Super bursdagsfeiring

Jeg er redd bursdagen min, har hvert det så lenge jeg kan huske. Det er en kombinasjon av forventninger, skuffelser, gleder, savn og ikke ha kontroll som gjør meg så redd. Selv om det er blitt mye bedre de siste årene, med faste tradisjoner, er jeg ikke helt kvitt angsten. Da jeg og Ida pratet om å reise til Sverige for en harry tur, ble det litt morsomt å sette den på bursdagen min. Ida og hennes supre besteforeldre spanderte tur og mat på meg, min mamma spanderte spa på oss.

Vi startet turen med å levere hundene våre til søskenbarnet mitt, som hadde sagt ja til å passe på dem denne dagen. Uten hen ville det ikke ha blitt noen tur så tusen takk.
Ida hadde skrevet handleliste, jeg hadde fikset musikk til turen. Vi stoppet på kiwi og bensinstasjonen for å fylle opp til både mennesker og biler før vi dro av gårde.

Vi hadde på p1 på veien til Strømstad i tilfelle trafikkopplysninger, men skravlet vel mer enn vi hørte på. Da vi krysset grensa forsvant radioen nesten med en gang og jeg startet det som skulle bli en dag med forbannelser over Telenor. Kort fortalt ingen fikk tak i meg på bursdagen min, fordi Telenor på liv og død vil levere telefon i Sverige selv om de ikke har dekning. Ida sin telefon fikk velkomst melding til Sverige med en gang selskapet hennes byttet til svensk leverandør. Uten om signal problemer på telefonen, gikk turen til Strømstad fint.

Planen var å kjøre inn i Strømstad og ta systembolaget før vi kjørte videre til Strømstad spa. Dette gikk relativt greit, så fort jeg fikk google maps til å forstå at jeg ikke skulle gå, men kjøre bil.

Selv om mitt forsøk med kontakt på spa avdelingen hadde blitt ganske merkelig, var vi veldig optimistiske til å dra på spa. Vi var veldig fornøyd med at det var lite folk der, at morgenkåpene hadde gode størrelser og på starten virket musikken beroligende.
Vi prøvde oss på noe de kalte spa ritualet, vel og merke uten produktene som hørte til. Det var en runde med 8 forskjellige poster i badstuer og dusjer, egentlig en god guide til å prøve ut alle funksjonene. Vi hadde kommet til post 4 da det virkelig gikk inn på oss hvor møkkete det egentlig var på spaet. Vi fullførte med god humor over alt som var møkkete eller ikke virket. Noen ganger var det greit å bare grøsse litt og gå videre. Bare 1 av 6 dusjer i garderoben fungerte som de skulle, og det oppsummerer vel standarden på spaet ganske godt.

før bilde

etter bilde

utstyr levert ut i resepsjonen. badekåpe, håndklede og slipperser. 

Siden det ikke var noe å spise på dette hotellet, kastet vi i oss noen Pringles jeg hadde kjøpt med på kiwi og kjørte mot norbysenteret. Hvor all tiden vi hadde gikk, vet vi ikke. Men vi hadde fått noen poser og spist på en amerikansk diners sted da vi så at senteret stengte om en time, på tide å sette i gang med handlingen for fult. Vi fikk handlet litt på apotek, godtebutikk og matbutikk. Hadde en ekstra time på oss i matbutikken, noe som var bra for der gikk varselet om at butikken stengte om 10 minutter mens vi sto i kassa. I butikken gikk det mest i brett med pepsi max for meg, 69 kr brettet? Ja takk.

sen lunch, jeg spiste cæsarsalat jeg var veldig fornøyd med. 

man kan låne slike elhandlevogner, men anbefales ikke. de dør på veldig kort varsel. 

brus!!!

Vi var siste bil ut av parkeringshuset (jeg tuller ikke) og startet på veien hjem. Veien hjem gikk greit, men var mer opplevelsesfull enn veien ut. Jeg hadde gitt opp radio, men på vei til kjøpesenteret hadde Ida kommet på at det var FM radio i Sverige, så vi hadde på den langt inn i Norge, så gikk vi over på Spotify og retro sommer hits. Grensen var forresten delvis stengt da det ikke gikk an å kjøre på grønn sone, heldigvis ble vi bare vinket igjennom undersøkelse postene. Men vi hadde lagt plan om hva vi skulle gjøre om vi ble stoppet vi, ta oss hver vår brus og litt godteri og ta med musikken ut. Vi kjørte trygt innenfor alle kvoter.

Vi fant oss en McDonalds like før Rygge og hadde en omkjøring da E6 var stengt ett stykke. Når vi så skiltene om at E6 var stengt enda en gang litt senere var vi veldig oppgitt, men vi fikk kjøre i motsatt kjøreretning ett stykke da. Nå nærmet klokken seg midnatt og vi ville ikke ha flere omkjøringer, vi var trøtte. Vi kom frem 23.30 og fikk hentet hundene våre 00.30 etter å ha lempet inn maten som måtte i kjøleskap og fryser. Brus fikk bare vente til neste dag.

Det var en kjempe fin tur, og jeg håper vi kan ta den igjen senere en gang. Kanskje uten spa? 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg