skremt Luna Felis

etter min samhain feiring i dag lot jeg det ene lyset brenne. jeg satte det sammen noen andre lys og rett og slett bærer det med meg etter som hvilket rom i leiligheten jeg er i. kan jo bare passe på dem på et rom av gangen. når jeg satte meg inn på datarommet lot jeg lysene stå oppå akvariet mitt. dessverre bestemte luna seg for at hun ville legge seg der og fikk sjokk når hun hoppet opp… etter litt snusing satte hun seg helt på kanten av beskyttelses plata mi, så jeg var redd for at den skulle tippe. først flyttet jeg lysene helt på motsatt side av akvariet slik at hun kunne få plass å legge seg ned, men hun lå med øynene vid åpne og tittet på lysene. så jeg ryddet plass til lysene på skrivebordet bak meg i stedet. nå ligger hun og sover som en stein på akvariet.

det var kanskje kjempe skummelt, men det var der hun hadde bestemt seg for å ligge… men bra å vite at ihvertfall en av kattene mine har litt ild vett.

chilli pizza

jeg vurderer virkelig å lage meg min berømte chilipizza i natt, blir litt forvirrende med snud døgnrytme, men kjøpte i hvertfall inn til det i går. så hvis jeg bare finner krefter nok skal jeg lage den, da  har jeg mat til noen dager fremover.

noen reagerer på at jeg bruker ganske mye chilli, men jeg er veldig glad i det. jeg bruker også nå pizzabunn. synes den er god.

1 nå pizzabunn – familie – langpanne
2 pakker kylling kjøttdeig
1 løk
tomatpurre
knust chilli
masse pizza ost fra tine (den som heter fire sorter)
pepperoni

først er det bare å steke kjøttdeig å løk, når dette er ferdig pleier jeg å ta 3-4 ts knust chilli og blande sammen med tomatpurra. jeg smører godt meg tomatpurre over pizzabunnen og tilsetter restene til kjøttdeigen slik at den blir saftigere.

så strør jeg ost over hele pizzan (langt mer en det som ville bli sett på som sunt) og helt tilslutt pepperoni.

pizzan er kjempe god, veldig mettende, men vansklig å slutte å spise. veldig mye mat i den…

Oppskrift på chilisuppe

 

Grunnoppskrift til ca to personer.

 

1 løk

ett fed hvitløk

Surres i olje i noen minutter.

 

(linser)

Stangselleri

Gulrot

½ paprika

1 potet

kokes

 

5 friske tomater tilsettes når grønnsakene er kokt. Har du valgt bønner i stedet for linser tilsettes de nå.

 

Krydder: kvart buljong

Timian

1 ts soyasaus

pepper

1 ts knust chili

2 ts tomatpurre

 

bruker du linser koker du dette sammen med grønsakene, enkelte bønner må legges i vann dagen før.

Bruk en stavmikser og miks alt sammen. For sterkere suppe tilsett mer knust chili.

hva skal jeg gjøre om jeg møter en levende død?

har du muligheten til det, ville mitt førstte råd være å finne ut hva slags levende død du har å gjøre med. vampyr eller zombie?

vampyrer

Kjennetegn: vampyrer er veldig like vanlige mennesker, men de kan ofte ha en litt blekere hud. Noen mener de har røde øyne og andre gule, men dette er ganske usikkert.
møter du en levende død om dagen kan du være ganske trygg på at det ikke er en vampyr siden de fleste hevder at vampyrer er allergisk mot sollys og vil bli til aske om de er ute i det. det er også rykter om at vampyrer kan fly og/ eller gjøre seg om til flaggermus.

Svakheter: største svakheten til vampyrer er at de ikke tåler sollys, men om du møter en hjelper dette deg sikkert lite siden det trolig ikke er noe sollys (obs: om det er sollys er det ikke en vampyr). vampyrer skal ha en svakhet mot tre, og en veldig effektiv måte å drepe dem på er trestake igjennom hjertet. andre måter å skade eller drepe en vampyr på er sølv, kors, ild.

ting som kan være lurt å vite: vampyrer kan ikke gå inn i boliger uten å bli invitert inn, de kan muligens fly/ levitere, dyr kan føle vampyrer og kan varsle deg.

Zombier

kjennetegn: zombier er mennesker som er døde, men i motsettning til vampyrer skiller de seg lettere ut blandt folk. de har ofte skader eller tegn på at de har ligget lenge i jorden. de er helt hvite (mot grå). de har ingen aktiv hjerne så de vandrer ganske målløst rundt til de lukter mat. zombier er trege og det ser ofte ut som om de sleper på kroppen sin.

svakheter: den mest effektive og eneste sikkre måten å ta livet av en zombie på er å kutte av den hodet. men andre ting som skader hjernen skal også være effektivt. (ikke forstår jeg hvorfor siden hjernen er død). annen ting som skal kunne skade dem er om du setter fyr på dem.

ting som kan være lurt å vite: zombier er trege og eier ikke innteligens. så om de ikke lukter deg er du trygg. de vil heller ikke legge planer for å fange deg, men angriper rett på. de bryr seg ikke om de mister kroppsdeler.

 

om sitvasjonen derimot er akutt og du ikke har tid til å tenke over dette sett fyr på den levende døde, da dette skal hjelpe mot begge to.
og husk å ikke bli bitt, ellers hjelper det lite at du kommer fra det hele i live. du vil bli forandret til en av dem.

Mareritt med kose ending

jeg lå og sov dypt i senga mi og drømte fine drømmer, da plutselig alt forandret seg. midt i drømmen min begynte folk å stikke sprøytespisser inn i ryggen min. jeg prøvde alt for å få dem til å slutte for det gjorde vondt.  drømmen snudde så fort at det ikke var noen overaskelese at jeg våknet brått. med hjertebank kjente jeg enda en runde med nål spisser bli satt inni ryggen min. jeg var nok fortsatt halvt i søvne siden jeg ikke tok koblingen med en gang, men jeg begynte å tenke på det og la merke til en lav brumming.

Sirius hadde lagt seg til å sove bak men og med alle fire poter plassert godt på ryggen min, nærheten trigget selvfølgelig maling og “tråkking”. ti skarpe klør plassert jevnlig inni ryggen kan fort føles ut som sprøytespisser. det hele endte med at jeg snudde meg og la han i armkroken min som han pleier. naturlig forklaring på et forferdelig mareritt.

Night world 3 (L. J. Smith)

 

Inneholder novellene:

Huntress ? Hun er leder for en fryktet vampyr gjeng. Mens de jakter på mennesker i en park husker hun plutselig foreldrene sine sin død. Hun innser plutselig at hun er halvt vampyr og halvt menneske, selv om dette skal være umulig. Hun forlater vennene sine for å leve som menneske og vampyrjeger. Men en dag tar cirkle daybrake kontakt med henne, hennes tidligere gjeng har en wild power. En av fire krefter som er avgjørende når slaget mellom det gode og onde kommer. Hun må risikere livet sitt for å dra tilbake og sikre at denne personen ikke blir drept.

Black Dawn ?Broren hennes er savnet og hun tar opp jakten på han, hun blir tatt til fange av slavehandlere og blir sendt til et område hvor det bare bor folk fra Night world. På veien drømmer hun om en gutt som prøver å redde henne. Det viser seg fort at denne gutten i drømmen hennes er prinsen over dette riket og styrer det. Han er også en wild power og de andre vampyrene vil ha han på sin side. Klarer hun å finne frem til gutten i drømmene sine og redde dem begge, samtidig slippe alle slavene løs?

Wichlight ? en normal shopping dag på senteret utvikler seg til et mareritt  for en ung kvinne. Hun blir angrepet av mange mostere og så kidnappet. De forteller henne at hun er en wild power, hun skal være med i kampen mot de gode og onde, hun er en heks og at hun skal gifte seg med en shape shifter. Hun nekter å tro på dette og nekter å samarbeide?

Endelig begynte krigen, selv om hver novelle fortsatt handler om soulmates så trappes kampen mellom det gode og onde seg opp, nå er det på tide at man viser hvilken side man står på. Jeg har ikke lest ferdig den siste novellen grunnet at jeg venter på at siste bok i serien skal bli gitt ut, den skulle blitt gitt ut i 1998, men nå sier de den kommer neste år.

Night world 2 (L. J. Smith)

 

Inneholder novellene:

Dark Angel ? Gillian tror hun hører et barn rope om hjelp i skogen og går inn for å finne det. Istedenfor å redde et barn detter hun i en elv. Hun klarer å komme seg på land, men siden det er midt på vinteren fryser hun i hjel. Men i stedet for å dø får hun en ny sjanse av en gutt som kaller seg angel. Han blir med henne ned på jorden å sørger for at hun får alt hun ønsker seg. Men etter hvert blir metodene brutale og hun begynner å lure på hvem denne Angel egentlig er.

The chosen ? som en liten jente ser hun fetteren sin bli angrepet og moren drept av en vampyr, men ingen tror på henne. Hun blir plasert hos tanta si, men i løpet av kvelden begynner det å brenne og tanta dør også. Hun vokser opp til å bli en fryktet vampyr jeger, hele livet sitt har hun dedikert til å rydde ut the nightworld, men så forelsker hun seg i en vampyr. Ikke hvilken som helst, men en av de værste.

Soulmate ? Hannah drar til en psykolog fordi hun skriver lapper til seg selv med varsler. Eneste problemet er at hun ikke kan huske å ha skrevet dem. På en av dem står det at hun skal dø før hun blir 17 år. Det viser seg at hun har en gammel sjel og ett eller annet skjedde i hennes første liv som forfølger henne.

Fortsatt godt tvinnet historie, tiden går også i mellom alle historiene og vi får vite litt om hva som skjer med de andre. Men savner litt oppfølging da alle novellene slutter midt i en historie. Blir litt huller.

harvestmoon: grand bazzar

endelig har det nye harvestmoon spillet til ds kommet ut. jeg har ikke fått prøvd det selv enda da jeg har nok å spille på for tiden 😉

jeg tror ikke spillet kommer til Europa, ihvertfall ikke med det første. i dette harvestmoon spillet kan du åpne en egen butikk hvor du bestemmer det meste. det skal også være muligheter for å vise frem kunnskaper i alt fra riding til snowboard. og som alltid i harvestmoon skal du bygge opp farmen din, finne kjærlighet og få barn.

det sto noe om multiplayer funksjoner, men så langt har jeg bare ignorert disse i harvestmoon spillene. kanskje det blir bedre her.

jeg ser ihvertfall at bildene og grafikken har forandret seg veldig siden harvestmoon ds.

 

harvestmoon : sunshine islands

i mine øyne er harvest moon sunshine islands bare en forenkling av island of happiness, det er hovedsaklig den samme øya og de samme personene, men med små forandringer og oppgraderinger selvfølgelig. sunshine islands er mye enklere på starten siden du starter med hele øya bebodd allerede.

jeg har ikke kommet lengere inn i spillet en 10 dager så kan ikke si helt sikkert hvor like spillene er (dette grunnet mitt tidligere save problem).

spillet er ikke gitt ut i europa og det har ikke hvert noen stor lansering rundt det, det gikk meg hus forbi….