levende varmeteppe

i dag sto jeg opp klokken 05.00 og kulden slo i mot meg. jeg tok på meg masse klær og satte på alle ovnene før jeg spiste frokost. etter frokost og nyhetsoppdatering satte jeg med på stua og spilte litt harvest moon – grand bazaar. siden alle teppene mine ligger ute på verandaen for å fryse (skal bli kvitt et bille problem) var det veldig kaldt.

plutselig hoppet sirius opp på fanget mitt og krøllet seg sammen, jeg bare så ned på han og sa for all del ikke flytt deg igjen. varmen han kom med var rett og slett himmelsk. sirius er ikke så glad i at jeg spiller ds så han har en tendens til å forsvinne fort, men denne gangen lå han der helt til jeg måtte opp og ta ibux. kanskje det ikke bare var kaldt for meg.

film: ??? (hva med riktig navn showtime?)

i natt så jeg på en skrekkfilm jeg hadde tatt opp fra showtime, beskrivelsen av filmen stemte ikke og jeg kan trygt si at jeg ble positivt overasket over filmen.

dette var film 1 av en serie med 4 skrekkfilmer, jeg har sett flere av de andre før og alltid frustrert meg over at jeg ikke fikk sett den første. filmene er faktisk ganske gode. denne filmen handler om 5 ungdommer som skal på skogstur i en skog som er stengt etter en skogbrann. de komenterer ganske tidlig i filmen at skogen har klart seg ganske bra i ettertid. skogen er/har en forbannelse slik at en tar over alle folk som blør i den og gjør dem til zomie aktige mennesker. disse zombiene gjør allt de kan for å få deg til å blø også. de er brutale.

teorien er enkel, unngå å blø, unngå å dø. men ting er skjeldent så enkelt som teorien tillsier. jeg koste meg med filmen. men skal ikke gi den terningskast siden jeg ikke er flink til å vurdere filmer slik

film: the sentinel (1977)

da jeg skulle sette meg å se filmen sa jeg at jeg skal se enda en dårlig skrekkfilm, men jeg ble faktisk ganske overasket over filmen. når man er vant til dagens skrekkfilmer kan man jo trygt se denne, effektene er som forventet. blodet begynner å renne før såret er påført og ser ut som syltetøy. ikke helt den skremmende faktoren.
derimot synes jeg historien i filmen var ganske bra.. ja den startet opp veldig tregt og tok aldri av til vår skrekk standar. men underholdende, så jeg slakter den ikke helt. terningkast 3

filmen handler om en supermodell som er usikker på å gifte seg, så hun skaffer seg sin egen leilighet. da hun flytter inn legger hun merke til presten i øverste etasje. han er blind, men sitter å stirrer ut av vinduet.
det tar ikke lang tid etter hun flytter inn til hun før møte resten av naboene sine, de oppfører seg alle merkelig på sin egen måte. Men det er ikke før det begynner å bråke ekstremt i den tomme leiligheten over henne at hun tar kontakt med utleier. utleieren ser forbauset på henne da hun klager over naboene og forklarer at det ikke bor noen andre en hun og presten i boligen. alle andre leiligheter er tomme….

mens hun sliter med hodepiner og besvimelser prøver kjæresten å finne ut av hva som egentlig skjer…