pepperkaka baking og pepperkake pynting (20-21 desember)

dette innlegget kommer litt sent grunnet at jeg ikke har hvert helt på topp…

19 desember kom kusina mi hjem, noe jeg hadde gledet meg veldig til. den 20 var det pepperkake baking hos tanta og kusina mi. vi hadde ventet på henne. dette ble en koselig kveld med smaking av deig, masse morsomme former (som jeg hadde kjøpt på glassmagasinet før i desember) og god stemning.
vanligvis pynter vi ikke pepperkakene våre, men denne dagen startet det med en komentar fra meg da jeg formet min andre pepperkake.    – har dere hvit glasur? isbjørnen min kan da ikke hvere brun-
først lo vi bare av det, men dagen etter var det bare å innse, vi skulle pynte pepperkaker.

vi kjøpte inn alle fargene de hadde i butikken, nonstop og andre fine ting å sette på kakene og på ettermiddagen pyntet jeg og to av mine kusiner pepperkaker for harde livet. vi hadde det kjempe morsomt. men har ikke fått smakt på dem enda da…

tannleger er fra helvete

som jeg har sagt før har ikke mine tanker om tannleger hvert på topp, men nå  har jeg kommet frem til at de virkelig er fra helvete og dems mål i livet er å plage meg til vanvid.
hvis du tror at dette nok en gang handler om en som har hvert hos en tannlege, fått fikkset ett hull og har litt smerter tar du feil. det var meg for noen mnd siden. vel og merke fikset jeg ikke et hull, men trakk en tann, men alikevel satt jeg der med smerter og tankene om at de vil jo ikke pine meg. og de gjør det som er best for meg.

nå derimot har jeg forandret mening, kansje de ikke liker å påføre smerte på andre. men de sørger i hvertfall for at du skal gjøre som dem vil. smerte er våpenet dems.

1. dagen jeg kom hjem fra sydentur knakk jeg en visdomstann, ingen ekstreme smerter så jeg lar ting vente til jeg er ferdig på ullevåll.

2. slutten av november drar jeg til tannlegene, smertene er fortsatt ikke så ille og jeg er vant til å leve med smerter. men tannlegen forteller meg at smertene jeg har i de andre tennene antagligvis skylles denne knekte tanna og hullet på tanna vedsiden av. visdomstanna må ut.

3. min forrige trekking på samme sted var mildt sagt et mareritt både for meg og kjevespesialisten som gjorde det. det ble enstemmig avgjort at neste tann måtte bli tatt med narkose. jeg har tenner som er sterke som f… og de vil ikke ut.

4. jeg forteller dette til tannlegen og han renser tennene mine og sier de skal sende henvisning til et sted hvor jeg kan få narkose behandling. han vil ikke gjøre noe med det store hullet før visdomstanna er borte.

5. jeg får brev fra ullevål sykehus om at jeg har fått time der 15. mars. 4 mnd fra tanna knakk uten noen som helst hindring for at det skal bli værre. de har ikke narkosebehandling. vi ringer og avbestiller timen.

6. smertene begynner å bli værre og jeg finner en tannlege selv som behandler under narkose, jeg får time 3. jan men også beskjeden om at jeg antagligvis ikke kan få narkose. jeg er for syk. (det er på grunn av sykdommen jeg skal ha narkose) så egentlig er jeg like langt.

7. narkoselegen der er snill og ringer og prater med meg for å gjøre en nøye vurdering, kansje endelig noe som går riktig vei?

8. lillejulaften, det er ingen måte å se bort i fra det på, denne jula kommer til å bli et mareritt. smertene er der og jeg begynner på smertestillende. håper det går over.

9. julaften gikk greit, men fikk ikke sove om natta grunnet smerter, gjør mye vondere på natta enn om dagen. 1. juledag var det blitt værre men jeg overlevde dagen med et nødskrik (og mye smertestillende) igjen det var umulig å sove om natta. smertene var så store at jeg prøvde å rive ut tanna selv. (dette ga ikke mere smerter, utrolig nok)

10. nå må jeg på akutten og kansje trekke tanna uten narkose, siden jeg ikke lengere har noe valg. om ikke de trekker den håper jeg i hvertfall på noe sinsykt til smertestillende.

konklusjonen er det samme som med helsevesenet, du må være frisk for å få hjelp. er du syk kan du bare ha det så godt og ligge der å vri deg i smerter.

og om dere lurer på hva jeg mener skulle ha blitt gjort er svaret lett, de skulle ha lagt noe midlertidlig på den knekte tannen slik at den ikke lå å råttnet i munnen min og lager store betennelser. men det er vist ikke jeg verdt….

et “lite” stykke norge

jeg husker når jeg var yngere og hadde virkelig lyst på sjokolade, det var ikke helg og jeg hadde ikke mye penger så jeg kjøpte meg en liten eventyr sjokolade fra freia. disse sjokkoladene var akkurat store nok til at de dekket det værste av sjokolade suget og ikke så store at jeg ble kvalm. (jeg er ikke stor fan av ren melkesjokolade)

men i går på rema 1000 fikk jeg meg et sjokk, denne sjokoladen sto i hylla:

dette er orginalen:

 

nye fisker

jeg var på senteret i dag og falt pladask for to sommerfugl siclider, jeg har hatt sommerful siclider før i akvariet mitt og hadde planlagt å kjøpe nye senere. en gang etter jul, men da jeg så disse blå fiskene måtte jeg bare ha dem. de kostet litt over 200 kroner stykket og gjorde resten av turen på senteret kort.

de skal få bo i 120 L akvariet mitt, kattene er nå frustrert over at de ikke kan ligge å sove på det siden det står oppe…

lille kjære grapefrukt

det er over ett år siden jeg fikk blødninger i magen og måtte stoppe med allt syrlig. sakte men sikkert har medesinene virket og jeg har etterhvert kunne både spise tomat og drikke juice, men min store frustrasjon har hvert grapfrukten. jeg virkelig elsker rød grapfrukt. har det siden jeg var liten. og dette er også den frukten jeg spiser mest av. og selvfølgelig den frukten som er værst for både medesiner og mager. det er vist mye syre i dem….

men i går kunne jeg ikke dy meg og kjøpte meg en grapafrukt til frokost i dag, jeg gleder meg sinsykt. håper jeg tåler den 😉

pinnekjøtt middag

på lørdag hadde familien min årets pinnekjøtt middag. vi har hatt pinnekjøtt middag i mange år, men det var først i fjor jeg fikk trumfet igjennom pinnekjøtt på julaften. så nå lager vi ekstra mye under pinnekjøtt middagen og så varmer vi det opp (hovedsaklig til meg) på julaften.

uten om pinnekjøttet har vi da ribbe, medisterkake, innmatspølse, sosiser (mini pølser) og en vegetar rett til kusina mi. har regnet på det og det er nesten en ting til her av oss. ikke rart at vi pleier å sitte igjenn med mye mat. men jeg må innrømme jeg gleder meg veldig til julaften….

pinnekjøtt middagen gikk relativt bra, det ble en liten demper på stemningen at bestefaren min var blitt lagt inn på legevakta. men heldigvis fikk han komme hjem senere på kvelden og de hadde funnet ut hva som var feil med han (endelig etter flere mnd) og det er ikke noe alvorlig.

broren min dukket heller ikke opp, men uten om dette var det fullt hus og god stemning. maten var kjempe god.

13.12.10

her kommer en liten oppdatering av lego kalenderen min:

den 11 fikk jeg en fangehull vegg med lenker til
den 12 fikk jeg en gris som hadde et eple
og i dag fikk jeg en eventyrer/ ridder/ helt (er ikke helt sikker på hva jeg skal kalle han)