bok: The Dead Girls’ Dance/The Morganville Vampires series – Rachel Caine/Roxanne Longstreet Conrad

Dette er bok to i serien om 16 år gamle Claire Danvers. hun har nå overlevd ett fullt angrep på huset hun bor i og reddet seg og vennene sine ut av en vanskelig situasjon med vampyrene. reglene for byen hun bor i begynner å synke inn.

akkurat da det ser ut til at hun og vennene hennes er trygge kommer faren til shane inn i byen, han har med seg en motorsykkelgjeng og deres mål er å utrydde vampyrene en gang for alle. og de går frem med planene sine uten å tenke på hvem de drar med seg i fallet.

shane sliter med å velge mellom faren og vennene sine og alt topper seg når han blir arrestert for drapet på en vampyr. straffen er å bli brent i live. claire har tre dager på seg til å finne bevis for at shane er uskyldig og redde han. dessverre er ikke alt så enkelt siden mange andre har selv brikker med i spillet og planer de vil ha gjennomført.

bok 2 i serien er ganske likt lagt opp som bok 1 og du får en spennende bok, men kanskje litt for mange spenningskurver så du blir litt svimmel etterhvert. også en bok jeg likte godt.

bok: glass houses/ morganville vampier series – rachel caine/Roxanne Longstreet Conrad

dette er en ungdomsbok som følger Claire Danvers, en 16 år gammel jente som er et geni. hun har fullført highschool og fått tidlig innpass på universitetet. hun kunne ha kommet inn på hvilket som helst, men foreldrene var skeptisk til å sende henne alene ut i verden så ung. de lagde en avtale at hun skulle gå ett år på texas prairie university i morganville, siden dette var nærmere hjemmet hennes.

Allerede på starten kommer hun i konflikt med skolens “dronning” og forstår fort at denne jenta vil kunne ta livet av henne uten å blunke. hun rømmer ut i byen for å finne et nytt sted å bo, men aner ikke hvilken verden hun kaster seg inn i. morganville er nemlig styrt av vampyrer og de som er i byen må følge reglene deres, noe hun sakte men sikkert finner ut.

hun finner et sted og bo og venner i glass huset, her bor Michael, en ung mann som sover om dagen og er våken om nettene. eve, en ghoth jente som jobber i den ene kaffebaren i byen og shane, michaels bestevenn som hovedsaklig spiller zombie spill på tv`n.

konfliktene oppstår da hun sakte forstår hvilken verden hun har kommet opp i og at jenta som hater henne er ordførerens datter. hennes sans for rettferdighet, evne til å ikke holde kjeft og nysgjerrighet setter henne straks inn i konflikter med vampyrene.

vampyrene i morganville er slik vi ser for oss vampyrer, egoistiske rovdyr. men i denne byen er det satt opp regler som skal prøve å holde ting i ro. ikke alle er like glad for disse reglene. jeg likte boka ganske godt.

harvestmoon grandbazaar

jeg var overlykkelig da de to siste harvestmoon spillene skulle gies ut i Europa rett før jul, men til min store overraskelse og skuffelse gjelder dette tydeligvis ikke Norge.
så med litt hjelp fra min kusine i England og muligheten til å laste ned spill på ds har jeg bestemt meg for at dette ikke er et hinder. så i går kveld startet jeg på harvest moon grand bazaar.

Å starte på dette spillet var ganske sjokkerende, for det skiller seg veldig fra det forrige ds spillet + at det har kommet en ny funksjon som gjør at du kan hoppe over kanter. spillet blir litt mer åpent på denne måten.

– Du starter spillet med en ferdig bygd gård, her er det plass til dyr og dyrking av grønnsaker, ser klare muligheter til å utvikle gården videre, men de fleste nyere harvest moon spill har kommet med bare hus. du har måtte bygge resten selv.
– Du får seks pakker med nepe frø og seks pakker med gjødsel i starten av spillet, samtidig får du også vannkanne og hakke.
– Helt på starten av spillet blir du spurt om du vil hjelpe til med å redde markedet deres, det har blitt veldig lite de siste årene. grunnet markedet som er en dag i uka har de fjernet muligheten for shipping. du kan fortsatt selge ting i butikken om du trenger penger akutt.
– spillet minner mer om wii og ps2 spillene enn ds spillene som har blitt gitt ut i serien
– snarveiene og “de hemmelige” veiene gjør det litt morsommere å bevege seg rundt i spillet

jeg rakk ikke å spille lengre enn til første fredag før jeg måtte legge meg til å sove (slik går det når man spiller på senga) har hvert frustrert over mangel av fiskestang, øks og hammer men håper det dukker opp etter det første markedet på søndag.