skremt Luna Felis

etter min samhein feiring i dag lot jeg det ene lyset brenne. jeg satte det sammen noen andre lys og rett og slett bærer det med meg etter som hvilket rom i leiligheten jeg er i. kan jo bare passe på dem på et rom av gangen. når jeg satte meg inn på datarommet lot jeg lysene stå oppå akvariet mitt. desverre bestemte luna seg for at hun ville legge seg der og fikk sjokk når hun hoppet opp… etter litt snusing satte hun seg helt på kanten av beskyttelsesplata mi, så jeg var redd for at den skulle tippe. først flyttet jeg lysene helt på motsatt side av akvariet slik at hun kunne få plass å legge seg ned, men hun lå med øynene vidåpne og tittet på lysene. så jeg ryddet plass til lysene på skrivebordet bak meg i stedet. nå ligger hun og sover som en stein på akvariet.

det var kansje kjempeskummelt, men det var der hun hadde bestemt seg for å ligge… men bra å vite at i hvertfall en av kattene mine har litt ild vett i hvertfall.

chilli pizza

jeg vurderer virkelig å lage meg min berømte chilipizza i natt, blir litt forvirrende med snud døgnrytme, men kjøpte i hvertfall inn til det i går. så hvis jeg bare finner krefter nok skal jeg lage den, da  har jeg mat til noen dager fremover.

noen reagerer på at jeg bruker ganske mye chilli, men jeg er veldig glad i det. jeg bruker også nå pizzabunn. synes den er god.

1 nå pizzabunn – familie – langpanne
2 pakker kylling kjøttdeig
1 løk
tomatpurre
knust chilli
masse pizza ost fra tine (den som heter fire sorter)
pepperoni

først er det bare å steke kjøttdeig å løk, når dette er ferdig pleier jeg å ta 3-4 ts knust chilli og blande sammen med tomatpurra. jeg smører godt meg tomatpurre over pizzabunnen og tilsetter restene til kjøttdeigen slik at den blir saftigere.

så strør jeg ost over hele pizzan (langt mer en det som ville bli sett på som sunt) og helt tilslutt pepperoni.

pizzan er kjempe god, veldig mettende, men vansklig å slutte å spise. veldig mye mat i den…

harry potter biletter, koste hva det koste vil…

det skal ikke være mange innlegg i denne bloggen om sykdommen min, men siden denne hovedsaklig hansler om harry potter tenkte jeg at jeg skulle ta den med.

egentlig skulle jeg ligge ute i kø, men rett før vi skulle dra fikk jeg anfall og måtte legge meg. dette satte meg i en veldig vanskelig sitvasjon. jeg ville på liv og død ha biletter til harry potter premieren, men tok jeg medesinene mot krampene ville jeg hvert utslått til langt ut på neste dag.

jeg bestemte meg for å prøve å få krampene under kontroll nok til at jeg sovnet og håpet anfallet ville gi seg. dette var ca 20.00. jeg våknet igjen klokken 01.00 og det værste av krampene hadde gitt seg. litt sjokert fant jeg ut at jeg hadde dypr merker i armen etter neglene mine og blåmerke i munnviken etter å ha bitt meg. litt urolig for dette, men mest glad for at jeg hadde våknet i tide til å kunne dra ut. jeg dro ikke ned før 6 tiden, noe som egentlig var litt dumt. det var allerede blitt lang kø. allerede på vei til taxi`n merket jeg at smertene i kroppen var ekstreme, men som jeg sa til sjoføren. disse bilettene skulle jeg ha.

Jeg hadde tatt med meg en termos med varmt vann, kakao pulver, nintendo ds, sjokolade og et pelsteppe. da jeg kom til køen satte jeg meg rett ned, tullet inn i teppet og begynte å spille pokemon. like ved meg i køen var det en gjeng med gutter og to jenter. guttene maste rundt om kokende vann, så jeg tilbød dem vann fra termosen min. (med forbehold om at det var nok vann igjen til en kopp kakao til meg) ene av jentene satt å spillte nds så jeg begynte å prate med henne.

grunnen til at jeg tar med disse folkene er at de får en rolle i bilettsankingen….

å stå i køen var et mareritt, jeg hadde så vondt til tider at jeg ville skrike, men jeg gjorde det ikke. for en som egentlig ikke klarer å stå i fem minutter uten støtte er noen timer en ganske lang tid. heldigvis satt jeg litt på starten og gikk litt innimellom. hovedtankene var å holde seg på bena.

da de endelig begynte å slippe inn folk gikk det ekstremt sakte, de slapp inn en og en (virket det som) etterhvert virket det som fire og fire. vi sto såppas langt bak i køen atjeg innså ganske tidlig at dette var ganske håpløst. selv om det var ekstremt mange bak oss i køen.

etter å ha pratet med jentene i kansje 2 timer kjente de pluttselig igjen noen andre i køen. og etter en liten tur bort for å si hei bestemte vi oss for å snike. dette gjorde meg vondt, men mine fysiske smerter var nå så sterke at jeg brydde meg ikke + jeg ville ha de bilettene. så vi stellte oss sammen med de som jentene kjente. guttene reagerte på at vi plutselig var så langt forran i køen, men vi sa de ikke kunne stelle seg sammen med oss. for det var merkelig nok at tre ekstra stelte seg inn i køen.

ettersom køen nærmet seg døren tok vi inn en av guttene, slik at de også fikk biletter og når klokken var rundt 9 kom vi oss endelig inn og fikk bilettene. jeg sa til de andre at de måtte kle seg ut til premieren og vi kjøpte biletter vedsiden av hverandre.

etter en liten stopp på kontoret till mamma og gamestopp for det nye sims spillet mitt var det bare å komme seg hjem og i seng igjen. klarte å holde det værste av smertene under kontroll til jeg kom hjem og tiden etterpå har hvert til tider et mareritt. men jeg fikk bilettene mine… og selv om jeg fortsatt ikke har kommet meg helt ser det ut til at det går bra. trenger bare noen dager på meg.

harry potter biletter

da er det klart, den 28 skal jeg og en venn av meg ut i iskalde natta og stå i harry potter kø. tror oslokino forventer oss siden de har valgt å starte bilettsalget så tidlig som 07.30. (med oss mener jeg fans som trosser vær og kulde)
jeg gleder meg veldig, men sitter å tenker på hva jeg må ha med meg for å overleve en natt ute i minusgrader. jeg er ikke akkurat kjent for å være varm for tiden.

Men planene er foreløbig teppe, termos med varm drikke, sitteunderlag, the settlers of catan og varme klær. tror jeg kan prise meg lykkelig for de nye skoene mine. både gleder og gruer meg.

Sony reduserer prisen på PSPgo

før jeg så denne artikkelen i dagbladet viste jeg ikke engang at det var noe som het pspgo. noe som sier litt om hvor dårlig salget har hvert for jeg pleier å få med meg slike ting. pspgo er helt digital og man laster ned spill til den. men spilleren har ikke klart seg i markedet selv om sony har lagt med flere spill.
nå prøver de å redde konsollen ved å sette ned prisen 35%, men alikevel kommer den på 1900 kroner.

prisen vil bli redusert den 1.november og om du kjøpper spilleren før nyttårsaften følger det med ti spill:
«Assassin?s Creed: Bloodlines», «GTA: Vice City Stories», «Gran Turismo», «Avatar», «LittleBigPlanet». «MotorStorm: Arctic Edge», «Need For Speed Shift», «Pursuit Force», «2010 FIFA World Cup South Africa» og «WipEout».

skal jeg kjøpe meg ny konsoll blir det nok en modet psp, ikke pspgo.

 

http://www.pressfire.no/nyheter/PSP/2666/Kan-priskuttet-redde-denne-maskinen

Oppskrift på chilisuppe

 

Grunnoppskrift til ca to personer.

 

1 løk

ett fed hvitløk

Surres i olje i noen minutter.

 

(linser)

Stangselleri

Gulrot

½ paprika

1 potet

kokes

 

5 friske tomater tilsettes når grønnsakene er kokt. Har du valgt bønner i stedet for linser tilsettes de nå.

 

Krydder: kvart buljong

Timian

1 ts soyasaus

pepper

1 ts knust chili

2 ts tomatpurre

 

bruker du linser koker du dette sammen med grønsakene, enkelte bønner må legges i vann dagen før.

Bruk en stavmikser og miks alt sammen. For sterkere suppe tilsett mer knust chili.

Kontrollerer ikke tap av sauer

jeg føler det er på tide noen skriver det som så mange av oss tenker, vi må ha verdens mest overvektige rovdyr. I artikkelen jeg leste blir det påpekt at det ikke finnes noen form for kontroll over det faktiske tapet av husdyr. vi går bare blindt etter det bøndene sier. og hver gang de vil skyte en ulv og snakker om saken sin på nyhetene sitter jeg i sjokk. hvordan kan voksene mennesker virkelig stå å si at en stakars ulv har spist over 1000 sauer, er det realistisk? tallene i artikkelen viser at det antallet husdyr som blir meldt spist av rovdyr i norge tilsvarer kjøtt til over 200.000 gjennomsnittlige nordmenn.

vi står i en situasjon hvor ingen tørr å gå den ene eller den andre veien, vi kan ikke ta liv av de få rovdyrene vi har, men retter vi blikket mot bøndene blir det raseri og det tåler ikke regjeringen. så da lukker vi bare øynene.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3871969.ece

Tutsi stoppet all trafikk

dette er slike nyheter jeg liker å lese, eller mesteparten av artikkelen var positiv. saken startet med 60 lastebil sjofører som aksjonerte for å få fire felts kjørebane på E18, men politet stoppet kolonnekjøringen dems. da kom hjelpen uventet fra en hund som stilte seg midt i veibanen.
det tok aksjonistene ca 20 minutter å få flyttet hunden ut av veien, mens politiet mente de bare skulle fange hunden og binde den fast til autovernet.

eieren av hunden ble funnet og er glad for hvor snille aksjonistene var mot hunden hans, de hadde hvert ute på elgejakt da hunden løp. eieren sier det var tegn på at elgen hadde hvert der, men han viste ikke hvorfor hunden stilte seg midt i veien.

jeg er ganske rystet over politiet sitt forslag om hvordan de skulle løse saken med hunden, man binder ikke bare en hund fast i et autovern og folater den.

http://www.dagbladet.no/2010/10/24/nyheter/innenriks/e18/aksjon/hunder/13974727/

sims 3 24.10.10

endelig har Camilla blitt voksen og tatt over rollen som den som skal føre genene vidre til neste genrasjoner. hun valgte et yrke som lar henne være hjemme samtidig som hun jobber med livsønsket sitt. å få full kunskap i teknikk og logikk. hun har bestemt seg for å jobbe som oppfinner.

bildet er legacy huset slik det ser ut nå. er nesten bare rammen, men i stedet for å kaste bort penger på å kjøpe ting mange ganger valgte ejg å sette opp huset slik jeg ville ha det med en gang. dette gjør at utviklingen går sakte. akkurat nå jobber jeg med kjøkkenet.