Luna er så søt

for tiden er luna veldig kosete, hun henger rundt meg hele tiden og benytter hver eneste mulighet for å få litt nærhet. som regel er hennes form for nærhet å bli klappet, stange hodet i oss, sirkle rundt bena eller ligge under dyna. derimot nå er vist behovet mye sterkere, så hun har begynt å ligge på skrivebordet mitt slik som sirius gjør. hun vil fortsatt kunne gå løst mens jeg klapper og stryker på henne, mens hun stanger jevnt inn i meg med hodet.

nå satt hun på hjørnet av skrivebordet og jeg begynte å kose med henne, hun syntes det var kjempegodt og kroppen sank sammen. samtidig som kroppen sank sammen sperret hun opp øynene og spisset ørene, dette var skummel…
helt fasinert fortsetter jeg å kose på henne mens kroppen faller helt sammen, hun ligger nå sidelengs, nesten på ryggen og jeg koser henne på magen. en pote vurderer å dytte meg bort mens hun ser på med store øyne.

tilslutt blir det for intenst og hun setter seg fort opp igjen og vil kose som vanlig, men jeg kommer nok ikke til å glemme kattekroppen som bare sank mot hendene mine for kos. noen ganger lurer jeg på om hun egentlig leker mer nervøs en hun egentlig er…

 

bok: i am number 4 – Pittacus Lore (James Frey and Jobie Hughes)

konseptet i denne boka var så bra at jeg hadde allerede lagd meg mange historier i hodet før jeg begynte å lese boka. det er et konsept som rett og slett satte tankene i spill.

En planet blir angrepet av en annen, for å redde folkeslaget sitt sender de 9 barn og guidene deres ut i verdensrommet for å vente der til krigen er over. dessverre blir planeten så ødelagt at de ikke kan returene dit enda, så de setter kursen mot Jorden. nærmeste planet som kan holde liv.
selvfølgelig kommer fienden deres etter dem, men de er beskyttet av en sjarm som gjør at de kun kan drepes i rekkefølge. når de kommer på jorden sprer de seg, for om de møtes vil sjarmen brytes og de er fritt vilt.
når en blir drept blir de andre merket med en sirkel på benet sitt, slik at de vet hvor mange de er.
etter som de blir eldre vil du utvikle krefter, hva slags krefter dette er viser seg etterhvert mens de kommer.

boken starter med en forhistorie hvor nummer 3 blir drept, vi skal følge nummer 4, jhon Smith.
han oppdager at nummer 3 er død på en fest og han og guiden hans må flytte nok en gang, denne gangen flytter de til ohio – paradise. hovedoppgaven til jhon er å holde seg anonym, noe som ikke er så lett når han forelsker seg i x kjæresten til skolens bølle. det hjelper heller ikke at kreftene hans begynner å komme, og de viser seg ikke alltid på de riktige plassene. med andre ord han gjør ikke en så god jobb med å holde seg anonym.blir de oppdaget, ser noen at han ikke er som andre er det viktig å bare dra fra alt og flytte til et annet sted, men nå som jhon er forelsket nekter han og uten å mene det setter han sitt eget liv og alle vennene sine i fare ved å bli.

første del av boka er som en ungdoms kjærlighetsroman med litt overnaturlige sider i, innimellom blir man litt oppgitt over dem og intrigene på skolen. helt klassiske jeg må ikke bli oppdaget situasjoner som er i alle serier, bøker, filmer osv… hvor en har super krefter. den blir aldri kjedelig, men du klarer å tenke på andre ting innimellom. ingen overraskende plott.
andre del av boka derimot er overfylt med krig og død, de skal virkelig ta igjen for all romansen på starten og innimellom må du rett og slett ta pustepauser i mellom all slåssingen (for de gjør det ikke). rett og slett for mye av det gode, til alt slutter med løfte om mer krig og drama i senere bøker.

det blir lagt mange tråder til en ny bok, denne skal hete power of six og handler om nummer 7 (virker det som)

all krigingen gjorde at jeg måtte ta meg ett par dager for å få hodet mitt til å egentlig komme igjennom ting. boka var fin, kanskje ikke det man vil kalle en genialt bra bok, men det er ikke slike jeg er ute etter. synes midt i mellom er helt greit. den legger seg sammen med alle de andre greie fantasy bøkene som kommer for tiden.
bedre en twilight, langt fra harry potter… men som sagt elsker konseptet og gleder meg nå til å se filmen.

verden er best når menneskene ligger å sover

jeg tok med meg kattene en liten tur mens jeg spiste, tenkte de ville like litt frisk luft de også. det var ganske overraskende at Luna kom så fort ut, og jeg måtte tilslutt bære henne inn fordi hun nektet å gå av bordet.
litt skvetten enda, men når det ikke var biler eller folk som var der ute, bare fugler var verden virkelig perfekt.

Her hører vi noe spennende mamma ikke hører…

ropte du?

mamma lot meg ikke hoppe opp i verandakassa, kansje det er en vei opp her?

min verden, bare min. slutt å prøve å dytte meg ned da, jeg trives her oppe.

mammadalt i bånd

i dag tenkte jeg at jeg skulle la sirius være litt ute på verandaen og kose seg, siden jeg hadde mitt å gjøre tok jeg frem den gamle selen hans og satte den på han. det er kanskje tre år siden jeg brukte den sist, men han husket den og satt fint å ventet mens jeg satte den på. så var det rett mot verandaen.

det virker ikke som han bryr seg om båndet i det hele tatt og han nyter “friheten”. jeg hadde akkurat tatt katte doen og trengte å gå ut med søpla, dette pleier ikke å være noe problem. men da jeg kom ut så sirius meg ute og han satt seg i blomsterkasse og mjauet på meg. var ikke lange tiden jeg var borte, og han kunne se meg hele tiden, men det var vist ikke morsomt.

da jeg låste meg inn igjen kom han løpene ut i gangen og hilste på meg, jeg innså fort at denne katten har ikke tenkt å være ute uten meg. jeg fulgte han ut og sto en liten stund å koste med han før jeg innså det ble for kaldt og gikk for å hente jakke, selvfølgelig med katta i hælene.
han roet seg ikke før jeg hadde satt meg ned i en av stolene på verandaen, etter litt kos var det rett opp i blomsterkassa igjen og se på verden.

naboene smiler så søtt når de ser han sitte der å delvis tippe utenfor av ren spenning, jeg valgte å bruke tiden til å sitte i telefonen. da jeg reiste meg for å kose med han forsto han nok at jeg var lei av å sitte der ute å gjøre ingenting, så han hoppet ned og gikk inn. jeg måtte selvfølgelig tråkke på båndet for å få stoppet han før han løp helt inn, slik at jeg kunne ta av sela. den delen har han aldri helt forstått (som sagt tror ikke han merker sela noe særlig)

luna stakk snuta si ut i sikra 30 sekunder før en lyd skremte henne og hun løp inn igjen, der ble hun.

 

sirius og ras

her i leiligheten er det ras fare, noen ganger overasker det meg bare akkurat hvor rasene skjer. nå nettopp klatret sirius på skrivebordet mitt og før jeg viste ordet av det raste det ned cd`r og dvd`r.

jeg vet jo om de som ligger på skrivebordet, men de ligger i slik boks du får når du kjøper tomme plater.

nei sirius hadde klatret opp i hylla ved siden av og brukt forpotene til å dra ting ut, siden cd`ne lå helt ved veggen forstår jeg ikke hvordan han klarte det. men han fikk da ett regn av cd`r og covere over seg. jeg måtte selvfølgelig rydde opp. og spontant spurte jeg hvordan i huleste klarte du dette da… han ser bare oppgitt på meg.

luna ble skremt og han vant ikke mye kos ut av dette forsøke, bedre lykke neste gang.

film: you again

nok en amerikansk komedie som i mine øyne går under blondine komedie. her følger vi marni som har blitt mobbet hardt på skolen, men skoletiden er over og hun har kommet seg over starten og blitt en vellykket person innenfor pr.hun skal hjem for å feire broren sitt bryllup, da hun til sin store skrekk finner ut at bruden er den jenta som gjorde skolen til et helvete for henne. hun legger alt inn på å vise broren hvem denne jenta egentlig er.

filmen følger trygt familie komedie malen og strekker seg ikke en cm utenfor. her er det rivaler i alle generasjoner, mild flørting, dans, moral og for all del ikke glem happy ending.

selv var jeg skuffet over at det ikke var mer hevn i filmen, siden det kanskje var det jeg hadde likt å se best. men det hadde ikke gått med en film hvor moralen helt klart er at unge folk gjør dumme ting, kom deg over det og gå videre i livet. folk kan forandre seg.

ikke en film jeg egentlig vil anbefale, antageligvis vil jeg ikke se den igjen, men jeg klarte å komme meg igjennom den så vil påstå at den er helt grei.

 

varme dager = ute dager (kattebilder)

kansje vi finner noen planterester fra i fjor?

verden der ute er stor og skummel, synes egentlig jeg er tøff nok som går ut hit jeg….

jeg koser meg veldig, men hele tiden skal mamma prøve å ta bilde av meg.
hvis hun endelig gir seg stirrer sirius på meg, kanskje han vil ha verandaen for
seg selv?

endelig har jeg verandaen og mamma i fred, bare de flyttefolkene kunne slutte
å bråke slik så hadde verden hvert perfekt.

bamsefar i lia (bamses fødselsdag)

I skogen skulle være fest hos Bamsefar i lia, for Bamse fyller femti år omtrent på denne tia. Gamle snille bamsen vår fyller femti år i år. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og ugla fløy fra tre til tre og ropte hele natten: I morgen skal det være fest hos bjørnen klokken atten. Bamse bamse bamse bra! Fødselsdag skal bamse ha! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og reven skulle skaffe kjøtt og være kokemester og bake brød og lage mat til femogtjue gjester. Det skal nok bli bamselag på den store bamsedag! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og reven dro til bondens gård på sine raske føtter og hentet åtte høner og en sekk med gulerøtter. Bamse bamse bamse grå, stekemat skal Bamse få. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og dagen kom med fuglesang, det var et helt orkester. Og Bamse gikk og hilste pent på alle sine gjester. Bamsefar, god dag, god dag, det er Bamses dag i dag. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og harepus og frua hadde med seg fire krukker, og det var blåbærsyltetøy med mye deilig sukker. Bamse bamse bamse har alltid vært en kjernekar. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Av musene fikk Bamsefar en kjærlighet på pinne. “Den kan du slikke på til vintern mens du ligger inne.” Den skal onkel Bamse ha, den vil smake veldig bra. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Den store elgen reiste seg og ristet litt på hamsen og holdt en vakker tale for den snille gamle bamsen: “Kjære gamle bamsen vår, du er femti år i år. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og alle dyra klappet for den veldig fine talen. Og reven gråt en tåre som han tørket bort med halen. Bamse bamse bamse har alltid vært en kjernekar! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Men så sa vesle harepus: “Se bamsen våres sover.” Da skjønte alle dyrene at nå var festen over. Bamse bamse bamse grå, tusen tusen takk for nå! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar