the sims 3 – helaften

the sims 3 helaften er neste spill i sims 3 serien. her får du muligheten til å ta ting helt ut når du er på byen. spillet kommer i butikkene den 28.10.10

den norske siden om spillet er nede og de sier ikke så veldig mye på den amerikanske siden heller, men du skal kunne åpne fine premier. antagligvis etter hvor populær du blir og om du besøker feil side av byen er du i fare for å bli vampyr. (vampyrer er ganske klassiske i sims spillene)

dette er en tillegspakke så nye funksjoner er å vente, jeg gleder meg veldig.

the sims 3 – full fart stæsj

den fjerde utgivelsen i the sims 3 serien, en pakke basert på biler og folk som liker dem.

her får du mange nye biler og mulighet ti å bygge opp et verksted i garasjen din, ellers det samme som å kjøpe ett sett i simstore…

siden dette er en stæsj pakke er det ikke noen nye funksjoner i dette spillet.

the sims 3 – drømmejobben

utvidelsespakke to, men tredde spillet i sims 3 serien. endelig åpner de for at du kan bli med simmene dine på jobb og bestemme hva de skal gjøre der. du får også mer annerkjennelse av å jobbe hjemme.

nye yrker er: Brannsim, spøkelsesjeger,lege,detektiv,interiørdesigner, selvstendig næringsdrivende (tjene penger på oppfinnelser, hagearbeid, fisking, skulturer, malerier, bøker, nektar, bilder)

du kan nå gi simmene dine tatoveringer og de liker å ha på seg rene klær.

nye fellesarealer: bruktbutikk, skjønhetssalong, skraphandel, vaskeri, brannvesenet

det følger også med et helt nytt nabolag.

selv om jeg nesten fikk angst av tanken på å måtte holde styr på simmene mine på jobb også fant jeg fort ut at dette hadde lite innvirkning på de gamle jobbene, må innrømme at jeg puster lettet ut når de fleste simmer er på skole eller jobb. spesiellt hvis jeg har 8 i familien.

har bare prøvd ut branmann og stylist jobbene enda og det virket mye bedre en jeg fryktet. litt rart å bestemme hva alle i nabolaget skal ha på seg,men du føler deg som en helt når du løper inn i et brennende hus og redder en familie. dette spillet fikser også de fleste problemene som har oppstått etter reisefeber.

the sims 3 – Luksus og design stæsj

Stæsj pakkene til the sims 3 er litt unødvendig siden de hele tiden legger ut nye ting på simstore…

nå ligger selvfølgelig ikke det som er med i denne pakken der ute så ønsker du deg dette er det bare å kjøpe den, pakken inneholder ikke nye funksjoner men nye ting til spillet.

her er tingene som følger med i denne pakken:

stue: guga ultra 3 (oppgradering av spillsystemet), formfunk element t (hd tv), woofergoofer (lydanlegg), strømlinjeformet sofa fra elegante sitteplasser, strømlinjeformet toseter og stol fra elegante sittepasser, glo-li-la salongbord, vakre kretser (bilde) av plumbo inkasso, lumina-lampen. konsoll 7 (dataspill), vegg tv fra medeamedia.

soverom: duodrømmer fra stjerneloftet (dubbel seng), utradisonell kommode, utradisjonelt småbord, lev i nuet klokke, bestevenn veggskulptur. monodrømmer (enkeltseng).

bad: Pythagoras hjørne (hjørnebadekar), flushmaster hi-fi (toalett), lesink omni (vask) regndusj fra lashawn.

kontor: hjernemax uni-pc 7200, trenger ingen skuffer-skrivebordet, svingrullestol, diskhaug (dekor), lev i nuet! trådløs telefon, lumina technica (vegglampe), strømlinjeformet supertrener (treningsmaskin).

hobby- og musikkrommet: astro-stol fra en annen verden, g-hylla fra formfunk, innrammet tom audio-replika, q-lampe av metallitt.

utendørs: småsteinpeis, alt på plass-blomsterpotter, astro lenestol fra en annen verden, varig-dører i stål, varig-portal stål, klassisk gjerde og klassisk port fra loftslaboratoriet.

 

i tilleg til dette følger det med frisyrer og klær som skal stå i stil til luksuslivet. det er også med noen 10 års jubileumspresanger. ting fra sims 2 gjort om til sims 3. : vibromatic ln3000 (dubbelseng), das kauker r86 (el gitar), alle fiskene mine-akvarium.

skulle gjerne ha gått inn i spillet og tatt bilde av alle tingene, men blir vanskelig siden manualen står på norsk og spillet er på engelsk på maskinen min.

the sims 3 – Reisefeber

etter å ha fått mange klager over å ha utsatt lanseringen av the sims 3, tror jeg de bestemte seg for å beholde lanseringen av første utvidelsepakke. den kom veldig tett opp til sims 3 utgivelsen og du følte at du kanskje ikke hadde fått lekt deg nok med det første enda. men kommer det et nytt sims spill står jeg utenfor døra på butikken når den åpner.

ikke noe spill har skuffet meg så mye og på så mange måter som reisefeber… spillet var helt klart ikke klar til å gå i butikken enda, og selv om turene var morsomme, opplevelsene spennende og mulighetene mange hjelper det lite når du plutselig ikke kan lagre, spillet vil ikke loade, eller du sitter fast i en dag i Egypt.

enda verre var savnet etter mange av funksjonene jeg hadde blitt vant til når jeg avinstalerte det igjen. det tok mange patcher som ikke virket før redningen kom i 4. tilleggspakke – drømmejobben. så mitt tips er å ikke kjøpe reisefeber om du ikke skal ha drømmejobben.

i reisefeber får du muligheten til å ta med deg simmene dine til Egypt, Kina eller Frankrike. her er det turistattraksjoner som skal besøker, gåter å løse, pyramider å utforske og nye egenskaper og kunnskaper å lære. det at en del jobbmuligheter må løses i disse landene kan være litt frustrerende hvis ikke du leser nøye før du sier ja til dem.

 

sims 3

forventningene til the sims 3 spillet hadde hvert skyhøyt i langt over et år. nesten slemt av dem og fortelle om det så tidlig. og enda værre var det at de utsatte utgivelsen når det bare var en uke igjen. leste på forumer om folk som hadde tatt fri fra jobben for å spille spillet, men nei de måtte vente hele 2 mnd ekstra (mener det var så lenge)

jeg hadde forhåndskjøpt spillet mange mnd før dette, jeg skulle nemlig ha samleutgaven.

jeg var så spent når jeg endelig kunne komme å hente spillet mitt, og ikke noe snak om å vente på sms om bekreftelse her nei, jeg var der nesten når de åpnet og fikk spillet og en sekk.

the sims 3 er andeledes fra de tidligere sims spillene ved at du her kan bevege deg fritt i nabolaget + at nabolaget og folket følger tiden. slik at de som du gikk på skole med blir gammel samtidig som deg osv… selv om dette har mange fordeler ble dette også grunnen til første savn etter sims 2. du kan kun spille en familie i nabolaget omgangen. bytter du familie forsvinner ønsker og slikt.

det at du står friere til å velge møster på alle klær, møbler, vegger og gulv gjør at du får mange muligheter, men det kan fort bli litt tungvindt om du bare ønsker fortgang i spillet.

i the sims 3 kan du velge mellom tre hastigheter å kjøre familien igjenom. korte liv, normale liv og lange liv. slik står du friere til å styre spillet selv og koder som gjør at simmene eldres saktere skal være unødvendig. selv om sim 3 aldri kan ta plassen til sims 2 elsker jeg det…

naturmedisin mot tannpine

vel etter nesten en uke med medesiner har jeg bestemt meg for å lene meg til min tro og se hva naturen kan hjelpe meg med. jeg slo opp i tre bøker om kjerringråd, urter og virkninger og klarte å lete frem svar i to av  dem. boka urter fra1628 er litt uoversikkelig når man leter etter sykdommen og ikke planten.

aksel gjerstad sin bok  kjerringråd og homøopatiske husråd har bare et forsalg. tygge kattemynte, så det er bra jeg har to katter og at jeg bestemte meg for å så kattemynte til dem på verandan i sommer, tror det er litt igjen.

ellers har jeg min kjære Frisk med naturens medesin, denne er skrevet av Anne Mcintyre. denne boka har mye å si om tannpine.

 

tannpine er vanligvis et tegn på at en enkelt tann er skadet eller en døende nerve som forårsaker infeksjon og hevelse. oppsøk alltid tannlege når du har tannpine.

– infeksjonen kan gå over i blodet og smitte til andre områder av kroppen. hvis du ikke kan komme deg til tannlege med en gang, kan du holde deg til følgende enkle regler: ikke tygg på noe hardt, det kan forværre smertene. ikke spis noe veldig varmt eller veldig kaldt siden tennene dine blir ekstremt sensitive. og til slutt – bruk yrter for å lindre smertene.

Behandling:

– for å dempe smertene: ha litt eterisk olje av kanel og kamille på en q-tips. legg den fuktede enden mot området som verker. drikk te av humle, kamille, pasjonsblomst eller amerikansk skjoldbærer, tre til seks ganger om dagen, eller tygg på frisk ingefær.

– lag et antiseptisk munnskyllevann av ringbloms, kamille, timian,rosmarin eller rose.

– knus et fedd hvitløk (har kraftig antibakerielle egenskaper) og legg den mot den berørte tannen

– drikk te av antibakterielle urter som solhatt, ringblomst, kamille, timian eller rosmarin, tre til seks ganger om dagen.

 

personlig legger jeg nå min lit på kamille- te.

Lost in blue

første gang jeg prøvde spillet syntes jeg det var litt vanskelig, men etter å ha lagt det bort et år og så prøvde det igjen fallt jeg pladask.

i lost in blue spiller du en gutt som havner på en øde øy etter at båten han var på gikk ned, første dagen handler hovedsaklig om å finne mat, ild og et sted å overleve. spillet starter ikke helt før du finner jenta som har blitt skylt i land på nabo stranden.

Jenta sin rolle i spillet er hovedsaklig å holde seg inne i hula og ta vare på dyr, lage mat eller flette kurver og tråder. du som gutten skal oppdage hele øya, skaffe mat og finne en måte å redde dere på. frustrasjonen over at jenta bare er inne i hula blir dempet litt ved at de politisk korrekt har satt henne der fordi gutten knuste brillene hennes og hun er nesten er blind.

jeg har storkost meg med spillet, men siden det har hvert et nedlastet spill har jeg slitet med at save filene mine har forsvunnet og har aldri fått runnet av spillet… men en dag skal jeg det.

 

Night world 1 (L. J. Smith)

Inneholder novellene

Secret Vampire : her følger vi Poppy og bestevennen hennes James. Poppy finner ut at hun har en dødelig sykdom og vil dø i løpet av sommerferien.Den eneste som kan redde henne er bestevennen hennes fra barneskolen, James.  Han har aldri fortalt henne det, men han er en vampyr. Men å forandre ett menneske er i mot hans lover. Elsker han henne nok til å redde livet hennes?

Daughters of darkness : tre vamyr søstere som er lei av reglene til nightworld, rømmer til tanta si. Her skal de leve uten å bruke vampyrkreftene sine, men når de kommer frem er Tanta drept. Nabojenta ser at de begraver tanta si og tror de er skyldige, så mens de jakter på morderen jakter nabojenta og broren hennes på dem. Samtidig er broren dems Ash sendt for å hente dem tilbake.

Spellbinder : to kusiner, oppdratt som søstere begynner å sloss mot hverandre om en gutt. De stammer begge fra den største heksefamilien og ting går ikke alltid som planlagt når magi er inn i bildet.

Jeg syntes ikke novellene var så veldig spennende, men det var en søt kjærlighetshistorie, historiene er flettet godt sammen og etter disse novellene er det klart at det er noe mer bak en bare søte kjærlighetshistorier.

Liten introduksjon av kattene mine

Siden jeg kommer til å skrive så mye om dem, tenkte jeg at jeg skulle introdusere kattene mine. Jeg har to den ene heter Sirius dotten og den andre er Luna Felis.

Sirius er en hannkatt på 5 år, han har bodd sammen med meg siden han var 16 mnd og har vunnet hjertet til hele familien min. han har også overlevd to samboere men trives best med meg alene. Han er en klassisk huskatt med grå og sorte tigerstriper og ser akkurat ut som en katt skal.  Det han liker aller best å spise er hvetebakst og roseblader. Så jeg kan ikke ha roser i leiligheten. Han er den katten med mest personlighet, han eier leiligheten og vet det. Han kan finne på mange rampestreker, men når alt kommer til alt er hans ynglingsplass i armkroken min. en sikkelig kose dott.

Luna er en hunnkatt på 3 år. I motsetning til Sirius er hun ganske sky og skvetten, men hun er utrolig nydelig. Hun har et kattunge preg som hun ikke mister og selv om hun er nervøs av seg er nysgjerrigheten hennes til å le seg i hjel av. Hun skal snuse borti alt og er veldig leken. Selv om hun er sky stjeler hun kos av folk og liker og sove under dynen sammen med meg når det er kaldt. Hennes største skrekk er hjemmehjelpen og hun spiser bare mat det står katt på. Ingenting annet er bra nok.

 

Luna Felis

Sirius Dotten