Drosjeturer til skrekk og gru

Ikke alle drosjeturer får deg til å føle at du blir kjørt trygt hjem. Her er noen av mine verste opplevelser i drosje.

Første gang jeg forsto at det ikke alltid var helt trygt å kjøre drosje, var jeg 20 år og på vei hjem. Jeg og sjåføren satt og skravlet da han plutselig spurte meg om jeg var på vei hjem. Jeg tenkte ikke så mye på spørsmålet da det var ganske normalt og vi skravlet og bekreftet dette. Derimot ble jeg litt skeptisk når han spurte meg om jeg hadde kjæreste eller samboer, jeg synes det var ganske personlig, men ærlig som jeg er svarte jeg at jeg hadde samboer. Når han så spurte om samboeren min var hjemme og ventet på meg fikk jeg litt panikk. Jeg kunne ikke se noen grunn til at en fremmed mann lurte på om det var noen hjemme å ventet på meg, så jeg løy og sa ja. I tillegg ringte jeg samboeren min på jobb og fortalte at jeg var hjemme om 5 minutter. Han ble litt forvirret først, men forsto fort at jeg følte meg utrygg og lekte at han satt hjemme og ventet. Jeg fikk streng beskjed om å ringe tilbake så fort jeg var hjemme. Selvfølgelig kan det bare ha hvert en som ikke forsto hvor feil spørsmålene ble, men redselen satte seg i meg og jeg begynte å sende melding om drosjenummerne jeg satte meg inn i alltid. I hvert fall en god stund fremover ?

En annen gang kjørte jeg med en sjåfør som ikke hadde helt kontroll på fartsgrenser eller bil. Etter tredde gang over veilinjene satt jeg og bet tennene sammen. Det var ikke moro

Jeg og mamma kjørte engang med en drosje hvor sjåføren ikke pratet norsk, men litt engelsk. Han slet veldig med å forstå stans forbudt og enveiskjørt og ble ganske irritert da vi for tredde gang ropte nei i baksetet i det han var på vei inn i en enveiskjørt gate feil vei. Tilslutt satte han oss bare av ved et kjøpesenter da han ikke orket å forholde seg til Oslo gatene lengere.

Rett etter at oslotaxi fikk appen sin, slet de veldig med gps systemet. Jeg bestilte drosje igjennom appen til der jeg sto, da jeg var på et kjøpesenter og ikke viste akkurat adresse. Det tok litt tid før sjåføren ringte meg opp og lurte på hvor jeg var, da jeg sa senteret ble han rasende, han sto vist vedsiden av nabohuset. Han kunne selvfølgelig ha ringt 10 minutter før og spurt, men det gadd han ikke. Når jeg satte meg inn i drosjen tok han tt kortet mitt, begynte å kjøre og kjefte meg ut for alle tingene jeg ikke hadde sagt på bestillingen. Jeg prøvde noen ganger å fortelle at jeg bestilte igjennom appen og at det ikke gikk an å legge inn slik informasjon der (det gjør det nå). Men han ble bare sintere og sintere og veivet slik med hendende i raseri at jeg ikke så noen annen løsning en til å ringe sentralen og kreve at de var på linjen resten av turen, de lovet også å legge inn at han ikke skulle få turer hos meg mer.

En gang brukte jeg tt kortet mitt ned til byen. Sjåføren og jeg hadde hatt en hyggelig tone på veien ned, men da jeg skulle betale forandret den seg. Jeg hadde bare en 200 lapp og han hadde ikke vekslepenger. Eller det var det han sa. Først lagde han ett hysteri om hvor grådig jeg var, og han som trodde jeg var så snill jente. Han skrek truende til meg om hvordan slike som meg stjal fra han. Da jeg ikke sa at han bare kunne beholde 200 lappen, ville han ha bankkortet mitt, som jeg allerede hadde sagt jeg ikke kunne betale med. jeg tror han satt der med tt kortet og pengene mine og truet og kjeftet for enten å få de 200 eller bankkortet mitt før han ga seg. Det viste seg at han manglet kronestykker og derfor måtte runde opp til nærmeste 5 kroning, han tapte 2 kroner. (hadde han sagt dette tidligere, i stedet for å si at han ikke hadde noe under 200, hadde jeg selvfølgelig rundet opp)
Denne gangen klaget jeg også inn, og fikk et gavekort til unnskyldning, som ledet til neste historie.

For det var bare to turer senere at jeg skulle bruke gavekortet mitt og jeg fikk en sjåfør som nektet å bruke det. Han kastet meg av midt på vinteren etter å ha kjørt et stykke, selv om det var tt tur og derfor klart at jeg ikke kunne gå hjem. Heldigvis har jeg mobil og jeg ringte ny drosje som kom og hentet meg og ringte inn til sentralen og fortale hva som hadde skjedd. Ikke skummelt, men veldig ubehagelig.

Har hatt mange småubehagelige opplevelser om det å betale kontant i drosjer. De har ikke vekslepenger og mange blir da truende og sinte i stedet for å innrømme at de har gjort en feil og se rolig om vi kan komme til en løsning. Oslo taxi har en garanti (eller hadde) om at de alltid kan gi veksel på 200 kr. Ikke alle turene jeg har skrevet om var med oslotaxi.

Grunnen til at jeg følte for å skrive dette innlegget var en ubehagelig tur jeg hadde på onsdag. Den var ikke truende, men et godt eksempel på at du setter deg inn i et privat rom når du setter deg inn i en drosje, og du er helt avhengig av drosjesjåføren sitt humør.

På denne turen hadde jeg hvert nede i byen og derfor hadde jeg med stokken min. etter at vi hadde begynt å kjøre starter sjåføren å klage over alle oss med pigger på stokkene våre nå om vinteren. Først prøver jeg å dytte det bort med en kommentar om hvor farlig det er å ha ett tredde ben uten pigger på isen, men han gir seg ikke. Det var en gang en dame som ødela bilsete hans med en slik stokk. Jeg prøver å påpeke at min stokk ikke ødela noen ting da piggene var dratt opp og den sto plassert vedsiden av føttene mine og ikke var i setet. Allikevel gjentok han at så mange bare la den i setet og en kvinne hadde ødelagt setet hans og han måtte betale for det. Jeg tror han nevnte det opp til ti ganger før han innså at jeg hadde sluttet å gi respons og så hardt ut av vinduet. Han små hisset seg opp underveis for jeg ga vist ikke riktig respons, men jeg ante ikke hva han ønsket av meg. Unnskyldning for at jeg bruker stokk og love å ikke gjøre det mer? Si at pigger på stokk er en uting? Unnskylde på vegne av denne kvinnen jeg ikke vet mer om enn at hun nektet å betale for setet? Det ble en veldig stille tur på slutten, men jeg følte meg ikke truet, bare veldig kvalm og sliten og oppgitt over at jeg er redd for å sette meg inn i en drosje, når jeg er så avhengig av dem.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg