filmer på itunes

endelig kan man kjøpe og leie filmer på itunes, jeg var inne å sjekket prisene nå og så det var veldig forskjellig mellom filmene.

leieprisene virker å være i mellom 29-49 kr, etter som hvilken film det er og om du skal ha hd kvalitet eller ikke.
vanligste er 29 for vanlig og 39 for hd.

enkelte filmer er bare til utleie mens andre er bare til salg…

 etter du har leid en film har du 30 dager på deg å se den, den blir slettet 24t etter at du startet å se den første gangen.

posten – raskere enn lyset

pakken leveres nemlig flere dager før den blir poststemplet….

for noen dager siden fikk jeg en pakke i posten, ett korselig kort, litt sjokolade og spill ting. da jeg i dag pratet med personen på telefonen pratet vi om leveringstiden til posten. han mente nemlig at det hadde gått lang tid. desverre husket han ikke nøyaktig når han hadde postet det, så jeg tenkte jeg skulle hjelpe han ved å sjekke når pakken var postet.

i følge stempelet ble pakken postet 31.09.11 , fire dager etter jeg fikk pakken…..

det må man vel kalle lyn service?

sims 3 heart legacy 29.09.11

det var en hard dag for heart familien da Amanda fallt om på vei til dusjen og døde, hele familien var i sjokk lenge og gjorde ting de vanligvis ikke ville ha gjort. Shark prøvde seg på alle i nabolaget, sunniva begynnte å krangle med alle brødrene sine og oppi allt dette klarte sverre å finne ut av hva han ønsket av livet… ingenting.

ting har endelig roet seg ned og familien har kommet delevis i orden igjen…

poeng:7

gen: 2
lw: 2
lh: 1
paint: 2 

 

litt sint og frustrert

i dag er jeg desverre nok en gang sint og frustrert…

jeg har hatt nok en runde medintense anfall og ligget hjelpesløs i senga og kunne tenke i timesvis på hvor sint jeg er på helsevesenet.
jeg nesten klikket da jeg var inne på hjemmesiden til ullevåll og så på lista over ting de behandler, akuttfunksjonssvikt var en av tingene. og jeg kan love at ingen noen gang har virkelig prøvd å hjelpe meg.

det er ikke akutt lengere siden det har vart i 1 1/2 år, men hvor hvar helsevesenet når jeg ikke kom ut av anfallet mitt på en uke? en mnd? hvor var hjelpen når jeg ligger å gråter i senga fordi jeg egentlig ikke klarer å gå til toalettet. heldigvis har jeg blitt flink til å krype og dra meg langs gulvet….

hvor er helsevesenet når jeg har så sterke smerter at det eneste som ser ut til å virke er å forestille seg at noen kutter ut ryggraden din.

hvor var helsevesenet da jeg sa noe var galt, men fortsatt kunne lage mat, vaske leilighet, gå turer og ha venner. og hvor var de den uka dette forsvant fra meg. hvorfor må jeg nå slite med en kropp som ikke bare er kronisk plaget av annfall, men som også blir overvektig og muskelmassen forsvinner, for det finnes ingen som vil hjelpe meg opp av senga.

og for all del ikke tro at jeg ønsker meg ting på sølvfat, jeg står opp hver dag å prøver å gå, minst til butikken. så fort jeg får litt krefter prøver jeg å trene eller rydde opp rundt meg. jeg hater rotet. jeg sitter oppe i stolen i stedet for å ligge i senga, allt dette gjør jeg fordi jeg kjemper. og belønningen jeg får er ekstremt med smerter og mer anfall.

jeg føler meg så alene…. jeg har mye familie og noen venner som prøver å stille opp, men sanheten er at det er ikke noe de kan gjøre. uten om å stå vedsiden av å bli redd. fordi ingen forstår hva som skjer, og helsevesenet er opptat av å sende meg fra ett sted til et annet uten å komme noen vei.

fritt for å slippe denne passienten, hun er vanskelig å diagnosere. 

sansynlighetsregning

sansynlighetsregning er utregninga av hvor stor sjanse ting er, hvos tor sjanse har du å vinne i lotto, hvor stor sjanse er det for at du slår terningkast 6 osv…

i mine øyne har sansynlighetsregning alltid hvert et bevis på mennesket sitt paniske behov over å ha kontroll over allt.

mitt syn på sansynlighetsregning har ikke forandret seg siden jeg møtte på det på skolen. min tanke da var at dette var noe tull og det er det enda. for verden bryr seg ikke om sansynligheter.

lynet slår ned der det slår ned og hver uke vinner noen i lotto. hvis jeg deltar har jeg like stor sjanse som denne personen å vinne, og faller det en sattelitt ned i hode på deg kan nasa bite sansynlighetene sine ett hvis sted, for det hjelper lit den som er truffet at sansynligheten var liten…

jeg forstår at mange ønsker å bruke sansynlighetsregning for å ta bedre valg og invisteringer, men innimellom bir bare sansynlighetsregningen ett virrvar av nummer som ikke gir noen mening.

eksempler:

-sykdommer er et godt eksempel, siden sansynligheten for at dette kan feile deg er liten gidder ikke legene å bry seg.

– jeg og en x pratet litt om å få oss barn, men kom frem til at med sansynlighetsregningen ville det være 110% sjanse for at det feilte barnet noe alvorlig ( og dette bare av arvelige sykdommer)

– og man sier til folk med flyskrekk at det er høyere sansynlighet at man dør i en bilulykke

–  sansynligheten for å få hjelp når du trenger det er sikkert ganske høy, men i virkeligheten er det da ingen tar telefonene.

sansynlighetsregning er tull, det skaper falsk trygghet og gjør oss naive.

bye bye firefox

da var det slutt med firefox for meg, håper på at chrome er bedre.

i dag hadde jeg nok en oppdatering på ff, og stille tenkte jeg for meg selv at kansje denne gangen slutter driveren til skjermkortet mitt med å krasje. 
desverre gikk det ikke slik, jeg rakk å åpne blogg.no og aftenposten, skrive ferdig et innlegg ( med to gjennoprettelser av skjermkortet mens jeg skrev) og til slutt krasjet bare hele firefox.

jeg har gitt firefox ganske mange sjanser nå, og selv om det bare er gjetting på at det er ff som tar skjermdriveren min var det ikke noe tvil at den krasjet og hang opp maskinen min (var bare å gå inn å slå av prossesstreet da, men lei av å måtte gjøre dette flere ganger om dagen)

så med ny oppdatering har jeg bare en ting å si

byebye firefox ,nice to have known you