Mammografi, biopsi og svar

I godt over ett år nå har jeg hatt smerter og hevelse i det venstre brystet. Siden hevelsene så ut til å øke og minske og smertene kom og gikk tenkte jeg at det bare var en betennelse. Siden jeg får kroniske betennelser rundt om i kroppen rett som det er, var jeg ikke veldig bekymret. Men da smertene og hevelsene hadde vart i over ett år, tok jeg det opp med legen min og vi ble enige om at revmatologen min skulle se på det. Hun var enig i mine tanker om at det var en betennelse i brystmuskelen og kunne ikke skjenne noen klumper. Hos revmatologen min fikk jeg en krem jeg skulle bruke i tillegg til medisinene jeg allerede gikk på.

Da det hadde gått enda noen måneder og kremen ikke virket pratet jeg med mamma og vi ble enige om at det kanskje var en god ide å få sjekket det ut ordentlig. Da jeg kom til revmatologen igjen ble vi enige om at jeg skulle starte på ny medisin, og han syntes det var en god ide å sjekke ut dette sikkert før jeg startet på denne, så jeg fikk en henvisning.

Her lærte jeg en viktig ting, aldri dra til legen og vær rolig fordi du tror det er noe uskyldig, men vil være sikker. Jeg burde ha hatt panikk og nesten ropt kreft? Kreft? Kreft? For da hadde kanskje det offentlige dekket mammografien. Tydeligvis dekker de dette bare om det er symptomer på kreft.

Jeg møtte opp på til time og måtte dra rett hjem igjen, bommet med en uke.

Neste uke prøvde jeg meg igjen og denne gangen fikk jeg brystene mine godt klemt i maskin før jeg skulle ta videre ultralyd. Egentlig synes jeg de brukte ganske lang tid på å se over bildene, men legen smilte når hun kom inn og sa de ikke så noe mistenkelig på bildene. Nå skulle de bare ta en sikkerhetssjekk med ultralyd. Begge deler sto på innkallingen så det var helt normalt.

Det var en koselig skravlende dame som så på brystene mine og hun kunne fort fortelle meg at det var en bindevevsknute, jeg spurte hva dette var og hun sa hun skulle fortelle meg så fort hun var ferdig. Litt mere overasket virket hun på knute to og tre. Hun fortalte meg hva dette var, men at det kunne være litt vanskelig å være sikker uten å ta biopsi. Hun ville bare ta av den store da denne sytes på mammografien og hadde lit rar form!!! De små møtte følges opp med nye bilder for å se at de ikke vokste.

Det sved i lommeboken, men jeg gikk med på å ta biopsien der og da. Jeg fikk ikke starte på de nye medisinene før svaret fra prøven var i orden og hvem vil gå rundt å lure på slikt i lengre tid. Knutene var i høyre og ikke venstre bryst, som vi hadde vært så opptatt av. Venstre bryst var helt fint.

Det tok 8 dager fra prøvene var tatt til jeg fikk svar, de var helt fine. Ingen kreft. Men jeg må fortsatt følge opp de to små med nye bilder, har bedt om å bli henvist til det offentlige for det.

Så nå har jeg startet på min nye medisin som ironisk nok er svak dose med cellegift ?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg