Farvel 2016, må du aldri bli glemt.

2015 var et helvetes år, og det ble avsluttet med 5 dødsfall de siste 3 månedene, en av dem var Pappa. Så det var på knærne jeg priset meg lykkelig over at året var over og at 2016 endelig kunne starte. Men det var ikke bare triste ting i 2015, det var året Lykke Polaris kom til oss, og jeg starter med dette fordi 2016 var Lykkes år. For selv om hun kom i 2015, var det i 2016 vi virkelig begynte å bli kjent.

 Når 2016 ble smelt inn, var Lykke 6 måneder gammel. Vi satt på soverommet og lekte mens det smalt ute og hun brydde seg ikke. En god start som også gjorde natt til i dag enkel.
vårt første halvår sammen var preget av mye sykdom og mye trist, men 8 januar rundet hun 6 mnd og vi var klare for å møte livet som en tenåring hund og ikke liten valp.

Hun fikk sin første løpetid i mars/april. Noe som hadde stresset meg lenge da han hundene var ganske opptatt av henne fra hun var 3 måneder. Jeg skrev et lite notat bak øret om at man ikke tror en hund har løpetid, man vet. Men det hindret meg ikke fra å være stresset i slutten av året fordi kanskje hun hadde igjen. hun fikk sin 2 løpetid 1. juledag.

Akkurat i det hun fikk sin første løpetid, flyttet en ny valp inn i nabolaget. Pippi er Lykke sin lillesøster, neste kull og Lykke adopterte henne umiddelbart.

I mai fullførte vi grunnkurs for hunder. Vi droppet valpekurset da hun var for syk til å delta da hun var i alder for dette. Vi lærte mye og hadde det veldig morsomt.

I juni la lykke ut på svømmetur for første (og eneste gang). Jeg var ute og badet og hun sto på stranda og bjeffet som gal. Jeg sa til hun som holdt henne at hun bare skulle slippe Lykke og hun kastet seg ut i sjøen for å redde meg. Men når hun kom frem var det plutselig en helt annen som måtte reddes. Det var bra jeg bare satt på knærne der hun kravlet på meg, jeg bar henne halvveis inn og lot henne svømme litt innover også. Hun kommer nok aldri til å bli en vannhund. ( har ikke bilde av dette)

Vi feiret sankthans på Solvik camping, på Malmøya. Lykke prøver å hoppe på alle rullestolene som kjører forbi. Hun synes det å kjøre rullestol er veldig morsomt.

Sommeren er da vi virkelig blir bestevenner. Vi går turer hele tiden, spiser jordbær og kjører rullestol inn i skogen. Hun liker fortsatt ikke at jeg bader, men er greit om jeg gjør det i Skraperudtjærn for da kan hun løpe på brygga og følge meg der.

Den 9 juli feirer vi kombinert 29 års dag for kusina mi og 1 års dag for lykke ? 30 års dag.

I starten av september krasjer hun en konfirmasjon. Men hvordan kunne vi tro at det var greit at hun var i leiligheten når vi var i festlokalet på andre siden av plenen? Hun sto bare og hylte etter oss, til vi hentet henne.

Lykke er dessverre blitt redd for barn og er mørkeredd. Så turene i løpet av høsten ble fort mer og mer slitsomme. Hun ble også syk igjen i starten av oktober og holdt på til starten av desember. Nå har vi endelig fått stabilisert magen hennes igjen.

Mens jeg har jobbet med kalendere har to hyggelige damer fra gohjerta hundelufting tatt lykke på tur 2 ganger i uka.  Natt-turer med lillesøster Pippi har også gjort desember fin for henne.

Selvfølgelig har det skjedd mer enn ting med Lykke i år.

Det har vært spenninger rundt mulige leilighets kjøp. Broren min falt og knuste skulderen og måtte bo hos mamma en stund. Ventet på camping plass som aldri kom. Håper den kommer i år.
først ble kusinen min konfirmert og uka etter ble lillesøster det.
det har vært mange bursdagsfeiringer, mye god mat og fine dager.

Jeg har gått ned nesten 15 kg i vekt.

Håper 2017 blir like fint som 2016, om ikke bedre.

Godt nytt år

2 kommentarer

Siste innlegg