Katter og rød nese

så en slik rød nese på meny og bestemte meg for å kjøpe en, kan godt gi 25 kroner til en god sak. men ikke vil jeg stille opp på bilde med nesa selv. Så at det er mange som har lagt ut bilder av dyrene sine med rød nese, så tenkte jeg skulle prøve å sette den på Sirius, han var opptatt av å spise den enn å ha den på nesa 😉

Harry potter og dødstalismanene del 1

fordelen med at en film får sin sykt dårlig kritikk er at man ikke blir skuffet når man ser det. dette er helt klart ikke en av Harry potter filmene jeg har hvert mest skuffet over. jeg kan innrømme at den kan virke litt kjedelig til tider i skogen, men om du har lest boka puster du lettet ut over hvor lite skog det egentlig er.
Det var selvfølgelig sener fra bøkene jeg savnet, det er det alltid, men følte de hadde fått med seg det meste (om det som manglet kommer med i neste film).

Det virker kanskje lettere å være en samfunnsfiende i filmen enn i boka, men de har rett og slett ikke hatt tid til all planlegging og det hadde nok gjort filmen utrolig kjedelig. Det var derimot noen utrolige morsomme sener i filmen, kanskje morsomme fordi de dukket uventet opp. eller kanskje fordet de var typiske. men i en så mørk film er det godt å kunne le litt.

De store action senene er tydeligvis alle spart til siste film, noe som også reflekterer boka godt. selv om det er litt slåssing og en del drap får du aldri spenningsfølelsen i deg. det er rett og slett ikke bygd opp til det. filmen slutter med begravelsen av dobby, egentlig det eneste stedet det var logisk å bryte boka siden det er her den snur. men du får følelsen av at filmen slutter midt i (noe den også gjør)

etter all den kritikken jeg leste først ble jeg veldig positivt overasket, hos meg ville den nok ha fått terningkast 4. trukket ned grunnet lite spenning og at man i løpet av filmen kunne ta seg i å tenke på helt andre ting, som hva den ved siden av deg hadde som godteri, eller temperaturen i salen. heldigvis varte ikke disse tankefluktene lenge.

 

The hills have eyes

etter å ha ventet på å få sett filmen i flere år tok jeg i går affære og lastet den ned. måtte selvfølgelig se den med en gang, og gjett om jeg ble skuffet. det er aldri et godt tegn på filmen at du stopper den for å prate på msn innimellom. så jeg ble ganske fort klar over at den ikke var som forventet.

den handler om en familie som kjører igjennom ørkenen i usa og blir angrepet av folk fra en liten gjemt by. folkene her kommer opprinlig fra en by som ble ødelagt under prøvespregningene i usa. alle barna er blitt født missdannede og de spiser menneske kjøtt.

de leker med denne familien som tilslutt får nok og prøver å ta igjen, det var bare to sener som gikk inn på meg under hele filmen. voldtekten og da den ene hunden ble drept. tror ikke jeg har så mye sympati med mennesker i skrekkfilmer 😉

jeg vil nok kunne ha gitt filmen svakt terningkast 3

Vampire Academy – Richelle Mead

dette er første boken i en serie som følger Rosemarie Hathaway ( Rose) og Vasilisa Dragomir (Lissa) en dhampir og en moroi. følelsen min når jeg leste denne boken var at det egentlig ikke var ment som en serie, men en enkelt stående bok. den er i en helt annen stil en resten av bøkene i serien.

Boken starter med at Rose og Lissa blir fanget av vaktene på vampyr skolen sin, de har hvert på rømmen i to år, men vi vet enda ikke hvorfor de har rømt, historien bak blir sagte fortalt igjennom boka. Rose som er en dhampir sliter mer med å komme tilbake på skolen enn Lissa. Dhampirer er halvt Moroi (gode vampyrer) og halvt mennesker og deres oppgave er å beskytte Moroi mot Strigoi (onde vampyrer). hun får all skylden.

Rose og Lissa har hvert bestevenner siden førskolen og Rose har som sitt livs mål å beskytte Lissa. Lissa er den siste gjenlevende i sin slekt etter at familien døde i en bilulykke, hun er en prinsesse.

mens vi følger jentene i den harde oppgaven med å komme seg inn på skolen opplever de ekkle ting, som for hver gang løser opp en liten bit av historien dems. slik som hvorfor etterlater noen halvdøde dyr i senga til lissa. sammen med tennåringsdramaer som kjærester, rykter og karakterer er dette en helt grei bok.

kattedrøm

i natt har sirius dukket opp i flere av drømmene mine, noe jeg ikke har opplevd før. selvfølgelig har jeg drømt om kattene mine, men aldri hatt en av dem dukke opp i hver eneste drøm jeg har. av drømmene i natt var det den nest siste som jeg husker best. jeg var på besøk hos noen jeg kjenner og sirius var der. vi hadde ikke sett hverandre på en stund og etter litt kos la jeg meg ned vedsiden av han. han tok poten sin rundt nakken min og dro seg inntil meg, slik at vi lå med panne mot panne. det var kjempe koselig.

nå sitter jeg foorran datamaskinen og sirius ligger å sover i mellom meg og skjermen. innimellom tar jeg potene hans å leker litt med dem eller bare koser med han, og jeg kom på at jeg faktisk har ligget slik med sirius en gang før. når jeg var veldig dårlig kom han å la seg helt inntil meg. husker han pustet meg inn i annsiktet.

jeg tror det har hvert et teritorium skifte i leiligheten min, sirius ligger ikke lengere i senga sammen meg, luna gjør det. menjeg savner han veldig mye.