går har jeg bestemt meg for at jeg ikke er klar til å gå ut enda, så i dag blir de store utfordringene posten og søppla. posten gikk greit nok da det bare er ned en trapp og jeg har noe å holde meg til hele veien, søppla er litt værre.

dagen har hvert fyllt med magekramper og spenninger i musklene, jeg hadde en time hvor jeg lå i senga og var delevis paralysert på halve meg. ( nummenhet og prikking som gjorde kroppen vanskelig å føle/kontrolere) hele venstre side. det sitter litt i enda men jeg er i hvertfall oppe.

blir dårlig med søvn når kroppen holder på slik, men jeg har en snill og tolmodig katt som passer på meg og holder meg med selskap.

stylus for ipad

når jeg sitter og spiller er jeg veldig glad i å skrive ned notater, noen av dem legger jeg ut her mens andre er bare for hjelp i spillet. man kan trygt si at skrivebordet mitt til tider er dekket av små papirlapper.

siden jeg prøver å være miljøbevist på de tingene jeg kan, og har tatt det så langt som å slutte å pakke inn gavene til folk for å stape på papir, tenkte jeg at jeg måtte finne en løsning på det ekstreme bruket forran datan. svaret var selvfølgelig ipaden, men ulempen er at det blir veldig stygt og stort om jeg skriver med fingrene, så jeg må få meg en stylus.

jeg valgte wacom bamboo stylus til 299 + frakt på humac

Wacom Bamboo Stylus er designet for din iPad

Pennen er laget fra høykvalitets metall, stylet for å matche deg og din iPad.

Bamboo Stylus er simpel og elegant, og fungerer som et verktøy til flere programmer for iPad laget for å uttrykke seg selv og personalisere arbeidet.

Stylusen gir en mer nøyaktig og presis måte for å ta notater i møter og i klasserom eller til å tegne grove ideer på farten.

Tuppen på stylusen er 25% tynnere (6mm mot 8mm) i diameter enn de fleste løsningene som er på markedet i dag. Ved å kombinere ergonomisk comfort og en fast følelse gir Bamboo Stylus en bedre måte å arbeide med din tablet.

Ideell for håndskrevne notater, gi et personlig preg når man lager dokumenter, tegninger, sketsjer og mye mer. Brukere kan nå være enda mer kreative.

gjenferd stanset hussalg

dagbladet forteller om en eiendomstvist på Vinstra. en kjøper ønsker å heve kjøpet av en enebolig fordi det er rykter om spøkelse der.

partene har ikke klart å bli enige, så nå skal saken opp for retten. kan man heve ett kjøp fordi eier ikke opplyste om eventuelle spøkelser?

nå må jeg innrømme at jeg har hørt om langt værre hjemsøkte boliger enn denne her. når noen kansje har sett en dame og noen små ting faller ned fra veggen innimellom er jeg troende til å skylde på tyngdekraften ( et veldig skummelt fenomen som får ting til å falle) og god fantasi. 
om dette ikke skulle være tillfelle tror jeg uansett ikke faren er så veldig stor i huset, da man ikke opplever mer mystiske ting der enn i andre hus.

leiligheten min er mye værre, her bytter tv`n kanaler på egenhånd og slår seg av og på. all annen elektronik har også merkelig oppførsel så fort den kommer inn døra. selvfølgelig faller det ting hele tiden og ting flytter på seg, men her får tvilen støtte av katter. jeg kan jo ikke vite om det er dem hver gang, men jeg antar det… tv fenomenet har jeg lagt bort på noen andre i blokka med sterk fjernkontroll på samme frekvens.

hva jeg føler og tror om spøkelser er jeg ikke hundre prosent sikker på, men jeg er ganske sikker på at jeg ikke tror de er her for å skremme eller ødelegge for oss, om de er her i det hele tatt da. 

ikke røykeforbud alikevel

det tok ikke mogan lang tid å finne ut at om de innførte røykeforbud på strendene ville de ta knekken på turismen, så vedtaket om røykeforbud på alle offentlige strender ble trukket tilbake.

ett annet forslag om forbud mot bading om natta har også blitt trukket, virker som om folk liker å kunne velge selv om de vil ta sjansen eller ikke.

men når det kommer til å bade på strender med røde flag, ikke gjør det.
en ting er at du ikke er redd for livet ditt blandt stømmene eller bølgene som har med seg gigantiske steiner inn mot land, men du utsetter de stakar livvaktene for fare når de må ut å redde deg. 

å gamble med sitt eget liv er en ting, med andres er noe helt annet.

matbutikk avviser kunder med bag eller pose

aftenposten forteller om døgnåpne kiwi på grønnland som har sett seg nøtt til å forby kunder med poser og bager adgang til butikken grunnet så mye tyveri. de på kiwi forklarer at de ikke kan se på folk hvem som stjeler + at samme hvor mye de putter inn i overvåking og alarmer hjelper det lite når det kommer kranglete og fulle kunder. om de først tar noen stikker de gjerne unna lenge før politiet rekker å dukke opp.

det å ikke kunne ta med seg poser eller bager inn i butikker er ikke akkurat et nytt fenonem, slik har det hvert på vinmonopolet lenge nå. men jeg føler at om du forbyr disse normale tingene i butikken din burde du ha ett alternativ for de som har med seg dette.

skapene på vinmonopolet er ett godt eksempel på dette, for en tier ( som du får tilbake) kan du låse inn bagen din før du går inn i butikken. slik behøver ikke kunder å bli avvist og butikkene kan sette opp slike regler uten at folk blir rasende.

på tide å bedømme spill igjen – gullstikka

nå må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har spilt så mange av dem, og at mine stemmer både baserer seg på hvajeg har lest, hørt andre si og sitter igjen med som inntrykk.

action: dead space 2 ( enesta av de nominerte jeg har hatt lyst til å spille)
sportspill: Fifa 12 ( med tanke på fetteren min)
racingspill: mariokart 7 
strategi: sims medieval ( dette er sikkert ikke det beste, men kjærlighet gjør blind)
barnespill: lego harry potter 5-7 
nedlastbarespill: minecraft ( nok en gang det jeg ville ha prøvd)
plattformspill: portal 2
åretsspill: the legend of zelda –  skyward sword
pcspill: the elder scrolls v – skyrim
konsoll:  the legend of zelda – skyward sword
håndholdte: pokemon black/white 
rpg/ eventyrspill: pokemon white/black (hardt valg i mellom dem og zelda)

på åpen klasse og norske spill haddejeg ingen formening, så da holder jeg munnen lukket og lar de som har noe å si avgjøre det. 

 

røykeforbud på stranda

da viser det seg å være sant igjen, late og grisete folk ødelegger for utrolig mange andre.

det er på ferieøya grand canaria en komune har vedtatt å forby røyking på de offentlige strendene. grunnen til dette er at de er lei av å gå å rydde opp sneiper i sanda. det ser ikke ut til at oppsatte askebegere har hjulpet mye.

Mogan har derfor innført røykeforbud på alle strendene i området, dette inkluderer populære reisemål som Puerto de Mogán, Diablito, Taurito, Tauro, Cura, Balito, Verga, Amadores, Puerto Rico, Patalavaca og Arguineguin.

ikke bare strendene blir påvirket av det nye forbudet, alle offentlige steder langs kysten er rammet. også toaletter og bad.

om du skulle ta en røyk risikerer du bøter på opp til 450 euro.


ikke så sterk som man tror

det er merkelig hvordan man kan våkne en morgen og planlegge dagen forran seg, man kjenner etter hvor mye krefter men har og tar avgjørelser om hva som må gjøres og hva som kan vente. du tror du tar hennsyn til de plagene du har og står opp for å fullføre dagen.

de første timene går det fint, du sitter å klikker på datamaskinen din, spiser frokost, gjør litt forsiktig husarbeid. ok, husarbeidet var tyngere enn det du trodde det ville være, men du var jo forbredt, det er derfor du skal gjøre så lite i dag. mens du klikker på datamaskinen følger du med på klokka, dagens store prosjekt er å gå i butikken, orginalt hadde du tenkt senteret, men dette forsto du når du våknet at ble for mye.

endelig er klokken så mye at det værste av rushhandlinga er over, du kan kle på deg og tusle over skolegården til matbutikken. høy musikk og frisk luft hjelper deg avgårde. inne i butikken prøver du å være rask og huske det du trenger, men allerede halveis i handlingen slår en svimmelbølge så hardt at det er et under du ikke går rett i bakken ( eller kasnje det er mer stokken du har med til å støtte deg som hindrer det, ikke et under)

så står man der, ute bland folk og ikke helt sikker på hva man skal gjøre. hva kroppen vil er klart. kaste opp, besvime, si en del stygge ord veldig høyt og gråte. men ingen av disse tingene er noe som passer seg å gjøre i en matbutikk ( eller de fleste steder) så du skjelvende holder deg sammen til du er ferdig med å betale varene.

heldigvis har man en snill mor som svarer telefonen når du ringer og er på vei ut av butikken. og ved å holde deg i samtale klarer du merkelig nok å komme deg helt hjem igjen. uten å ha skapt skandaler eller oppstyr, men tror ikke jeg skal ut igjen med det første.