dead island

ok, jeg kan se moroa med å løpe rundt å drepe zombier. for å være helt ærlig likte jeg det ganske godt, men det kom ikke som noen stor overraskelse.

jeg er ikke verdens raskeste til å sette meg inn i nye spill eller nye kontroller, så starten var litt hakkete, greit med en zombie fri start.
jeg satt nesten en time å koste meg med spillet, drepte zombier, utforsket tomme bygninger og lette frem våpen, for å være helt ærlig kunne jeg nok ha sittet slik resten av dagen. ulempen var denne sosiale greia.

det kan være morsomt å spille online med folk, men jeg liker å kunne velge det selv. jeg hadde lenge fått beskjeder om folk som var i nærheten og ignorert dem da plutselig en kvinne dukket opp i spillet mitt og tok liv av zombiene for meg.
vel en dame kan jeg takle og jeg ignorerte henne for det meste, vel uten om da hun sto i bassenget omringet av zombier. da tenkte jeg at jeg fikk hjelpe til litt.

plutselig får jeg beskjed om at folk venter på meg og at jeg skal trykke b for å komme til dem. det var ikke en som hadde kommet inn på spillet mitt, det var mange. og samtidig som jeg prøvde å bli kjent med spillet raste de historien videre. om jeg døde våknet jeg hele tiden opp på nye steder og jeg hadde absolutt ikke kontroll over hvor mange, eller hvem som var med. noen ganger hørte jeg andre spillere, spesielt en svensk jente med hakkende signaler. noen ganger forsto jeg ikke hva som ble sagt eller hørte det ikke tydelig.

hvis ikke jeg finner en måte å slå av online delen på, og en måte å slå av skravlingen på tror jeg ikke det blir mye spilling. når jeg har lært meg det basiske kan jeg vurdere å kaste meg på online igjen, men må innrømme at det kanskje ikke er noe for meg. jeg liker nemlig å kunne velge.

chili suppe

da har jeg lagd chilisuppe for mange dager fremover…. ( har fryst mesteparten da)


Grunnoppskrift til ca to personer.

1 løk
ett fed hvitløk
Surres i olje i noen minutter.

(linser)
Stangselleri
Gulrot
½ paprika
1 potet
kokes

5 friske tomater tilsettes når grønnsakene er kokt. Har du valgt bønner i stedet for linser tilsettes de nå.

Krydder: kvart buljong
                Timian
                1 ts soyasaus
                pepper
                1 ts knust chili
                2 ts tomatpurre

bruker du linser koker du dette sammen med grønsakene, enkelte bønner må legges i vann dagen før.
Bruk en stavmikser og miks alt sammen. For sterkere suppe tilsett mer knust chili.

bok: The Becoming – Anna Strong Series, Jeanne C. Stein

nok en bok om vampyrer, denne bokserien er rettet for litt mer voksne lesere enn mange andre.

Anna stong er en dusør jeger, sammen med partneren sin david ( tidligere fotballstjerne) er de på jakt etter en kjeltring som ikke har møtt opp i retten. han er mistenkt for svindel og forlot familien sin i det han rømte. Anna og david tror dette skal bli en enkel sak, men blir overasket av en kjempe sterk og rask rømling.

Anna tar mest skade under angrepet, hun blir voldtatt og har nesten mistet alt blodet. det er utrolig at hun overlever.

når hun våkner på sykehuset sliter hun med minnene sine og følelsene sine, mens david vil passe på henne insisterer Anna og legen på at hun skal dra hjem.
hjemme møter hun legen på nytt, han forklarer Anna at han er en nightwatcher og at hun er blitt en vampyr. men vampyrer er ikke helt som legenden sier, de har utviklet seg og tåler nå sol og dagslys. men man må selv holde kroppen i form som ett vanlig menneske. legen forklarer henne ting hun kan vente seg av forandringer de nærmeste dagene.

boka handler om hennes første tid som vampyr, hvordan hun lærer om vampyr jegere, jakter på bestevennen sin David som har blitt kidnappet, hvilke forandringer hun gjennomgår, og selvfølgelig hvem det er som absolutt prøver å ødelegge det gamle livet hennes. heldigvis har hun legen som er hennes guide igjennom det hele og selvfølgelig den mystiske vampyren som passer på henne,men ikke viser seg.

følelsene mine for boka gikk litt opp og ned, først la jeg den bort etter sex intriger jeg er så lei av, men tok den opp igjen senere og da likte jeg den mye bedre. skal nok kjøpe bok 2 også.

bok: Charlie and the chocolate factory – Roald Dahl

jeg har selvfølgelig sett filmen, men jeg leste ikke boka som barn. jeg husket svakt kommentarer om ting som ikke var helt likt med filmen og boka ( noe som er vanlig) så jeg bestemte meg for å høre på boka også.

jeg hørte på den som lydbok.
lengde: 3 t 35 min
lest inn år: 2001
lest inn av: david thorpe

jeg ble ganske tidlig litt usikker på om boka var en omskrivning etter filmen, eller om filmen kunne ha hvert så lik. på starten slet jeg med å finne forskjeller, hvis dette var originalen har de hvert flinke til å lage film lik boka.
selv om det var lite spenning i boks siden jeg hadde sett filmen var den herlig å høre på. jeg følte virkelig at jeg var med på turen rundt om i fabrikken. og jeg kan forstå at dette er et spennende og fantastisk eventyr for barn.
litt askepott setting, med den fattige gutten som vinner billetten som vil gi han og familien sjokolade for resten av livet. for ikke å snakke om alle de andre opplevelsene han får.

anbefales på det sterkeste