vi kjøper dine bilder

I kveld står det i det aftenposten og dagbladet om en bilulykke hvor hjelpearbeiderne ble hindret i jobben fordi folk sto og tok bilder. Dette er noe som har blitt tatt opp flere ganger denne sommeren, folk som tar bilder av ulykker og tragiske hendelser. Noen ganger er det bare veldig upassende og uhøflig, men andre ganger kan det gå på helsa løs for den som trenger hjelp. Samtidig som dette er en stor sak i media, leser jeg oftere og oftere, og noen ganger med stor skrift at de samme avisene betaler for dine bilder av hendelsen. Har ikke du sett kommentaren nederst i innlegg som er nye, der hvor journalistene bare har fått oppdateringer på ett kontor. Har du bilder kontakt journalisten, vi betaler for dine bilder osv.

Hvis du kan få 1000 kr for et bilde, eller å ringe inn saken, blir det lett å ta feil avgjørelse i øyeblikket. For noen kan disse pengene ha stor betydning i hverdagen, for andre er det bare en liten bonus.

Nå er det ikke slik at alle tar bilder for å tjene penger, noen blir bare grepet av vårt behov for å ta det bildet med mest likes, best historie rundt eller for å bevise det vi forteller. Ingen ting har vel egentlig hendt om du ikke har et bilde som kan bekrefte det? Men det går litt på det samme, for de vil jo ha det bildet med best vinkel, det som sprer seg mest, det som havner i avisa tilslutt. For ingenting er som de bildene rett etter en ulykke, de som viser hva som skjedde i detaljer, de som forer hjernen vår enten med informasjon eller bare en skrekkglede av at det ikke var oss.

En journalist eller journalistfotograf kan bevege seg bedre på ulykkessteder uten å være i veien, kan se situasjonen for en tragisk hendelse eller noe med nyhetsverdi, må stå til ansvar for hva som skjer med bildene de tar, men de koster penger. Da er det så mye lettere og billigere å oppfordre folk til å ta bilder av uhell og sende inn til dem. De krever verken fast lønn eller feriepenger.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg