film: The Hamiltons

filmen handler om fire ungdommer som må klare seg selv etter at foreldrene dør. vi følger yngstemann Francis som ikke føler at han passer inn i den verden han lever i. ikke vil han drepe som resten av familien sin, men han er avhengig av at de dreper for at han skal overleve.
filmen som var betegnet som en grøsser minnet meg mer om en vampyrdrama om en tenåring som lider igjennom utviklingen han gjennomgår. han vil ikke være ond, men instinktet forteller han å drepe.

den er nok betegnet som grøsser siden det er mye drap og syke personligheter i filmen,men du får egentlig aldri følelsen av et grøss. men den er interessant og du venter spent på hvordan det går med han.

Så på Imbd at det kommer en oppfølger,The thompsons. ja jeg skal se denne også når den kommer.

snikende tiger, skult bamse

om det er en ting i leiligheten min sirius vil ha, men ikke får, så er det kosebamsen min. den har allerede mistet hodet en gang og jeg er litt redd for den, så jeg gjemmer den under dyna mi.

for noen dager siden lå jeg i senga å spilte harvest moon som jeg pleier, sirius kom opp i senga for kos. men plutselig stoppet han på andre siden av senga og la seg ned der. jeg tenkte ikke så veldig mye på det, men la merke til forandringen. mens jeg lå å spilte snek sirius seg nærmere og nærmere meg, han lå liksom å sov og bare strakk seg millimeter for millimeter nærmere.
tilslutt lå han som han pleier ved siden av hodeputen min, jeg tenkte fortsatt ikke så mye over oppførelsen hans, uten om at han var komisk.

da jeg var ferdig med å spille og skulle legge vekk dsi snudde jeg meg mot sirius og så at han hadde lagt seg rundt kosebamsen min, som jeg hadde latt ligge på puta ved siden av meg. lykkelig lå han der å passet på den. jeg fikk lagt ved dsi, slått av lyset og lirket bamsen ut av potene hans. han hadde jo egentlig ikke gjort noe galt, det er å leke med den ha ikke får lov til.

1. premie til et slu katt

valgets kvaler

det er ikke lett å være en liten pus med et stort og viktig valg foran seg…

i natt kom sirius løpende opp i senga for å klatre videre opp i vinduskarmen (senga mi står inntil vinduet). da han hoppet opp i senga så han til sin store overraskelse at jeg faktisk var våken, han bråstoppet og så ut som et gigantisk spørsmålstegn.
skulle han gå å legge seg i vinduskarmen og nyte synet av alle fuglene på morgenkvisten, eller skulle han satse på armkroken til mamma.
jeg sa til han at han burde nyte roen ute mens han kunne, men da bestemte han seg for å legge seg hos meg.
selvfølgelig ble det mye kos og han ligger der enda.
men så søt han var da han byttet på å se på meg og vinduet og prøvde å velge….

 

katter i bur

jeg har alltid sagt at jeg er i mot katter i bur, vel jeg kan se behovet for reisebur, men alikevel da skal oppholdet være så kort som overhode mulig.
da jeg var på katteutstillingen på senteret i forrige uke bekreftet det følelsen min, jeg ble rett og slett litt kvalm av å se på dem der i buret. der var det den ene som var nysgjerrig og ville hilse på alle, men den dumme døra var i veien. og den lille orientalske som var livredd og helst ville grave seg ned i hjørnet av buret sitt. de andre kattene var relativt rolige.

hva skal jeg da gjøre når jeg har en katt som rett og slett elsker å låse seg inne i reiseburet sitt. begge to går inn og ut derfra innimellom, men sirius kan finne på å gå inn, lukke døra etter seg (den lukker seg etter han) og ligge der å sove i timevis. innimellom sover han ikke heller, han bare ligger der. forskjellen er jo selvfølgelig at han er fri til å gå ut når han vil, men tenker litt på det innimellom, han er en katt som trives i bur.

(han trives også i plastposer,vesker, kasser, klær, kurver, bagger, sekker, trillebagger, kofferter osv…)

 

bok: i am legend – Richard Matheson

SPOILER ADVARSEL BÅDE FOR BOK OG FILM

 

jeg sitter her og er rystet, det tok meg litt mindre enn to dager å komme igjennom i am legend på lydbok, mine tanker om boken før jeg leste den var hovedsaklig basert på filmen, jeg ble overasket….jeg valgte boken siden den handler om tre av de tingene som fasinerer meg mest i litteratur. apokalypse, overlevelse og vampyrer.

boka var god og spennende og slutten var ikke forventet. aldri helt den store thriller følelsen, men virket ikke som om den gikk for det heller. innimellom ble det litt tungt med all fag pratet og litt hardt for meg med selvmordstankene men i boka veldig forståelig.

boka handler om en mann som opplever å være det eneste mennesket på jorden etter at en vampyr infeksjon smitter alle andre. med andre ord, det er han mot vampyrene.
boka tar for seg litt av hva han må gjøre for å overleve, hvordan han fyller dagene og etterhvert hvordan han lærer seg mer og mer om vampyrene. Innimellom hopper vi tilbake i tid til da infeksjonen startet og kona hans og datteren hans døde, minner er viktige og harde.

det er to store forskjeller i mellom boka og filmen. det første er selvfølgelig årstiden og hva slags informasjon man har tilgjengelig. boka er skrevet i 1954 og filmen lagd i 2007.* (det er lagd flere filmer på boka)
andre forskjellen er hvorfor han er en legende, og her er boka mye bedre enn filmen. filmen forteller at han ble en legende for de han fant kuren og reddet menneskene, rett og slett en helt.
i boka derimot er menneskene fortapt og det skapes en ny rase av levende vampyrer, disse vampyrene ser på han som verdens verste skapning fordi han dreper dem og dermed har han byttet plass med vampyrene. han er den skumle legenden om monsteret som dreper deg mens du sover. dette innser han i det han skal dø. genial slutt.

både film og bok er veldig triste, men jeg likte boka best.

*Filmer basert på og inspirert av I am Legend:
The Last Man on Earth
The Omega Man
I Am Legend
I Am Omega
Night of the Living Dead.

beste måte å våkne på

jeg, som sikkert mange andre hater det å våkne. selvfølgelig ikke like mye om man har mareritt, men som regel sover man og har det godt. det som for meg hjelper veldig på humøret når jeg våkner er å ha sirius i armkroken min. da går jeg ut av en drømmeverden til en verden fylt med kjærlighet.

jeg er også veldig glad i at en av dem ligger i senga. spesielt om jeg har hatt forferdelig mareritt er synet av en katt som sover som en stein utrolig betryggende. om du er heldig merker den at du er urolig og kryper inntil deg.


pjusken 2003-2005

film: Music and Lyrics

nok en romantisk komedie som følger retningslinjene for hvordan filmene skal være til punkt og prikke, ikke en film du skal se om du ønsker noen som helst form for overraskelse. humoren i filmen er også ganske godt gjemt for meg, men jeg tror jeg lo en gang. men den kan nok kalles romantisk komedie siden de fjerner det sterke følesesmessige presset som kan komme i drama filmer.

vi følger Alex Fletcher, en tidligere stjerne i et 80 talls rockeband som het pop. karrièren hans går ikke så veldig bra, men en av de store unge sangerne som er hipp nå er fan og vil gjerne synge en sang med han, han får tre dager på å lage sangen. han komponerer musikk, men skriver ikke tekster.

andre hovedpersonen er Sophie Fishe, en tidligere forfatterstudent som har blitt hengt ut av professoren sin, hun skyr alt som kan nærme seg å skrive. hun møter Alex fordi hun vanner planter hos han. hennes uvane til å si ting rett ut viser seg å være en styrke da hun fort finner ord som passer inn i sangen til alex.

Alex vil ha henne til å skrive sangen med han, men hun nekter. vi blir med på noen stressende dager der de forelsker seg, møter familie, må se fortiden i øynene og alt annet en romantisk komedie må ha med. det hele avsluttes med en sukkersøt sang.

filmen var avslappende og helt grei, tror jeg holdt på å duppe at ett sekund en gang, men det kan ha hvert fordi jeg var veldig trøtt. den skapte ikke spenning eller forventninger, men en koselig film til å slappe av med. passer bedre hjemme en sofa kveld en på kino

bok: Dead Reckoning – Charlaine Harris

nyeste boka i true blood serien eller southern vampier series som den ble kalt før tv serien dukket opp. Dette er en bok jeg har ventet et helt år på, ulempen med å lese dem så fort. jeg var både fornøyd og skuffet over boka på en gang.

denne boka har to hovedtemaer krigen i mellom erick og victor og sandra pelts sitt raseri mot sookie, samtidig starter nye konflikter å vise seg og sookie får endelig vite hvorfor hun er telepatisk.

først å fremst elsker jeg sookie stachouse, ihvertfall den som fremstilles i boka. å lese videre om hennes balanse mellom å være “normal” og hennes venner i den overnaturlige verden er spennende. det er alltid en blanding av kjærlighet, krig og konflikter i bøkene.

dessverre er bøkene blitt som en såpeopera med en episode hvert år, du føler hele tiden at du starter på en historie som ikke fullføres, noe som er riktig siden den historien kan fullføres i neste bok eller 4 bøker senere. hun er flink til å holde tråden igjennom bøkene og historiene, slik at du ikke sitter å tenker hva skjedde nå. det er heller ikke for mye gjentagelser av ting som allerede har skjedd.

jeg hadde virkelig håpet av denne boka skulle handle om konflikten i mellom de overnaturlige og menneskene, de fleste leserne mener at det er en krig på vei. men hun haler ut historien på en måte som egentlig gir deg lyst til å stoppe å lese. dette startet med forrige bok, som jeg sa føltes ut som første kapittel i en bok, denne boka føltes ut som andre.

men jeg kommer sikkert til å glede meg til neste bok også….

film: Orphan

jeg har en uvane med å bare se skrekkfilmer midt på natta, er egentlig bare da jeg føler for å se på dem. Men nå er jeg ikke helt sikker på om denne filmen kan kalles en skrekkfilm da.

Orphan handler om en familie på 4. for å komme over tapet av det dødfødte siste barnet bestemmer foreldrene seg for å adoptere en jente. de møter Ester og får god kontakt med henne, hun er en utrolig flink, talentfull, høflig, voksen jente på 9 som mistet sin tidligere adoptivfamilie i en brann. originalt kommer hun fra Russland.

Ester er veldig spesiell og det dukker etter hvert opp sider i henne som ikke er så gode, hun er ofte i nærheten av ulykker og noe er galt med papirene hennes. Mens moren blir nervøs og vil beskytte familien sin tror faren at hun har begynt å drikke igjen og tar ester sin side. begge barna i familien er for lenge siden truet til stillhet.

men hvem er egentlig ester, og hvorfor oppfører hun seg slik hun gjør?

– filmen er originalt satt opp som skrekkfilm, men en film der , hvem som er snill og slem fort viser seg, og i midt tilfelle plottet blir avslørt 10 minutter inn i filmen vil jeg ikke kalle dette noe annet en en thriller. du sitter egentlig bare å venter på når de skal avsløre henne og hvor mange hun klarer å ta livet av i løpet av filmen. jeg fiklet litt med ting ved siden av, men klarte å holde konsentrasjonen igjennom hele filmen, skulle jeg ha gitt den en ett terningkast ville det nok hvert 4.