en langsom og sikker pc død

Jeg sender live på twitch og har hatt en ganske grei sending. Vil ikke si god da jeg er helt ny i dette, men følte det gikk greit. Jeg måtte spille om oppgaven jeg hadde gjort sist live sending da spillet ikke hadde blitt lagret, noe som burde ha hvert mitt første varsel om at noe var galt. Men jeg trodde jeg bare hadde glemt å lagre og ante fred og ingen fare.

Jeg har hatt mye problemer med datamaskinen min det siste året. Jeg måtte formatere den tidligere i år i ett desperat forsøk på å få den til å virke. Flere programmer funket ikke i det hele tatt, filer som skulle ha hvert slettet ble liggende og hindret meg i å installere ødelagte programmer på nytt. Den sluttet også å kommunisere med trådløse enheter og oppførte seg egentlig ganske vilt på nettet når jeg var borte fra den. Det føltes litt som å håndtere en vill hest.

Første mistanke var selvfølgelig virus eller spyware, spesielt siden jeg opplevde at nettsider og artikler ble åpnet mens jeg var borte fra maskinen.  Men det ble søkt og sjekket på mange måter, noe som virkelig ikke gjorde maskinen min noe bedre. Men så, så jeg et mønster i sidene som åpnet seg og forsto at maskinen min faktisk lagget så veldig på handlinger, at den registrerte klikk av mus lenge etter jeg hadde trykket. Om jeg la ned internett ville ingen sider åpne seg, men kanskje ett spill fra skrivebordet starte i stedet.

Jeg formaterte maskinen med et håp på system feil, men oppdaget fort små problemer igjen, slik som at den ikke ville prate med skriveren eller at det kunne ta opp til ett minutt å åpne et bilde.

Så tilbake til sims spillet mitt. Jeg trykker på lagre og får etter en tid opp feil melding 16. alle sims spillere kjenner til disse feilmeldingene, de kan drive deg til vanvidd. Jeg sier at dette er et kjent problem i og slår av live sendingen, nå er det å prøve å redde spillet mitt. Da maskinen krasjer er det helt klart at det ikke lar seg gjøre. Jeg har fikset mangt ett sims spil igjennom årene og vet at nå må spillet fullstendig avinstalleres og installeres på nytt. Med restart i mellom. Restarten tar flere timer da maskinen må fikse harddisk når den starter igjen. Hele spillet er ikke blitt borte og jeg prøver å slette manuelt, blåskjerm. Blåskjermene til Windows har blitt bedre de siste årene, nå følger det med qr kode.

Nok en reparasjon av harddisk, jeg går inn og sjekker hvilken og blir skuffet. Prøver å flytte på et bilde og maskinen går ned igjen. Jeg forteller mamma at jeg trenger ny pc og kjøper en på dagen. De neste to dagene bruker jeg min gamle, men uten å kunne lagre noe eller flytte på noe på harddiskene. Jeg begynner å få opp feilmeldinger på en ekstern harddisk også, men flytter denne over på lap og der virker den fortsatt.  

Det var to lange dager, men komplett leverer heldigvis fort om min ny lille robot pc kom fortere enn forventet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg